Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Няма опасност от преливане на язовир Копринка
Павел баня
Няма опасност от преливане на язовир Копринка 
30.5.2014
Няма ситуация, която да предполага аварийност на някой от водните обекти в общините от област Стара Загора след обилните дъждове, съобщават от пресцентъра на Областна администрация - Стара Загора.

Под ръководството на областния управител Живка Аладжова, дежурните сили и средства наблюдават състоянието на всички водни обекти и при промяна на обстановката имат готовност да реагират.

Към 9:00 часа днес в язовир Копринка има 122,746 млн.куб. м. вода, а има свободен обем е от над 19 млн. куб.м. Няма опасност от преливане.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 738 )

БЛАГОДАРИМ ВИ! 
30.5.2014
Приятели, от днес фейсбук страницата на сайта ни - www.Pavelbanya.eu - сe сдоби с над 1000 "вдигнати палци" или, както ги наричаме -
"лайкове".

Благодарни сме Ви за подкрепата! За нас е важно Вие да бъдете
информирани навсякъде и по всяко време.

Независимо, че www.Pavelbanya.eu започна 'на ентусиазъм' като малък
информационен проект, срещайки Вашето разбиране и доверие, ние се
стремим да развиваме това, което правим.

Обратната връзка с Вас, читателите на сайта и фейсбук страницата, ни
дава увереност да продължаваме.

НЕДЯЛКО НЕСТОРОВ, РУМЕН СКРИНСКИ
view entry ( прегледа: 727 )

Инспектори извадиха 1500 метра мрежи от язовир Копринка, бракониерите потрошили колата им 
29.5.2014
Миналата седмица по сигнал за бракониерски набези на язовир „Копринка“, инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на водоема. В района на устието на язовир „Копринка“, контролните органи откриват и изваждат 1 500 метра бракониерски мрежи. 300 метра от мрежите са с големина на окото 50 мм, други 300 метра са били с размер на окото 80 мм, а останалите 900 метра мрежи с големина на окото 60 мм. Уловената в тях 41 кг. риба /15 кг. каракуда, 10 кг. шаран, 5 кг. платика, 5 кг. морунаш, 3 кг. сом и 3 кг. бяла риба/ е върната обратно във водата.

При излизане на брега, инспекторите чуват шум и осветяват мястото, като в далечината виждат силуети на хора, които бягат. В последствие установяват поражения по служебния автомобил на ИАРА Стара Загора. Гумите на автомобила са били наръгани със шило, всички дръжки на вратите са били изкъртени, чистачките, страничните огледала и антената са били счупени. На място са извикани служители на „Полицията“, които са се заели с разследване на случая.

Мрежите са конфискувани от ИАРА Стара Загора и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

www.Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 739 )

Резултати от изборите в град Павел баня 
26.5.2014
По данни на Районната избирателна комисия Стара Загора, резултатите от гласуването в четирите изборни секции в Павел баня е следното:

Брой на избирателите според избирателния/те списък/ци при предаването му/им на СИК - 2522

Брой на избирателите, вписани в допълнителната страница/и - 14

Брой на гласувалите избиратели според положените подписи - 1153(45.47%)

Брой недействителни бюлетини - 57(4,94%)

Брой на действителните гласове - 1096(95,06%)

