Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Живка Аладжова иска обезщетение за засегнатите от потопа в Турия
Павел баня
Живка Аладжова иска обезщетение за засегнатите от потопа в Турия 
17.6.2014
Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова заяви, че ще отстоява позиция всички жители на село на Турия, чиито жилища са засегнати от вчерашното наводнение, да бъдат адекватно обезщетени.

В кметството на Турия, по настояване на Аладжова, вече е създадена приемна на Дирекция социално подпомагане, в която на местните жители ще бъдат разяснени процедурите за получаване на еднократна помощ в размер до 325 лева на семейство по Закона за социалното подпомагане. „Създаваме такава организация, че държавните институции да направят всичко възможно, за да може хората в региона максимално бързо да имат възможност да възстановяват нормалния си ритъм на живот и работа и максимално бързо да получат тези първоначални обезщетения. Ще се извърши оглед на всеки един от засегнатите домове, за да се изчислят нанесените щети. Изготвената оценка на щетите, придружена със становище от моя страна, ще бъдат представени пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет”, каза Аладжова, която пристигна в Турия рано тази сутрин, а по-късно през деня проведе среща с директора на РЗИ Стара Загора д-р Елена Канева и и.д. директор на РД „Социално подпомагане” Валя Комилева.

От сутринта екипи на Областно пътно управление Стара Загора разчистват инфраструктурата в селото, както и коритото на река Турийска, която преминава през селото. Експерти от две дирекции на РЗИ Стара Загора следят епидемиологичната обстановка и взимат проби за качеството на питейната вода, макар че по първоначални данни централният водоизточник не е засегнат. От здравната инспекция препоръчват на местното население на този етап да не използват собствени водоизточници за питейно-битови нужди. В детската градина в селото ще бъде използвана само бутилирана вода, докато не станат ясни резултатите от анализа на питейната вода след наводнението. От РЗИ ще издадат предписание на кмета на община Павел баня и кметския наместник в Турия за почистване и дезинфекция на засегнатите сгради и помещения.

„Най-важното е, че няма жертви и сериозно пострадали хора, благодарение на изключително бързата реакция на пожарникарите”, посочи Аладжова, която е в непрекъснат контакт с кмета на община Павел баня Станимир Радевски, ръководителя на екипите на място и Оперативния център при ОУПБЗН Стара Загора.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 712 )

Здравни инспектори направиха оглед на къщи и водоем в Турия 
16.6.2014
Екипи на Здравната инспекция в Стара Загора са извършили оглед на 5 къщи, засегнати от наводнението в село Турия, на гробищния парк, на двата водоема, детската градина, кабинетите на общопрактикуващите лекари и на една кравеферма в района.

Издадени са предписания на кметския наместник Невена Соколова и на кмета на Община Павел баня Станимир Радевски за дезинфекция и почистване на засегнатите къщи от специализирана фирма, за да се ограничи в максимална степен опасността от заразни заболявания. На общопрактикуващите лекари е предписано да следят заболяваемостта от чревни инфекции и при съмнения или данни за такива незабавно да информират РЗИ. На ръководството на детската градина е издадено предписание докато не са обявени данните от анализа на питейната вода. да се използва за пиене и готвене само бутилирана вода.

Кметската управа има ангажимент да информира населението да не използва вода за питейно-битови нужди от собствени източници. Не се препоръчва използването на вода за пиене и от Централния водоизточник до сряда, когато ще са готови резултатите от микробиологичния анализ. Резултатите от химичния анализ на вода вече са готови и показват, че няма отклонение от нормата. Извършено е обеззаразяване на двата водоема. Няма поражения и по централния водоизточник. Изследван е остатъчния хлор, който е в норма. Няма видими поражения в гробищния парк и не се налагат допълнителни мерки.

В кравефермата всички 53 животни са живи и не се налага сезиране на Агенцията по безопасност на храните.

От резервите на Областния съвет на БЧК Стара Загора са осигурени за пострадалото население в Турия бутилирана минерална вода по 3 литра на човек, минерална вода за нуждите на детската градина, одеяла, хигиенни материали и дезифектанти.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 758 )

Започна отстраняването на щетите от снощното наводнение в село Турия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. 
16.6.2014
На място са изпратени багери, техника на Областно пътно управление, областният управител на Стара Загора Живка Аладжова разпореди да се направи комплексна оценка на щетите, нанесени от придошлите води на река Турийска. Аладжова също пътува към селото с топли завивки, храна и вода за бедстващите хора. Близо 60 са необитаемите къщи след приливната вълна. Хората са прекарали нощта в близки и приятели, но голяма част от тях са отказали да напуснат къщите си, като превантивна мярка от мародерства.

Цяла нощ служители на пожарната и полицията отводняваха дворове и къщи. Пожарникарите снощи с риск за живота си са влезли в дома на 79-годишния Георги Дойчинов, който е тежко болен и е прикован на легло. В момента, в който те са влезли, водата е била покрила леглото му и буквално само устата му е била над водата. Те са влезли въпреки че от електроразпределителното дружество ЕВН са отказали да изключат електрозахранването. И пожарникарите с риск за живота си са влезли в къщата. Дядото се е отоплявал с климатик, който е бил също под водата, извели са го на горния етаж на къщата.

