Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Започна отстраняването на щетите от снощното наводнение в село Турия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.
Павел баня
Започна отстраняването на щетите от снощното наводнение в село Турия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. 
16.6.2014
На място са изпратени багери, техника на Областно пътно управление, областният управител на Стара Загора Живка Аладжова разпореди да се направи комплексна оценка на щетите, нанесени от придошлите води на река Турийска. Аладжова също пътува към селото с топли завивки, храна и вода за бедстващите хора. Близо 60 са необитаемите къщи след приливната вълна. Хората са прекарали нощта в близки и приятели, но голяма част от тях са отказали да напуснат къщите си, като превантивна мярка от мародерства.

Цяла нощ служители на пожарната и полицията отводняваха дворове и къщи. Пожарникарите снощи с риск за живота си са влезли в дома на 79-годишния Георги Дойчинов, който е тежко болен и е прикован на легло. В момента, в който те са влезли, водата е била покрила леглото му и буквално само устата му е била над водата. Те са влезли въпреки че от електроразпределителното дружество ЕВН са отказали да изключат електрозахранването. И пожарникарите с риск за живота си са влезли в къщата. Дядото се е отоплявал с климатик, който е бил също под водата, извели са го на горния етаж на къщата.

Буквално минути след като е бил спасен, Георги Дойчинов изпада в шок, вкопчил се бил здраво в леглото, което попречило на дошлия медицински екип да го отведе за лечение в болницата. Спрял е да говори, а със зъби е захапал дрехите си. Екипи на полицията цяла нощ са го вардили да не посегне на живота си.
Според кметицата на селото Соколова, причината за придошлите води, е поголовното изсичане на гората над село Турия.

Неколкократно са правили протести и са писали писма до редица институции с искане сечта да бъде спряна, но това не се е случило. Кметицата разказа, че е говорила със стари хора на по 90 години от селото, които са й казали, че са валели доста по-обилни като количество и времетраене валежи, но никога не се е случвало това, което стана снощи. Заради изсичането на гората, няма какво да задържа водата и тя слиза право надолу в реката и образува голям водосбор.

"Качете се горе да видите - там са самолетни площадки", каза кметицата. Една улица в селото е напълно отнесена от пороя.
БГНЕС припомня, че вчера следобед над Средна гора се изсипа пороен дъжд. Всичкият водосбор тръгва по река Турийска и около 17.00 часа навлиза в село Турия с приливна вълна, която достига над 2 метра.

По пътя си водната стихия помита всичко като отнася оградите на хората и наводнява десетки къщи. Силното течение на реката отнася и два автомобила, в които за щастие не е имало хора. Според кмета на община Павел баня Станимир Радевски щетите нанесени от наводнението се оценяват към момента на близо половин милион лева. Става дума за разрушени огради и силно повредена пътна настилка.

БГНЕС
Vesti.bg
Пресс ТВ Казанлък


view entry ( прегледа: 1249 )

ИЗВЪНРЕДНО: Водно бедствие в село Турия 
15.6.2014


Около 16:00 часа над Средна гора се изсипа пороен дъжд. Всичкият водосбор тръгва по река Турийска и около 17:00 часа навлиза в село Турия с приливна вълна, която достига над 2 метра, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

По пътя си водната стихия помита всичко като отнася оградите на хората и наводнява десетки къщи. Силното течение на реката отнася и два автомобила, в които за щастие не е имало хора.

Според кмета на община Павел баня Станимир Радевски щетите нанесени от наводнението се оценяват към момента на близо половин милион лева. Става дума за разрушени огради и силно повредена пътна настилка.

Екипи на пожарната и гражданска защита отводняват с моторни помпи дворовете на хората. Баби и дядовци пищят. Всеки бърза да спаси животните си. Пожарникари изнасят на ръце кози, овце, кучета, прасета. БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ
view entry ( прегледа: 1144 )

Ансамбъл "Детелини" на четвърт век 
14.06.2014
Тази вечер се състоя грандиозният спектакъл по случай 25 годишнината на представителен фолклорен ансамбъл "Детелини" Павел баня. Тържеството бе наситено с емоции. Представиха се танцьорите от всички възрастови групи.

Специално бе формирана и група на ветераните - младежи вече завършили образованието си и създали свои семейства, част от децата на които танцуват в ансамбъла.

Събитието бе уважено от депутати, председателя на ЦИОФФ за България, кмета на общината, председателя на общинския съвет, съветници, бизнесмени. Специален подарък - изпълнения към рожденниците поднесоха ансамбъл "Фантазия" от град Лиски - Русия и ансамбъл "Арсенал" - Казанлък.

Концертът продължи до минути след полунощ на лятната сцена в Павел баня. Ансамбъл "Детелини" получиха специалният знак на Павел баня от кмета на общината. Той направи ретроспекция и припомни, как през последните години са изградени специалната лятна сцена и новата репетиционна зала. От своя страна танцьорите го наградиха с почетен плакет.

