Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ЙОТОВА И КМЕТЪТ РАДЕВСКИ ОТКРИХА ПАМЕТНИКА НА КНЯЗ ПАВЕЛ В ПАВЕЛ БАНЯ
Павел баня
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ЙОТОВА И КМЕТЪТ РАДЕВСКИ ОТКРИХА ПАМЕТНИКА НА КНЯЗ ПАВЕЛ В ПАВЕЛ БАНЯ 
29.6.2018
Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в церемонията по откриването на паметник на княз Павел Александрович в град Павел баня.

„Както нашите учители и родители са ни възпитали в почит към паметта на героите, така и ние сме длъжни да предадем на децата си заветите от славното ни минало. Няма бъдеще народ, който не помни и уважава своята история", заяви Илияна Йотова, цитирана от прессекретариата на държавния глава, по време на тържествената церемония.

В своето слово кметът на община Павел баня Станимир Радевски благодари на всички високопоставени гости за това, че са уважили събитието в деня на светите равноапостоли Петър и Павел, когато курортният град празнува своя имен ден. Радевски разказа за инициативата по изграждането на паметника и подчерта топлите връзки между българския и руския народ.
На тържествена церемония в центъра на Павел баня откриха паметника на княз Павел Александрович - Романов.

По свидетелства на историческите извори градът носи името на свети Апостол Павел и княз Павел Александрович - най-малкия син на руския Цар Освободител Александър II.

На церемонията присъстваха и представители на посолството на Руската федерация в Република България, народни представители и членове на Националния съвет на БСП, граждани и гости на Павел баня.

Княз Павел е син на руския император Александър II. Едва 16-годишен, той пресича река Дунав с руската армия и участва в Руско-турската освободителна война. Откриването на монумента е част от честванията на 140-годишнината от Освобождението на България.
view entry ( прегледа: 1007 )

Кристияна Златова с престижната награда " Магистър-фармацевт на годината" 
26.6.2018
Между 22.06 и 24.06.2018 г. в гр. Пловдив се проведоха ежегодните Дни на фармацията. На форума Българският фармацевтичен съюз отличи осем магистър - фармацевти от цялата страна с престижната награда " Магистър-фармацевт на годината 2018 ".

Един от наградените е магистър - фармацевт Кристияна Златова, управител на Социалната аптека в гр. Павел баня.

Честито на Кристияна! Гордеем се, че ръководената от нея аптека се намира в нашия град.

view entry ( прегледа: 866 )

Ангелина Иванова е Царица Роза Павел баня 2018 
7.6.2018
Ангелина Иванова е новата Царица роза на Павел баня. Тя бе избрана на грандиозен спектакъл, приключил в късните часове на 7 юни в курортния град.

На второ място се класира Анастасия Димитрова, а на трето - Ирен Славова. Десет бяха претендентките за царската корона. Те дефилираха в три кръга - облечени в народни носии, спортно-елегантни дрехи и вечерно-официални рокли.

Всяко от момичетата имаше възможност и да се представи пред публиката, като разкаже за своите любими занимания, интереси и планове за бъдещо развитие.

С конкурса "Избор на Царица роза" стартират официално проявите в рамките на традиционния за Павел баня Празник на розата и минералната вода, който ще продължи до неделя - 10 юни.

Паралелно с празника започва и Международният фолклорен фестивал с участието на танцови състави от България, Русия и Бесарабия. Акценти от събитията още са изборът на Цар на минералната вода, празничното шествие, което събира всички самодейни колективи от община Павел баня, както и кулинарното шоу "Селски дворове", представящо характерните за региона ястия и специалитети.

Румен Скрински, Ивайло Илиев

view entry ( прегледа: 967 )

Кольо Кавръков изпраща нови вълнуващи подробности около своето пътешествие 

view entry ( прегледа: 1553 )

ДА СБЪДНЕШ МЕЧТАТА СИ: ПАВЕЛБАНСКО УЧАСТИЕ ПО ПЪТЯ КЪМ ЕВЕРЕСТ 
21.03.2018
Планинският туризъм в Павел баня пази дългогодишни традиции. Те водят началото си най-вече от будните учители по физическо възпитание, които с много сили и вяра предават любовта към природата на своите ученици. И така през няколко поколения - от хижите Соколна, Русалка, местността "Джендема", през Райското пръскало, Каваклийка и връх "Поглед", та чак до острите зъбери на Пирин и студените рилски езера - туристически групи и отделни ентусиасти донасят на връщане в Павел баня по частица от онази пречистеност, която може да ти даде само планината.

Не това обаче е същността на тази история. В ядрото ѝ се крие сбъдването на една мечта.
Още като студент в Националната спортна академия "Васил Левски", дългогодишният преподавател по физическо възпитание в СУ "Христо Ботев" и главен организатор на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" - Кольо Кавръков - е запленен от разказите за планински пътешествия у нас и по чужди земи, споделяни от неговите преподаватели.
Така Кавръков издава, че цял живот е имал една голяма мечта - да се докосне до осемхилядника Еверест в Хималаите.

