Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - "Детелини" с видео за своя четвърт век
Павел баня
"Детелини" с видео за своя четвърт век 
21.6.2014
Готова е първата част от видеофилма, посветен на 25-та годишнина на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини".

Танцьори, ръководители и приятели на състава отпразнуваха юбилея с грандиозен спектакъл на лятна сцена в рамките на Празника на розата и минералната вода - Павел баня 2014.

Камера и видеомонтаж: Борислав Марков
view entry ( прегледа: 1108 )

Слава Георгиева: Дано успея да докосна повече човешки сърца и да оставя следа 
20.6.2014 ИНТЕРВЮ С ЦАРИЦА РОЗА – ПАВЕЛ БАНЯ 2014

На колко си годишни?
На деветнадесет.

Какво си завършила?
Завърших Художествената гимназия в Казанлък със специалност промишлен дизайн.

Къде ще продължиш образованието си?
Предстой ми на есен да замина за Италия, където смятам да продължавам да се развивам в сферата на изкуствата.

Какво обичаш да правиш през свободното си време?
Обичам да прекарвам време с любимите си хора, обичам да съм сред природата и най-вече да творя.


Спортуваш ли?
Не бих казала, че съм от най-активните в спорта, но се старая.

Какво е първото нещо, което вижда една царица сутрин когато отвори очи?
Истинското, което се вижда само със сърцето.

За теб короната е…?
Всяка една жена носи корона на главата си. Тя е символ на красотата, благородството и социалната ангажираност, без които тя е просто една красива вещ.

Каква е каузата, която ще защитаваш през тази годината в която носиш короната?
Да помогна на хората, да открият светлината, която носят вътре в себе си.Тежка ли е царската корона?
Това е относително, тежестта по-скоро се определя от това колко самия ти можеш да носиш.Мислиш ли че красотата ще спаси света?
Мисля, че света може да бъде спасен от хора , способни да виждат истински красивите неща в живота.


За какво мечтае Царица роза?
Мечтая най-силно да съм щастлива по пътя, който съм избрала да извървя, защото крайната цел не е важна, важен е пътят, важна е посоката. Дано успея да докосна повече човешки сърца и да оставя следа.

В какво вярва Царица роза?
Вярвам в Бог, вярвам в доброто в хората.

Политиката е…?
Кауза за едни, за други – келепир.

Какво мислиш за българските политици?
Навярно това, което мисли всеки втори българин, който обича и страда за родина си . Мисля, че това са хора, които живеят така, сякаш възнамеряват да живеят вечно. Средната класа, която е гарант за баланса на една държава, уви, в България липсва. Продават народа си и оскверняват великата история на държавата ни. Ако Левски можеше да види какво става днес с България и сънародниците си, би се обърнал в гроба.


Какво предпочиташ трудния живот на българин или спокойния живот на емигрант?
Разбирам хората, които избират да останат в България, но и не осъждам тези, които избират да я напуснат. И не съм убедена до колко е ‘‘ спокоен ‘‘ животът на българския емигрант. Никой не иска младостта и ума на България да изтича навън, затова е нужна промяна, която зависи от самите нас.


В какъв град Павел баня искаш да живееш?
В такъв, какъвто е бил винаги, нека само ние жителите му, да се стремим да го пазим и ценим повече.

От какво се нуждае Павел баня?
Градът ни има нужда от повече места, където младите хора да прекарват времето си.

Какво искаш да кажеш на българския мъж?
Да се бори за родината си, както са го правили нашите велики национални герой.


Пожелай нещо на павелбанци по повод празника на града?
Искам първо да благодаря на всички съграждани за гласуваното ми доверие, надявам се да оправдая очакванията ви и да не ви разочаровам. Пожелавам на всички граждани на Павел баня едно незабравимо прекарване на празника, изпълнено с много споделени емоции и щастливи мигове. Пожелавам им никога да не губят стойностните неща в живота, повече спокойствие в сърцата и усмивки на лицата им.


