Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Разкриха грабеж
Павел баня
Разкриха грабеж 
21.5.2014
На 20 май в Управление Полиция-Павел Баня е получен сигнал от жител на Павел Баня, който заявил, че неизвестно лице е проникнало през незаключената врата в дома му и е отнело от там портмоне с дебитна карта и 200 лв.

От проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е А.М. на 39 години от Павел Баня.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 1098 )

ВЪПРОСИ ОКОЛО ЕВРОВОТА 
21.5.2014
На 25. май избираме българските представители в Европейския парламент.

Гласуването започва в 6.00 ч. и продължава до 19.00 ч. Законът позволява времето за подаване на гласове да бъде удължено, най-много до 20.00 ч., ако в края на изборния ден пред някоя секция има опашка от желаещи да упражнят правото си на вот.

От 14. април вече може да се направи справка по електронен път за адреса и номера на избирателната секция, в която избирателят трябва да упражни правото си на глас. Това става на сайта на ГРАО, като системата позволява търсене по ЕГН или адрес.
Бюлетините за евроизборите са общи (интегрални) и са свързани в кочани. Така те не могат да се подменят в кабинката за гласуване, те имат полиграфическа защита и номерация.

Всяка бюлетина има два съвпадащи номера, които се откъсват. Преди гласуването секционната комисия откъсва бюлетината от кочана, където остава единият от двата номера, и я подава на избирателя. След гласуването избирателят подава сгънатата си бюлетина на комисията. Тя сравнява втория номер с този, който е останал върху кочана. Ако съвпадат, го откъсва и го пуска в отделна кутия. Избирателят пък пуска в урната сгънатата бюлетина, върху която не е останал нито един номер.

От лявата страна на бюлетината са изписани имената на партиите, коалициите и инициативните комитети, издигнали независим кандидат, както и квадратчета с поредните им номера. В дясната ѝ част има и 17 кръгчета с поредни номера, колкото са евродепутатите от България.

Избирателят може да отбележи избора си за само със знак Х или V със син химикал в квадратчето с номера на съответната листа, иначе бюлетината ще се счита за невалидна.
Освен партия или коалиция, той може да посочи и предпочитание за конкретен кандидат от листата - т.нар. преференция. За целта трябва да постави знак X или V и в едно от кръгчетата от дясната част на бюлетината - с номер, който съответства на поредния номер на кандидата в листата. Пред изборното помещение и в кабините за гласуване има табло, на което са изписани имената и номерата на кандидатите по листи.

В някои секции експериментално има и машинно гласуване. Не е задължително тези, които участват в машинното гласуване, да пускат и хартиена бюлетина. Но резултатите от машинното гласуване няма да се зачитат.
Предизборната кампания продължава от 25. април до 24 ч. на 23. май. На 24. май агитацията е забранена, тъй като е ден за размисъл. За агитация се счита "призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори".

В деня на изборите - докато ЦИК на обяви края на гласуването, е забранена агитацията, както и огласяването на социологически прогнози за резултатите.

Законът забранява 24 часа преди началото на изборния ден и до края му огласяването "под каквато и да е форма" на резултати от допитвания за гласуването.

От сайта www.kakdaglasuvam.com имате възможност да се информирате по всички подробности около Евроизбори 2014.
Pavelbanya.eu ще следи изборния ден в община Павел баня, за да Ви информира в развитие.

По информация на dnevnik.bg
view entry ( прегледа: 1175 )

Намериха до с.Тъжа тримата изгубили се младежи 
20.5.2014

Днес бяха намерени тримата изгубили се в Стара планина младежи, които се издирват от събота.

Виктор, Веселин и Христо сами са преминали много километри, като са се озовали близо до село Тъжа. Тримата 20 –годишни студенти са слезли до ВЕЦ – Тъжа и пазачът на станцията ги е откарал до селото.

Старозагорецът Виктор и приятелят му Христо са в добро състояние, а минути преди 18.00 часа Веселин от Велико Търново бе приет в Спешния център в Казанлък. Младежът заедно с майка му, леля му и свако му бяха ескортирани от полицейска кола до Казанлък. Пред камерата ни застана свякото на Веселин – Христо, който сподели, че племенникът му е в добро състояние и има охлузвания по ръката.
„Радваме се, че ги намериха и благодарим на всички спасители“-сподели роднината на Веселин.

Тримата са приятели и учат заедно във Великотърновския университет. От събота до днес /вторник/ те бяха търсени от над 50 души, като в акцията по издирването им се включиха и хеликоптери.
Вчера тримата младежи са видели един от хеликоптерите, но не са успели да сигнализират, допълни още свакото на Веселин.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1128 )

Ансамбъл "Загоре" с поздрав към павелбанци 
20.5.2014
Общинският фолклорен ансамбъл, "Загоре", гр. Стара Загора, ще изнесе концерт на павелбанска сцена в навечерието на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Домакин по традиция ще бъде читалище "Напред - 1903". "Загоре" идва в курортния град по покана на Община Павел баня. Събитието е поздрав както за павелбанската публика, така и за ансамбъл "Детелини", който след по-малко от месец ще празнува 25-годишен юбилей.

