Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Провали се блокадата на пътя за София
Павел баня
Провали се блокадата на пътя за София 
18.07.2010
Не се състоя обявеният за днес втори протест на жителите на три села от община Павел баня- Горно и Долно Сахарне и Скобелево.
Протесът бе насрочен за 10 часа и целеше временно спиране на движените по главния път за София в района на отсечката между Горно Сахране и Павел баня. Протестиращите имат едно основно искане- да продължи спреният преди повече от година ремонт на пътя между селата,който ечаст от републикански път.
Преди две седмици жителите на трите села успяха да протестират временно за около пет минути.

Кметът на Скобелево Георги Петров каза за "Дарик", че днес полицията е сваляла всеки един от протестиращите от специално наетия за целта автобус.

Хората са били предупреждавани, че ще им бъде търсена наказателна отговорност, ако блокират движението. "Въобще не бяхме допуснати до двете цели на протеста-на разклона за Павел баня и този за Горно Сахране", каза Петров.

Според него протестът им е напълно основателен и на практика няма забранителен режим.

Зарази липсата на чуваемост от страна на институциите, в началото на идната седмица кметовете на засегнатите селата, заедно с общинския кмет на Павел баня Станимир Радевски ще планират срещи с представители на различни министерства.

До момента недоволството на скобелевци и горносахранци не е чуто и от представителите на държавната законодателна власт в района.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 936 )

Боен арсенал иззеха от частна къща в Павел Баня 
16.07.2010
Боен арсенал иззеха от частна къща в Павел Баня, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Вчера служители от Полицейски участък - Павел Баня са извършили претърсване в частен дом, обитаван от 59-годишния Т.З. от с. Тъжа, откъдето са иззети: газов пистолет, преправен в боен, 10 бойни патрона за пистолет кал. 9 х 19 мм, 17 бойни патрона за карабина кал. 7,62 х 54 мм и 1 боен патрон, кал. 7,65 х 64 с оловен връх. Работата по изясняване на случая продължава.

Агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 944 ) https://www.focus-news.net/?id=n1419825свързан линк

Община Павел баня подкрепя младежите за първо работно място 
7.7.2010
Община Павел баня обяви, че е спечелен проект „Старт на кариерата – Компонент 1”. Чрез финансирането от министерство на труда и социалната политика, ще се осигури едно работно място в центъра за административно обслужване.

Подкрепят се кандидатите - младежи за които да се осигури старт в кариерата.

Повече информация...


view entry ( прегледа: 934 )

Иззеха цигари без бандерол 
04.07.2010
319 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол са иззети от магазин за хранителни стоки на ул."Христо Ботев" в Павел баня. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 1008 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=554684свързан линк

Интервю с Царица Роза- Павел баня 2010- Ния Бошнакова 
01.07.2010
Царица Роза 2010 - Павел баня – Ния Бошнакова
След като изминаха няколко седмици от спектакъла „Избор на Царица Роза- Павел баня 2010” и страстите от събитието утихнаха, на Вашето внимание представяме за пръв път интервю с носителката на царската корона- Ния Бошнакова.
Как се чувстваш след това, което ти се случи?
В началото бях много изненадана, но след това свикнах с мисълта, че избраха точно мен. Радвам се.

Как се реши да участваш в конкурса?
Двоумях се, но реших, че ще бъде забавна и незабравима емоция. Желаех нещо да внесе новост в ежедневието ми.

Кое твое качество мислиш, че ти помогна да спечелиш?
Естествеността.

Как изглежда родния град през твоите очи? Намираш ли го променен по един или друг начин?
Където и да съм ходила, когато се прибера тук се чувствам на точното си място.
Естествено, че промяната е видима. Ние живеем в малък град, но имаме природни дадености, които благодарение на общинското ръководство усвояваме добре. Надявам се да продължаваме напред в същия дух и така да превърнем Павел баня в модерен и красив европейски курорт.

Какво за теб е ансамбъл „Детелини”? Какво ти даде той и как оценяш годините прекарани в него?
Много важна част от моя живот. Ръководителите изградиха в мен почит и уважение към българския фолклор; трудолюбие, отговорност и работа в екип, за което ще им бъда вечно благодарна. Танцувам вече 12 години, изпълнени с толкова незабравими мигове, най- вече защото съм с приятелите ми.
В спомените ми винаги ще живее музиката, сцената и публиката.

