Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Среща с туристическия бранш
Павел баня
Среща с туристическия бранш 
29.06.2010
Кмета на община Павел баня, Станимир Радевски, кани всички хотелиери, собственици на квартири и други заинтересовани на среща - съвещание.

Целта на общинската администрация е да се подобри комуникацията между местната власт и предприемачите от туристическия сектор в региона на Павел баня.

Срещата ще се състои на 30 юни – сряда от 17:00 часа в зала “Младост" на читалище “Напред” гр. Павел баня.
view entry ( прегледа: 843 )

"Искаме пътища, а не гробове" 
28.06.2010
Десет минути продължи същинската блокада на част от първокласен път 1-6 от републиканската пътна мрежа, в отсечката между селата Долно Сахране и отбивката за град Павел баня.

Протестът бе на жители на три села от района - Скобелево, Асен Долно и Горон Сахране заради лошото състояние на пътната настилка по път 2-56, който е част от републиканската пътна мрежа.

С плакати "Не на дупките, искаме асфалт!", „Винетки = дупки", „Искаме пътища, а не гробове", протестиращи над 100 души с различни МПС-та настояваха пред общинския кмет на Павел баня- Станимир Радевски и пред медиите протестът им да бъде чут и да се възстанови финансирането на реконструкцията на път 2-56, започната преди повече от три години. Разбитата отсечка е част от републиканската пътна мрежа.

Според кмета на Павел баня, спряната реконструкция е за отсечка с обща дължина на пътя 35 , 800 километра, за която има готов и спечелен проект от старозагорската фирма „Пи Ес Ай",. Реконструкцията е на стойност 14, 777 млн. лева. До момента на практика са усвоени около 500 хиляди лева и по трасето е работено само няколко месеца. Повече от година ремонтните работи са замразени.

Причината пътят между селата Скобелево, Асен, Долно и Горно Сахране, през отбивката за Павел баня до връх Свети Никола в Средна гора да е окаяно състояние е спряното още преди парламентарните избори миналата година финансиране на реконструкцията от страна на МРРБ. Въпреки писмата на недоволните кметове на тези селища, до момента резултат няма.

Според кмета на Павел баня след среща с министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев е дадено обещание, че до края на годината веедомството ще се опита да реши проблема с финансирането на най-разбитата отсечка с дължина около 6 километра, в района между Скобелево, Долно и Горно Сахране, както и до изхода за първокласен път 1-6. Допълнително напрежението и недоволството на хораат от района се засилва от факта, че непосредствено преди старта на ремонтните работи преди три години са премахнати и изкъртени различните видове съществуващи до тогава настилки и тротоари в населените места и около тях, заради предстоящата реконструкция.

Пепел, дупки с размери на ями и огромни трапове и планини с кал е нещото, което замества пътя за водачите на МПС-та в тези участъци. Заради лошото състояние на настилката са спрени автобусите между селата Горно и Долно Сахрене, а пътуващите за Скобелево са принудени да минават по черни селски пътища.

С факс от петък вечер до кмета на Павел баня от Областно пътно управление - Стара Загора не дават съгласие за протеста на гражданите на главния път, с мотива, че „ провеждането на подобно мероприятие би довело до нарушаване на обществения ред и безопасността на движението, което от своя страна би породило и претенции от засегнати лица към АПИ / Агенция пътна инфраструктура/ за нанесени имуществени вреди в резултат на невъзможността да ползват първокласния път". От Пътното препоръчват протестът да бъде преместен в центъра на село Долно Сахране.

Кметът на едно от най- засегнатите села от спряната реконструкция - Скобелево- Георги Петров заяви, че по тази логика те също трябва да имат претенции към АПИ, тъй като ежедневно трошат автомобилите си по разбитите отсечки.

Въпреки че полиция изтегли протестиращите извън пътя минути след старта на протеста и блокадата на пътя, недоволните граждани останаха там. Те се заканват, че ако до две седмици няма реакция по техните искания, след 15-сет дни отново ще са на първокласния път.

Репортаж: Дарик нюз
Видео: БГНЕС
view entry ( прегледа: 864 )

Откриване на Павелбанско лято 2010 
25.06.2010
В разгара на активния туристически сезон, Павел баня се радва на интерес от страна на посетителите си и постепенно се превръща в предпочитана, целогодишно работеща туристическа дестинация.

Именно заради особеното разположение на градчето, скътано между удивителната природа на Стара планина и Средна гора, лековитите минерални извори и изключителната гостоприемност на хората, гостите на Павел баня остават очаровани и си тръгват с обещанието, че отново и при първа възможност ще се завърнат в този рай.

След приключването на серията от празници, лятото предвещава време за почивка и отмора. Община Павел баня и през този ваканционен период обещава на жителите и гостите си забавление, защото концертите, които предстои да се състоят на лятната сцена в рамките на „Павелбанско лято 2010”, носят прохлада и ведро настроение през така горещите месеци.

