Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Старозагорски депутати с дарение за Регионалния исторически музей
Павел баня
Старозагорски депутати с дарение за Регионалния исторически музей 
30.5.2011
Старозагорски депутати ще направят дарение от 3000 лв. на регионалния исторически музей в града, съобщиха днес от общинската централа на партията им.

Волята на дарителите била с тях да стартират спасителни разкопки в землището на с. Скобелево, община Павел Баня, където неотдавна бе разкрита тракийска могила с гробница след неуспешен опит да иманяри да я ограбят.

Дарението ще се извърши в експозиционната зала на музея.
view entry ( прегледа: 818 )

Велосипедист е с опасност за живота след пътен инцидент 
27.5.2011
Велосипедист е с опасност за живота след пътен инцидент с камион в Старозагорско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Около 19.10 часа снощи по път І-6 в посока изток се е движел товарен автомобил “Форд Транзит”, управляван от 27-годишния Р.А. от Пловдив.

На около 100 м преди разклона за Павел баня пресякъл единичната непрекъсната маркировка, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил движещия се в посока запад велосипед, управляван от 53-годишен мъж от Павел баня.

В резултат на удара велосипедистът получава натъртвания по цялото тяло и фрактура на черепа и е транспортиран в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. Водачът е напуснал местопроизшествието и направил опит да се укрие.

Четвърт час по-късно установен на пътен възел Казанлък и при извършената проверка не е установено наличие на алкохол в дъха му. На двамата участници в инцидента е взета кръвна проба за химически анализ. Образувано е досъдебно производство.

Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 818 )

Цената на розовия цвят тази година ще е 50 стотинки за килограм 
27.5.2011
Все още не е започнал розоберът в розовите градини на Института по розата и етерично-маслените култури в Казанлък. Очакванията са там кампанията по прибирането на розовия цвят да започне в края на тази седмица.

Заради лошото време тази година розоберът закъснява, като едва преди два-три дни влязоха първите берачи в розовите масиви в околните села.

По думите на директора на Института по розата проф. Недко Недков закъснението на тазгодишната кампания ще се отрази и върху добива. Той определи като цяло годината като неблагоприятна за розопроизводството, като добави и че е имало голямо измръзване на розови масиви в Казанлък и Павел баня.

Все още не е ясна цената за кг предаден розов цвят. Ясна е обаче вече цената, която ще получават розоберачите. А тази година тя е 50 стотинки за кг набран розов цвят.

Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 797 )

Ден на българската просветност, култура и писменост 
25.05.2011
Днес слънцето по-ярко се издига.
Събужда се със радост и копнеж.
Днес празник е на българската книга,
която тъй обичаш и четеш…


По традиция в цялата страна ученици и учители излизат на празнични шествия в този окъпан с блясъка на знанието ден. Слънчево настроение обхвана и павелбанци. Рано сутринта те се отправиха към зрителната зала на читалище „Напред 1903”, под звуците на химна на Кирил и Методий и химна на Европа, изпълнени от духовия оркестър към школата по изкуствата. Там се състоя официалният празничен концерт, посветен на българска просвета, наука и писменост.

Културният корпус на Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, гр. Павел баня със съдействието на общинския фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” бе подготвил разнородна и колоритна програма, която продължи близо два часа. В началото кмета на община Павел баня Станимир Радевски произнесе тържествено слово и отправи топли думи на пожелания към учители, ученици и своите съграждани по случай светлия празник. Той връчи и грамоти за дългогодишен труд и принос в областта на културата на изявени общественици на гр. Павел баня. Недка Кавръкова, хореограф и репетитор на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, Кольо Кавръков, организатор на състава и Веселин Енчев, секретар на читалище „Напред 1903”, бяха удостоените с престижните отличия.

Малко по- късно концертът продължи с рецитал на първокласниците на СОУ „Христо Ботев”, за които 24 май е последен учебен ден. Кандидат- първокласниците пък на целодневна детска градина „Синчец”, гр. Павел баня бяха най- малките участници в програмата, ала събраха погледите на залата със гръцкия танц „Сиртаки”, на който се завъртаха, пееха, подскачаха и смяха.

СИП Музика към училището поздрави присъстващите в залата с познати и обичани български песни, след което стартира серията от театрални представления.

АРТ ателие към СОУ „Христо Ботев” ни върна в атмосферата на предосвобожденското време, като разигра „Изпитът”, по мотиви от главата „Радини вълнения” от романа „Под игото” на Иван Вазов. Веднага след това детска театрална студия „Дядовата ръкавичка” със скрити послания и много настроение забавляваше публиката с драматизация на приказката в рими на Асен Разцветников- „Мързелан и мързеланка”. Петокласниците също се включиха в театралната офанзива с откъс от пиесата „От земята до небето”.

