Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Подздравления от кмета на Община Павел баня
Павел баня
Подздравления от кмета на Община Павел баня 
24.5.2016
Поздравителен адрес Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес


view entry ( прегледа: 1376 )

Поздрави по случай 24 май отправя председателя на Общински съвет Павел баня 
23.5.2016
Поздравителен адрес Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес
Поздрави по случай 24 май отправя председателя на Общински съвет Павел баня

view entry ( прегледа: 1435 )

Заловиха крадци на рози 
22.5.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 20.05.16 г., при провеждане на специализирана полицейска операция на територията на общ. Павел баня за противодействие на кражбите на селскостопанска продукция, в с. Горно Сахране екип от служители на Участък - Павел баня при РУ - Казанлък и служители на жандармерията е подал сигнал за спиране на каруца с намиращи се в нея 5 лица.

Каруцата не спира, а ускорява, като лицата правят опит да избягат и изхвърлят 2 чувала, съдържащи розов цвят. ППС е последвано и спряно на ул. "Акация", като в него е намерен още един чувал, пълен с цвят от маслодайна роза (общо 33.8 кг. в трите чувала).

Установено е че лицата са 34-годишната С. Ч., А. З., на 34 г., М. М., на 22 г., А. М., на 22 г., всички от с. Горно Сахране, и З. А., на 22 г,, от с. Бузовград, а розовият цвят е обект на кражба от масив, намиращ се южно от ПП I-6, в землището на с. Горно Сахране, собственост на фирма със седалище в гр. София.

Лицата са задържани за срок до 24 ч. в РУ - Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

view entry ( прегледа: 1393 )

Хванаха шофьор с отнета книжка да кара 
21.5.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 20.05.2016 г., в РУ – Казанлък, е започнато бързо производство срещу Р. П., на 29 г., от с. Скобелево, общ. Павел баня, за това, че около 15.10 часа, в с. Скобелево, управлява л.а."Сеат Кордоба" без да е правоспособен водач, в едногодишния срок от наложено му по административен ред предишно наказние за управление на МПС без съответното свидетелство за управление - престъпление по по чл. 343в, ал.2 от НК.

Р. П. е задържан за срок до 24 ч. в РУ – Казанлък.


view entry ( прегледа: 1362 )

Лъжливи гледачки измамиха възрастно семейство 
20.05.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 18 май в 16,00ч. в Участък – Павел баня е получено съобщение от 82-годишен мъж от с.Турия, че около 15,00ч. на същата дата, в двора на къщата му влезли две непознати жени, които под предлог, че има направена магия, която трябва да се развали, отнели сумата от 300лв. от съпругата му.

Образувано е досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 1345 )

Блъснаха дете-велосипедист на пешеходна пътека 
19.5.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 18 май, около 07:15ч., по ул.”Генерал Столетов” в гр.Павел баня, се е движил л.а.”Фолксваген Бора”, управляван от 24-годишния Г.Г. от с.Скобелево.

На кръстовището с ул.”3-ти март”, на пешеходна пътека тип „зебра”, блъска 10-годишен велосипедист, който получава контузия на главата и натъртвания в областта на слабините. Оставен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.

Водачът на автомобила е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 0,00 промила.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1337 )

В Казанлъшко искат до 4 лева за килограм розов цвят, чака се добра реколта 
18.5.2016
В Казанлъшко искат до 4 лева за килограм розов цвят Публикувано в Pavelbanya.eu
В Казанлъшко искат до 4 лева за килограм розов цвят
Розопроизводители от Казанлъшко искат между 3.50 и 4 лв. за килограм набран розов цвят.

Тази година цената е по-висока, заради скока в цената на килограм розово масло на световните пазари, както и заради поскъпването на препаратите и селскостопанската техника, коментират производителите.

Розоберът в Казанлъшко започна с двадесет дни по-рано, заради атмосферните условия. Очаква се много добра реколта, с над 30% повече от миналата година.
Скочила е и цената за набран розов цвят. Собственици и арендатори плащат между 0.80 и един лев на розоберачите, при 0.60 лв. миналата година. Осигурява се и безплатен транспорт до розовите ниви, пише Topnovini.bg.

Производителите и тази година ще се възползват от възможността за сключване на еднодневни трудови договори с берачите.

Над 20 хиляди декара са масивите с розови насаждения в Казанлъшко.
Все повече расте и интересът към българските продукти от маслодайна роза. Освен традиционните купувачи Франция, САЩ, Япония, трайно се увеличава интересът на страни като Южна Корея, Тайван и Тайланд.

www.actualno.com
view entry ( прегледа: 1346 )

Председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит предлага 20 метрови трибагреници да се развяват на входовете на града 
16.5.2016
Председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит предлага 20 метрови трибагреници да се развяват на входовете на града Публикувано в Pavelbanya.eu
Председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит предлага 20 метрови трибагреници да се развяват на входовете на града
Да бъдат поставени двадесетметрови пилони на трите входа на град Павел баня, на които да се вее националното знаме на Република България предлага председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит.

