Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден
Павел баня
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден 
12.5.2016
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден Публикувано в Pavelbanya.eu
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден
В Районно управление Полиция – Казанлък е постъпила информация, че 29-годишния Д.Ц. от гр.Павел баня развива дейности с наркотични вещества. С цел откриване и запазване на доказателствата, след съгласуване и под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, са извършени неотложни процесуално – следствени действия (претърсване и изземване) в обитаваната от лицето къща, намираща се на ул. „Роза” в Павел баня. В хода на мероприятията, на втория етаж от къщата, е открито помещение, оборудвано с осветителна, отоплителна, въздухообменна, въздухоовлажняваща и електрическа инсталации, предназначени за отглеждане на растения. Намерени и иззети са 18 растения канабис с различна височина.

В съседно помещение са открити около 200 г суха тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана. Установено е, че от електрически стълб, разположен на улицата, е прекаран проводник, с който са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия.

Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден Публикувано в Pavelbanya.eu
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден
При претърсване на вилна постройка, намираща се в землището на с.Виден, общ.Павел баня, ползвана от Д.Ц., е установено, че същата е оборудвана с инсталации за отглеждане на растения, но такива не са открити. Намерен и иззет е полиетиленов чувал, съдържащ 2кг суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана. Д.Ц. не е открит на 11.05.2016 г. на претърсваните адреси. Същият се е явил на 12.05.2016 г. в РУ – Казанлък. Образувани са три досъдебни производства за престъпления по чл.354а, 354в и 234в от НК. Работата по случая продължава, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Стара Загора.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1243 )

Клубът на пенсионерите в гр. Павел баня отбеляза достойно Денят на победата 
10.5.2016
Йорданка Трополова - Пътища за бунтовници Публикувано в Pavelbanya.eu
Йорданка Трополова - Пътища за бунтовници
На 9 май от 10.30 ч. в Културен клуб на пенсионера „Напредък“ в Павел баня се събраха десетки членове, ветерани и гости, за да почетат 71-та годишнината на един велик ден – Денят на капитулацията на хитлерофашистка Германия и краят на Втората световна война. Ден на велика радост за милиони хора по света, посрещнали с въздишка на облекчение вестта и надеждата, че настъпва ерата на мирен и съзидателен живот. Но и ден на велика скръб за милиони семейства, чиито чеда оставиха костите си по бойните полета, по партизанските пътеки, затвори, концлагери и в газовите камери на Третия Райх.

Откривайки срещата под тържествените звуци на „День победы“, уредничката на клуба г-жа Донка Касева припомни жестоки факти: Във войната освен Германия и Съветския съюз – участват още 60 държави, като пряко е засегнато 80 процента от населението на земята. Военните действия се водят на територията на 40 държави. Загиват приблизително 57 милиона души, от които над 20 милиона руски бойци. В тази война загиват и десетки хиляди българи.

С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на всички, дали живота си за спасението на Европа от кошмара на фашизма, както и на невинните му жертви. Г-жа Касева припомни още, че преди 31 години – в 1985 г., лидерите на Европейския съюз, събрани на заседание в Милано решават единодушно 9 май да бъде обявен и да се чества не само като ден на победата, но и като Ден на Европа. Защото наистина това е денят на второто раждане на Европейския континент, който бе спасен от разрухата и смъртта благодарение победата на Съветската армия в съюз с армиите на антихитлеристката коалиция и днес обединява народите на 28 европейски държави около две основни ценности – Мир и Солидарност.

Тя съобщи, че ръководството на пенсионерския клуб е решило да осмисли празника, като представи малката, но съдържателна книжка „Пътища за бунтовници“ от журналистката Йорданка Трополова – исторически очерк за борческата биография и гибелта на партизанските командири Михаил Захариев-Манол и Марко Чернев-Петър. „Взехме това решение, защото ако преди 71 г. България бе спасена от позора да бъде заклеймена като поддръжник на фашизма, за това има заслуга както достойното й участие в окончателния му разгром, така и от още три неща: че не изпрати нито един войник на Източния фронт срещу Русия, че спаси достойно своите евреи и че БКП и българският народ организираха в страната мощна нелегална съпротива и партизанска борба“ – поясни г-жа Касева.

Авторката на „Пътища за бунтовници“ Йорданка Трополова сподели, че книжката има за нея голяма емоционална стойност, защото е свързана с драматични спомени от детството й, в които герои са именно тези двама храбри и жертвоготовни мъже. Тя изрази дълбоката си благодарност към кмета на община Павел баня г-н Станимир Радевски и към ръководството на клуба, от които е получила морална и финансова подкрепа за издаването на тази книга, както и за организираните през 2013 г. в с. Манолово и с. Тъжа възпоменания по повод 70 годишнините от гибелта на Михаил Захариев и Марко Чернев.