Вестник „Долина”
view entry ( прегледа: 1153 )

Община Казанлък с кампания за пострадалите в Турия 
20.6.2014
На 15 юни голяма част от къщите в с. Турия бяха залети от придошлите води на река Турийска. Днес жителите на населеното място почистват и възстановяват домовете си. След проведени разговори с кметския наместник се установи, че хората имат нужда основно от перилни, почистващи препарати и дезинфектанти, за да приведат домовете си към нормални условия за живот.

Община Казанлък се обръща с призив към всички, които имат желание да подкрепят пострадалите от природната стихия жители на с. Турия. Те могат да помогнат като дарят хигиенни и почистващи препарати; дезинфектанти и храна - предимно консерви или пакетирана.

Даренията ще се приемат до 1 юли в Центъра за информация и услуги на гражданите, в сградата на Община Казанлък, бул. „Розова долина" 6.

Надяваме се заедно да подпомогнем нуждаещите се и да проявим съпричастност към засегнатите от природното бедствие.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 1156 )

10 куб. м. в секунда се изпускат от язовир Копринка 
20.6.2014
Ситуацията с нивото на водните обекти в общините от област Стара Загора е нормализирана и спокойна. Към момента в Оперативния център към ОУПБЗН Стара Загора не са постъпвали сигнали за опасно повишение на нивото на водата във водни обекти или за преливащи водни обекти на територията на Област Стара Загора. Екипи проверяват сигнал за наводнение на помещения в кравеферма в с. Габарево, община Павел баня. Няма опасност за хората и животните там.

Състоянието на водните обекти в областта се наблюдава от дежурните сили и средства, под ръководството на областния управител Живка Аладжова. При промяна на обстановката екипите имат готовност за незабавна реакция.

Като превантивна мярка Аладжова разпореди да се започне минимално контролирано изпускане на водите от язовирите в областта, с цел да се осигури 30% свободен обем на водните обекти и предотвратяване на бедствени ситуации при влошаване на метеорологичните условия.

От 09.30 часа тази сутрин ръководството на язовирен район „Копринка” започна контролирано изпускане на 10 кубически метра в секунда вода в речното русло на р. Тунджа. Съгласно утвърдената процедура при такива случаи, ръководството на язовирния район е предупредило кметовете на общините Казанлък, Мъглиж и Николаево, които се намират по течението на р. Тунджа, за започналото контролирано изпускане на водите.

Kazanlak.com


view entry ( прегледа: 1125 )

ВОДАТА В ТУРИЯ Е ГОДНА ЗА УПОТРЕБА 
20.6.2014
Обобщените резултати от микробиологичния и физико-химичния анализ на питейната вода от водоснабдителната мрежа на село Турия, взета за изследване в два последователни дни след наводнението, показват съответствие с нормативните изисквания, съобщи д-р Станимир Станков, директор на дирекция "Здравен контрол" в Регионална здравна инспекция - Стара Загора.

На кметския наместник на селото Невена Соколова и на кмета на община Павел баня Станимир Радевски са съобщени резултатите, за да могат да информират населението, че водата е годна за употреба.

Ръководството на РЗИ - Стара Загора изразява благодарност на жителите
на село Турия за разбирането и отговорното отношение към създалата се
ситуация за недопускане на чревни инфекции, каквито до момента не са
регистрирани от общопрактикуващите лекари, обслужващи района.

Радио Стара Загора
view entry ( прегледа: 1158 )

Оценяват се щетите в село Турия 
19.6.2014
Със Заповед № РД-356/16.06.2014 г. на кмета на Община Павел баня Станимир Радевски е сформирана комисия от специалисти, която и в момента извършва оглед и описва щетите, нанесени от проливните дъждове в село Турия.

Най - големи са пораженията, нанесени на 15 юни 2014 година, когато приливна вълна, носеща се по поречието на рекa Турийска, залива част от къщите в павелбанското село и нанася щети за стотици хиляди лева. Отнесена е част от покъшнината на няколко домакинства, както и цели огради, дворовете са залети, а на места в къщите водата е достигнала близо метър.

