Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Поредни отличия за ученици на СОУ "Христо Ботев" Павел баня
Павел баня
Поредни отличия за ученици на СОУ "Христо Ботев" Павел баня 
27.5.2015
Отличия за ученици на СОУ 'Христо Ботев' Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Отличия за ученици на СОУ 'Христо Ботев' Павел баня
За поредна учебна година учениците от 1. - 4. клас участваха в състезанието на Сдружението на българските начални учители и Синдиката на българските учители, което е включено в Националния календар за извънучилищните дейности на МОН.

Състезанието се провежда в пет кръга: "Аз рисувам", „Аз, природата и светът”, „Аз и числата”, „Аз общувам с Европа”, „Аз и буквите”.

Право на участие в Националното финално състезание имат ученици, получили максимален брой точки 50, в поне две от провежданите състезания.

Тази година до Финалния кръг достигнаха учениците от Павел баня: Георги Тодоров Георгиев- 1.а, клас; Елиза Селви Бекташ и Христо Димов Мудрев - 2.б клас; Джанел Джемал Мехмед - 3.а клас ; Мариам Петрова Григорова, Грегъри Петров Григоров, Татяна Стефанова Колева - 3.б. Трима от всички финалисти също получиха максималния брой точки - Георги Тодоров Георгиев, Елиза Силви Бекташ и Христо Димов Мудрев.

По информацията на СОУ "Христо Ботев" - Павел баня

view entry ( прегледа: 805 )

Училището в Манолово отпразнува 90-годишен юбилей 
27.5.2015
Училището в Манолово отпразнува 90-годишен юбилей Публикувано в Pavelbanya.eu
Училището в Манолово отпразнува 90-годишен юбилей
С богата тържествена програма, в която участваха от най-малките до най-големите ученици, беше отбелязан 90-годишния юбилей на Училище „Георги Бенковски” с.Манолово.

Поздравления за юбилея и за Деня на славянската писменост, просвета и култура, бяха отправени от кмета на общината Станимир Радевски, който сподели вълнението си от факта, че именно в училището в с.Манолово той е направил първите си стъпки към знанието.

Кмета на с.Манолово Мурад Моллаахмед също поздрави учениците, учителите и гостите на тържеството.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 846 )

Представители на Общински съвет Павел баня подкрепят предложенията на Местна инициативна група  
26.5.2015
На заседание на председателски съвет на Общински съвет Павел баня, провело се на 21 май 2015 година се взе решение да бъдат подкрепени предложенията, представени от Местна инициативна група, даваща идеи за подобряване условията на живот, отдих и почивка в град Павел баня и околностите й.

Предложенията включват изграждането на нови детски площадки в Павел баня, малък параклис в централната част на града, както и кът за почивка по поречието на река Тунджа. Местните инициатори предлагат също така да се организират допълнителни занимални за малките деца, както и да се популяризират местните традиции и обичаи под различни форми.

В предложенията на местната представителна група е поставен и проблемът с предоставянето на таксиметрови услуги на туристите, липсата на които към момента са недостатък за курортния град.

Христина Петрова
Председател на Общински съвет Павел баня

view entry ( прегледа: 799 )

Поредна изява на хор "Тодор Мазаров" в Гърция 
25.5.2015

„В сърцето-крепост с меч не можеш да се добереш – там само песента прониква!” – Орфей

Поредна изява на хор 'Тодор Мазаров' в ГърцияПубликувано в Pavelbanya.eu
Поредна изява на хор 'Тодор Мазаров' в Гърция
Повярвали на Орфеевото прозрение, през 2011 г. част от певците на смесения хор за школувано пеене „Тодор Мазаров”, гр. Павел баня хвърлиха музикален мост към гръцкия град Димотика. Инициативата им излезе повече от сполучлива. Там гласовитите ни певци спечелиха сърцата на много сродни духом хора и създадоха трайни приятелски връзки.

През изминалите от тогава 4 години взаимните гостувания на хора и музикални формации от Гърция се превърнаха в традиция, заздравяваща изградения от тях неръкотворен мост от звуци и хармония. На 8 май т.г. главният художествен ръководител на хора Иван Поров и диригентката Полина Христова заедно с 27 хористи отпътуваха за Димотика по покана на отец Константинос (Костас) – енорийски наместник, отговарящ за църквите и свещенослужителите от Димотишката, Орестиадската и Суфлийската митрополии на Гръцката православна църква.

Разноските по пребиваването на групата бяха поети от гръцките домакини, а транспорта – осигурен безплатно от фирмата на общинския съветник г-н Иса Бессоолу. Хористите бяха посрещнати радушно лично от отец Костас и след настаняването им в общежитие на община Димотика заминаха за близкото село Асплонели (Бяла вода), където изнесоха първия си концерт.

Пред многобройна публика от над 300 души преводачката Величка Андреева прочете кратка справка за историята на Павел баня и на хор „Тодор Мазаров”. Неговите изпълнения, сред които и една песен на гръцки език, бяха посрещнати с нестихващи овации. Хорът бе поздравен от кметицата на селото г-жа Фотини Полизуиду. Местният фолклорен ансамбъл изпълни няколко гръцки народни танци в чест на българските гости. След концерта кметицата и уредничката на етнографския музей Лемона Въглянаки дадоха вечеря на хористите.

