Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Те продължават…
Павел баня
Те продължават… 
9.07.2012
Макар Павел баня да е в морната клопка на жегата, коктейлът на забавлението „Павелбанско лято 2012“ „разхлажда“ жители и гости на курортния град всеки четвъртък от 19.30 часа на лятната сцена на площада.

На именния ден на Павел баня – Свети Петър и Павел, бе даден стартът на концертните изяви, които се провеждат традиционно вече осма поредна година. Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, заедно с приятелите от ансамбъл „Загорчета“ от Нова Загора, поставиха началото на летния културен маратон, който ще продължи до 8 септември, когато е кулминацията – Празник на Община Павел баня…

Разговарям с Кольо Кавръков, организатор на ансамбъл „Детелини“, и той ми споделя какво предстои от тук нататък за танцьорите. След близо двуседмична почивка от Празника на розата и минералната вода те отново се събраха привечер днес, за да си дадат делова среща, в която да разчертаят плана за действия. „Следват фестивали в Унгария и Русия и ние трябва да сме в добра форма“, размишляват част от децата, докато получават инструкции за всички важни документи, които трябва да подготвят.

„От 14 до 21 август сме в Унгария, а в самия край на месеца пътуваме до Русия“, споделя Кавръков и не скрива, че следва още много работа по организацията на участията. Танцьорите пък изглеждат амбицирани и ентусиазирани от това своеобразно турне през отпускарския месец, което ги очаква.

По регламент фестивалът в Украйна е със състезателен характер с изискване участниците да са над 17 години, придружени на сцената от музиканти. Поканата от приятелите ни в Русия е с по-свободен характер, което улеснява до известна степен подготвителните мероприятия.

Ансамбъл „Детелини“ упорито продължава с репетициите, докато повечето хора стягат отпуските си, защото, както самите танцьори често пъти ми казват, „за любовта към фолклора няма почивен ден“.

Обещали са много снимки и видео от задграничните пътувания, както и призови места от фестивалите, но преди това подготовката за Унгария и Русия ще протича паралелно, защото време за губене няма.

Между другото „Павелбанско лято 2012“ върви с пълна сила на площада в Павел баня. Днес, четвъртък, от 19.30 часа ще имате възможност да присъствате на сборна фолклорна програма на състави от село Горно Сахране, Община Павел баня.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 824 )

Нов фотоволтаичен парк край Павел баня 
06.07.2012
Фотоволтаичен парк с мощност от 1,7 МW бе открит в района на землището на Павел баня. Паркът е изграден само за 3 седмици от българска и немска фирма, партньори по проекта. Теренът, на който са изградени фотоволтаиците е от 25 декара върху които са изградени 605 панела.

Срокът за който е гарантирано изкупуването на произведената от фотоволтаичния парк енергия е 20 години. Размерът на направената инвестиция е 5 мл. евро.

10 ще са постоянно заетите работници във фотоволтаичния парк.
От българска страна в основата стои казанлъшкият бизнесмен Стефан Станев.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 828 )

Обявен за издирване направил оранжерия за канабис 
05.07.2012
Издирван от 5 години, заради влязла в сила присъда, 29-годишен казанлъчанин е създал оранжерия за отглеждане на канабис в село Александрово, община Павел баня, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Марихуаната е открита от криминалисти и антимафиоти в дома на осъдения за фалшифициране на банкноти мъж на на ул. "Незабравка" № 17 в селото.

Оранжерията на А. М. била оборудвана с вентилационна и осветително-отоплителна система. При извършеното претърсване са открити и иззети 23 канабисови растения с височина от 50 - 60 см., две туби с течни торове, електронна везна и 50 грама суха зелена тревиста маса /марихуана/.

Установено е, че А.М. е обявен за общодържавно издирване от 2008 г. за изтърпяване на влязла в сила присъда за подправка на парични знаци, а също и по наказателни производства за изнасилване и разпространение на наркотици.

Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 805 )

Общините от Розовата долина спечелиха проект 
4.7.2012
Проектът "Долината на розите и тракийските царе", разработен съвместно от общините Казанлък, Карлово, Сопот, Павел баня и Мъглиж, спечели финансиране и е в първата шестица в класацията с 99 точки от 100 възможни.

Проектът е по ОП "Регионално развитие", мярка BG161 PO001/3.2-02/2011 - "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" и има за цел създаване на имиджов продукт на региона, създаване на туристически бранд, разпознаваем от потребителите, търсене на нови пазари на регионалните продукти, насърчаването на предлагането на туристически услуги извън сезона и други.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по ОПРР е 479 560 лв., като задължителният финансов приход на общините е 5%. Предстои подписване на договора.

По информация на Plovdiv24.bg
view entry ( прегледа: 805 ) https://news.plovdiv24.bg/363964.html#ixzz1zdkEfS6Yсвързан линк

Баща и син простреляни след скандал 
24.06.2012
Двама мъже са с опасност за живота след скандал в казанлъшко село, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Около 13,32 ч в събота в районното управление в Казанлък е получено съобщение за инцидент в с. Александрово, община Павел баня, при който са простреляни двама мъже.
Установено е, че към 13 ч възникнал скандал на ул. "Вардар" между 34-годишния М. К., баща му А. К., на 56 г., и Ю. Т., 59-годишен, и сина му М. Т., на 37 г. Всички те живеят в селото.

М. К. произвел три изстрела със законно притежаваната самозарядна ловна пушка "Байкал", 12-и калибър. В резултат на стрелбата пострадали опонентите му. Ю. Т. получил огнестрелна рана в левия крак в областта на подбедрицата. А синът му М. Т. бил пронизан в двата крака в областта на подбедриците.

Пострадалият баща е настанен под наблюдение в казанлъшката болница, с опасност за живота, а синът му е транспортиран и настанен под наблюдение в болница в Стара Загора. Има опасност и за неговия живот.

Стрелецът М. К. е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава, информираха още от полицията.

24 часа
view entry ( прегледа: 788 )

Разбиха работилница за незаконни цигари 
23.06.2012
По сигнал, служители от Полицейски участък - Павел баня към Районно управление «Полиция» - Казанлък, спрели за проверка преди с. Александрово товарен автомобил със старозагорска регистрация, управляван от 31-годишен казанлъчанин.

Намерени и иззети са 900 ръчно направени безакцизни цигари.

Проверени са и два адреса в с. Александрово, откъдето са иззети близо1 500 ръчно направени цигари, около 10 кг. тютюн без акцизен бандерол и 5 машини за пълнене на цигари.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 796 )

В обектива: Царица Роза - Павел баня 2012 - Камелия Милушева 
19.06.2012
Изборът на Царица Роза - Павел баня се превърна в едно от най- коментираните събития в Павел баня. В грандиозния спектакъл взеха участие осем претендентки за титлата. В самата кулминация на вечерта, Павел баня бе окъпана от блясъка и очарованието на младото цвете, което цяла година ще е представително лице на Павел баня.

Здравей, Камелия. Поздравления за достойното представяне на конкурса. Какво бе за теб участието ти в „Избор на Царица Роза”?
Едно незабравимо преживяване, изпълнено с много позитивни емоции и настроение.

Ти си танцьор в Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня. Сцената не ти е чужда, ала различно ли е усещането, когато си на нея, за да танцуваш, и когато се налага да печелиш симпатиите на публиката, както бе необходимо за конкурса?
Разбира се, че е различно, защото, когато танцувам, аз съм част от ансамбъла и отговорността за изпълнението е обща. Но щом като се изправя сама пред публиката, знам, че вниманието пада изцяло върху мен.

Доколкото споделиха близките и приятелите ти, разбрах, че си борбен човек. На какво заложи в участието си на спектакъла?
Определено заложих на естествеността и искреността си към публиката.