"От дълги години "Загоре" и "Детелини" са големи приятели. Двата състава си сътрудничат непрекъснато. Един от най-хубавите танци на "Детелини", "Настроение", е поставен от главния художествен ръководител на "Загоре", Васил Герлимов", споделя Кольо Кавръков, организатор на павелбанския ансамбъл.

Концертът на старозагорци започва в 18:30 часа на 23-и май в зрителната зала на читалището, а входът е свободен.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1160 )

Градската баня с ново работно време 
19.5.2014
От днес 19. май се въвежда ново работно време на градската баня, съобщиха от СБР-НК клон Павел баня.

Хигиенната баня ще работи всеки ден от 12:00 до 18:00 часа, без понеделник. Ежедневно ще може да се ползва както от мъже, така и от жени.
view entry ( прегледа: 1098 )

Стаи за гости Калина ** отвориха врати 
Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня

От този месец започват работа стаи за гости Калина ** в Павел баня. Всяка от стаите е със самостоятелен санитарен възел и предлага настаняване на двама или трима човека. Гостите могат да ползват интернет, телевизия, кът за готвене.

Отседналите в стаи за гости Калина могат да се радват на обширна градина с красиво оформени декоративни дръвчета и храсти.

Стаи за гости Калина ** Павел баня
ул. Тунджа 1, Сезон: Целогодишно
Цени: 30лв. стая на вечер

Повече информация...
view entry ( прегледа: 1102 )

Обучават представителите на комисии за изборите 
16.5.2014
На 17. май 2014 година от 15:00 часа в зала „Младост” при читалище „Напред - 1903” град Павел баня ще се проведе обучение на представителите на секционните избирателни комисии от Община Павел баня.

Представителите на РИК-Стара Загора ще обучат местните участници в комисии за предстоящия евровот, който ще се проведе на 25. май 2014 година.

Общо 19-те са сформираните избирателни секции на територията на община Павел баня. 161 човека са членове на избирателните комисии. По последни данни гласоподавателите в общината са общо 11 976.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1091 )

ПГРХ Павел баня отбеляза своята 20 –та годишнина 
15.5.2014
Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство град Павел баня отбеляза своята 20 –та годишнина. Тържественото честване на празника се състоя на 15. май 2014 година от 12:30 часа в зала „Младост” на читалище „Напред - 1903” град Павел баня. За своите гости на празника от ръководството на професионалното училище бяха подготвили богатата празнична програма, в която с включи голяма част от възпитаниците на гимназията.

Училището съществува в този си вид от 1994 година, а до тогава - от 1984/85 учебна година в ЕСПУ “Христо Ботев” гр. Павел баня се открива УПК по обществено хранене. През 1994г. по предложение на Педагогически съвет на ЕСПУ и Общински съвет град Павел баня, паралелките с професионална насоченост се преобразуват в СПТУ по ресторантьорство и хотелиерство.

През първата учебна година в училището съществуват общо три паралелки по професии: кулинар-готвач, кулинар-сервитьор и оператор в производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия с общо 70 възпитаници, а 20 години по-късно желаещите да придобият професионална диплома са много повече.

По информация на ПГ по РХ Павел баня
view entry ( прегледа: 1122 )

Троян, Карлово, Сопот, Хисаря, Казанлък и Павел баня ще посрещат туристи по "Виа Траяна Балканика" 
14.5.2014
Проектът „Виа Траяна Балканика” ще предлага пътуване по част от древния римски път и посещение на останки от древни крепости, минерални извори и природни красоти в Централния Балкан – съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. В него ще участват общините Троян, Карлово, Сопот и Хисаря, разположени от двете страни на Балкана, като интерес да се включат проявяват и Казанлък и Павел баня.

Туристическият маршрут ще проследява продължението на най-дългия римски път Виа Траяна, преминаващ през прохода с опорните станции-крепости: Состра, Ад Радицес, Монтемно, Суб Радице, Виа Мата. Виа Траяна е свързвал Рим с Близкия изток, както и Източната част на Римската империя.

Освен целогодишното преливане от един туристически продукт в друг, сред предимствата на маршрута е много доброто логистично местоположение – на час и половина път от летище София и на 45 минути от летище Пловдив - всичко това е съчетано с възможностите за предлагане на винени турове и уелнес процедури с розово масло и натурални продукти.

БНР-Пловдив
view entry ( прегледа: 1128 )

Финансиране на нови проекти получи Община Павел баня 
13.5.2014
Община Павел баня ще получи финансиране за изграждането на детска площадка в село Скобелево. Средствата, които са на стойност 9 500 лева ще бъдат осигурени по проект за националната кампания „За чиста околна среда” – „Обичам природата и аз участвам” на Предприятието за дейности по опазване на околната среда. Проектът предвижда също така да бъде извършено почистване на замърсени територии, както и озеленяване.

През 2014 година са подадени общо 1 368 проекта от общини и кметства, от които финансирани ще бъдат едва 206 от тях. В списъкът на одобрените проекти са също така и тези на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” село Търничени, ЦДГ „Ален мак” село Търничени, както и проектът „Водени сме от мечта една…здрави да растем, да се учим, да се смеем сред чистота и зеленина” на ОУ „Христо Ботев”, село Александрово.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1115 )


<< <Предишна | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | Следваща> >>