Поредна изява на хор 'Тодор Мазаров' в ГърцияПубликувано в Pavelbanya.eu
Поредна изява на хор 'Тодор Мазаров' в Гърция
На следващия ден – 9 май, българската група замина за гр. Александрополис, където гръцките домакини празнуваха 70 годишнината от края на Втората световна война и Денят на Европа. На сцена, издигната в центъра на града, беше изнесена програма от „Руски дом” – сдружение на руски граждани, живеещи в Гърция. Поощрени от домакините, хористите от „Тодор Мазаров” взеха участие в концерта с три песни. Особено възторжено бе аплодирано спонтанното им включване в песента „Катюша”, изпълнена от рускинята Анна Орнифопулу, конферансие на концерта.

Всички участници бяха закичени с лентички с цветовете на руското знаме и Георгиевска лента за храброст. Тук българската група създаде контакти с г-жа Юлия Гаврилова – президент на организацията на отечественофронтовците, както и с почетния консул на Македония и Източна Тракия – Константинос Габаеридис.

На 10-ти май хорът присъства на литургията на отец Костас в Златната църква на Димотика и изнесе концерт в самата църква, чиято акустика направи изпълненията му особено впечатляващи. След това се проведе среща на хора с кмета на Димотика .Параскевас Пацуридис, зам. кмета Димитрис Кясоглу и директора на културата Василики Стамболуви, на която бяха проведени разговори за бъдещи контакти и сътрудничество в областта на културата.

Ръководителите на хора предадоха на гостоприемните домакини скромни подаръци, закупени с лични средства на участниците. Господин Пацуридис получи поздрави и личен подарък от кмета на община Павел баня Станимир Радевски. След сърдечно сбогуване с гръцките си приятели, певците от хор „Тодор Мазаров” потеглиха за България въодушевени и щастливи, че са осъществили още една стъпка за заздравяване на връзките и сътрудничеството в областта на културата с хора на духа от съседна Гърция в името на мира и добросъседството на Балканите.

Йорданка Трополова

view entry ( прегледа: 861 )

Павел баня изпрати своите абитуриенти 
24.5.2015
Павел баня изпрати своите абитуриенти. Публикувано в Pavelbanya.eu Павел баня изпрати своите абитуриенти. Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня изпрати своите абитуриенти.

view entry ( прегледа: 813 )

Честит 24-ти май 
24.5.2015
По повод Деня на славянската писменост, българската просвета и култура в зрителната зала на читалище „Напред – 1903” се състоя празничен концерт. Той бе организиран от преподаватели от Средно общообразователно училище „Христо Ботев” , със съдействието на читалището.

Заместник-кметът на Община Павел баня, Йордана Енева, произнесе празнично приветствие, а програмата продължи с изяви на ученици от СОУ „Христо Ботев”, Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и самодейци от Школата по изкуствата. В самия край на празничният концерт ансамбъл „Детелини” изпрати своите абитуриенти на сцената с пожелания и много емоция.view entry ( прегледа: 809 )

Поздравителни адреси от Станимир Радевски - кмет на община Павел баня  
22.5.2015
Поздравителен адрес от кмета на община Павел баня - Станимир Радевски Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес от кмета на община Павел баня - Станимир Радевски
Поздравителен адрес до абитуриентите в община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес до абитуриентите от община Павел баня

view entry ( прегледа: 1008 )

Поздравителен адрес от Христина Петрова - председaтел на Общински съвет Павел баня 
21.5.2015
Поздравителен адрес от Христина Петрова - председaтел на Общински съвет Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес от Христина Петрова - председaтел на Общински съвет Павел баня


view entry ( прегледа: 819 )

Младежи внесоха подписка за развитието на Павел баня 
20.5.2015
Младежи с идеи за развитието на Павел баняПубликувано в Pavelbanya.eu
Младежи с идеи за развитието на Павел баня
В края на месец април в Павел баня се формира Местна инициативна група от младежи, които формулираха седем предложения към общинските власти, в курортния град с цел подобрявяне на условията на живот, отдих и туризъм.

Инициаторите са хора с добри професии, създали семейства и избрали да живеят в град Павел баня.

Те организираха подписка и за няколко седмици събраха над четиристотин подписа. Днес инициаторите внесоха в деловодството на Община Павел баня своите идеи. Те получиха и уверение от представители на местната власт, че предложенията им ще бъдат обсъдени в Общинския съвет.

Ето и съдържанието на придружителното писмо към подписката.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 842 )

Хванаха мъж от Осетеново, участвал в телефонна измама 
20.5.2015
Във връзка с подаден на 19 май сигнал от 77-годишна жена от гр.Казанлък за извършена телефонна измама по схема „доставка на климатици”, от полицейските служители от РУ-Казанлък е установено, че лицето получило сумата от 700 лв. е 27-годишен мъж от с.Осетеново, общ. Павел баня.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 776 )


<< <Предишна | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | Следваща> >>