Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Трето място за младите огнеборци от Павел баня
Павел баня
Трето място за младите огнеборци от Павел баня 
20.5.2015
Трето място за младите огнеборци от Павел баняПубликувано в Pavelbanya.eu
Трето място за младите огнеборци от Павел баня
На 18.05.2015г. на градския стадион в Чирпан се проведе XVI областен кръг от националното състезание МПО „Млад огнеборец”. Победителите от районните състезания от областта взеха участие в надпреварата. Общините излъчиха своите първенци в лицето на: СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня, IV ОУ „Кирил Христов” гр. Стара Загора, СОУ „Екзарх Антим I” гр. Казанлък, СОУ „Васил Левски” гр. Гълъбово, II ОУ „Паисий Хилендарски” гр. Раднево. Представители на домакините бяха учениците на ОУ „Васил Левски”.

Надпреварата се състоя в две дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Трето място за младите огнеборци от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Трето място за младите огнеборци от Павел баня
На трето място се класираха учениците от СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня. Второто място зае отбора на СОУ „Екзарх Антим I” гр. Казанлък, а призът бе завоюван от възпитаниците на ОУ „Васил Левски” гр. Чирпан. Отборите бяха наградени от директора на РДПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев и от зам. кмета на община Чирпан Анита Кондарева.

Победителите ще представят област Стара Загора в заключителния републикански етап на състезанието МПО „Млад огнеборец”, което ще се проведе в началото на юни в КК „Слънчев бряг”.

По информация на ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 773 )

Ексклузивно: претендентките в тазгодишния „Избор на Царица роза“ – Павел баня 2015 
19.5.2015
С грандиозния спектакъл „Избор на Царица роза – Павел баня 2015“ ще бъде даден старт на Празника на розата и минералната вода в Павел баня. Събитието е на 04.06.2015 година от 20:00 часа на Лятната сцена/ Зрителна зала на читалище „Напред – 1903“.

12 са тазгодишните претендентки за царската корона. Те ще дефилират в три кръга: облечени в народни носии, спортно-елегантни облекла и вечерно-официални рокли. Всяка една от тях ще има възможност да се представи индивидуално пред публиката. Водещ на спектакъла ще бъде Драгомир Драганов, а организаторите обещават много изненади.

Съгласно статута, залегнал в избора, Царица роза става представително лице на Община Павел баня до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2016-та и придружава кмета на официални срещи и делегации в страната и чужбина.

Още от акцентите на празника са изборът на Цар на минералната вода, кулинарното шоу "Селски дворове" и Международният фолклорен фестивал.

Събитията в дните на розата и минералната вода се реализират от служители на Общинска администрация – Павел баня, със съдействието на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“ и читалище "Напред - 1903".

На Вашето внимание предоставяме ексклузивно снимки и кратка информация относно претендентките за царската корона.

Румен Скрински
www.Pavelbanya.eu


ПРЕТЕНДЕНТКИТЕ ЗА ЦАРСКАТА КОРОНА:
Сабиха Емин – гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Айсел Седан - гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Камелия Кънчева – с. Търничене - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Ивелина Чолакова – гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu
Юлиана Тръбчева – гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Теодора Нанева – гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Славена Дончева – гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Ваня Георгиева – с. Турия - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu
Василка Данова –  с. Алксандрово- Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Людмила Йовева – гр. Павел баня - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Eкатерина  Тисова – с. Габарево - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu Таня Георгиева – с. Горно Сахране - Претендентка за 'Царица роза – Павел баня 2015' Публикувано в Pavelbanya.eu.
Претендентки за 'Царица роза – Павел баня 2015'. Снимките са предоставени на www.Pavelbanya.eu от Кольо Кавръков


view entry ( прегледа: 846 )

Павел баня не e защитена от градушки 
18.5.2015
Павел баня не попада в обхвата на защита от градушкиПубликувано в Pavelbanya.eu
Павел баня не попада в обхвата на защита от градушки
"Нито град Павел баня, нито части от територията на общината не са покрити от системата за борба с градушките" заяви в интервю за www.Pavelbanya.eu изпълнителният директор на Агенция "Борба с градушките" - инж. Николай Николов. Повод за запитването стана валялата снощи градушка.

"Имахме проект да покрием и територията на Павел баня. Според разчетите можеше да изстрелваме ракети и да разбиваме градоносните облаци. За съжаление, не получихме финансиране от държавния бюджет", допълни инж. Николов.

