Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ХОР "ТОДОР МАЗАРОВ" С ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ОДРИН
Павел баня
ХОР "ТОДОР МАЗАРОВ" С ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ОДРИН 
8.6.2014
Хор „Тодор Мазаров” при читалище „Напред – 1903г.” Павел баня представи достойно нашия град пред българската общност в гр. Одрин. На „Черешова задушница” след църковната служба хористите изнесоха кратък концерт в българския храм „Св. Георги”.

Освен песни от класиката на хоровото изкуство, те изпълниха и нови творби от своя репертоар. Отец Александър Чъкърък, който беше гост на гр. Павел баня преди няколко години, благодари на хористите, че уважиха своите съграждани зад граница, а те от своя страна му поднесоха скромен подарък за гостоприемството и отзивчивостта.

Тази изява на Хор „Тодор Мазаров” е част от събитията, свързани с 50-годишния му юбилей, който ще бъде отбелязан през месец декември тази година.

По информация на Свилен Белчев
читалище "Напред - 1903", гр. Павел баня

view entry ( прегледа: 1376 )

ИВАЙЛО СТЕФАНОВ - ОТНОВО С ПЪРВО МЯСТО 
7.6.2014
Ивайло Стефанов от Павел баня спечели първото място в своята възрастова категория - 15-19 години - в Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" в град Болярово, Ямболска област, който приключи преди минути.

Ивайло е впечатлил журито с бавна ръченична мелодия на гайда. Той сподели, че в съвместно представяне със свой приятел е отнесъл и Специалната награда на фестивала. "Журито се разплака след нашето изпълнение", допълва още павелбанецът.

Организатори на "Върбова свирка свири" са Регионалната асоциация на общините "Тракия", Общество за фолклор, гр. Стара Загора, Община Болярово, читалище "Възраждане", гр. Болярово и Дружество "Тракия".

Ивайло Стефанов е възпитаник на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев", град Котел и е лауреат на редица престижни фолклорни конкурси. Следващата седмица той ще участва като гост-изпълнител и в спектакъла по случай 25-годишния юбилей на ансамбъл "Детелини", Павел баня.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1452 )

Започва саниране на училищата в Павел баня 
6.6.2014
Стартират дейностите по саниране на сградите на двете училища в Павел баня.

В СОУ Христо Ботев е предвидена подмяна на вратите на класните стаи, изолация на сградата, ремонт на покрива и физкултурния салон.

В професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство се предвижда подмяна на дограмата и саниране.

Изпълнителите гарантират, че ремонтите ще приключат преди 15 септември и новата учебна година ще започне в обновените класни стаи.

По проекта са предвидени и ремонтни дейности в детски ясли - Павел баня и училищата в селата Габарево, Горно Сахране и Скобелево.
Средствата за ремонтните дейности са осигурени от „Национален доверителен фонд”. Общата стойност на проекта е 1 048 792,57лв.
view entry ( прегледа: 1435 )

Събитие на месец май 
5.6.2014
Международното земетресение, което бе усетено и в община Павел баня, е "Събитие на месец май". То е събрало 31% от гласовете Ви.

На второ място с 28% остава 20-годишнината, която отпразнува Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. Бронзът отива при абитуриентите на Павел баня, които дефилираха в деня на изборите за Европейски парламент.

Благодарим Ви отново за проявената активност!
view entry ( прегледа: 1418 )

Красива розоберачка от Габарево ни рекламирала в Либия през 60-те 
4.6.2014
72 годишната днес Вълкана Колева от Павелбанското село Габарево, в средата на миналия век, била един от най-популярните модели за рекламни снимки и календари, прославящи Розовата долина по света и у нас.

Първите снимки на красивата розоберачка направил столичен фотограф сред розовите масиви на родното село на Вълкана, карловското Каравелово. После майсторът на обектива участвал с фотосите в конкурс и спечелил първата награда.

В началото на 60-те години Вълкана била нарочно поканена да участва в „кастинг“ за фотомодел, но вече в розовите градини на Габарево, където се задомила. Цял екип от аранжьори и фотографи правили пробни снимки на 20 хубавици и измежду всички избрали Вълкана Колева.

