Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Намериха до с.Тъжа тримата изгубили се младежи
Павел баня
Намериха до с.Тъжа тримата изгубили се младежи 
20.5.2014

Днес бяха намерени тримата изгубили се в Стара планина младежи, които се издирват от събота.

Виктор, Веселин и Христо сами са преминали много километри, като са се озовали близо до село Тъжа. Тримата 20 –годишни студенти са слезли до ВЕЦ – Тъжа и пазачът на станцията ги е откарал до селото.

Старозагорецът Виктор и приятелят му Христо са в добро състояние, а минути преди 18.00 часа Веселин от Велико Търново бе приет в Спешния център в Казанлък. Младежът заедно с майка му, леля му и свако му бяха ескортирани от полицейска кола до Казанлък. Пред камерата ни застана свякото на Веселин – Христо, който сподели, че племенникът му е в добро състояние и има охлузвания по ръката.
„Радваме се, че ги намериха и благодарим на всички спасители“-сподели роднината на Веселин.

Тримата са приятели и учат заедно във Великотърновския университет. От събота до днес /вторник/ те бяха търсени от над 50 души, като в акцията по издирването им се включиха и хеликоптери.
Вчера тримата младежи са видели един от хеликоптерите, но не са успели да сигнализират, допълни още свакото на Веселин.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 740 )

Ансамбъл "Загоре" с поздрав към павелбанци 
20.5.2014
Общинският фолклорен ансамбъл, "Загоре", гр. Стара Загора, ще изнесе концерт на павелбанска сцена в навечерието на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Домакин по традиция ще бъде читалище "Напред - 1903". "Загоре" идва в курортния град по покана на Община Павел баня. Събитието е поздрав както за павелбанската публика, така и за ансамбъл "Детелини", който след по-малко от месец ще празнува 25-годишен юбилей.

"От дълги години "Загоре" и "Детелини" са големи приятели. Двата състава си сътрудничат непрекъснато. Един от най-хубавите танци на "Детелини", "Настроение", е поставен от главния художествен ръководител на "Загоре", Васил Герлимов", споделя Кольо Кавръков, организатор на павелбанския ансамбъл.

Концертът на старозагорци започва в 18:30 часа на 23-и май в зрителната зала на читалището, а входът е свободен.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 774 )

Градската баня с ново работно време 
19.5.2014
От днес 19. май се въвежда ново работно време на градската баня, съобщиха от СБР-НК клон Павел баня.

Хигиенната баня ще работи всеки ден от 12:00 до 18:00 часа, без понеделник. Ежедневно ще може да се ползва както от мъже, така и от жени.
view entry ( прегледа: 735 )

Стаи за гости Калина ** отвориха врати 
Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня Стаи за гости Калина ** Павел баня

От този месец започват работа стаи за гости Калина ** в Павел баня. Всяка от стаите е със самостоятелен санитарен възел и предлага настаняване на двама или трима човека. Гостите могат да ползват интернет, телевизия, кът за готвене.

Отседналите в стаи за гости Калина могат да се радват на обширна градина с красиво оформени декоративни дръвчета и храсти.

Стаи за гости Калина ** Павел баня
ул. Тунджа 1, Сезон: Целогодишно
Цени: 30лв. стая на вечер

Повече информация...
view entry ( прегледа: 735 )

Обучават представителите на комисии за изборите 
16.5.2014
На 17. май 2014 година от 15:00 часа в зала „Младост” при читалище „Напред - 1903” град Павел баня ще се проведе обучение на представителите на секционните избирателни комисии от Община Павел баня.

Представителите на РИК-Стара Загора ще обучат местните участници в комисии за предстоящия евровот, който ще се проведе на 25. май 2014 година.

Общо 19-те са сформираните избирателни секции на територията на община Павел баня. 161 човека са членове на избирателните комисии. По последни данни гласоподавателите в общината са общо 11 976.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 719 )

ПГРХ Павел баня отбеляза своята 20 –та годишнина 
15.5.2014
Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство град Павел баня отбеляза своята 20 –та годишнина. Тържественото честване на празника се състоя на 15. май 2014 година от 12:30 часа в зала „Младост” на читалище „Напред - 1903” град Павел баня. За своите гости на празника от ръководството на професионалното училище бяха подготвили богатата празнична програма, в която с включи голяма част от възпитаниците на гимназията.

