Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня - град и община Приятел на детето
Павел баня
Павел баня - град и община Приятел на детето 
13.07.2011
Град Павел баня и Община Павел баня бяха обявени от УНИЦЕФ - България за град и община Приятел на детето.

Мотивите за това на световната организация, бореща се и пазеща правата на детето са, че в общината и града гласовете и нуждите на децата са приоритетна политика на местната власт, превърнати в неделима част от програмите и решенията й.

Един от основните приоритети в обявената за приятел на детето община е образованието. Като през годините от двата мандата на настоящия кмет Станимир Радевски няма закрити училища, санирани са почти всички учебни сгради, разкрити са нови групи в детските градини и ясли, създадени са паркове и десетки места за отдих и игра, летни школи и различни извънкласни форми за обучение и интегрирано развитие на децата от ромската общност.


Заради всичко това кметът на община Павел баня Станимир Радевски е носител на хонорис диплома за отношението си към образованието и децата.

Инициативата за „Община - приятел на детето" се реализира от 2008-ма година. Неин основен идеолог е УНИЦЕФ, в партньорство с Асоциация „ Родители", НСОРБ и Държавната агенция за закрила на детето.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 685 )

В Стара Загора продължават обученията по Програма "Глобални библиотеки" 
12.7.2011
В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” продължават обученията по Програма "Глобални библиотеки" – информира директорът на библиотеката Снежана Маринова и регионален координатор на програмата, съобщиха от пресцентъра на общината.

От 11 до 15 юли темите са „Визия на съвременната библиотека” и „Управление на обществената библиотека”, обучител Мариета Главчовска. В групата са включени 16 библиотекари и секретари на читалища от общините Казанлък, Павел баня, Опан, Чирпан, Гурково, Гълъбово, Раднево, Николаево на Старозагорска област.

Курсът на обучение е по осем часа дневно, като разходите се поемат от Програмата. След прекъсване през летните месеци процесът ще продължи наесен. Според изискванията на проекта всички библиотекари в обществените библиотеки на региона трябва да преминат четирите направления на обучението.

Темите са свързани с работата с компютърна техника, услугите за потребителите, общуване, застъпничество и изготвяне на проекти. За обучители са привлечени преподаватели от университети, водещи библиотечни специалисти, директори на библиотеки с богат практически опит. Всеки обучаем получава комплект учебни помагала.
ИА Фокус
view entry ( прегледа: 727 )

Самостоятелна изложба на Томоко Куния 
6.7.2011
Втора самостоятелна изложба на японската художничка Томоко Куния е представена във фоаето на читалище Наред - Павел баня. Иложбата е отрворена за посещение всеки делничен ден от 9 до 12 и от 13 до 17 часа.

С необикновенната история на дамата от Япония можете да се запознете от личния и разказ:
"Бях будистка.  През 2004 г. Дойдох да живея в България, шест месеца покъсно ходих в Соколски Манастир.
Там се молих за здраве на моят болен брат, който е на легло и не може да си движе ръцете и краката. 
След моята молитова почуствувах; смирение, успокоение, духовна и физическа топлина но бях много щастлива от очите ми течаха сълзи, нещо ми каза че брат ми ще се оправи. Но след 10минути, вярата ми се за губи, такива чудеса не стават.
И не можех да повярвам в Бог. Брат ми вече ходи нормално.
Съседите казват,станало е чудо.

Аз имах желание да се преместя в Павел баня една година покъсно се премес-тих в гр.Павел баня, през 2005 година. Имах много трудни моменти, Японци няма и не мога да говоря български. но живеех без проблем,  защото винаги има шанс и късмет.

 През месец март 2006год. един приятел ми доиде в къщи на гости , по  време на нашият разговор той ми каза, че му е тежко. В един момент ми каза, че усеща много ароматен мирис. на мен ми стана чудно и смешно, защото бяхме в една и съща стая а нямаше причина за някакъв мирис.

