Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Първата спирка на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” е Павел баня
Павел баня
Първата спирка на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” е Павел баня 
25.6.2014
На 13 юли 2014 година екипът на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” ще бъде в Павел баня. И тази година екипът е избрал за своя спирка малкия курортен град, където да зарадва своите почитатели и любители с нова прожекция. Инициативата е част от националната кампания на Българската национална телевизия за възстановяване на изчезващите летни кина в България! Стартиралата преди две години проява получава подкрепата на общините, безпрецедентен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България и Eventex Awards International 2013, както и най-ценната награда – любовта на зрителите!

До този момент Пътуващото кино е изминало над 10 000 километра, а около 50 000 души са гледали 64 прожекции под открито небе. Резултатът вече е налице - 17 обещания за възстановяване на летни кина и още много покани. През юбилейната за БНТ 2014-та година националната кампания продължавас 23 нови прожекции из цяла България.

Всички гости и жители на Павел баня ще могат да изгледат новата прожекция на гостуващото кино на 13 юли на лятната сцена на централния площад. За най-малките си почитатели организаторите на кампанията и тази година са подготвилизабавления сгостуващата Пътуваща детска библиотека, на която всички желаещи освен че ще имат възможността да прочетат някоя нова история, но и ще могат да разменят книжки.

view entry ( прегледа: 995 )

Липсва система за ранни предупреждения при бедствия в областта 
11.7.2014
На територията на област Стара Загора все още няма изградена структура на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия. Изграждането на такава система предстои по проект на МВР и е регламентирана в Закона за бедствия, каза за Радио Стара Загора Михаил Михов, началник на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.

198 действащи сирени, сигнализиращи за начало и край на въздушна опасност, са разположени на територията на областта. В момента ранното предупреждение и оповестяване за бедствие за областите, в които липсва национална система се извършва по заповед на кмета на населеното място или на началника на Областната дирекция на МВР чрез електронните медии – БНР и БНТ, допълни още Михаил Михов.

Радио Стара Загора

view entry ( прегледа: 1002 )

Читалището в Павел баня получи държавна субсидия 
11.7.2014
11 хиляди лева е отпуснатата от държавата субсидия, която ще получи читалище „Напред - 1903” град Павел баня. Средствата се предоставят от Министерството на културата и са за целево подпомагане дейността на читалищата през 2014 година.

На първата конкурсна сесия над 1000 читалища кандидатстваха с проекти в три различни тематични области, след което експертна комисия оцени и одобри предложенията. Средствата, които се отпускат на читалище „Напред - 1903” град Павел баня са за извършване на „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства“.

Общият размер на предоставените от правителството за читалищата средства е около 4 000 000 лева, от които в първата конкурсна сесия са одобрени проекти за 3 910 954 лева. Тези средства ще бъдат приведени в сметките на общините, а останалите около 90 000 лева ще бъдат разпределени между участниците при втората конкурсна сесия. Тя ще се проведе през втората половина от годината.

В първата конкурсна сесия на Министерството на културата кандидатстваха всички читалища на територията на Община Павел баня. Едни от основните критерии, за да бъдат одобрени проектите са: съответствие на проекта с целите и приоритетите на конкурсната сесия; съдържание на проекта; практическа приложимост; дейност на народното читалище; икономическа обоснованост на предлагания бюджет; завършеност и ефективност, уточняват от Министерството на културата. На втората конкурсна сесия ще се разглеждат проектите, които не са подкрепени до момента.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 965 )

"Детелини" се завърнаха от Скопие 
10.7.2014
В западната ни съседка павелбанският състав взе участие в Международен фолклорен фестивал с участието на пет държави. Събитието бе организирано от Община Гази Баба и македонския състав "Йонче Христовски".

Заместник-кметът на община Павел баня, г-жа Йордана Енева, преподавателят по философски цикъл, г-жа Петрана Пеева, и организаторът на ансамбъл "Детелини", г-н Кольо Кавръков, осъществиха ползотворни срещи с кмета на община Гази Баба и официални лица в Скопие.

Малката група детелинки имаше общо три фестивални участия в рамките на празничните вечери. През останалото време децата имаха възможност да се срещнат със свои стари приятели, да разгледат новите културни забележителности със световно значение в центъра на македонската столица и да прекарат приятно в аквапарка.
Стана ясно, че кметът на община Гази Баба е приел поканата за гостуване на делегацията от Павел баня и се очаква наесен в рамките на септемврийските празници тук в курорта от Скопие да върнат визитата.

Съвсем скоро за "Детелини" предстои следващо голямо фолклорно предизвикателство в Мюнхен, а краткият филм за участието в Македония очаквайте скоро на сайта.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 973 )

Обискираха двор в Осетеново заради 22 стръка канабис 
9.7.2014
Полицейските служители от УП – Павел Баня извършиха претърсване на 8 юли в къща в с. Осетеново, използвана от Н.Н. на 36 години от Казанлък.

В хода на процесуалното действие в двора на къщата са открити и иззети 22 растения канабис с височина от 100 до 250 см.

По случая е образувано досъдебно производство.

ПРЕСС ТВ Казанлък


view entry ( прегледа: 981 )

БЛАГОДАРНОСТИ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНАТА 
8.7.2014
Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски изпрати благодарствени писма до хората, включили се в благотворителните кампании за набиране на помощи за бедстващите хора от село Турия.