Бюлетина №; Партия; Гласове; Проценти
29.ДПС - Движение за права и свободи - 338 (30,84%)
18.ПП ГЕРБ - 239 (21,81%)
15.КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ - 167 (15,24%)
28.БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА,ВМРО,ЗНС,ГЕРГЬОВДЕН - 147 (13,41%)
11.ПП НФСБ - 52 (4,74%)
13.АБВ - АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ - 43 (3,92%)
10.РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК - 38 (3,47%)
20.ПП АТАКА - 30 (2,74%)
25.БКП - 9 (0,82%)
9.СИНЬО ЕДИНСТВО - 8 (0,73%)
2.ПП ГЛАС НАРОДЕН - 4 (0,36%)
19.Инициативен комитет - Евгения Златева Банева - 4 (0,36%)
6.Християндемократическа партия на България - 3 (0,27%)
17.Коалиция КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП - 3 (0,27%)
26.Инициативен комитет - Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти - 3 (0,27%)
30.Коалиция НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ НА БЪЛГАРИЯ (НПБ) - 2 (0,18%)
3.ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ - 1 (0,09%)
4.ПП ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ - 1 (0,09%)
8.БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНО-ПАТРИОТИЧНА ПАРТИЯ - 1 (0,09%)
12.ПП БАСТА - 1 (0,09%)
21.СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ - 1 (0,09%)
27.ЗЕЛЕНИТЕ - 1 (0,09%)
1.БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА - 0 (0%)
16.Инициативен комитет - Виктор Тенчев Папазов - 0 (0%)

Обобщение: Недялко Несторов

view entry ( прегледа: 750 )

ЕВРОАБИТУРИЕНТИ 
25.5.2014


В деня на Европейския вот, Павел баня изпрати своите абитуриенти от Средно общообразователно училище "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

Зрелостниците на СОУ "Христо Ботев" успяха да се снимат пред паметника на патрона на училището, докато абитуриентите на гимназията се събираха в района на автогарата в Павел баня. Това се наложи, защото актовата зала на средното училище е секция в непосредствена близост до централния вход на професионалната гимназия.

Освен това зрелостниците не преминаха по традиционния маршрут в посока централния площад и не се качиха на лятната сцена, защото две от залите на читалище "Напред - 1903" също бяха секции в днешните избори.

Въпреки тези конфигурации празникът мина гладко и с много добро настроение. Павелбанци, които наблюдаваха бала на зрелостниците, дори се пошегуваха, че това са същински 'евроабитуриенти'.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 749 )

35.9% Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ 
25.5.2014
35.9% е избирателната активност в община Павел баня към 17.00 часа по данни на Районната избирателна комисия - Стара Загора. От там съобщиха още, че изборният ден в общината е започнал нормално и до този момент няма констатирани нарушения на изборните правила.
От РИК - Стара Загора коментираха също така, че избирателната активност за областта е сравнително висока и през деня се е движела в интервала 27 - 31.5%.

По данни на "Галъп" към момента избирателната активност в страната е малко над 27%, а оттам прогнозираха покачване на избирателната активност след 17:00 часа.

Изборният ден трябва да приключи в 19:00ч. По закон има възможност той да бъде удължен с един час, ако това е необходимо.
От Централната избирателна комисия припомнят още веднъж, че се гласува САМО със знак Х или със знак V, поставен с химикал, пишещ в син цвят.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 730 )

Земетресение е усетено на територията на почти цялата страна 
24.5.2014
Земетресението е усетено в района на община Павел баня в 12:25 часа. Не се съобщава за пострадали и материални щети. Хората в Павел баня споделиха, че земетръсът е бил в кратък интервал от време.

Сайтът на Европейския сеизмологичен център първоначално регистрира земетресение с магнитуд 5.7 по Рихтер в Средиземно море. Минути след това актуализира измерването на 6.5 по Рихтер.

Съобщава се, че трусът е усетен на територията на почти цялата страна - София, Пловдив, Кърджали, Монтана, Бургас, Варна, Благоевград, Перник, Казанлък, Павел баня, Стара Загора, Ямбол, Добрич...


view entry ( прегледа: 773 )

Честит 24 Май! 
24.5.2014


Днешният празник е един от малкото поводи, когато сред злободневието, низките страсти и пазарската врява говорим за значението на просветата, науката и образованието.

Днешният ден ни отвежда столетия назад във времето, когато умните и прозорливи български царе и книжовници са разбирали отлично значимостта от начетеност и духовност.