И докато всички ние се радваме на почивката си, специална делегация, състояща се от служители на Общинска администрация както и танцьори от ансамбъл „Детелини” ще посети град Чипрана Испания, във връзка с подписаното дружбено споразумение за сътрудничество между двата града. Останалата част от танцьорите на родния ни ансамбъл се подготвя за важен фестивал на българското Черноморие, както и гостуване в побратимения ни град Лиски Русия. Там те за пореден път ще представят богатството и пъстротата на фолклора. За „Детелини” това е възможност да се срещнат отново със своите приятели и да съчетаят удоволствието от добре свършената работа със заслужената почивка.

В самия край на лятото, отново се задават серия от приятни събития, посветени на 8 септември, храмов празник на църквата „Рождество Богородично” и празник на град Павел баня.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 904 )

Павел баня вече си има принцеса! 
19.06.2010
Дни след като си избра царица на розата, Павел баня се сдоби и с принцеса.

На 17.06 Детелина Кавръкова - Царица Роза 2005 роди момиченце. Младата дама се казва Катерина!

С пожелание да е жива, здрава и много да радва родителите, бабите и дядовците си!

Екипът на Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 897 )

Завърши Празникът на Розата и Минералната Вода - Павел баня 2010 
14.6.2010 След като празникът на розата бе официално открит от зам. Кмета на община Павел баня- г-жа Йордана Енева на 11.06.10г. , започна и истинското веселие. В деня на откриването, участниците от Международния фолклорен фестивал направиха великолепен концерт на лятната сцена на Павел баня, а по- късно същата вечер се проведе и избора за царица роза- Павел баня 2010.

Ния Бошнакова е новата победителка, която събра най- много гласове на спектакъла, водещ на който бе Драго Драганов, а фолклорна формация „Танца на вятъра” се погрижи за доброто настроение на зрителите по време на шоуто.

Царица роза, съгласно статута залегнат в избора, стана представително лице и може да придружава кмета Станимир Радевски и официални делегации на посещения в страната и чужбина.
Царица Роза се избира по най- демократичния начин, чрез гласуване от страна на публиката, а специална комисия, определена със заповед на кмета на общината, реализира преброяването на гласовете.

На 12.06.10г. на комплекс „Плажа” гр. Павел баня бе открито „плувно лято” с много състезания, конкурси, игри, съчетани с добро настроение и хитова музика. В горещия следобед се състоя и изборът на цар на минералната вода. Тодор Тодоров е името на победителя, избран с единодушно решение от страна на участничките в „Царица роза 2010”.

На 13.06.10 г. се представиха и ритуалите розобер и розоварене на розовите масиви и розоварни в Павел баня, а в ранния обяд премина шествието на всички кукерски състави от общината и участниците в международния фолклорен фестивал. Точно в 12.00 часа, кмета на общината- Станимир Радевски, придружаван от царица роза и царят на минералната вода 2010, закри тържествено празничните прояви, като пожела здраве и благоденствие на жителите и гостите на Павел баня.

Празникът на розата, минералната вода и Международния фолклорен фестивал са едно събитие, на което си дават среща младостта, красотата, приятелството, танца и пленителната същност на фолклора.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 847 )

Избраха Царица Роза 2010 
13.6.2010
Царица Роза 2010 - Павел баня – Ния Бошнакова
На пищна церемония, днес бе избрана Царица Роза 2010 Павел баня. В успорвана борба, само с няколко гласа разлика, първото място зае Ния Бошнакова . На второ и трето място са съответно Красимира Тодорова и Пламена Паунова.

По-рано в церемонията бе избран и Цар на минералната вода 2010 Павел баня - Тодор Тодоров.

view entry ( прегледа: 1041 )

Избор на Царица Роза- Павел баня 2010 
08.06.2010
И тази година, изборът на Царица Роза ще бъде едно от най- коментираните събития в гр. Павел баня.

След дългогодишно прекъсване, конкурсът беше възобновен през 2005 год. по идея на кмета на общината- Станимир Радевски, когато с титлата „Царица” бе удостоена Детелина Кавръкова.

Интересът към събитието се засили изключително бързо през следващите години. 2006 бе годината на Савина Белчева, която спечели 1во място , следвана от Илиана Саръева през 2007 и Даниела Събчева през 2008г. Миналогодишната победителка, Павлина Мартинова ще има честта да предаде короната на новата царица. Това ще се случи в самия край на спектакъла, водещ на който по традиция ще бъде отново Драгомир Драганов, на 11.06.10г. от 21:00ч. на лятната сцена на площад „Освобождение”.

Царица Роза е конкурс за красиви и млади девойки на възраст между 18 и 24 г., провеждащ се по най-демократичния начин. Публиката е тази, която определя победителя, а специална комисия, определена със заповед на кмета на общината се грижи за напълно стриктното преброяване на гласовете…

На вниманието на всички жители и гости на гр. Павел баня, предоставяме уникалната възможност първи да видят и да се запознаят с тазгодишните претендентки за царската корона.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1048 )

6-ти Международен Празник на розата и минералната вода - Павел баня 
03.06.2010
Текат последни приготовления за 6-тия празник на Розата и Минералната вода и Международен фолклорен фестивал, организиран от община Павел баня, който ще се проведе в дните от 10ти- до 13 юни.

