Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Честит имен ден, Павел баня!
Павел баня
Честит имен ден, Павел баня! 
29.6.2016
Свети Апостол Павел, имен ден на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Свети Апостол Павел, имен ден на Павел баня
Днес отбелязваме деня на светите равноапостоли Петър и Павел!

Павел баня празнува своя имен ден! Честит празник и на всички, които носят имената Петър и Павел и производните им.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1392 )

Танцова формация „Детелини” завоюва престижна награда  
28.6.2016
Танцова формация Детелини - Павел баня завоюва престижна награда  Pavelbanya.eu Танцова формация Детелини - Павел баня завоюва престижна награда  Pavelbanya.eu Танцова формация Детелини - Павел баня завоюва престижна награда  Pavelbanya.eu
Танцова формация Детелини - Павел баня завоюва престижна награда

През изминалия уекенд в Боровец за пети пореден път се проведе Републиканския фолклорен фестивал на клубовете за народни хора и танци с акцент върху шопските ритми – „Магията на Рила планина”.

Малко изненадващо, но пък напълно заслужено в съревнование с 24 колектива танцьорите от танцова формация „Детелини” Павел баня грабнаха третото място. Изненадващо, защото клуба функционира едва от 2 месеца и тепърва набира скорост и репертоар. В него членуват бивши танцьори - основателите на ФТА „Детелини” – майките на сегашните "детелинки".

Всички те още от деца са закърмени и носят в сърцата си любовта към българския фолклор. Амбицирани са да играят, пеят и танцуват по празници и фестивали, да съхраняват и пресъздават българските традиции и обичаи.

Нека пожелаем бъдещи успехи на тях и техните ръководители – Христо Христов и Недка Кавръкова.
view entry ( прегледа: 1484 )

Кон предизвика катастрофа 
24.6.2016
Кон предизвика катастрофа край Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Кон предизвика катастрофа край Павел баня
На 23 юни, около 22,20ч., по път ІІ-56, от гр.Павел баня за с.Долно Сахране, се е движило ППС с животинска тяга (кон с каруца и вързан за каруцата отзад друг кон), управлявано от 64-годишния А.Ч. от с.Горно Сахране.

На 100м. преди разклона за път І-6, вързаният отзад за каруцата кон навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в л.а.”Опел Вектра”, управляван от 23-годишен мъж от с.Манолово. В следствие на удара, водачът е получил разкъсно-контузни рани по главата, а возещото се на предна дясна седалка 18-годишно момиче е получило рана на десен крак.

Двамата са откарани във ФСМП – Казанлък, където са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота.

МВР
view entry ( прегледа: 1404 )

Задържаха пиян шофьор 
22.6.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 21 юни, около 10,45ч., на ул.”Генерал Столетов” в гр.Павел баня, екип на Участък – Павел баня е спрял за проверка л.а.”Нисан Примера”, управляван от 56-годишния К.Д. от с.Долно Сахране.

При тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол, същото е отчело 1,64 промила.

На К.Д. е взета кръвна проба за анализ. Задържан за срок до 24 часа.

Образувано е бързо полицейско производство.
view entry ( прегледа: 1416 )

Пръскат против комари в Павел баня и селата 
19.6.2016
Пръскат против комари в Павел баня и селата Публикувано в Pavelbanya.eu
Пръскат против комари в Павел баня и селата
Дезинсекция против комари започва в община Павел баня. Пръскането ще се извърши на 20, 21 и 22 юни по график в населениете места.

Утре ще се обработват терени в общинския център Павел баня, както и в селата Турия и Виден. Ще се пръскат зелени площи, детски площадки, храсти и дървета.

Във вторник срещу комари ще се пръска в селата Осетеново, Манолово, Александрово, Тъжа и Търничене.

За сряда е предвидено обработване на площи в селата Габарево, Асен, Скобелево, Горно Сахране и Долно Сахране.
view entry ( прегледа: 1442 )

Хор „Тодор Мазаров” откри юбилейния международен фестивал „Хармония” в Харманли 
18.6.2016
Хор „Тодор Мазаров” откри юбилейния международен фестивал „Хармония” в Харманли Публикувано в Pavelbanya.eu
Хор „Тодор Мазаров” откри юбилейния международен фестивал „Хармония” в Харманли
„ХАРМОНИЯ и благост, разлята е край нас.
В живота си за радост да пеем всеки час!”

С тези думи в превод на Елисавета Багряна и музика на Волфганг Амадеус Моцарт в 18:30ч. на 11 юни 2016г. хор „Тодор Мазаров” откри третата заключителна концертна вечер на юбилейния Десети международен фестивал „Хармония” в град Харманли. Песента „Певец” на Моцарт бе целенасочено изпълнена като първа песен от концертната програма на хор „Тодор Мазаров” при НЧ „Напред”- 1903 град Павел баня, специален поздрав към организаторите и инициаторите дали името на фестивала „Хармония”.

Хор „Тодор Мазаров” с диригенти Иван Поров и Полина Христова, на рояла Теодора Порова, изпълни още „Лека нощ” на Брамс, „Я в Россию влюблен” музика Матвиенко, текст Шаганов/позната още като „Конь”/ и „Хубава си моя горо”. Заслужени аплодисменти получи песента „Пие йезу” на Ендрю Лойд Уебър, изпълнена от председателя на хора Тодор Бошнаков. Интересно е, че г-н Бошнаков има родословна връзка с патрона на хора, „Железният български глас” Тодор Мазаров.

