Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Крадци окосиха лавандула в Александрово
Павел баня
Крадци окосиха лавандула в Александрово 
1.7.2014
На 30 юни в РУП – Казанлък е получен сигнал от 56-годишен жител на на павелбанското село Александрово, който заявил, че за времето от 29 до 30 юни неизвестно лице е извършило кражба на неустановено към момента количество лавандула от нива, намираща се в местността „Елова Курия”.

Образувано е досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 1151 )

БЛИЗО 500 000 ЛЕВА СА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ 
30.6.2014
В отговор на писмо от директора на ГД ПБЗН - гл.комисар Николай Николов, областният управител Живка Аладжова изпрати актуална информация за щетите от обилните валежи през миналата седмица в област Стара Загора, нуждите на засегнатите общини и разходите за възстановяване от понесените вреди.

В област Стара Загора няма обявено бедствено положение и към момента няма данни за необходимост от осигуряване на пострадалото население на палатки, одеяла, санитарни материали и др.

Най-сериозни са щетите в община Павел баня, където са засегнати 3 жилища, огради на 7 двора и 2 сгради на ферми – частна собственост, като изготвените от комисия количествено-стойности сметки за възстановяване на обектите сочат, че сумата за възстановяването им от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет (МКВПМС) възлиза на повече от 45 000 лева.

Комисията от Павел баня е описала и щети на улици от Общинската пътна мрежа и тротоари в селата Турия, Осетеново и Александрово за над 435 000 лева. Повредени са две подпорни стени и бараж на р. Турийска, както и общинска ограда. Стойността на тези щети надхвърля 11 000 лева.

Областният управител се ангажира в най-кратки срокове да създаде необходимата организация за извършване на всички необходими процедури, съгласно Правилника за организация и дейност на МКВПМС за навременното осигуряване на целевите средства за засегнатите обекти – частна и общинска собственост.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1144 )

Събитие на месец юни 
29.6.2014
web polls


view entry ( прегледа: 1116 )

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ПАВЕЛ БАНЯ! 
29.6.2014
"..Той им рече: а вие за кого Ме мислите?
Симон Петър отговори и рече: Ти си Христос, Синът на Живия Бог.
Тогава Иисус отговори и му рече; блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри това, а Моят Отец, Който е на небесата;
и Аз ти казвам: ти си Петър, и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят;
и ще ти дам ключовете на царството небесно, и каквото свържеш на земята, ще бъде свързано на небесата; и каквото развържеш на земята, ще бъде развързано на небесата.."
(От Матея, Свето Евангелие, 16:15-16-17-18-19).

Днес почитаме светите равноапостоли Петър и Павел.
Честит празник на именниците! Бъдете здрави и благословени!
Както пише първият свещенник на Павел баня:
" „…та си направихме на новото село Павел, което е кръстено на Св. Апостол Павел и на най-малкият син на нашия освободител Н. Вел. Всерусийският Император Александър II – Велик княз Павел.”

Днес Павел баня празнува имен ден!
Да е честит празникът на всички павелбанци!

view entry ( прегледа: 1166 )

В ПОМОЩ НА ТУРИЯ 
29.6.2014
Общинският съвет на Българския червен кръст - Павел баня - набира средства за подпомагане на пострадалите жители на село Турия. Кутията за набиране на средства се намира в сградата на Община Павел баня - партер - "Административно обслужване". Средствата ще се набират до 30.06.2014г.

Желаещите да дарят вещи и домакински уреди да се обръщат за информация към доброволците на БЧК.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА:

Тинка Начева - 0888 51 51 58;

Соня Узунова - 0887 60 11 12;

Росица Лалева - 0889 66 91 11;
view entry ( прегледа: 1140 )

МОСВ: Опасност от нови наводнения в Централна и Северна България 
26.6.2014
/КРОСС/Нови наводнения в Централна и Северна България са възможни в следствие от очаквани по-интензивни валежи и изпускане или преливане на язовири, предупреждават от Министерството на околната среда и водите.