Училището съществува в този си вид от 1994 година, а до тогава - от 1984/85 учебна година в ЕСПУ “Христо Ботев” гр. Павел баня се открива УПК по обществено хранене. През 1994г. по предложение на Педагогически съвет на ЕСПУ и Общински съвет град Павел баня, паралелките с професионална насоченост се преобразуват в СПТУ по ресторантьорство и хотелиерство.

През първата учебна година в училището съществуват общо три паралелки по професии: кулинар-готвач, кулинар-сервитьор и оператор в производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия с общо 70 възпитаници, а 20 години по-късно желаещите да придобият професионална диплома са много повече.

По информация на ПГ по РХ Павел баня
view entry ( прегледа: 746 )

Троян, Карлово, Сопот, Хисаря, Казанлък и Павел баня ще посрещат туристи по "Виа Траяна Балканика" 
14.5.2014
Проектът „Виа Траяна Балканика” ще предлага пътуване по част от древния римски път и посещение на останки от древни крепости, минерални извори и природни красоти в Централния Балкан – съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. В него ще участват общините Троян, Карлово, Сопот и Хисаря, разположени от двете страни на Балкана, като интерес да се включат проявяват и Казанлък и Павел баня.

Туристическият маршрут ще проследява продължението на най-дългия римски път Виа Траяна, преминаващ през прохода с опорните станции-крепости: Состра, Ад Радицес, Монтемно, Суб Радице, Виа Мата. Виа Траяна е свързвал Рим с Близкия изток, както и Източната част на Римската империя.

Освен целогодишното преливане от един туристически продукт в друг, сред предимствата на маршрута е много доброто логистично местоположение – на час и половина път от летище София и на 45 минути от летище Пловдив - всичко това е съчетано с възможностите за предлагане на винени турове и уелнес процедури с розово масло и натурални продукти.

БНР-Пловдив
view entry ( прегледа: 742 )

Финансиране на нови проекти получи Община Павел баня 
13.5.2014
Община Павел баня ще получи финансиране за изграждането на детска площадка в село Скобелево. Средствата, които са на стойност 9 500 лева ще бъдат осигурени по проект за националната кампания „За чиста околна среда” – „Обичам природата и аз участвам” на Предприятието за дейности по опазване на околната среда. Проектът предвижда също така да бъде извършено почистване на замърсени територии, както и озеленяване.

През 2014 година са подадени общо 1 368 проекта от общини и кметства, от които финансирани ще бъдат едва 206 от тях. В списъкът на одобрените проекти са също така и тези на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” село Търничени, ЦДГ „Ален мак” село Търничени, както и проектът „Водени сме от мечта една…здрави да растем, да се учим, да се смеем сред чистота и зеленина” на ОУ „Христо Ботев”, село Александрово.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 754 )

Акция по кръводаряване в Павел баня 
12.05.2014г.
На 19. май 2014 година от 9.00 до 12.00 часа в сградата на поликлиниката в град Павел баня ще бъде организирана акция за доброволно кръводаряване. За целта в града ще бъде екип на Районния център за трансфузионна хематология град Стара Загора.

Целта на предстоящата акция е да могат по-голям брой доброволци от общината да дадат своя принос за набавянето на кръв – едно от основните животоспасяващи лечебни средства.

Подобен род акции се организират по препоръка на Световната здравна организация, Съвета на Европа и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 752 )

Недялко Несторов спечели награда на Eвропейската комисия 
11.5.2014
На 10. май в залата на Представителството на Европейската комисия в София се състоя тържествена церемония по награждаването на победителите в Националния младежки конкурс за есе. Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК, и ръководството на "Академия за лидери" връчиха наградите на отличените участници.

Недялко Несторов - главен редактор на www.pavelbanya.eu - е отличен за свое есе на тема "Конкурентно здраве" в раздел "Три мерки за по-здрава България".
Честито от екипа на www.Pavelbanya.eu !

view entry ( прегледа: 735 )


<< <Предишна | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | Следваща> >>