Предложението е мотивирано от "факта, че Павел баня е един от значимите курортни градове в страната. Целогодишно града е посещаван, както от български, така и от чуждестранни туристи. Пристигайки в Павел баня нека всички виждат Националното знаме на Република България. Знамето е изразител на националната идентичност и е символ на мощта и суверинитета на един народ. Националният трибагреник е един от основните елементи на държавната ни символика. То е тясно свързано с историята, бита и традициите на народа ни, които трябва да съхраняваме."

Предложението е внесено за обсъждане на заседание на Общиснки съвет Павел баня.

Цялото предложение...
view entry ( прегледа: 1364 )

МВР с препоръки към абитуриентите 
16.5.2016
МВР с препоръки към абитуриентите Публикувано в Pavelbanya.eu
МВР с препоръки към абитуриентите
Във връзка с предстоящите абитуриентски балове на територията на ОДМВР – Стара Загора са предприети контролни и превантивни мерки, за осигуряване на безопасността на гражданите, недопускане на инциденти и осигуряване на добър обществен ред.

Извършва се засилен контрол в районите на училищата и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишени са изискванията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и др., които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за засилен контрол на използването на общоопасни средства.

С оглед осигуряване на безопасността при провеждане на екскурзии на абитуриенти, пътна полиция се включва в проверките за техническата изправност на автобусите и инструктиране на водачите. При необходимост служители на “Пътна полиция” ще съпровождат колони от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните придружители. Осъществява се видеоконтрол, с цел документиране на извършваните нарушения - неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци, неправилни рискови маневри и др., създаващи предпоставки за пътни злополуки. На водачите, извършили нарушения, ще бъдат налагани санкции по Закона за движението по пътищата.

Досегашният анализ показва, че най-тежките пътни инциденти с абитуриенти и съпровождащите ги лица са настъпили след края на баловете, в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, а причините обикновено са: шофиране след употреба на алкохол, управление на автомобили от неправоспособни водачи и движение с превишена скорост.


ЗА ДА НЕ БЪДАТ ПОМРАЧАВАНИ ПРАЗНИЦИТЕ, ПОЛИЦИЯТА ПРИЗОВАВА


АБИТУРИЕНТИТЕ да бъдат отговорни и да не забравят, че доброто настроение не трябва да се помрачава с необмислени постъпки, които водят до трагични инциденти.

Да спазват законовите разпоредби. Правилата за движение по пътищата важат и по време на празниците. Видеокамери ще документират, както досега, поведението на водачите на МПС.
За вашата сигурност от пътна полиция ще бъде организирано съпровождане с полицейски автомобили на колони от моторни превозни средства (МПС), превозващи абитуриенти.
Полицията ще координира дейността си с организаторите на екскурзии, а водачите на автобусите ще бъдат специално инструктирани.

Помогнете си и сами, като бъдете внимателни и не се примирявате с нарушенията на обществения ред, които могат да застрашат и сигурността на движението по пътищата. Не забравяйте, че винаги може да се обадите на телефон 112 и да поискате помощ. Подсигурете се и с телефонните номера на близки, които биха се отзовали на молбата ви за помощ.
Най-рисковото поведение на водачите и пътниците по време на баловете е свързано с:
- управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили;
- отнемане на предимство;
- преминаване при червен сигнал на светофара;
- неправилно превозване на пътници;
- показващи се от прозорците и люковете на автомобилите лица или седнали върху рамките на вратите;
- возене на повече пътници от броя от местата за сядане;
- управление от неправоспособни водачи и/или употребили алкохол и/или наркотични вещества;
- подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците.

За ваша сигурност се движете с по-ниска скорост!!!
Бъдете толерантни към другите участници в движението, които не празнуват. Помнете, че червеният сигнал на светофара не дава предимство на празнуващите! Неправилното положение на пътниците в леките автомобили може да доведе до тежки наранявания, ако на пътя внезапно възникне препятствие или рязко бъде променена скоростта на движение.

Еуфорията и многото празнуващи около вас не са премахнали съществуващите опасности на пътя и не са оправдание да седнете зад волана, ако не сте правоспособен водач, или ако сте употребили алкохол.

Учестеното използването на светлини и звуков сигнал от автомобила ви може да се възприеме като знак за възникнала опасност и да доведе до неадекватни реакции у останалите участници в движението. Понякога силният шум може да дезориентира малки деца или възрастни хора и внезапно да ги провокира към непредвидими реакции и поведение на пътя.