Акцентите и тази година са свързани с грандиозния спектакъл „Избор на Царица Роза- Павел баня 2010”, водещ на който ще бъде отново Драгомир Драганов.

Откриване на „Плувно лято 2010” пък ще се проведе още на следващия ден на плажен комплекс гр. Павел баня, с много състезания, конкурси и игри, съчетани с добро настроение и хитова музика, както и традиционният вече избор на Цар на Минералната вода.

Местните жители и гости ще имат възможност да се потопят в палитрата от багри и цветове и да усетят магията на танца, защото Международния фолклорен фестивал, с участието на наши и чуждестранни състави, е неразделна част от веселието.

Община Павел баня кани всички граждани и гости на празника, като им пожелава добро настроение и ползотворна почивка.

На вашето внимание предоставяме програма за Празника на Розата и Минералната вода- 2010:


Четвъртък 10.06.2010г.
16:00 Читалище „Напред”
Откриване изложба „Приложни изкуства” на секция „Изобразително изкуство” към Школата по изкуства за деца гр. Павел баня

17:00 Читалище „Напред”
Представяне новата книга на Мариан Желев ”Жив”

20:00 Централен площад
Откриване на Бирфест и базар на традиционни занаяти и сувенири с участието на народната певица Ана-Мария и оркестър

Петък 11.06.2010г.
16:30ч. Гр.Павел баня
Дефиле с песни и танци на участниците в Международния фолклорен фестивал по улиците на града
17:00ч. Лятна сцена на Централен площад
Откриване Празник на розата и минералната вода – Павел баня 2010 и Международен фолклорен фестивал от Кмета на Общината.
17:00 – 19:00ч. Лятна сцена на Централен площад
Концертни изяви на участниците в Международен фолклорен фестивал.
21:00ч. Лятна сцена на Централен площад
Избор на Царица Роза - Павел баня 2010.
23:00-24:00 Централен площад
Младежки купон.

Събота 12.06.2010г.

11:00 – 15:00ч. Плажен комплекс Павел баня
Откриване на Плувно лято 2010. Избор Цар на минералната вода, състезания, конкурси и игри.

10:00ч. Парк “Загорче” с.Долно Сахране
XVI Национален празник на детското народно творчество “Загорче”.
Участват състави за автентичен фолклор. Представяне на обичаите Лазаруване, Коледуване и др., характерни за региона и страната.
19:00 – 21:00ч. Лятна сцена на Централен площад
Концертни изяви на участниците в Международен фолклорен фестивал и връчване на наградите.
21:00 Централен площад
Народно веселие

Неделя 13.06.2010г.
9:00ч.Розов масив гр. Павел баня
Водосвет. Представяне на ритуал „Розобер” с участие на фолклорни състави.
10:00ч. Розоварна Павел баня
“Розоварене” – представяне на традиционни и съвременни методи.
11:00ч. гр. Павел баня , централен площад:
Шествие с песни и танци по улиците на града с участие на всички танцови колективи , кукерски състави и др.
12:00ч. Централен площад:
Карнавални игри с участие на всички кукерски състави от Общината, участниците в Международния фолклорен фестивал и др.
13:00ч. Централен площад:
Закриване Празник на розата и минералната вода – Павел баня 2010 и Международен фолклорен фестивал от Кмета на Общината.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 928 )

Павел баня на протест срещу скъпата питейна вода  
1.06.2010
В писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев Гражданското сдружение „За Павел баня" протестира срещу високите цени на питейната вода в общината.

Гражданите плащат 2.42 лв. за кубичен метър, а фирмите в региона - 2.91 лв., информира БНР.

Протестът, подкрепен 3040 души в общината, е срещу нереалистично високата цена на питейната вода, формирана при липса на прозрачност.

Според сдружението реалният размер на таксата трябва да бъде определян на базата на себестойността на всеки водоизточник и населено място.

Кметът Станимир Радевски заяви, че през 2003 година цената е била 1, 31 лв., но за 5 години се е увеличила 2 пъти.

Протестиращите обръщат внимание и на факта, че през последните 5 години е извършена реконструкция на остарялата водопреносна мрежа и е изградена канализация за отпадните води, с което намаляват разходите за поддържане и загубите на ВиК дружеството.

В писмото до министъра пише и за високите цени за ремонт и включване към мрежата.
news.bg
view entry ( прегледа: 971 ) https://news.ibox.bg/news/id_953910491свързан линк

Програма за 2 Юни в Павел баня 
31.05.2010
Община Павел баня кани всички жители и гости на тържествата, които ще започнат на 2 юни от 18:30 часа, когато с военни почести ще бъдат поднесени цветя на паметника на най-младия Ботев четник и уважаван гражданин Цанко Минков – Комитата .

В 19:00 часа очаквайте концертна програма с участието на Ансамбъла при Средно музикално училище гр. Котел.

В 20:30 часа на площад „Освобождение” ще се проведе тържествена заря проверка.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 902 )


<< <Предишна | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | Следваща> >>