Поредните проливни дъждове се очакват в петък и през почивните дни, уточняват от екоминистерството. По-значителни ще са над Стара планина.

Областните управители и кметовете на общините са уведомени за очакваната ситуация. Те трябва да организират постоянно наблюдение на нивата в язовирите и в случай на повишаване да започне контролирано изпускане на води.

По информация на метеоролозите от БАН и днес въздушната маса над страната остава неустойчива. В следобедните часове ще се развива купеста и купестодъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Cross.bg
view entry ( прегледа: 1149 )

Кметове от област Стара Загора се срещнаха в града на липите 
24.6.2014
По инициатива на областния управител на Стара Загора Живка Аладжова днес в сградата на Областна администрация се проведе работна среща между нея, кметове и експерти от общини в областта и представители на ОУПБЗН Стара Загора. Целта на заседанието е подобряване на координацията между институциите и съвместните им действия при бедствия и кризисни ситуации. „Поводът за това заседание е трагедията, която сполетя в края на миналата седмица областите Варна, Добрич и Велико Търново. Необходимо е да конкретизираме задълженията, правомощията и отговорностите на всеки един от нас – представителите на държавната и местна власт, при евентуално възникване на кризисна ситуация или бедствие. Нужно е всеки да е наясно с последователността на действията в подобна ситуация, за да не се допуска напрежение между отделните институции, на каквото станахме свидетели във Варна и каквото в никакъв случай не бива да бъде толерирано.

До този момент диалогът между институциите на държавно и местно ниво в област Стара Загора е на много добро равнище и това сме го доказали в кризисни ситуации – вие като кметове на конкретните общини и аз като областен управител. Със сигурност обаче има какво да подобрим в съвместната си работа и има пропуски, които е редно да бъдат отстранени превантивно. Именно това е и идеята на днешната среща – в пряк диалог да създадем такъв план, при който чрез съвместни усилия максимално бързо бедствието да бъде овладяно и щетите да бъдат ограничени”, каза в началото на заседанието Живка Аладжова.

Павлин Радев – гл.експерт ОМП в областна администрация Стара Загора и инспектор Михаил Михов, началник група „Оперативен център” към ОУПБЗН Стара Загора представиха доклад и презентация за реда на действия от страна на всяка институция при настъпване на кризисна ситуация или бедствие. Беше изнесена информация за ролята и възможностите на Единната спасителна система, която извършва действията по защита на населението.

Областният управител насочи вниманието на кметовете в Общинските планове за защита и действие при бедствие да са налични актуални данни и цялостна информация за възможностите за подкрепа в кризисни ситуации от страна на бизнеса. „Във всяка една община е нужно да се изготви актуален списък с фирмите и съответно техниката, оборудването и човешкия ресурс, които биха могли да бъдат използвани при необходимост”, посочи Аладжова.

Беше взето решение на следващо заседание в подобен формат в Областна администрация Стара Загора кметовете на общините да представят свои проекти, свързани с осъществяването на превенция на природни бедствия. Всички проекти ще бъдат обсъдени, а някои ще бъдат предложени за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. За осъществяването на други ще бъде използвана техническата помощ и сили на държавните дружества в областта.

Във връзка с предстоящия пожароопасен сезон и след сигнали на някои от кметовете, Аладжова се ангажира да съдейства от ОПУ Стара Загора да започнат по-рано от предвиденото окосяване на треви и почистване на пътищата от републиканската пътна мрежа – първи, втори и трети клас, за да се ограничи възможността от възникване на пожари в близост до посевите.