Помогнете си и сами, като предварително обмислите действията си и поговорите за това с останалите абитуриенти, с компанията, с шофьора на абитуриентския автомобил. Подгответе се за забавление в добра компания, но с трезвен и опитен водач на лекия автомобил. Знайте, че емоциите и еуфорията са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост, до безкритичност и опасна агресивност. Изпитият алкохол подвежда към взимане на “смели” решения, като често се подценява риска от стоенето прав в автомобила, показването през прозорците и люковете, размахването или изхвърлянето на пътното платно на бутилки.

Използвайте това, че точно вие сте в центъра на вниманието и в този ден се изпълняват вашите желания, като заради собствената си безопасност настойчиво помолите останалите да не рискуват и да не провалят празника ви. Не приемайте да ви вози някой, който вече е пил алкохол или е неправоспособен. Предварително осигурете трезвен шофьор. Не оставайте безучастни под заплахата от катастрофа. Ако лично вие шофирате към мястото на бала, по-добре е да не се движите в колона с други автомобили, превозващи абитуриенти, и да не се поддавате на провокации към състезаване или други нарушения на правилата за движение по пътищата. Несъобразената скорост в населено място увеличава риска да блъснете дете, пешеходец или да катастрофирате с удар в друго превозно средство, стълб и др.

Не изключвайте мобилните си телефони, а при нужда потърсете полицията на телефон 112 или своите родители и близки.

РОДИТЕЛИТЕ НА АБИТУРИЕНТИТЕ, независимо от суматохата по организацията на празника да отделят специално внимание на сигурността на децата си и на тези, които ги съпровождат.

Предложете им истински да се забавляват на бала, а вие или друг близък да поемете ангажимента да им бъде шофьор. Дори да са правоспособни водачи, за предпочитане е абитуриентите да не шофират, когато са в особено емоционално състояние и лесно може да допуснат грешки. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни предоставите на своя абитуриент семейния автомобил, поговорете с него насаме за опасностите на пътя. Доброжелателно го предупредете да не си позволява алкохол, ако има намерение да шофира, да не кара рисково и да не приема опасни предложения за спонтанно организирани пътувания от страна на компания, употребила алкохол.

Помолете абитуриента да не изключва мобилния си телефон, за да може да потърси помощ при нужда. Поддържайте периодично връзка с детето си, осведомявайте се ненатрапчиво как протичат празничните вечери. Имайте готовност, ако се наложи, да отидете на мястото на празника и да помогнете на абитуриентите.

Непременно предупредете водача на автомобила с абитуриенти за засиления полицейски контрол и за отговорността, която носи.

При необходимост от предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред потърсете съдействие от полицията чрез телефон 112.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1385 )

Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
12.5.2016
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
Днес на изложба в Народното събрание бяха връчени наградите от фотоконкурса "Аз снимам моята България", организиран от интернет изданието Epicenter.bg.

Във фотоконкурса участва и единайсетокласникът на ХГ "Кирил и Методий" град Казанлък, Ахмед Емин. Той е родом от село Скобелево, община Павел баня, и получи награда за своята снимка в раздел "Празници".

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева награди всички отличени от фотоконкурса „Аз снимам моята България“. Това се случи по време на откриването на изложба в Народното събрание с 30-те най-добри снимки, получени по време на националната кампания, която продължи три месеца.

„Моето лично благодаря на всички вас. Благодаря на творците – тази дума не е прекалена, защото имате тези искрица в себе си.“ С тези емоционални думи г-жа Кунева се обърна към всички ученици и родители - гости на изложбата.

Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
Вицепремиерът г-жа Кунева се обърна с респект към авторите на снимките като посочи, че не е въпрос само на техниката, която дава инструмента, за да изявят те душата си. „В творбите има чувство, има патос, има емоция, което означава, че правите изкуство“, каза още Меглена Кунева.

Тя отправи към участниците и покана, свързана с българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. Фотографията има огромно поле за изява и според нея би било чудесно да се направи хубава галерия – в интернет или наживо, защото фотографията е голямо изкуство. Тя благодари на децата, дошли от цялата страна, за да участват в откриването на изложбата с техни снимки.

Всеки отличен ученик получи лично наградата си от министъра на образованието и науката и показа своята снимка. Участници, родители и организатори не скриха емоцията си от преживяното, следваха много снимки и най-важното усмивки по лицата.

Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
Националната кампания продължи три месеца, като се проведе от 22 януари до 22 април. Организатори на конкурса бяха Министерството на науката и образованието и Институтът за стратегии и анализи. Конкурсът се проведе в две възрастови групи – от 5-и до 8-и клас, и от 9-и до 12-и клас. Снимки се изпращаха в три категории – история, празници и природа.

Ахмед Сунай Емин е отличен в категория „Празници“.

По информация на Epicenter.bg

view entry ( прегледа: 1434 )


<< <Предишна | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | Следваща> >>