По време на конкурса сподели, че искаш да се видиш преуспял човек. Към какво се стремиш и какво очакваш от живота?
Стремя се към професия, която да работя с удоволствие и която ще ми позволява да се развивам постоянно. Надявам се съдбата да ми предостави тази възможност, а аз ще се постарая да реализирам целите си.

Вярна ли си на максимата, че човекът е толкова голям, колкото са големи мечтите му?
Не! Бих казала обаче, че е хубаво да мечтаещ, но за осъществими неща. Всеки може да има големи мечти, но според мен, смисълът е в това дали се стремиш, да ги постигнеш.

И за финал, няколко думи към родители, приятели
и жителите на Павел баня.

Благодаря на семейството и приятелите ми , че са зад мен.
Желая на всички жители на Павел баня здраве и едно топло, и успешно лято.


Репортер: Румен Скрински

view entry ( прегледа: 996 )

Среща с туристическия бранш 
29.06.2010
Кмета на община Павел баня, Станимир Радевски, кани всички хотелиери, собственици на квартири и други заинтересовани на среща - съвещание.

Целта на общинската администрация е да се подобри комуникацията между местната власт и предприемачите от туристическия сектор в региона на Павел баня.

Срещата ще се състои на 30 юни – сряда от 17:00 часа в зала “Младост" на читалище “Напред” гр. Павел баня.
view entry ( прегледа: 956 )

"Искаме пътища, а не гробове" 
28.06.2010
Десет минути продължи същинската блокада на част от първокласен път 1-6 от републиканската пътна мрежа, в отсечката между селата Долно Сахране и отбивката за град Павел баня.

Протестът бе на жители на три села от района - Скобелево, Асен Долно и Горон Сахране заради лошото състояние на пътната настилка по път 2-56, който е част от републиканската пътна мрежа.

С плакати "Не на дупките, искаме асфалт!", „Винетки = дупки", „Искаме пътища, а не гробове", протестиращи над 100 души с различни МПС-та настояваха пред общинския кмет на Павел баня- Станимир Радевски и пред медиите протестът им да бъде чут и да се възстанови финансирането на реконструкцията на път 2-56, започната преди повече от три години. Разбитата отсечка е част от републиканската пътна мрежа.

Според кмета на Павел баня, спряната реконструкция е за отсечка с обща дължина на пътя 35 , 800 километра, за която има готов и спечелен проект от старозагорската фирма „Пи Ес Ай",. Реконструкцията е на стойност 14, 777 млн. лева. До момента на практика са усвоени около 500 хиляди лева и по трасето е работено само няколко месеца. Повече от година ремонтните работи са замразени.

Причината пътят между селата Скобелево, Асен, Долно и Горно Сахране, през отбивката за Павел баня до връх Свети Никола в Средна гора да е окаяно състояние е спряното още преди парламентарните избори миналата година финансиране на реконструкцията от страна на МРРБ. Въпреки писмата на недоволните кметове на тези селища, до момента резултат няма.

Според кмета на Павел баня след среща с министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев е дадено обещание, че до края на годината веедомството ще се опита да реши проблема с финансирането на най-разбитата отсечка с дължина около 6 километра, в района между Скобелево, Долно и Горно Сахране, както и до изхода за първокласен път 1-6. Допълнително напрежението и недоволството на хораат от района се засилва от факта, че непосредствено преди старта на ремонтните работи преди три години са премахнати и изкъртени различните видове съществуващи до тогава настилки и тротоари в населените места и около тях, заради предстоящата реконструкция.

Пепел, дупки с размери на ями и огромни трапове и планини с кал е нещото, което замества пътя за водачите на МПС-та в тези участъци. Заради лошото състояние на настилката са спрени автобусите между селата Горно и Долно Сахрене, а пътуващите за Скобелево са принудени да минават по черни селски пътища.

С факс от петък вечер до кмета на Павел баня от Областно пътно управление - Стара Загора не дават съгласие за протеста на гражданите на главния път, с мотива, че „ провеждането на подобно мероприятие би довело до нарушаване на обществения ред и безопасността на движението, което от своя страна би породило и претенции от засегнати лица към АПИ / Агенция пътна инфраструктура/ за нанесени имуществени вреди в резултат на невъзможността да ползват първокласния път". От Пътното препоръчват протестът да бъде преместен в центъра на село Долно Сахране.

Кметът на едно от най- засегнатите села от спряната реконструкция - Скобелево- Георги Петров заяви, че по тази логика те също трябва да имат претенции към АПИ, тъй като ежедневно трошат автомобилите си по разбитите отсечки.