Чрез кметовете на градовете Казанлък и Симитли, както и чрез адвокат Въжарова, представител на адвокатска колегия град Ямбол, Радевски изрази своята признателност и благодарност към всички благородни хора, изразили своята съпричастност, включвайки се в акцията, набирайки финансови средства и други неща от първа необходимост в полза на нуждаещите се.

Благодарение на даренията, предоставени от различни лица и институции, най-засегнатите хора от приливната вълна, заляла над 60 къщи в село Турия на 15 юни 2014 година, вече се връщат към нормалния ритъм на живот, преодолявайки последиците.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 927 )

"Мис Полянка" е "Събитие на месец юни" 
4.7.2014
С 44% от гласовете в анкетата избрахте събитието на месец юни да бъде "Мис Полянка е Мария Ганчева". На второ място с 27% се класира водното бедствие от 15 юни в село Турия. Третото място е за юбилея на ансамбъл "Детелини". Годишнината събра 18%.

Благодарим Ви, че отново бяхте активни и обективни!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 953 )

2 тона помощи и икона на Богородица от Симитли пристигнаха в Турия 
4.7.2014
Помощта от жителите на община Симитли, вече е при нуждаещите се в с. Турия, община Павел баня. Два тона кухненска посуда, завивки и спално бельо, кърпи, зърнени и макаронени изделия, олио, минерална вода, дрехи събраха за по-малко от седмица жителите от симитлийска община за приятелите си, кукери от село Турия, което бе потопено от водната стихия. Местните и този път доказаха, че са с големи сърца и че е по-важно да бъде приятели не само когато празнуваме и се веселим, но и когато сме в беда.

Местните от село Турия всяка година гостуват в Симитли на кукерския фестивал през януари. Веднага след като водата потопи село Турия, кметът на Симитли Апостол Апостолов установи връзка с кметицата на селото, за да уточнят от какво имат нужда в селото след водния ад. За кратко в община Симитли се организира дарителската кампания, доброволци разгласиха инициативата. Сред най-активните в събирането на помощите бяха жителите на град Симитли и село Долно Осеново.

ТИР и микробус събраха помощите от Симитли за потопеното село Турия. Към помощта за нуждаещите се кметът Апостол Апостолов добави и икона на Света Богородица, изработена от художника Николай Кашев, с посланието Майка Богородица да закриля село Турия и жителите и да ги пази от природни бедствия и беда.

Помощите от Симитли бяха посрещнати от ръководителя на кукерската група в Турия Христо Петров. Със сълзи на очи той благодари на жителите на община Симитли и бе трогнат от готовността на хората от другия край на България да помогнат и от тяхното съчувствие.

www.blagoevgrad.info
view entry ( прегледа: 971 )

СЕЗОНЪТ НА ПОЖАРИТЕ - ОТКРИТ 
3.7.2014
Началото на пожароопасния сезон бе обявено от Министерството на земеделието.

Държавните горски и ловни стопанства трябва да организират и поддържат денонощни дежурства с цел опазване на горските територии от пожари при спазване на утвърдената от министъра Схема за оповестяване на горските пожари.

С оглед покачване на температурите през последните дни, в комбинация с жътвената кампания, може да се създадат условия за възникване на пожари в стърнища и в други земеделски площи, откъдето огънят лесно може да се разпространи и в горските територии.

Съгласно статистиката на Изпълнителна агенция по горите от началото на годината до момента са възникнали 119 горски пожари и са засегнати 8767 дка горски територии. Значителна част от горските пожари са причинени от небрежност при боравене с огън на открито или от запалвания в земеделски територии, след което огънят се е прехвърлил в горите.

През изминалото денонощие звената за ПБЗН са реагирали на 128 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 59 пожара. С преки материални щети са 19 от тях. Без нанесени материални щети – 40. Организирани са 61 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства.

Министерство на земеделието и храните призовава всички граждани да бъдат особено внимателни и да се въздържат от палене на огън сред природата, в т. ч. и в земеделски земи.

При забелязване на пламък и дим в гората и прилежащите територии сигнализирайте на спешния телефон 112!
view entry ( прегледа: 987 )

"ДЕТЕЛИНИ" ПИТАТ, ПУБЛИКАТА ОТГОВАРЯ 
2.7.2014
Днес ансамбъл "Детелини" 'затвори' за гласуване онлайн референдума, който се проведе в социалната мрежа фейсбук. Целта на ръководството на павелбанския състав беше чрез анкетно допитване до публиката на ансамбъла да се отчете кои танци от юбилейния спектакъл "25 години на сцената" са се харесали най-много на зрителите.

В гласуването се включиха общо 87 'гласоподаватели'. А ето ги и обобщените данни в проценти. Третото място с 17.8% отива за танца "Шопска сюита". Публиката е класирала със сребърен медал миниспектакъла "Освобождението" - с 26.7%. Фаворит на зрителите от грандиозната юбилейна вечер на ансамбъл "Детелини" е постановката "Пролетно настроение" с 28.9% от гласовете.

Ръководството на ансамбъла изказва още веднъж своята благодарност и признателност към всички танцови групи на "Детелини", които се включиха в отпразнуването на четвърт век под светлините на прожекторите. Според репетитори и танцьори обратната връзка с публиката е сигурен гарант за вярната посока, в която ансамбълът трябва да концентрира сили и ресурс за своето развитие, защото "пътят продължава!"

Съвсем скоро предстоят и задгранични пътувания на състава в Македония и Германия, за които ще Ви разказваме в аванс.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 986 )


<< <Предишна | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | Следваща> >>