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски изказа благодарност към Живка Аладжова за своевременната намеса и оказването на необходимата подкрепа по време и след наводнението в с. Турия през миналата седмица. Радевски добави, че ситуацията в населеното място постепенно се нормализира. През следващата седмица двамата с Аладжова отново ще посетят селото.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1161 )

ИНТЕРВЮ С ЦАРЯ НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА – ПАВЕЛ БАНЯ 2014 – ГЕОРГИ ПАУНОВ 
24.6.2014
Какво е усещането да си Цар?
Ако възприемем титлата като на истински монарх, навярно бих се чуствал като принц Уилям (смее се), но цар на минералната вода не е нищо особено. Малко задължения, малко развлечения, просто ставаш част от празника и му се наслаждаваш до последния ден.

Кой е Георги Паунов? Разкажи ни нещо за себе си.
Георги Паунов е тийнейджър, наскоро завършил езиковата гимназия в Стара Загора, получил немска диплома. Амбициран да се реализира и докаже в Европа, а някой ден и в цял свят. Обожавам спорта, криминалните романи, задълбочени филми и такива по действителен случай, но на първо място най-много обичам семеството си.

Как изглежда успелият човек според теб?
Един човек, за да се нарече успял, според мен трябва да е сбъднал най-съкровената си мечта и да е щастлив с това, което има, както и с това, което е постигнал. В момента, в който пожелае нещо повече, той е изгубил мярата си за щастие, а нещастен човек не може да се нарече успял.

За какво мечтаеш?
Справедливост, честност, искреност, любов. Най-вече хората да осъзнаят в какъв парадокс живеем. Мечтая хората не само да виждат грешките си, но и да ги поправят. Мечтая да направя близките си щастливи, защото когато ги виждам с усмивки на лицата им, се чувствам истински щастлив и аз!

Кои качества цениш у хората?
Лоялност, честност, отдаденост, искреност, качества неприсъщи за модерния човек...

Трите неща, които най-много обичаш?
Семейството. Приятелите. Родината.

Какво ти предстои занапред, какво плануваш?
Планувам да изкарам едно незабравимо лято с приятели и съученици, преди да се разделим, при добро стечение на обстоятелствата, да следвам във Виена или Аахен.

Пожелай нещо на своите съграждани по случай настъпващото лято.
Пожелавам най-накрая дъждовете да спрат, да няма повече бедствия като в с. Турия. Нека хората си създадат нови и незабравими спомени и да сбъднат целите и мечтите си.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1179 )

МАРИЯ ГЕНЧЕВА Е "МИС ПОЛЯНКА - ПАВЕЛ БАНЯ 2014" 
23.6.2014
По традиция след "Избор на Царица роза" в Павел баня, се провежда и конкурсът "Мис Полянка". Събитието се радва на изключителен интерес от страна на децата, техните приятели, майки, баби, жителите и гостите на курорта.

Миниспектакълът е органиран изцяло от малчугани, които се стремят както да наподобяват концепцията на "Избор на Царица роза", така и да избягат от формалностите с една-единствена цел - всички да се забавляват.

"Мис Полянка" се реализира на импровизираната сцена на една от градските поляни на улица "Тодор Мазаров", под сянката на липовите дървета.

Тази година претендентките за царската корона дефилираха в три кръга: с тениски на ансамбъл "Детелини", спортно-елегантни облекла и вечерно-официални тоалети. Всяка една от кандидатките бе попълнила предварително специална анкетна карта, която бе представена на публиката от талантливите водещи. Така зрителите имаха възможност да се запознаят не само с външността и красотата на "полянките", но и да добият общи впечатления за техните интереси и хоби.

Събитието премина с много музика, изненади за публиката и добро настроение. Всеки един от зрителите имаше възможност да гласува за една от претендентките и в края на спектакала станаха ясни победителите.

Третото място отиде при Магдалена Праматарова, една позиция под златния медал се класира Мартина Кушлева, а "Мис Полянка - Павел баня 2014" стана Мария Генчева.

Младите организатори благодариха на своите специални гости и на публиката за това, че и тази година всички те са уважиха празника.


Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1174 )

ТУРИЯ - СЪДБИ ОТВЪД ПОТОПА 
22.6.2014
Часът е 12.30. Обед. Денят - точно седмица след водното бедствие. Слънцето се е спряло високо в небето, а на неговите лъчи се радват две хлапета и.. два щъркела. Отляво и отдясно - самота. Отгоре - омърлушени облаци. Отдолу - реката. Спокойна и притихнала. Водите й влачат един разкъсан дюшек и няколко изрезки от вестници. Наоколо - тишина. Само един стар трактор се бори с нея. Хора - няма. Но съдбите им се виждат отдалеч - съборени с порутените кирпичени довари, захвърлени заедно с чаши и чинии, препълнили металните контейнери, прострени да съхнат заедно с оцелелите дрехи.

Оставихме колата под сянката на един орех и двамата с Недялко тръгнахме срещу течението, което преди седмица връхлетя селото. Водата бе изкъртила пътната настилка, бе разрушила отчасти парапета на речното коритото, бе оставила незаличимата жълто-кафява следа по оградите на домовете. Следа, която беляза и онези с потопените съдби.

След като си дадохме ясна представа за размера на бедствието, за което природата е последният виновник, стигнахме до местността "Скокът". Там съвсем случайно се срещнахме с дядо Георги. Като ни поогледа добре и разбра, че сме "свои", той спонтанно реши да ни заведе до "Говедарския вир". Настояваше да ни покаже мястото, където приливната вълна в онази черна неделя е събрала голямата си сила. "Ето, вижте тука, реката скъса бента и надолу ясно какво стана!", с разсеян поглед ни заразказва той.

Дядо Георги си припомни, че през всичките години, прекарани в родното село, три пъти е ставал свидетел на подобно наводнение. Веднъж през 1951 година, което сравни по щети и разрушения със сегашното. През 1964 година пък се наложило спешно да евакуират малчуганите от детската градина, защото приливната вълна изненадала турийци и била буквално на един хвърлей разстояние. И през 2005 видял реката да напуска коритото си, но то било "малка работа" в сравнение с потопа на 15 юни.

Докато Недялко събираше в обектива картини от местността, аз попитах умишлено и многозначително дядо Георги "как е там, нагоре?", като вдигнах поглед към Каваклийка. Като истински нашенец, той разбра без много думи въпроса ми. Стана ми ясно по описанията му, че там, "нагоре", ще намеря поляни в гората. Ще намеря още издъхнали дървета, затлачени местообитания и пропита почва с машинно масло... Дали пък потопът не запрати там съдбите на хората?!

Дядо Георги отиваше да си види кошерите с пчели, начерта ни набързо устен туристически маршрут на района, който според него трябва задължително всеки в околията да е обиколил поне веднъж. А на раздяла ни разказа кратката история за двете божества, които се карали непрекъснато кое от тях да има власт над Турия. В зависимост от това кое от божествата взимало надмощие, селото благоденствало или бедствало. Имената на боговете дядото ни спести с лаконичното "сещайте се!".. Мисля си, тогава не потопът, а "боговете" си разиграват съдбите на хората?!.. И вече се обърквам и не знам.

Връщайки се по обратния път, срещнахме още от местните, които ни повикаха, за да ни покажат различни ситуации, след прелялата Турийска река. Онова, от което имат нужда всички пострадали, е това, което имаме ние в собствените си домакинства. Наистина. Това ни казаха.

Преди да се качим отново в колата и да потеглим към Павел баня, погледнах отново площада на селото. Пясъкът от асфалта го вдигаше вятърът, завихряше го и го запращаше нанякъде. Щъркелите в гнездото се бяха уморили да лежат и надзираваха на един крак цяла Турия. Реката, все тъй самотна и глуха, течеше и носеше торби, изтръгнати корени, буркани и едно плюшено мече... А съдбите на хората - не ги видях. Може би се бяха качили на прохлада в гората. Може би!

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1185 )


<< <Предишна | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | Следваща> >>