Въпреки че полиция изтегли протестиращите извън пътя минути след старта на протеста и блокадата на пътя, недоволните граждани останаха там. Те се заканват, че ако до две седмици няма реакция по техните искания, след 15-сет дни отново ще са на първокласния път.

Репортаж: Дарик нюз
Видео: БГНЕС
view entry ( прегледа: 971 )

Откриване на Павелбанско лято 2010 
25.06.2010
В разгара на активния туристически сезон, Павел баня се радва на интерес от страна на посетителите си и постепенно се превръща в предпочитана, целогодишно работеща туристическа дестинация.

Именно заради особеното разположение на градчето, скътано между удивителната природа на Стара планина и Средна гора, лековитите минерални извори и изключителната гостоприемност на хората, гостите на Павел баня остават очаровани и си тръгват с обещанието, че отново и при първа възможност ще се завърнат в този рай.

След приключването на серията от празници, лятото предвещава време за почивка и отмора. Община Павел баня и през този ваканционен период обещава на жителите и гостите си забавление, защото концертите, които предстои да се състоят на лятната сцена в рамките на „Павелбанско лято 2010”, носят прохлада и ведро настроение през така горещите месеци.

И докато всички ние се радваме на почивката си, специална делегация, състояща се от служители на Общинска администрация както и танцьори от ансамбъл „Детелини” ще посети град Чипрана Испания, във връзка с подписаното дружбено споразумение за сътрудничество между двата града. Останалата част от танцьорите на родния ни ансамбъл се подготвя за важен фестивал на българското Черноморие, както и гостуване в побратимения ни град Лиски Русия. Там те за пореден път ще представят богатството и пъстротата на фолклора. За „Детелини” това е възможност да се срещнат отново със своите приятели и да съчетаят удоволствието от добре свършената работа със заслужената почивка.

В самия край на лятото, отново се задават серия от приятни събития, посветени на 8 септември, храмов празник на църквата „Рождество Богородично” и празник на град Павел баня.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1007 )

Павел баня вече си има принцеса! 
19.06.2010
Дни след като си избра царица на розата, Павел баня се сдоби и с принцеса.

На 17.06 Детелина Кавръкова - Царица Роза 2005 роди момиченце. Младата дама се казва Катерина!

С пожелание да е жива, здрава и много да радва родителите, бабите и дядовците си!

Екипът на Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1006 )

Завърши Празникът на Розата и Минералната Вода - Павел баня 2010 
14.6.2010 След като празникът на розата бе официално открит от зам. Кмета на община Павел баня- г-жа Йордана Енева на 11.06.10г. , започна и истинското веселие. В деня на откриването, участниците от Международния фолклорен фестивал направиха великолепен концерт на лятната сцена на Павел баня, а по- късно същата вечер се проведе и избора за царица роза- Павел баня 2010.

Ния Бошнакова е новата победителка, която събра най- много гласове на спектакъла, водещ на който бе Драго Драганов, а фолклорна формация „Танца на вятъра” се погрижи за доброто настроение на зрителите по време на шоуто.

Царица роза, съгласно статута залегнат в избора, стана представително лице и може да придружава кмета Станимир Радевски и официални делегации на посещения в страната и чужбина.
Царица Роза се избира по най- демократичния начин, чрез гласуване от страна на публиката, а специална комисия, определена със заповед на кмета на общината, реализира преброяването на гласовете.

На 12.06.10г. на комплекс „Плажа” гр. Павел баня бе открито „плувно лято” с много състезания, конкурси, игри, съчетани с добро настроение и хитова музика. В горещия следобед се състоя и изборът на цар на минералната вода. Тодор Тодоров е името на победителя, избран с единодушно решение от страна на участничките в „Царица роза 2010”.

На 13.06.10 г. се представиха и ритуалите розобер и розоварене на розовите масиви и розоварни в Павел баня, а в ранния обяд премина шествието на всички кукерски състави от общината и участниците в международния фолклорен фестивал. Точно в 12.00 часа, кмета на общината- Станимир Радевски, придружаван от царица роза и царят на минералната вода 2010, закри тържествено празничните прояви, като пожела здраве и благоденствие на жителите и гостите на Павел баня.

Празникът на розата, минералната вода и Международния фолклорен фестивал са едно събитие, на което си дават среща младостта, красотата, приятелството, танца и пленителната същност на фолклора.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 952 )


<< <Предишна | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | Следваща> >>