Така образът на усмихната мома, беряща гюл, започнал да шества у нас и по света. Нейното лице украсило корицата на списание „Славяни“, после ликът й поставили върху рекламни пана и ги изложили в Либийската столица-Триполи.

Последвали фотосесии за календари и пощенски картички. Апетитните предложения за заснемане на още фотографии по Черноморието и български исторически забележителности, Вълкана отхвърлила. Въпреки атрактивните възможности, тя избрала семейството и дома си в Габарево, където живее и до днес като щастлива майка на две дъщери и баба на четирима внуци.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1294 )

Покана - 25 години ДЕТЕЛИНИ 
4.6.2014

view entry ( прегледа: 1401 )

ОТБЕЛЯЗАХМЕ ДЕНЯ НА БОТЕВ 
2.5.2014
В Деня на всенародно поклонение в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в Павел баня бе проведена традиционната тържествена проверка заря.

Официални гости на ритуалната церемония бяха:
1. Бригаден генерал Димитър Шивиков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада;
2. Полк. Христо Андреев -зам.-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада;
3. Полк. Иван Иванов - зам.-командир по логистичното осигуряване;
4. Полк. Неделчо Неделчев - Национално движение "Справедливост";
5. Радион Попов - бивш зам.-министър на външните работи;
6. Румен Стоянов - кмет на град Калофер.

По време на церемонията кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, припомни в своето слово достойното дело на загиналите за свободата и независимостта на родината. След това официални лица, жители и гости на Павел баня поднесоха венци и цветя пред паметника на един от най-младите Ботеви четници - Цанко Минков - Комитата. В края на вечерта фойерверки озариха небето над курортния град.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1294 )

Пиян зад волана 
2.6.2014
На 1 юни в 22.50 часа полицейски патрул на Управление Полиция – Павел Баня спира за проверка в село Тъжа лек автомобил „Рено Клио”, управляван от Л.С. на 31 години от с. Манолово.

В хода на проверката водачът е тестван за употребата на алкохол с дрегер и техническото средство е отчело 2,95 промила.
view entry ( прегледа: 1297 )

Обръщение 
1.6.2014

„Поздравявам малките ученици от училище „Христо Ботев” с Международния ден на детето и им желая да продължат да крачат успешно по вълшебната пътека на познанието! Благодаря от сърце на малките артисти!

Деца, бяхте чудесни и превърнахте този ден в празник и за мен! Благодаря сърдечно и на Милка Тодорова за чудесната режисьорска интерпретация на пиеската, както и на авторите на декорите и костюмите.

Мисля, че с тази постановка бихте могли да се представите многократно пред други аудитории и по други поводи.

Преживяното и емоциите от днес ме убедиха колко възпитателно и сплотяващо действат на децата подобни артистични изяви.

Обещавам им да напиша нова пиеска, по подсказана от тях тема, която да изиграят с удоволствие в бъдеще. Желая им слънчево лято и щастливо детство!”

Йорданка Трополова
view entry ( прегледа: 1198 )

СЛЪНЧЕВ ПЪРВИ ЮНИ В ПАВЕЛ БАНЯ 
1.6.2014
Малчуганите от СОУ "Христо Ботев"-Павел баня, заедно рецитират стихотворението на Иван Вазов в днешния Международен ден на детето.
В днешния Международен ден на детето малчуганите на Средно
общообразователно училище "Христо Ботев" по традиция рецитираха
емблематичното стихотворение на Иван Вазов, "Аз съм българче".
След това ученици, учители и родители се отправиха към актовата зала на СОУ, където училищното настоятелство бе подготвило множество изненади за децата.

Малките ученици поднесоха своя поздрав към присъстващите, като представиха драматизация по пиесата "Красивата гъба", написана специално от журналиста Йорданка Трополова за децата на Павел баня.

По инициатива на началните учители и по повод Деня на славянската
писменост, българската просвета и култура бе проведен конкурс по
краснопис, който бе спечелен от Мариам Петрова Григорова.

Празникът продължи с почерпка и раздаване на грамоти и свидетелства за завършено образование на учениците от начален курс, които вече са в лятна ваканция.

Екипът на pavelbanya.eu честити първи юни на всички деца (и на онези,които се чувстват деца), като пожелава слънчево настроение и весели летни дни! :)

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1164 )


<< <Предишна | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | Следваща> >>