Г-жа Трополова подари на клуба две увеличени „исторически“ снимки на участничките в хора му за стари градски песни, правени преди 14 години към нейна статия за сп. „Български дипломатически преглед“.

След въпросите, изказванията и разтърсващия поетичен рецитал на г-жа Сашка Кънина, присъствалите на срещата поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните и венец пред паметника на Ботевия четник Цанко Минков.

PavelBanya.eu

view entry ( прегледа: 1139 )

ВМРО с предложение знамето и химнът да намерят място във всяко училище на общината 
4.5.2016
ВМРО с предложение знамето и химнът да намерят място във всяко училище на община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
ВМРО с предложение знамето и химнът да намерят място във всяко училище на община Павел баня
Общинският съветник от ВМРО-БНД Недялка Недева е внесла предложение до колегите си общински съветници през първия учебен ден от всяка седмица да се издига знамето и да се изпълнява химнът на Република България в училищата на община Павел баня.

"Необходимостта от предлаганата докладна е породена от изявеното желание на родители от община Павел баня", пише още в предложението към павелбанските старейшини.
Публикуваме пълния текст на докладната.view entry ( прегледа: 1174 )

Полски сайт рекламира Павел баня 
4.5.2016
Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня
България – известна не само със слънчевите си курорти, пише сайтът Wirtualna Polska.

България е много добре известна сред полските туристи дестинация. Страната се свързва с красиви плажове и релакс на достъпна цена. В продължение на много години тя е една от най-популярните дестинации за празниците за полските граждани. Модата да се почива в България се завръща заедно с развитието на туризма, а сред най-често избираните от поляците курорти са Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна. Малцина обаче осъзнават, че това не са единствените места, които заслужават внимание. Тази страна, след Исландия, се нарежда на второ място в Европа по брой на минерални извори, разказва Wirtualna Polska.

В България бликат около 1600 извори, които се използват предимно за лечение в санаториуми и спа центрове. Богатствата на някои от тях са оценени още по римско време – останки от древни сгради все още могат да се видят на много места. Едно такова място е един от най-старите градове в страната - Кюстендил, където римляните още през 5 век преди Новата ера са създали спа Пауталия. Също така трябва да се обърне внимание на град Поморие, който е единственото място (освен Черно море), от където се добива лечебна кал с минерален произход.

В своята публикация Wirtualna Polska подробно разглежда къде туристите, избрали България, могат да се възползват от горещите извори и лечебната кал. Водещо място сред описаните дестинации заемат Св. Константин и Елена, Павел баня, Чифлик и Хисаря.

По информация на ИА Фокус нюз
view entry ( прегледа: 1172 )

Задържаха пиян моторист 
30.4.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 29.04.2016 г. в РУ – Казанлък е започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.343Б от НК, срещу неправоспособния водач Л. Л., на 39 г. от с. Ясеново, общ. Казанлък, за това, че на същата дата, около 16:05 ч., по ПП I - 6, до КПП - Гердеме - Павел баня, управлява нерегистриран мотопед "Априля", под въздействие на алкохол.

Установено с техническо средство "Алкотест дрегер - 7510", което е отчело 1.24 промила.

Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 ч. в РУ - Казанлък.
view entry ( прегледа: 1088 )

Върховният съд потвърди Станимир Радевски за кмет на Павел баня 
27.4.2016
Върховният съд потвърди Станимир Радевски за кмет на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Върховният съд потвърди Станимир Радевски за кмет на Павел баня
С решение № 5001 от 26.4.2016 Върховният административен съд потвърди окончателно избора на Станимир Радевски за кмет на Община Павел баня.

Съдът потвърждава решението на Старозагорския съд, което също утвтрждава Радевски за кмет. Съдът осъжда ДПС и И. Е. Б. да заплатят разноските по делото.

view entry ( прегледа: 1128 )

Жълт код е обявен за днес в цялата страна заради бурен вятър 
26.4.2016
Кодът е в сила за всичките 28 области, като ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 14-19 м/сек и пориви до 22-24 м/сек.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Минималните температури ще бъдат предимно между 2° и 7°.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, уточниха от НИМХ-БАН.


view entry ( прегледа: 1129 )

Честита Цветница! 
24.4.2016
Цветница в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Цветница в Павел баня
На Цветница по време на утренята се благославят върбови клонки и се раздават на богомолците. Клонки държим в ръце по време на цялата Литургия и така показваме, че и ние, както древните жители на Йерусалим, посрещаме Иисус Христос като Цар и Спасител.

Цветница е подвижен християнски, но и народен празник, който се празнува, както в православната, така и в католическата и протестантската църква една седмица преди Великден, в неделята след Лазаровден.
Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или Палмова неделя(в западните църкви). Празникът се пада в шестата неделя на Великия пост, пише БГНЕС.