Една седмица по-късно, близо до дома ми минаваше стадо овце, една овца ме блъсна , аз паднах и си ударих костта на опашката. Тази нощ осетих много хубав мирис, а нямаше цветя и парфюм наоколо.
Вдишвах дълбоко този аромат тогава съм лежала три дни,от болка не можех да ходя не се тревожех чувствах се страхотно, около мен витаеше незабележимо мистериозно излъчване. Усетих невидимата божественна сила въпреки, че не вярвах.

След това направих консултация с отец Юто Коуда от япония. Отец Коуда ми каза да  чета библя и също, че трябва да ходя на църква. Веднага си закупих от Япония, стария и новият завет. Бях изненадана, толкова дебела книга и трябва да се чете с разбиране и тълкуване. Взех да я чета с голяма жажда нещо когато не мога да разбера се обръщах към Отец Юто Коуда, да ми разясни.

Но на  8 септември отидох на църква за първи път. Една седмица по-късно се молих в къщи、 стаята беше тъмна внезапно на стената се появи златна светлина във вид на кръст. Аз се разтреперих от страх.

До тогава вярата ми беше слаба все още бях скептично настроена. Вярярата в Бог ми се утвърди. След това още два пъти бях спохождана от мистерии.

Покръстена съм в църквата ”Св.Николаи” на 9 декември 2008г в гр Стара Загора. Кръщелница ми е майката на мой приятел."

Превод: Георги Георгиев
view entry ( прегледа: 751 ) https://www.geocities.jp/flowra3_222/profile.htmlсвързан линк

Пиян се преобърна с БМВ в ливада 
1.07.2011
Пиян шофьор на БМВ 318 се преобърна в ливада по пътя от разклона за Павел баня към село Долно Сахране, съобщи полицията.

При движение с несъобразена скорост 28-годишният Г. Н. Павел баня напуснал пътното платно, ударил се в дърво и се преобърнал.

Леко пострадали при инцидента са водачът и неговият 33-годишен спътник от Павел баня, пътуващ на предната дясна.
Двамата са получили контузни рани в областта на главата, но са без опасност за живота.

Шофьорът е тестван с дрегер за алкохол, който отчел 2,50 промила. Взета му е кръвна проба за анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 676 )

Обръщение към собствениците на места за настаняване 
30.6.2011

Здравейте!
Радваме се, че повече от две години успяваме да си партнираме в общата ни цел – да покажем Павел баня на всички които искат да посетят красивия ни град.

В течение на това време успяхме да бъдем най-посещаваният и най-пълният справочник с информация за града - всички хотели, квартири, заведения, забележителности и не на последно място - новини свързани с Павел баня. Pavelbanya.eu има лидерски позиции при търсене на информация за Павел баня в интернет. Сайтът се посещава от над 1000 души седмично.

Кaто ръководител на интернет портала Pavelbanya.eu, искам да Ви информирам за няколко нововъведения в нашият каталог. По настояване на някой собственици на места за настаняване и на много читатели, ще променим последователността на показване в списъка на квартирите. Присъствието на обява в първите няколко позиции ще е заплатено. След това ще акцентираме на стаи за гости които са публикували информация за цени в обявите си. След това ще са изведени обявите които са без ценова информация и отдавна неактуализираните.

Припомняме Ви, че винаги можете да актуализирате информацията и снимките си в Pavelbanya.eu. За целта може да изпратите съобщение на нашата електронна поща, промените ще бъдат отразени в срок от 2 работни дни.

Схема на позициите в списъка с обявите на квартирите и начините за заплащане можете да намерите на вътрешната страница.

По-горна позиция ще заеме обявата за която е заплатено по-рано.
За повече информация относно форми и начини за плащане можете да отправите запитване от тук.

Промените ще настъпят от 1.07.2011г.