За да огледат на място щетите до момента освен ръководството на Община Павел баня в селото е пристигнал и екип от специалисти от РЗИ, както и представители на БЧК, които са осигурили на бедстващите семейства вода, одеала, както и материали от първа необходимост.

До дни ще приключи огледът и ще бъде уточнен размерът на щетите,
нанесени от приливната вълна, заляла павелбанското село Турия, а
пострадалите се надяват държавата да им окаже адекватна помощ, за да могат по-бързо да се справят със ситуацията и отново да се върнат към нормалния си ритъм на живот.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1111 )

Становище на ДЛС „Мазалат”: Гората не е изсечена по „безобразен” и „безогледен” начин 
19.6.2014
Във всички медии коментирали това природно бедствие бе цитирано мнението на г-жа Соколова, която не за пръв път отправя необосновани нападки към ДЛС Мазалат, че наводнението е причинено от „безобразната сеч” в горите около селото. В различните медии този термин беше интерпретиран като „поголовно”, „безконтролно”, „нерегламентирано” изсичане на горите.

Подобно отношение към работата на колектива на ДЛС „Мазалат” изразено по този начин категорично не отговаря на истината, въвежда обществеността в заблуждение и уронва престижа на лесовъдската колегия като цяло.

ДЛС „Мазалат” стопанисва около 30 000 ха гори на територията на 3 общини по стриктно определени от Закона за горите правила и всяко едно мероприятие по дърводобив, залесяване и опазване на горите се извършва съгласно одобрен на ниво министерства, горскостопански план. В следствие на правилната политика по стопанисване на горите и забраната на т. нар. голи сечи, при последната лесоустройствена ревизия е отчетено, че 96% от горската територия в землището на с. Турия е заета от горскодървесна растителност.

През изминалите години освен редовните комплексни проверки са извършвани и множество други във връзка със стопанската дейност на предприятието. В констатациите от тези проверки липсват каквито и да било данни за сечи отговарящи на горепосочените квалификации. ДЛС „Мазалат” е единственото в областта поделение на ЮИДП Сливен, което е сертифицирано по световния стандарт за устойчиво и екологосъобразно стопанисване на горите – Forest Stewardship Council (FSC) и е многократно одитирано от съответните независими експерти.

На извършената на 17.06.2014 г. проверка от страна на Регионална дирекция по горите Стара Загора, по разпореждане на ИАГ София във връзка с изнесените в медиите мнения за наличие на „нерегламентирани” сечи присъстваха жители на селото, кметския наместник г-жа Соколова и кмета на общ. Павел баня г-н Ст. Радевски. Въпреки неколкократните покани на проверяващите експерти никой от присъстващите не бе в състояние да посочи конкретно място, на което гората е изсечена по „безобразен” и „безогледен” начин.

ДЛС „Мазалат” изразява своето съчувствие към пострадалите от наводнението и декларира добра воля и готовност в рамките на своите възможности да им окаже помощ.

Дата: 18.06.2014 г.

с.Горно Сахране

С уважение директор ДЛС „Мазалат”: инж. Александър Иванов
view entry ( прегледа: 1090 )

Из Архивите: Поздравления към ансамбъл Детелини от бившия кмет Стойно Пъдев 
18.6.2014
Видеото е собственост на Кольо Кавръков
Уважаеми читатели ние от Pavelbanya.eu сме загрижени за културно-историческото наследство на града ни. Стремежът ни е да се докоснем до миналото ни. В тази връзка започваме рубриката "Из Архивите". В нея ще Ви запознаваме със стари материали, отразяващи духа на своето време. Благодарим Ви за подкрепата!

Днес Ви представяме клип - поздравление от бившия кмет на Павел баня - Стойно Пъдев. Поздравлението е произнесено по случай концерт 5 години от създаването на ансамбъл "Детелини" през 1994г. Видеото е собственост на Кольо Кавръков.
view entry ( прегледа: 1115 )

Живка Аладжова иска обезщетение за засегнатите от потопа в Турия 
17.6.2014
Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова заяви, че ще отстоява позиция всички жители на село на Турия, чиито жилища са засегнати от вчерашното наводнение, да бъдат адекватно обезщетени.