На този ден в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Пак за здраве се окичват с върбови клонки портите и се сплита венче от осветената в църквата върба. Върбовите клонки символизират палмовите, с които е бил посрещнат в Йерусалим Исус Христос. В този ден, който е през периода на постите, се разрешава риба.

Имен ден празнуват всички, които носят имена, произлизащи от названия на растения: Ангел(ина), Биляна, Божура, Виолета, Върба, Върбан, Върбинка, Гергин(а), Гроздан(к)а, Далия, Дафина, Делия, Делян(а), Дилян(а), Димитър-другото име на Богородичката е Димитровче, Динка, Детелин(а), Елица - идва от Ела, Жасмина, Здравка, Здравко, Зюмбюл(ка), Ива, Иглика, Калин(а), Камелия, Карамфил(к)а, Китка, Латинка, Лили, Лила, Лилия, Лиляна, Лора, Люлина, Маргарита, Магнолия, Малина, Нева, Невен(а),Незабравка, Петуния, Ралица, Роза, Росен, Росица, Смилян(а), Теменуга, Теменужка, Трендафил(ка), Фидан(к), Ангел(ина), Цвета, Цветан(а), Цветанка, Цветелин(а), Цветомир(а), Цветослав(а), Цвятко, Череша, Явор(а), Ягода, Ясен(а), Ясмина и др.
Религиозната страна на празника показва, че на този ден християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха.

Според евангелистите Христос пристига в града, яздейки магаре, а вярващите го посрещат, като разстилат пред него дрехите си и маслинови клонки. След като възкресил престоялия четири дни в гроба Лазар, брат на сестрите Марта и Мария, Иисус Христос тръгнал за Йерусалим.

Когато наближил града с придружаващите го ученици и стигнали до Витфагия, той пратил двама от тях да отидат в селото и да му доведат вързаната в началото на селото ослица и с нея осле, а ако някой ги попита защо правят това, да кажат, че е потребно на Господ. Като разбрали, че ослицата е за Христос, никой не им попречил. Той я възседнал и така влязъл тържествено в Йерусалим.
Вестта за възкресението на Лазар вече го изпреварила и хиляден народ тръгнал към Витания, за да го посрещне. Народът, виждайки в Исус Христос Спасителя, възторжено размахвал палмови клонки и хвърлял цветя пред нозете му.

Фарисеите пък наредили на Христос да забрани на народа да ликува, на което Той отвърнал:"Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат". Шествието продължило и от височината на Еленското възвишение до храма. Христос изгонил оттам събралите се в двора му продавачи и купувачи на разни стоки и извършил множество изцерения на болни и недъгави хора.

ИА БГНЕС
view entry ( прегледа: 1166 )

Задържаха две каруци с незаконни дърва 
22.4.2016
Над 100 дръвчета залесиха край Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 21 април, около 21:30ч. в местността „Беджа”, намираща се в землището на с.Осетеново, екип на Участък – Павел баня, съвместно със служители на ДЛС „Мазалат” – с.Горно Сахране, са спрели за проверка две ППС с животинска тяга(каруци), управлявани от 21-годишния Х.Д. и 22-годишния Т.И., и двамата от с.Осетеново.

В хода на същата е установено, че каруците са натоварени с общо 3 пространствени м³ дърва, без контролна горска марка и документ, доказващ законния им произход. Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

Образувани са бързи полицейски производства.

МВР-Стара Загора
view entry ( прегледа: 1101 )

Ансамбъл Детелини с писмо до Ахмед Доган 
22.4.2016
Ансамбъл Детелини Павел баня с писмо до Ахмед Доган  Публикувано в Pavelbanya.eu
Ансамбъл Детелини Павел баня с писмо до Ахмед Доган 
Ръководителите на ансамбъл "Детелини" - Павел баня са изпратили отворено писмо до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Намеренията за обръщението до него бяха заявени от Недка Кавръкова още при гостуването й в "Шоуто на Слави".

В писмото се обрисува ситуацията на ансамбъла и желанието на представители от общинския съвет да попречат на съществуването на ансамбъла:

"Доминиращата група общински съветници в Общински съвет - Павел баня е на Движението за Права и Свободи. Общинските съветници от групата са се замесили в безпринципна коалиция с БСП. Поради това им се налага да изпълняват за съжаление техни поръчки за реваншизъм и геноцид срещу фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” – Павел баня. Обществото в нашата община припознава съветниците като част от ДПС, но не и налаганите им коалиционни решения, които рязко се разграничават от Евро-Атлантическите ценности и политики, изповядвани от Вашата партия."


Цялото писмо можете да прочетете тук...


view entry ( прегледа: 1225 )


<< <Предишна | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | Следваща> >>