"Вчера бе отчетен успешен ден. Няма поразени растения на територията, която покриваме." Инж. Николов изрази и учудване защо Националният институт по метеорология и хидрология не е предупредил населението за очакваните градушки. "Така се случи и миналата година с голямата градушка над София. Отговорност на Института да информира чрез системата на кодовете с различни цветове."

Системата за противоградова защита в България е създадена през 1968 г. към Министерството на земеделието. Изпълнителната агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен.

Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 811 )

Розоберът започна с по-ниска цена от миналогодишната 
18.5.2015
С по-ниска цена от миналата година започна розоберът в Карловско. Това съобщи за ''Фокус'' Милена Радева, председател на кооперация в Сопот.

"Цената на изкупвачите в момента е 2.30 лв. за кг, като спадът и е с 0.20 - 0.30 лв. средно. Цената на берачите е 0.70 ст.", каза Радева. Възможно е в пика на кампанията цената да падне още повече.

Очаква се реколтата от роза също да е по-слаба от миналогодишната, заради атмосферните условия през тази година. Изкупвачите са много, от различни розоварни, но хората предпочитат сигурните и утвърдили се в годините. Цената на всички прекупвачи е една и съща.

ИА "Фокус"

view entry ( прегледа: 778 )

Малката Памела от Павел баня с награда от музикален конкурс 
18.5.2015
Памела Николаева с награда от национален детски конкурс 'Вашият шанс е песента'Публикувано в Pavelbanya.eu
Памела Николаева с награда от национален детски конкурс 'Вашият шанс е песента'
На 9-ти май т.г. от 12.30 ч. в залата на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1858”, Стара Загора се проведе заключителният етап на ежегодно организирания национален детски конкурс за изпълнители на популярна песен „Вашият шанс е песента”.

Организатор на конкурса е г-н Веселин Божков – художествен ръководител на Детска вокална студия „Розов свят”, създадена през 2002 г. в гр. Стара Загора, чиято цел е да поощрява талантливи деца, изразяващи себе си чрез музиката. Участниците в конкурса са разделени в 3 възрастови групи – от 5 до 8 години, от 9 до 12 и от 13 до 18.

Памела Николаева с награда от национален детски конкурс 'Вашият шанс е песента'Публикувано в Pavelbanya.eu
Памела Николаева с награда от национален детски конкурс 'Вашият шанс е песента'

Освен индивидуални изпълнители за участие в конкурса се допускат хорове, групи, дуети и пр. Журито с председател академик Кирил Тодоров обяви и връчи наградите. Между наградените беше и Памела Николаева на 6 ½ години от гр. Павел баня.

Тя бе класирана на трето място от групата на най-малките участници в конкурса за изпълнението на песента „Роклята на мама” – текст Райна Пенева, музика Доно Цветков.

Браво Пами! Желаем ти от сърце бъдещето на Павелбанска Крисия!

Йорданка Трополова

view entry ( прегледа: 808 )

Следете Празника на розата и минералната вода на нашия сайт 
16.5.2015
Празник на розата и минералната вода - Павел баняПубликувано в Pavelbanya.eu
Празник на розата и минералната вода - Павел баня
Уважаеми читатели,

остава по-малко от месец до традиционния Празник на розата и минералната вода - Павел баня 2015. И тази година акцентите са свързани с грандиозния спектакъл "Избор на Царица роза" и избора на Цар на минералната вода.

За събитията се очаква да пристигне и ансамбъл "Фантазия" от побратимения с Павел баня град Лиски, Воронежка област, Русия.

Много концерти, спортни мероприятия и презентации на характерните за региона традиции и обичаи ще съпътстват тазгодишния празник.

За Ваше улеснение сме създали специална секция в нашия сайт, посветена на всичко интересно около мероприятията. Освен това във фейсбук страницата на събитието информацията се обновява регулярно.

Последвайте двата линка, за да разберете повече:

1. Към сайта: Празник на Розата и минералната вода - Павел баня 2015

2. Към фейсбук събитието

Освен това ще откриете подробната програма, както и интересни факти около Празника на розата и минералната вода в Павел баня.
view entry ( прегледа: 789 )

35-годишнина празнува ЦДГ "Незабравка" село Тъжа 
15.5.2015
35-годишнина празнува ЦДГ 'Незабравка' село Тъжа, община Павел баня. Публикувано в Pavelbanya.eu 35-годишнина празнува ЦДГ 'Незабравка' село Тъжа, община Павел баня. Публикувано в Pavelbanya.eu 35-годишнина празнува ЦДГ 'Незабравка' село Тъжа, община Павел баня.  Публикувано в Pavelbanya.eu 35-годишнина празнува ЦДГ 'Незабравка' село Тъжа, община Павел баня. Публикувано в Pavelbanya.eu
35-годишнина празнува ЦДГ 'Незабравка' село Тъжа, община Павел баня. Снимките са предоставени на www.Pavelbanya.eu от Община Павел баня.
35 години от създаването си отпразнува Целодневна детска градина "Незабравка", село Тъжа, община Павел баня.