В кметството на Турия, по настояване на Аладжова, вече е създадена приемна на Дирекция социално подпомагане, в която на местните жители ще бъдат разяснени процедурите за получаване на еднократна помощ в размер до 325 лева на семейство по Закона за социалното подпомагане. „Създаваме такава организация, че държавните институции да направят всичко възможно, за да може хората в региона максимално бързо да имат възможност да възстановяват нормалния си ритъм на живот и работа и максимално бързо да получат тези първоначални обезщетения. Ще се извърши оглед на всеки един от засегнатите домове, за да се изчислят нанесените щети. Изготвената оценка на щетите, придружена със становище от моя страна, ще бъдат представени пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет”, каза Аладжова, която пристигна в Турия рано тази сутрин, а по-късно през деня проведе среща с директора на РЗИ Стара Загора д-р Елена Канева и и.д. директор на РД „Социално подпомагане” Валя Комилева.

От сутринта екипи на Областно пътно управление Стара Загора разчистват инфраструктурата в селото, както и коритото на река Турийска, която преминава през селото. Експерти от две дирекции на РЗИ Стара Загора следят епидемиологичната обстановка и взимат проби за качеството на питейната вода, макар че по първоначални данни централният водоизточник не е засегнат. От здравната инспекция препоръчват на местното население на този етап да не използват собствени водоизточници за питейно-битови нужди. В детската градина в селото ще бъде използвана само бутилирана вода, докато не станат ясни резултатите от анализа на питейната вода след наводнението. От РЗИ ще издадат предписание на кмета на община Павел баня и кметския наместник в Турия за почистване и дезинфекция на засегнатите сгради и помещения.

„Най-важното е, че няма жертви и сериозно пострадали хора, благодарение на изключително бързата реакция на пожарникарите”, посочи Аладжова, която е в непрекъснат контакт с кмета на община Павел баня Станимир Радевски, ръководителя на екипите на място и Оперативния център при ОУПБЗН Стара Загора.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1129 )

Здравни инспектори направиха оглед на къщи и водоем в Турия 
16.6.2014
Екипи на Здравната инспекция в Стара Загора са извършили оглед на 5 къщи, засегнати от наводнението в село Турия, на гробищния парк, на двата водоема, детската градина, кабинетите на общопрактикуващите лекари и на една кравеферма в района.

Издадени са предписания на кметския наместник Невена Соколова и на кмета на Община Павел баня Станимир Радевски за дезинфекция и почистване на засегнатите къщи от специализирана фирма, за да се ограничи в максимална степен опасността от заразни заболявания. На общопрактикуващите лекари е предписано да следят заболяваемостта от чревни инфекции и при съмнения или данни за такива незабавно да информират РЗИ. На ръководството на детската градина е издадено предписание докато не са обявени данните от анализа на питейната вода. да се използва за пиене и готвене само бутилирана вода.

Кметската управа има ангажимент да информира населението да не използва вода за питейно-битови нужди от собствени източници. Не се препоръчва използването на вода за пиене и от Централния водоизточник до сряда, когато ще са готови резултатите от микробиологичния анализ. Резултатите от химичния анализ на вода вече са готови и показват, че няма отклонение от нормата. Извършено е обеззаразяване на двата водоема. Няма поражения и по централния водоизточник. Изследван е остатъчния хлор, който е в норма. Няма видими поражения в гробищния парк и не се налагат допълнителни мерки.

В кравефермата всички 53 животни са живи и не се налага сезиране на Агенцията по безопасност на храните.

От резервите на Областния съвет на БЧК Стара Загора са осигурени за пострадалото население в Турия бутилирана минерална вода по 3 литра на човек, минерална вода за нуждите на детската градина, одеяла, хигиенни материали и дезифектанти.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 1164 )


<< <Предишна | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | Следваща> >>