Буквално минути след като е бил спасен, Георги Дойчинов изпада в шок, вкопчил се бил здраво в леглото, което попречило на дошлия медицински екип да го отведе за лечение в болницата. Спрял е да говори, а със зъби е захапал дрехите си. Екипи на полицията цяла нощ са го вардили да не посегне на живота си.
Според кметицата на селото Соколова, причината за придошлите води, е поголовното изсичане на гората над село Турия.

Неколкократно са правили протести и са писали писма до редица институции с искане сечта да бъде спряна, но това не се е случило. Кметицата разказа, че е говорила със стари хора на по 90 години от селото, които са й казали, че са валели доста по-обилни като количество и времетраене валежи, но никога не се е случвало това, което стана снощи. Заради изсичането на гората, няма какво да задържа водата и тя слиза право надолу в реката и образува голям водосбор.

"Качете се горе да видите - там са самолетни площадки", каза кметицата. Една улица в селото е напълно отнесена от пороя.
БГНЕС припомня, че вчера следобед над Средна гора се изсипа пороен дъжд. Всичкият водосбор тръгва по река Турийска и около 17.00 часа навлиза в село Турия с приливна вълна, която достига над 2 метра.

По пътя си водната стихия помита всичко като отнася оградите на хората и наводнява десетки къщи. Силното течение на реката отнася и два автомобила, в които за щастие не е имало хора. Според кмета на община Павел баня Станимир Радевски щетите нанесени от наводнението се оценяват към момента на близо половин милион лева. Става дума за разрушени огради и силно повредена пътна настилка.

БГНЕС
Vesti.bg
Пресс ТВ Казанлък


view entry ( прегледа: 816 )

ИЗВЪНРЕДНО: Водно бедствие в село Турия 
15.6.2014


Около 16:00 часа над Средна гора се изсипа пороен дъжд. Всичкият водосбор тръгва по река Турийска и около 17:00 часа навлиза в село Турия с приливна вълна, която достига над 2 метра, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

По пътя си водната стихия помита всичко като отнася оградите на хората и наводнява десетки къщи. Силното течение на реката отнася и два автомобила, в които за щастие не е имало хора.

Според кмета на община Павел баня Станимир Радевски щетите нанесени от наводнението се оценяват към момента на близо половин милион лева. Става дума за разрушени огради и силно повредена пътна настилка.

Екипи на пожарната и гражданска защита отводняват с моторни помпи дворовете на хората. Баби и дядовци пищят. Всеки бърза да спаси животните си. Пожарникари изнасят на ръце кози, овце, кучета, прасета. БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ
view entry ( прегледа: 753 )

Ансамбъл "Детелини" на четвърт век 
14.06.2014
Тази вечер се състоя грандиозният спектакъл по случай 25 годишнината на представителен фолклорен ансамбъл "Детелини" Павел баня. Тържеството бе наситено с емоции. Представиха се танцьорите от всички възрастови групи.

Специално бе формирана и група на ветераните - младежи вече завършили образованието си и създали свои семейства, част от децата на които танцуват в ансамбъла.

Събитието бе уважено от депутати, председателя на ЦИОФФ за България, кмета на общината, председателя на общинския съвет, съветници, бизнесмени. Специален подарък - изпълнения към рожденниците поднесоха ансамбъл "Фантазия" от град Лиски - Русия и ансамбъл "Арсенал" - Казанлък.

Концертът продължи до минути след полунощ на лятната сцена в Павел баня. Ансамбъл "Детелини" получиха специалният знак на Павел баня от кмета на общината. Той направи ретроспекция и припомни, как през последните години са изградени специалната лятна сцена и новата репетиционна зала. От своя страна танцьорите го наградиха с почетен плакет.

Танцьорите изпратиха своята публика с думите "Пътят продължава..."

view entry ( прегледа: 732 )

Откриване на плувно лято и Карнавалното шествие 
14.6.2014

view entry ( прегледа: 778 )

Георги Паунов е "Цар на Минералната Вода Павел баня" 2014  
14.6.2014

Георги Паунов е "Цар на Минералната Вода Павел баня" 2014
view entry ( прегледа: 730 )

Видео 
14.6.2014
Избор на "Царица Роза - Павел баня 2014"
view entry ( прегледа: 779 )

Международeн фолклорен фестивал - Павел баня 
13.6.2014

Тази вечер бе тържествено открит Юбилейният десети празник на розата и минералната вода в Павел баня от кмета на общината и новоизбраната Царица роза. Празничата вечер продължи с концертни изяви на участниците в Международния фолклорен фестивал. Гостуваха фолклорните ансамбли на селата Габарево, Търничане и Горно Сахране. Домакини на фестивала са танцьорите на ансамбъл ''Детелини'', а специалното участие бе на ансамбъл ''Фантазия'' от град Лиски, Русия.

Атмосфера в снимки от празника.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 761 )

Руска вечер в Празника на Розата и Минералната вода - Павел баня 2014 
12.6.2014
Днес се проведе Руска вечер, като част от Празника на Розата и Минералната вода - Павел баня 2014.

Участие взеха децата от ансамбъл "Фантазия" град Лиски - Русия. Те изнесоха специално подготвена двучасова програма за жителите и гостите на Павел баня. Руската вечер бе част от тържествата от празника на розата и националния празник на Руската федерация - денят на Русия.

view entry ( прегледа: 769 )


<< <Предишна | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | Следваща> >>