Събитието бе уважено от представители на Общинска администрация, а малчуганите подариха незабравим спектакъл на своите гости!

Снимки: Община Павел баня
view entry ( прегледа: 859 )

Държавата дари имот на Павел баня за депо за отпадъци 
14.5.2015
Павел баня, Бонин долПубликувано в Pavelbanya.eu
Павел баня, Бонин дол
С решение на Министерския съвет от 11 май имот, частна държавна собственост, бе прехвърлен безвъзмездно на Община Павел баня. Имотът се намира в местността „Бонин дол“ и е с площ от 16 430 кв.м.

На него ще бъде изградено депо за битови отпадъци (сметище). То ще е едно от 55-те регионални депа в страната, изградени по Европейската директива за управление на отпадъците.

Предстои областният управител инж. Георги Ранов да сключи договор с кмета на Павел баня за безвъзмездното прехвърляне и да организира предаването и приемането на имота с протокол, като преди това го отпише от актовите книги за държавна собственост.

Пресс Тв Казанлък. Снимка: Google

view entry ( прегледа: 790 )

МВР: Препоръки към абитуриентите 
13.3.2015
0Публикувано в Pavelbanya.eu
Областната дирекция на МВР Стара Загора разпространи препоръки към абитуриентите. Публикуваме без съкращения:

Дните на абитуриентските празници са изпълнени с дълги, весели и нестихващи забавления. Те зареждат с настроение не само абитуриентите, а и хората от всички възрасти.

През празничния месец в страната с масови прояви се чества и 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За да бъдат избегнати неприятни инциденти с празнуващи и техните близки, Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“ Ви препоръчват:

Спазване на законовите разпоредби
Празниците не означават, че трябва да забравите правилата за движение. Видеокамери по традиция ще документират не само поведението на абитуриентите, но и на техните близки, които ги возят.

За вашата сигурност служителите от пътна полиция ще организират съпровождане с полицейски автомобили на колони от моторни превозни средства (МПС), превозващи абитуриенти, и придружаващите ги автомобили.

Ще се координират действията с организаторите на екскурзии за предпазване от инциденти по време на тържествата, а водачите на автобусите ще бъдат специално инструктирани.

Помогнете си и сами, като повишите вниманието си и проявите волята си за недопускане нарушения на обществения ред и застрашаване на сигурността на движението. Не забравяйте, че винаги може да се обадите на телефон 112 и да поискате помощ. Подсигурете се и с телефонните номера на близки, които биха се отзовали на молбата ви за помощ.

Предпазване от съществуващите рискове
Най-честите ситуации на рисково поведение са: управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили, возещи абитуриенти; отнемане на предимство; преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници, показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите; возене на повече пътници от броя от местата за сядане; управление от неправоспособни водачи и/или употребили алкохол и/или наркотични вещества; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците.

За вашата сигурност намалете скоростта, така дори ще ви забележат; проявете толерантност към останалите участници в движението, които може би днес не празнуват; помнете, че червеният сигнал на светофара не дава предимство на празнуващите; неправилната позиция при возене може да доведе до тежки наранявания, ако на пътя внезапно възникне препятствие или рязко бъде променена скоростта на движение; еуфорията и многото празнуващи около вас не са скрили съществуващите опасности на пътя и не са оправдание да седнете зад волана, ако не сте правоспособен водач или ако сте употребили алкохол; учестеното използването на светлини и звуков сигнал от автомобила ви може да се възприеме като знак за възникнала опасност и да доведе до неадекватни реакции у останалите участници в движението; понякога силният шум може да дезориентира малки деца или възрастни хора и внезапно да ги провокира към непредвидими реакции и поведение на пътя.

Помогнете си и сами, като предварително обмислите действията си и поговорите за това с останалите абитуриенти, с компанията, с децата си, с шофьора на абитуриентския автомобил. Подгответе се за забавление в добра компания, но с трезвен и опитен водач на празничната кола.