Днес повече отвсякога се нуждаем от нереализираното Българско просвещение. Трябва ни нов "Златен век" за толкова необходимото възраждане на идеала за ум и разум...!

Защото 24. май е повод да притеглим ценностите в живота си!..

Честит празник! Честит Ден на славянската писменост, българската просвета и култура!


РУМЕН СКРИНСКИ, НЕДЯЛКО НЕСТОРОВ
WWW.PAVELBANYA.EU

view entry ( прегледа: 688 )

Разкриха грабеж 
21.5.2014
На 20 май в Управление Полиция-Павел Баня е получен сигнал от жител на Павел Баня, който заявил, че неизвестно лице е проникнало през незаключената врата в дома му и е отнело от там портмоне с дебитна карта и 200 лв.

От проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е А.М. на 39 години от Павел Баня.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 745 )

ВЪПРОСИ ОКОЛО ЕВРОВОТА 
21.5.2014
На 25. май избираме българските представители в Европейския парламент.

Гласуването започва в 6.00 ч. и продължава до 19.00 ч. Законът позволява времето за подаване на гласове да бъде удължено, най-много до 20.00 ч., ако в края на изборния ден пред някоя секция има опашка от желаещи да упражнят правото си на вот.

От 14. април вече може да се направи справка по електронен път за адреса и номера на избирателната секция, в която избирателят трябва да упражни правото си на глас. Това става на сайта на ГРАО, като системата позволява търсене по ЕГН или адрес.
Бюлетините за евроизборите са общи (интегрални) и са свързани в кочани. Така те не могат да се подменят в кабинката за гласуване, те имат полиграфическа защита и номерация.

Всяка бюлетина има два съвпадащи номера, които се откъсват. Преди гласуването секционната комисия откъсва бюлетината от кочана, където остава единият от двата номера, и я подава на избирателя. След гласуването избирателят подава сгънатата си бюлетина на комисията. Тя сравнява втория номер с този, който е останал върху кочана. Ако съвпадат, го откъсва и го пуска в отделна кутия. Избирателят пък пуска в урната сгънатата бюлетина, върху която не е останал нито един номер.

От лявата страна на бюлетината са изписани имената на партиите, коалициите и инициативните комитети, издигнали независим кандидат, както и квадратчета с поредните им номера. В дясната ѝ част има и 17 кръгчета с поредни номера, колкото са евродепутатите от България.

Избирателят може да отбележи избора си за само със знак Х или V със син химикал в квадратчето с номера на съответната листа, иначе бюлетината ще се счита за невалидна.
Освен партия или коалиция, той може да посочи и предпочитание за конкретен кандидат от листата - т.нар. преференция. За целта трябва да постави знак X или V и в едно от кръгчетата от дясната част на бюлетината - с номер, който съответства на поредния номер на кандидата в листата. Пред изборното помещение и в кабините за гласуване има табло, на което са изписани имената и номерата на кандидатите по листи.

В някои секции експериментално има и машинно гласуване. Не е задължително тези, които участват в машинното гласуване, да пускат и хартиена бюлетина. Но резултатите от машинното гласуване няма да се зачитат.
Предизборната кампания продължава от 25. април до 24 ч. на 23. май. На 24. май агитацията е забранена, тъй като е ден за размисъл. За агитация се счита "призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори".

В деня на изборите - докато ЦИК на обяви края на гласуването, е забранена агитацията, както и огласяването на социологически прогнози за резултатите.

Законът забранява 24 часа преди началото на изборния ден и до края му огласяването "под каквато и да е форма" на резултати от допитвания за гласуването.

От сайта www.kakdaglasuvam.com имате възможност да се информирате по всички подробности около Евроизбори 2014.
Pavelbanya.eu ще следи изборния ден в община Павел баня, за да Ви информира в развитие.

По информация на dnevnik.bg
view entry ( прегледа: 790 )


<< <Предишна | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | Следваща> >>