Недялко Несторов
Ръководител Pavelbanya.EU


view entry ( прегледа: 697 )

Фолклор без граници 
27.06.2011
Всяка нация е съхранила идентичността си, осланяйки се на взаимосвързани фактори, които я правят индивидуална и специална. Това е езикът, в неговия писмен и говорим вид, даващ на общността възможността да се социализира. Това е културата, натрупала богатствата си през времето, за да са полезни те в настоящето. Това е историята, носеща спомените за противоречивото минало, показваща верния път към едно по-сигурно бъдеще… Но едва ли няма да се намери още едно място, където достолепно да се извисява фолклорното наследство. Обичано и почитано от всеки, то е извор на красота, динамика, колорит и магнетичност. Днешното модерно време не забравя за него, защото го дарява с ревностни пазители. Те носят фолклора в душите си, те го претворяват по сцените, те славят с него нацията си навред сред другите нации, защото те са съвременните будители.

С гордост и удовлетворение, че са изпълнили предизвикателството да докажат ревностно пазената идентичност, заедно от Македония се завърнаха танцьорите на общинския представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, Павел баня, както и ансамбъл „Руская фантазия” от побратимения с Павел баня град Лиски, Русия. В Скопие те взеха участие в традиционния студентски фестивал. Той се организира от скопския университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

Ансамблите, придружавани от кмета на община Павел баня, Станимир Радевски, бяха посрещнати от ректора на университета в деня на пристигането им. По-късно на официалната среща, в жест на благодарност, „Детелини” поднесоха подаръци на ръководството на учебното заведение.

„На студентския фолклорен фестивал в столицата си дават среща групи от Словения, Сърбия, България, Русия и Македония”- споделя Кольо Кавръков, организатор на „Детелини”, и в допълнение посочва замисъла на това богато културно средище. А именно, среща на приятели, целяща обединението им около нещо истинско и значимо - фолклора, за който няма национални граници.

Танцьорите на родния състав бяха предимно кандидат - студенти и студенти, което се обуславя от специфичността на фестивала, продължил общо четири дни. В македонската столица павелбанци и руснаци играха на различни сцени всяка вечер и впечатлиха за сетен път публиката на съседката ни. С танци като „Шопска сюита”, „Гергьовден”, Луди-млади”, станали нарицателно за майсторство в изпълнението си, аплодисментите и възторгът не закъсняха. Руската страна също не предаде фронта и достойно спечели грейналите лица на македонците с виртуозните си изпълнения.

И както се прави винаги на екскурзия, свободното време бе запълнено с приятни посещения. Танцьорите на „Детелини” и „Руская фантазия” се сляха с духа на миналото в историческия музей, а архитектурната забележителност „Крепост Кале”, също бе част от разходката през времето. „Старата чаршия” прикова погледите към хилядите експонати, изработени ръчно от старите занаятчии на града, а местността „Матка”- творение на природата, приюти участниците на фестивала в часовете за отдих.

И няма как, моментите на раздяла винаги съпътстват какво и да било… Фестивалът приключи в събота, а още на другия ден „Детелини” и „Руская фантазия” стъпиха на павелбанска земя. С впечатления като „изживяхме незабравими мигове, завързахме нови приятелства” и „надяваме се отново да посетим Македония”, танцьорите на родния ансамбъл мечтаеха… През това време руските гости доуточняваха последни формалности по отпътуването им от Павел баня за летище „Бургас”, а от там- директно за Москва.


Само спомени и положителни емоции донесе едно поредно участие на фолклорна основа. Сякаш, за да добави нови доказателства към замисъла, свързан със силата, която притежава една нация, съхранила идентичността си. Сила, непознаваща бариери, сила утвърждаваща фолклора без граници…

Румен Скрински
Интернет Вестник Павел баня

view entry ( прегледа: 717 )

Розопроизводители ще искат субсидия от 30-40 стотинки за кг розов цвят 
26.06.2011
Видео: ТВ Европа
Прогнозите за по-малко добив в розобера в Казанлъшко се оправдаха. Кампанията приключи и според резултатите тазгодишната реколта е по-малко с 30% спрямо миналата година. За в бъдеще, за да оцелее секторът, розопроизводители ще искат субсидия от 30-40 стотинки за килограм розов цвят. За целта представители на бранша от Казанлък и Павел баня учредиха сдружение.