Танцьорите изпратиха своята публика с думите "Пътят продължава..."

view entry ( прегледа: 1155 )

Откриване на плувно лято и Карнавалното шествие 
14.6.2014

view entry ( прегледа: 1209 )

Георги Паунов е "Цар на Минералната Вода Павел баня" 2014  
14.6.2014

Георги Паунов е "Цар на Минералната Вода Павел баня" 2014
view entry ( прегледа: 1150 )

Видео 
14.6.2014
Избор на "Царица Роза - Павел баня 2014"
view entry ( прегледа: 1196 )

Международeн фолклорен фестивал - Павел баня 
13.6.2014

Тази вечер бе тържествено открит Юбилейният десети празник на розата и минералната вода в Павел баня от кмета на общината и новоизбраната Царица роза. Празничата вечер продължи с концертни изяви на участниците в Международния фолклорен фестивал. Гостуваха фолклорните ансамбли на селата Габарево, Търничане и Горно Сахране. Домакини на фестивала са танцьорите на ансамбъл ''Детелини'', а специалното участие бе на ансамбъл ''Фантазия'' от град Лиски, Русия.

Атмосфера в снимки от празника.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1172 )

Руска вечер в Празника на Розата и Минералната вода - Павел баня 2014 
12.6.2014
Днес се проведе Руска вечер, като част от Празника на Розата и Минералната вода - Павел баня 2014.

Участие взеха децата от ансамбъл "Фантазия" град Лиски - Русия. Те изнесоха специално подготвена двучасова програма за жителите и гостите на Павел баня. Руската вечер бе част от тържествата от празника на розата и националния празник на Руската федерация - денят на Русия.

view entry ( прегледа: 1233 )

СЛАВА ГЕОРГИЕВА Е НОВАТА ЦАРИЦА РОЗА НА ПАВЕЛ БАНЯ 
11.6.2014
Слава Георгиева е Царица Роза - Павел баня 2014. Тя бе избрана с гласовете на публиката от общо десет претендентки за царската корона на грандиозен спектакъл с водещ Драгомир Драганов.

Съгласно статута, залегнал в избора, Царица Роза става представително лице на Община Павел баня да следващия Празник на розата и минералната вода през 2015 година и придружава кмета на официални срещи и делегации в страната и чужбина.

По време на спектакъла участничките дефилираха с народни носии, спортно-елегантни облекла и вечерно-официални тоалети. Те имаха възможност да се представят пред публиката, като отговаряха на различни въпроси на водещия за своите любими занимания и бъдещи планове за развитие. Гост-изпълнители на "Избор на Царица роза - Павел баня 2014" бяха танцьорите на ансамбъл "Фантазия" от град Лиски, Русия.

Спектакълът бе организиран от представители на Общинска администрация и фолклорен ансамбъл "Детелини".

Празникът днес продължава с "Руска фолклорна вечер", а в следващите дни - със спортен празник, избор на Цар на минералната вода, кулинарно шоу на площада в Павел баня, дефиле с песни и танци на участниците в Международния фолклорен фестивал и други.

Румен Скрински


view entry ( прегледа: 1358 )

УСЕЩАНЕ ЗА ПРАЗНИК 
10.6.2014
Седмица след Фестивала на розата, който се проведе в град Казанлък, стартира и Празникът на розата и минералната вода в град Павел баня. Избор на Царица роза, Цар на минералната вода, руска фолклорна вечер, 25-годишен юбилей на Представителния фолклорен танцов ансамбъл "Детелини", Павел баня, и гостуващи музиканти от Берлин са само част от акцентите на пъстрия празник.

Проявите започват от тази сряда - 11.06. -, когато за пореден път павелбанци ще изберат своята Царица роза на грандиозен спектакъл с водещ Драгомир Драганов. Четвъртък - 12.06. - е ден, посветен на гостите на Международния фолклорен фестивал - танцьорите и певците на ансамбъл "Фантазия" от побратимения с Павел баня град Лиски, Воронежка област, Русия. На лятната сцена ще се проведат "Руско утро" и "Руска вечер", а руснаците по традиция идват със серия от изненади за зрителите на фестивала. Читалище "Напред - 1903", гр. Павел баня, ще бъде домакин през този ден на традиционни изложби и представяния на произведения на местни творци.

В петък - 13.06. - ще бъде дадено официално начало на Празника на розата и минералната вода от кмета на общината и новоизбраната Царица роза. По-рано ще започне и дефилето на участниците в Международния фолклорен фестивал по улиците на града, а веселието впоследствие се пренася на лятната сцена.

В съботния ден на 14.06. е време за спорт. На плажния комплекс в Павел баня ще бъде открито "Плувно лято 2014" с много състезания, конкурси, игри и добро настроение. Претендентките за царската корона, участвали в "Избор на Царица роза - Павел баня 2014", ще имат възможност да посочат и Царя на минералната вода.

Привечер на площада в курорта ще се разрази кулинарното шоу "Селски дворове" с представяне на вкусотии от всички населени места на общината. По-късно предстои шествие с песни и танци на участващите състави в празника, както и на всички кукерски колективи. Вечерта е запазена за концерт-спектакъла на ансамбъл "Детелини" - "25 години на сцената".

В неделния ден на 15.06. на розовите масиви около Павел баня ще бъде представен ритуалът "Розобер" с участието на фолклорни състави. По-късно гостите на празника могат да наблюдават розоварене по традиционни и съвременни методи.

На читалище "Напред - 1903" за пръв път ще гостуват млади акордеонисти от Берлин, Германия, които ще изнесат концерт в късния следобед. Празникът на розата и минералната вода ще бъде тържествено закрит с галаконцерт на участниците в Международния фолклорен фестивал и връчване на наградите от кмета на общината.

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА И МИНЕРАЛНАТА ВОДА – ПАВЕЛ БАНЯ 31.05.-15.06.2014г.
view entry ( прегледа: 1323 )


<< <Предишна | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | Следваща> >>