Тази година „Избор на Царица Роза – Павел баня” претърпя известни промени. Сподели ни накратко как преминаваше една репетиция за конкурса?
На всичките ни репетиции цареше страхотна атмосфера. Поне аз не усетих злоба или завист от страна на останалите претендентки. Разбирахме се много добре, а така подготовката ни за конкурса вървеше гладко. Искам да използвам възможността да благодаря най-искрено на нашия хореограф, Недка Кавръкова. Тя е отговорна за този страхотен спектакъл, който се получи.

Публиката гласува доверие тази година на теб. Коя твоя отличителна черта на характера смяташ, че ти помогна да спечелиш?
Очарованието ми.

На сцената всички претендентки презентираха накратко себе си. Но разкажи ни нещо повече за теб. Коя е всъщност Камелия Милушева?

Обичам да чета книги. Харесвам фантастичните романи. В свободното си време обичам да се забавлявам с приятели. Смятам, че те са най-скъпото нещо за един човек и затова ги ценя. За себе си мисля, че съм амбициозен човек, който е наясно с желанията си.

Ти живееш в Павел баня. Как изглежда родният град през твоите очи? Намираш ли го променен по един, или по друг начин?
Обичам родния си град, защото усещам един особен дух тук. Павел баня се промени наистина много през последните години и мисля, че доказателство за това са доволните туристи, които ни посещават. Аз знам, че винаги ще завръщам в това прекрасно местенце.

Вече повече от седмица след коронясването, как възприемаш онова, което ти се случи?
Като възможност да докажа сама на себе си, че мога да успявам и в друга област, която не е свързана пряко със стремежите ми за професионална реализация.

Оттук нататък какво ти предстои? С какво желаеш да се занимаваш? В коя сфера се виждаш преуспял човек?
Смятам да кандидатствам в Университета за национално и световно стопанство в професионалното направление Икономика и бизнес. Аз съм възпитаник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“, гр. Стара Загора и икономиката като специалност не ми е чужда. Точно в тази сфера се виждам преуспял човек след 10 години.

Вярна ли си на максимата, че амбициозен ли е човек, всички врати се разтварят пред него?
Аз винаги съм постигала поставените си цели, като съм влагала голяма доза амбиция и мисля, че това ми е помагало страшно много.

И за финал, няколко думи към близки, приятели, познати и жителите на Павел баня.
Искам да пожелая на всички едно незабравимо лято, каквото ,надявам се, че ще бъде и моето. Нека не забравят да ценят хубавите моменти с любимите хора.

За www.Pavelbanya.EU с Камелия Милушева разговаря Румен Скрински
view entry ( прегледа: 813 )

Отново произшествие в центъра на Павел баня  
12.06.2012
От областната дирекция на МВР съобщават за инцидент с велосипедист в центъра на Павел баня. На 06.06.т.г. около 10.00 ч. в Павел баня по ул. «Освобождение» в района
до кафе - аператив «Блу скай», при движение на заден ход л.а. Киа
«Соренто», с турска регистрация, управляван от турския гражданин Д.Ю.,
52 годишен, блъска велосипедиста – К.К., 71 годишен от Павел баня, който
с охлузни рани на десния лакът и дясното коляно, е получил медицинска
помощ и е освободен за домашно лечение.
Водачът на автомобила е тестван с дрегер за употреба на алкохол, ката апарата отчел - 1.30 промила. Взета му е кръвна проба за анализ. По случая е образувано досъдебно
производство.

От доста време насам в Павел баня стои на дневен ред проблемът за обособяването на пешеходна зона, която да осигури комфортно удобство на жителите и гостите на курортния град в района на централния площад.
От общинската администрация съобщават че е налице проект за обособяването на пешеходна зона, като се очаква становището на компетентните органи, които трябва да преценят как да се създаде организация на движението в центъра на Павел баня, така че и пешеходци, и търговци да бъдат максимално удовлетворени. Преди близо месец бе проведена среща – обществено обсъждане, на която бяха представени възможностите и процедурите за подобна иновация.

"Идеята е блестяща и нейното изпълнение е необходимо"- коментират със задоволство павелбанци и изразяват надежди, че скоро ще бъде осигурено спокойното предвижване без „да се налага да се прескачаме с колите”

view entry ( прегледа: 811 )

Йоан Станчев е Цар на минералната вода 2012 
9.06.2012
Днес в рамките на "Плувно лято" и спортен празник по традиция претендентките за титлата Царица Роза и самата Царица избраха Царя на минералната вода. Неговото име е Йоан Несторов Станчев от Павел баня.