Ако сте абитуриент

Помнете, че силните емоции и еуфорията са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост, безкритичност и опасна агресивност. Изпитият алкохол подвежда към взимане на “смели” решения, като често се подценява рискът от стоенето прав в автомобила, показването през люковете, седенето на вратите, размахването или изхвърлянето на пътното платно на бутилки и други празнични атрибути.

За Вашата сигурност

Използвайте това, че именно Вие сте в центъра на вниманието, в този ден се изпълняват Вашите желания, и заради собствената си безопасност убедително и настойчиво помолете останалите да не рискуват и да не излагат празника Ви на тъжен провал. Ако пък някой е пийнал повече и не се вслушва в молбата Ви, дискретно потърсете съдействие от другите от компанията. Ако се наложи, потърсете помощта на родители или други Ваши близки.

Помогнете си и сами, като не приемете да Ви вози някой от компанията, който вече е пил алкохол или е неправоспособен. Предварително осигурете трезвен шофьор, който да Ви вози по празничните маршрути, както и резервен, който да замести титуляра, ако той се изкуши и се почерпи с алкохол.

Не оставайте безучастни под заплахата от катастрофа. Ако лично Вие шофирате по маршрута към мястото на бала, по-добре е да не се движите в колона с други автомобили, превозващи абитуриенти, и да не се поддавате на провокациите на останалите за състезаване или други нарушения на правилата за движение по пътищата. Несъобразната скорост в населено място увеличава риска да блъснете дете, пешеходец или да катастрофирате с удар в друго превозно средство, стълб и др.

Не изключвайте мобилните си телефони, а при нужда потърсете полицията на телефон 112 или своите родители и близки.

Ако сте родители на абитуриенти
Независимо от суматохата по организацията на празника на Вашия син или дъщеря, отделете специално внимание на сигурността на абитуриента и на тези, които го съпровождат.

За тяхната сигурност

Предложете им истински да се забавляват на бала, а Вие или друг да поеме ангажимента да им бъде шофьор. Дори да са правоспособни водачи, за предпочитане е абитуриентите да не шофират в празничните и следпразнични дни, когато са в особено емоционално състояние и лесно може да допуснат грешки. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни предоставите на своя абитуриент семейния автомобил, поговорете с него насаме за опасностите на пътя. Доброжелателно го предупредете: да не си позволява алкохол, да не кара рисково и да не се влияе от опасни спонтанни предложения за извънредни пътувания от страна на пийналата компания.

Предложете зряло решение абитуриентът/абитуриентката да не изключва мобилния си телефон, за да може да потърси помощ при нужда. Поддържайте периодично връзка със сина си/дъщеря си, осведомявайте се ненатрапчиво как протичат празничните вечери.
Помогнете си и сами, като не прекалявате с алкохола на тържеството у дома или в заведението преди абитуриентския бал.

Вашите съвети няма да бъдат омаловажени, ако бъдат дадени, преди да се почерпите за празника. Имайте готовност, ако се наложи, да отидете на мястото на празника и да помогнете на абитуриентите. Непременно предупредете водача на автомобила с абитуриента за засиления полицейски контрол и за заснемането с видеокамери на опасните нарушения, за които по-късно ще бъдат наложени санкции.

При необходимост за предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред потърсете съдействие от полицията чрез телефон 112.

Отдел „Пътна полиция” –
Главна дирекция „Национална полиция”, 2015 г.


view entry ( прегледа: 823 )

Из архивите: Читалището и паметникът на загиналите през 40-те 
12.5.2015
Павел баня в началото на 40-те години. Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня в началото на 40-те години
В рубриката ни "Из архивите" Ви представяме снимка от центъра на Павел баня. Изображението е от началото на 40-те години. Вижда се паметникът "Майката" и тогавашната сграда на читалището (днес част от сградата на Община Павел баня).

Отзад на снимката пише:
"За спомен на Манолчо по случай пребиваването ми в Павел баня. Това което се вижда зад паметника е читалището. Снощи бях на кино и имах случай да се възхичавам на един от най новите филми на Чарли Чаплин - като пътник. Филмът се прожектира с батериен топ.

През антрактите пущат (грамофонна) плоча като например 'Ела на Витоша с мен', 'Червени рози', Александър жас и др.

13.VIII. 942г."

Изображението е собственост на www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 782 )


<< <Предишна | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | Следваща> >>