Споделя, че се възхищава от делото на великия Христо Проданов, достигнал по най-трудния и дълъг път към Еверест без кислороден апарат.
Сега Кавръков е на път да сбъдне мечтата си - подготвя се за трекинг (туристическа) експедиция в подножието на Еверест - и разказа, че си е направил всички необходими изследвания, а физическите тренировки, необходими за постигането на издръжливост на подобни маршрути, са започнали преди повече от шест месеца.

Българската група, към която Кольо Кавръков ще се присъедини, тръгва от София с полет към Катманду не на шега - на 1 април 2018 г. Трекинг експедицията, изкачването на определени върхове, отбелязани единствено за туристите в групата, разходките из планински езера и свещени храмове на източните култури, са само част от 23-дневните предизвикателства, които предстоят за Кавръков, а той е категоричен, че е напълно готов за тях.

Българите, по ръководството на Евгений Динчев, ще застанат очи в очи с осемхилядниците - Еверест, Лотце, Макалу, Чо Ойо, ще стигнат до езерата Гокио, а катерачите ще изкачат връх Айланд Пик (6189 м).
Важна подробност, за която Кавръков ни разказва, са т. нар. аклиматизационни дни, които са предвидени на определени интервали от тази близо месец продължаваща експедиция. Те са от особено значение, за да може, най-просто казано, тялото да се приспособи към резките промени на атмосферното налягане и кислорода в определените височини.
Предвижда се трекинг групата да има и свободни дни в столицата на Непал, Катманду.

И за да е ясно, че всички, които ще следим този истински връх в достиженията на павелбанския туризъм, ще сме добре информирани от мястото на събитията, Кавръков обещава да изпраща периодично снимки и да съобщава за текущите цели пред туристическата група - там близо до "покрива на Света".

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1204 )

Карнавалът 2018 
19.02.2018

view entry ( прегледа: 1405 )

Балнеохотел Дианамар с Коледна кампания "Стани Дядо Коледа" 
16.12.2017
Балнеохотел Дианамар Павел баня организира коледна кампания под надслов "Стани Дядо Коледа". Инициативата е посветена на деца от семейства с ограничени възможности, от община Павел баня.

Във фоаето на хотела е поставена огромна коледна елха. На нея са закачени пликове с имена на деца, за които всеки човек може да закупи и дари подарък.

Събраните така подаръци ще бъдат раздаени на децата на 22 декември.

view entry ( прегледа: 1068 )

Заловиха шофьор без книжка 
25.10.2017
На 24.10.2017 г. в РУ-Казанлък е образувано бързо производство срещу И.Ч. на 41г. от гр.Габрово, за това, че на 21.10.2017 г. около 11:45 ч. в с.Асен, общ.Павел баня по ул."Първа" в посока север-юг, управлява л.а."Рено Лагуна", без съответното свидетелство за управление престъпление.

Шофьорът е в едногодишен срок от наказването му - лишаване от правоспособност за управление на МПС.

ОД на МВР
view entry ( прегледа: 951 )

Стотици близки изпратиха Недка! 
20.10.2017

 Публикувано в Pavelbanya.eu
Стотици танцьори, общественици, родини, познати изпратиха днес Недка Кавръкова.

Десетки танцьори, общественици, роднини, приятели и познати изпратиха днес в последния й път Недка Кавръкова.

"Детелини" и музиканти от ансамбъл “Арсенал” изпълниха специален ритуал - поклон и с ръкопляскания и сълзи на очи изпратиха своя хореограф и основател на ансамбъла.

Съболезнователни телеграми и венци се получиха от побратимения с Павел баня град Лиски - Русия, община Павел баня, съученици на Недка, хор Тодор Мазаров и други.

Кавръкова бе главен художествен ръководител на ансамбъл “Детелини” от самото създаване на състава. Силна и борбена личност, Недка превърна “Детелини” в сплотен екип и ансамбъл от световна величина.

Поклон пред паметта й!
Пътят продължава...


view entry ( прегледа: 951 )

След тежко боледуване почина Недка Кавръкова 
20.10.2017


 Публикувано в Pavelbanya.eu
След тежко боледуване почина Недка Кавръкова.

Тя бе хореограф на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" от самото му създаване. Като главен художествен ръководител на ансамбъла Кавръкова създаде сплотен и силен танцов екип, издигнал авторитета и престижа на Павел баня и България по целия свят.

Недка Кавръкова бе общественик с кауза, общински съветник и непримирим борец с несправедливостта.

Погребението ще бъде в събота по обед, съобщават близките й.
Светла й памет!
view entry ( прегледа: 1022 )


<< <Предишна | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Следваща> >>