По неписани правила финалът се пада на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, който отново приятно изненада зрителите с нови и майсторски изпълнени танци. Единствената абитуриентка в „Детелини” тази година- Даниела Карастоянова бе приветствана от Недка Кавръкова. Тя й благодари за всеотдайността и признанието през всичките тези години, като пожела много успехи по пътя напред и винаги да носи в сърцето си родния ансамбъл.

„Личеше, че е вложено много” или „ децата пяха и играха с голям хъс и любов”, бяха само част от коментарите на излизащите след края на концерта. Предстоеше един топъл и изпълнен с вълнение следобед, защото всички с нетърпение очакваха вечерта- изпращането на абитуриентите от випуск 2011- та, Павел баня.

Зрелостниците на СОУ “Христо Ботев” и професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство започнаха да се събират към 19.30 часа в двора на училищата. И тази година те спазиха традицията и бяха много елегантни и оригинални в избора на облекло и начин, по който да се представят пред насъбралите се жители. От луксозни возила на съвремието, през ретро- автомобили, до фаетони и кочиаши варираха разновидностите на стремежа всеки завършващ да изпъкне пред останалите. Много снимки, усмивки и красиви последни мигове запечатаха десетките камери и фотоапарати. След което общо трите класа (един на СОУ „Христо Ботев” и два на ПГ по РХ) се отправиха към централен площад Павел баня с мощни викания „кой каза” и „кои сме ние”. Те бяха последвани от млади и стари, излезнали за последно да видят своите (бивши вече) дванадесетокласници.

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски изчака пристигането на абитуриентите на лятната сцена и ги поздрави за техния празник. Той им пожела преди всичко да са здрави, да следват мечтите си, за да се завърнат един ден вече като утвърдени специалисти в избраната област на реализация. Впоследствие те се отправиха да празнуват последната си вечер като „един неразделен клас”…

24-ти май донесе, добро настроение, светлина и надежди за едно по- добро бъдеще. Бъдеще, дарено на просветата науката и културата. Защото 24- май не е просто поредният официален празник… 24-ти май е повод за гордост и отговорност! 24-ти май е отправна точка по пътя на знанието! 24-май е спомен за личностите, дали ни идентичност.


…Създадоха я Кирил и Методий,
светилник бе ни тя през векове!
Към свободата някога ни води,
сега към нови истини зове! …


Наред с емоциите и страстите от събитието, паралелно в града тече трескава подготовка за поредния празник на розата и минералната вода- Павел баня 2011, който ще се проведе в дните 09, 10, 11 и 12 юни 2011. Организаторите са подготвили свежи и развлекателни мероприятия, които ще са своеобразен трамплин към така очакваното слънчево лято…


Румен Скрински
Интернет вестник Павел баня

view entry ( прегледа: 798 )

Приемат документи по програмата за рехабилитация на НОИ 
20.5.2011
От началото на месец май стартира програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ за 2011 год. Договорите с лечебните и здравните заведения, където ще се извършва профилактиката и рехабилитацията вече са подписани, така че хората, които желаят да се възползват и имат право на това, могат да подават документи. Това съобщи Блага Минкова, нач.-отдел "Краткосрочни плащания и контрол" в РУСО.

Тази година по програмата са включени 43 заведения в страната, което е повече в сравнение с миналата. Тогава профилактика и рехабилитация се провеждаше само в 18. Право да ползват услугите по програмата са осигурени за общо заболяване и майчинство и/или трудова злополука и професионална болест или получаващи лична пенсия за инвалидност. НОИ осигурява парична помощ за профилактика и рехабилитация еднократно в една календарна година за 10 дни престой.

Паричната помощ за всяко правоимащо лице включва средства за не повече от общо 4 основни диагностични и терапевтични процедури дневно, средства за нощувки, както и частична помощ за хранене в размер на 5 лв. за един храноден. Хората трябва да се обадят в здравните заведения и да си направят резервация, уточни Блага Минкова.

Преди това трябва да се информират от териториалните поделения на НОИ за условията и реда за ползване на правата на парична помощ за профилактика и рехабилитация и за заболяванията и противопоказанията за заведението, в което желаят да направят резервация. При направата на резервация лицата трябва да се информират и за размера на сумата, която ще доплащат за един храноден.

Удостоверения за ползване на парична помощ се издават на специални гишета на НОИ. Предварително трябва да се представят следните документи - медицинско направление от специалист; документ за самоличност; документ по образец, удостоверяващ осигурителните права на лицето; лична амбулаторна карта или медицинска документация. Хората с трайно намалена работоспособност 50 или над 50% трябда да представят документ от ТЕЛК или НЕЛК.