Близо месец продължи кампанията по розобера в Казанлъшко. Килограм розов цвят достигна до 1,90 лв., което е с над 50 стотинки повече спрямо миналата година. Обаче реколтата е много слаба.

Розопроипроизводители изтъкват като причина студената зима и липсата на средства за осъществяване на калиево и фосфорно торене, което да увеличи студоустойчивостта на розовите насаждения.

Една трета от розовите масиви, в страната вече са изоставени, затова производителите се нуждаят от държавна подкрепа за стимулирането на този отрасъл. За целта розопроизводители от Казанлък и Павел баня учредиха сдружение. Плановете им за в бъдеще са да направят собствена розоварна, за да не са зависими от розопреработвателите.

Според розопроизводителите адекватната цена, която трябва да получават за килограм, е 2,40 - 2,50 лв. без ДДС. Затова сдружението ще настоява държавата да осигури субсидия в размер на 30-40 стотинки за килограм.

ТВ Европа
view entry ( прегледа: 835 ) https://www.tvevropa.com/bg/news/economics/view/55601свързан линк

Жълт код заради силните ветрове 
25.06.2011
За 18 области в страната за събота е обявен код „жълто” според прогнозата на НИМХ-БАН за опасни явления в страната, информират на сайта на института. Предупреждението е поради очаквания вятър със скорост над 50 км/ч, чиито пориви могат да превишат 70 км/ч.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 757 )

Общинският съвет в Казанлък удължи срока на договорите за автобусните линии 
25.06.2011
По време на извънредното си заседание Общинският съвет в Казанлък разгледа казуса с изтичането на договорите за обществения транспорт на територията на община Казанлък. В началото на заседанието стана ясно, че поради изтичане на договорния срок приключва действието за превоз на пътници на 4 вътрешноградски линии с номера 1, 10, 11 и 12 , както и на общо 13 извънградски маршрута, сред които София – Казанлък - Шипка, Пловдив - Казанлък, Казанлък – Нова Загора, Казанлък – Павел Баня, Кърджали - Казанлък, автобусната линия до Ловеч и редица други.

Със свое решение Общинският съвет удължи срока на действие на договорите до провеждане на конкурс за автобусните линии.
Забавянето на сроковете за сключване на нови договори се получи заради не навреме внесени документи от общинската администрация на Казанлък.

Това е трябвало да бъде сторено преди 6 месеца, колкото време трае процедурата по извършване на конкурсите и обжалване на процедурите.

Близо 10-на души от с. Шаново присъстваха на заседанието на Общинския съвет , тъй като автобусът за тяхното населено място е спрян преди седмица. След гласуването отстрана на Общински съвет жалващите се от спрения транспорт благодариха лично на председателя на Общинския съвет Васил Самарски за адекватната намеса на местния законодателен орган и изразиха надежда, че общинската администрация ще стартира бързо процедурите за провеждане на конкурсите за обществен транспорт. Общински съветници коментираха, че при реализирането на конкурсите трябва да бъде обърнато още по-голямо внимание на безопасността и техническите изисквания за превозвачите.

Предварително постоянните комисии към Общинския съвет изразиха и становище, че не са съгласни с повишаване цените на билетите за автобусните превози.

Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 817 )

Жълт код заради жегата 
24.06.2011
В 19 области в страната е обявен жълт код до края на деня заради очакваните високи температури. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Код „жълт” е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кюстендил и Благоевград.

Жълтият код се обявява, когато температурите достигнат или преминат 34 градуса над нулата. Кодът за опасност е в сила до края на деня и означава, че времето е потенциално опасно.

Гражданите трябва да бъдат внимателни, когато излизат навън и трябва да избягват рисковете във връзка с горещината.

На места днес се очакват температури до 37 градуса в следобедните часове.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 832 ) https://www.focus-news.net/?id=n1538508свързан линк


<< <Предишна | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | Следваща> >>