Той поздрави жителите и гостите на плажния комплекс в курортния град, като им пожела много добро настроение в рамките на Празника на розата и минералната вода- Павел баня 2012. Тази вечер Царица Роза Камелия Милушева и Царят на минералната вода Йоан Станчев ще вземат участие в тържественото шествие на площада, веднага след кулинарното шоу. Всички участници в днешния спортен полуден получиха награди, осигурени от община Павел баня и спонсорите на празника.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 889 )

Павел баня избра – Камелия Милушева за новата Царица Роза - Павел баня  
08.06.2012
На грандиозен спектакъл снощи жителите и гостите на Павел баня имаха уникалната възможност за поредна година да станат свидетели на коронясването на новата Царица Роза. Церемонията бе водена от Драгомир Драганов, който преди началото на шоуто сподели задоволството си от тазгодишната празнична организация.

„Избор на Царица Роза – Павел баня 2012“ започна в 21:00 часа на лятната сцена в Павел баня, като даде едно своеобразно неофициално начало на тържествата по повод Празника на розата и минералната вода. В конкурса за най-красивото цвете на Общината се включиха осем претендентки за царската корона. Тази година регламентът на спектакъла претърпя известни промени, което прадостави възможност на участничките сами да представят себе си пред публиката, като разкажат накратко биографията си, споделят за какво мечтаят и как виждат Павел баня след 10 години – една провокация на водещия, целяща да открои интелигентността и съобразителността на младите момичета.

Гост изпълнител на конкурса бе народният певец Христо Косашки, който забавлява публиката, докато претендентките се подготвяха за отделните кръгове на състезанието, изпълнено с много очарование. Той изпя обичани и популярни песни, а танцьори от Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, гр. Павел баня, допълниха настроението.

Гостите на Павел баня в рамките на Международния фолклорен фестивал от град Лиски, Русия, ансамбъл „Фантазия“, също взеха участие в празничната вечер, а Драгомир Драганов вдигна градуса на веселието с хитове от българската естрада.

Претендентките за титлата „Царица Роза“ дефилираха в три кръга, облечени в народни носии, спортноелегантни облекла и вечерно-официални рокли. Публиката имаше възможност да наблюдава походка, маниер, излъчване, поведение на всяка една от кандидатките, за да направи в края на спектакъла своя обективен и безпристрастен избор. Специална комисия по преброяване на гласовете бе определена със заповед на кмета на Общината, а с цел избягване на каквито и да било спекулации за контролиран вот, всяка „царица“ бе посочила свой представител, който да наблюдава преброяването на гласовете.

В края на спектакъла станаха ясни и дългоочакваните резултати. С общо 112 гласа бе избрана павелбанката Камелия Милушева, която стана Царица Роза Павел баня за периода юни 2012-та – юни 2013-та година. На второ място публиката постави Миглена Лалева също от Павел баня с 89 гласа. Третото място бе за Стела Рахманлиева от Павел баня, която събра 73 гласа от зрителите.

Царица Роза, съгласно става представително лице и може да придружава кмета на официални визити, срещи и делегации до следващия Празник на розата и минералната вода през 2013 година. Всички участнички в конкурса получиха предметни награди, осигурени от Община Павел баня и спонсорите на тазгодишния празник.

Прелестна заря осветли небето над Павел баня на финала на близо тричасовия спектакъл на лятната сцена, който донесе много емоции и добро настроение, в навечерието на официалното откриване на Празника на розата и минералната вода и Международния фолклорен фестивал 2012.

Днес от 18:30 часа е дефилето с песни и танци на участниците във фестивалната програма, а от 19:00 часа на лятната сцена е тържественото начало на празника, заедно с концертните изяви на съставите от Русия, Македония и България.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 900 )


<< <Предишна | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | Следваща> >>