Преди концертната изява домакините запознаха публиката с престижните отличия носени от хоровия състав - Почетния знак на Президента на България; Почетния знак на Павел баня; Международен диплом от „Балкански хоров форум”, връчен лично от Председателя на Европейския хоров съюз; златните медали от проведените в миналото Републикански фестивали и др. Подчертано бе участието на хора в Първия фестивал „Хармония” през 2007г.

Ето какво разказва вдъхновителят на фестивала Генчо Дончев, който е и Председател на хор „Славей” от Харманли:

„Идеята за Международния хоров фестивал „Хармония” възникна сред членовете на сдружение „Славей 1896” през 2006г. В началото скептиците преобладаваха. Дали е по силите ни да организираме такъв форум? Ще имаме ли достатъчно публика? Как ще привлечем чуждестранни хорове? Какво ще им покажем в Харманли и региона? Как ще се финансираме? Не е ли по-разумно да се откажем…..

Решихме да приемем предизвикателството. Вярвахме в старите културни традиции на нашия град. Нали нашите предци са започнали читалищна дейност още в 1870г. А хор „Славей” е имал своите първи репетиции в далечната 1896г. Нали от Харманли са произлезли много музикални величия.

Неусетно отминава времето и фотоизложбата „Десетилетие с „Хармония” показва пътя на фестивала. Днес ентусиастите са значително повече.”

Международният хоров фестивал „Хармония” вече е неделима част от културния календар на Министерството на културата на Република България и е отбелязан в световния хоров портал Chorlnet. Всяка година той се провежда под патронажа на Кмета на Община Харманли със съдействието на Настоятелството на НЧ „Дружба” и сдружение „Славей 1896”. Фестивалът тази година бе от 09 до 11 юни. Домакините го откриха с оперетата „Царицата на чардаша” от Имре Калман. Участва хор „Славей”, камерен оркестър от Старозагорската опера, балетна формация „Ритъм”, на рояла Галина Терзиева.

Освен хор „Тодор Мазаров” във фестивала взе участие хор „Петко Стайнов” от Казанлък с диригент Младен Станев. Юбилейният фестивал завърши с бляскавите изпълнения на хора при Държавна опера Стара Загора отново под диригентството на Станев.

До тук за десет фестивала в Харманли, своите художествени достойнства показаха 53 хора с 1450 участници. Двадесет са формациите от чужбина/ от 12 държави/. Юбилейният фестивал премина при много добра организация. Всички състави получиха Плакет и Диплом за отлично представяне. Фестивалът бе закрит с тържествена заря. Този форум дава възможност за съпреживяване на отделните изпълнения между съставите. Той е кауза за хористи и диригенти, място където могат да се обменят идеи и контакти, място където възникват нови мечти!
Иван Поров - диригент на хор „Тодор Мазаров”

view entry ( прегледа: 1482 )

Край Павел баня горя бързия влак за София 
17.6.2016

На 16 юни в 12,20ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в електровоз по време на движение по жп линията, в участъка между с.Дунавци и с.Горно Сахране. В резултат на пожара са изгорели част от детайли от електровоза между първа и втора кабина в преходен коридор и надхоризонтален вентилатор.

Близо 80 души са били в бързия влак Бургас – София, със запалелия се 40 годишен локомотив.

Те взели пожарогасителите от целия влак и от друг, спрял на гара Сахране, за да спрат първоначално пожара.

„Тези влакове са отдавна за брак. Минали са поне 8 пъти разстоянието от Луната до Земята“ коментираха хора след пожара.

Локомотивът, който се запалил малко след Казанлък, е бил изтеглен на гарата в Сахране.

Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН – Павел баня. Пострадали лица – няма.

По информация на ПРЕС ТВ Казанлък и МВР
view entry ( прегледа: 1473 )

Стаи за гости 'При германеца' посрещат новия сезон с по-голям капацитет 
16.6.2016
Стаи за гости 'При германеца' Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Стаи за гости 'При германеца' Павел баня
Стаи за гости 'При германеца' посрещат новия туристически сезон с по-голям капацитет. Собствениците са се погрижили за удобството на гостите си с още една стая.

Цените са промоционални, като за повече от две нощувки са по 25лв. за стая на вечер.

Заповядайте!

Повече информация...

view entry ( прегледа: 1419 )

Заловиха младеж отглеждал марихуана в село Тъжа 
16.6.2016
Младеж отглеждал марихуана в село Тъжа  Публикувано в Pavelbanya.eu
Младеж отглеждал марихуана в село Тъжа 
На 15 юни от служители на РУ – Казанлък са извършени процесуално – следствени действия (претърсване и изземване) в частен дом, намиращ се на ул.”Волга” в с.Тъжа, обитаван от 28-годишния М.Ц.

В хода на мероприятията, на таванския етаж от къщата, е открито обособено помещение, в което са намерени 26 бр. саксии със засети растения, които при извършен полеви наркотест реагират на марихуана, а в спалня – 2бр. цигари с общо тегло около 2г, чието съдържание също реагира на марихуана.

М.Ц. доброволно е предал и 189бр. ръчно направени цигари, без акцизен бандерол.

Същият е задържан да срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

МВР
view entry ( прегледа: 1456 )

Закриване Празника на розата и минералата вода и Руска вечер в Павел баня 
12.6.2016
11.6.2016
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016 Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016. Pavelbanya.eu
Празник на Розата и минералната вода Павел баня -2016

view entry ( прегледа: 1395 )


<< <Предишна | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Следваща> >>