В Павел баня ПРО ЕАД клон Павел баня и СБР-НК клон Павел баня приемат пациенти за лечение по НОИ.

по информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 859 )

Започна работата попрограма "За чист курортен град" 
18.5.2011
Започна изпълнението на 4-те проекта по Програма "За чист курортен град".

Комисия, определена от Кмета на община Павел баня разгледа постъпилите проекти, подкрепени от гражданите и коригира техническите задания взависимост от финансовия ресурс.

От началото на месец май проектите се изпълняват. Площадките на които се работи са - площад Оборище, площад Д-р Балев, ул. Индже войвода и ул. Братан.ю

По информция на община Павел баня
view entry ( прегледа: 803 )

Откриха контрабандни цигари 
16.5.2011
На 15.05.2011 г. около 23.40 ч на път І-6 (Пловдив – Казанлък), в района на разклона за гр.Павел баня полицейски екип на участък “Полиция” - Павел баня е спрял за проверка лек автомобил “БМВ 520”, с водач Ф.Г. (33) от Пловдив, с когото пътували Й.П. (20), В.П. (18), Г.Ф. (54) и 37-годишната С.С. – всички от Пловдив. В багажника на колата са открити и иззети 71 кутии с надпис “Пегасос”, като във всяка от тях съдържат по около 200 ръчно свити насипни цигари без акцизен бандерол.

Образувано е досъдебно производство. С.С. е задържана за срок до 24 часа. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

ОДП на МВР
view entry ( прегледа: 787 )

Заловиха двама мъже в момент на разкопаването на могила 
15.5.2011
Служители на сектор "Борба с организираната престъпност" - Стара Загора и РУ "Полиция" - Казанлък задържаха двама иманяри край с. Скобелево. Акцията на старозагорските антимафиоти е проведена на 13 и 14 май. Двамата мъже, на 25 и 35 години са от село Скобелево. Те са заловени през нощта в момент на разкопаване на тракийска надгробна могила в района на с.Скобелево, общ.Павел Баня. При извършения оглед е установено, че след предварително направени подходи със земекопна машина, са разкопани два вторични гроба и са достигнати обшивката и купола на гробница. Според археолози, нарушеният обект е част от античен тракийски град.

В лекия автомобил "Лада Нива" с който мъжете са се придвижвали е открит металотърсач. При последвалите процесуални действия 25-годишният мъж е предал доброволно 27 антични монети, части от старинна гривна и няколко декоративни елемента.

Образувано е досъдебно производство и на двете лица е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 277 А и чл. 278 от НК. След изтичане на първоначалното 24-часово задържане им е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция". Работата по случая продължава.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 808 )

Стипендии на студенти-първокурсници 
15.5.2011
От Община Павел баня съобщават, че ще отпуснат стипендии на студентите от общината, които са първи курс университет.

Стипендиите са еднократни и са в размер на 400лв, за всеки първокурсник. Парите се отпускат съгласно правилника за финансово подпомагане на студенти от община Павел баня. Тази година 13 младежи ще получат финансовата подкрепа.

Студентите са:
Милена Димитрова Стефанова от с.Турия
Данаил Георгиев Господинов от гр.Павел баня
Мария Вескова Рахманлиева от гр.Павел баня
Ния Тодорова Бошнакова от гр.Павел баня
Емил Тончев Михалев от гр.Павел баня
Красимира Тодорова Тодорова от гр.Павел баня
Радка Петкова Кисьова от гр.Павел баня
Йоанна Славова Славова от гр.Павел баня
Яница Валентинова Василева от с.Долно Сахране
Джемиле Саид Караосман от с.Александрово
Селим Осман Кумджу от с.Александрово
Айдън Мюждер Муса от с.Габарево
Нели Петрова Славова от с.Долно Сахране

По информация на община Павел баня
view entry ( прегледа: 795 )

Отменят решение на кмета на община Павел баня 
13.05.2011
Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Павел баня за класиране в процедура за рехабилитация на уличната мрежа, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на кмета на община Павел баня за класиране на участниците и определяне на изпълнител в проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Определяне на изпълнител за строителството на обект на територията на община Павел баня, финансирани от Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013г. / ПРСР /: "Рехабилитация и реконструкция на улична мрежа в гр. Павел баня - І етап".

Производството е образувано във връзка с постъпила жалба от страна на "ПЪТПРИБОР" ООД. КЗК установи, че възложителят необосновано е отстранил дружеството и е приел незаконосъобразно решение за избор на изпълнител на процедурата.

Комисията връща преписката за продължаване на процедурата за възлагане на обществена поръчка от последното законосъобразно действие – разглеждане на ценовото предложение на "ПЪТПРИБОР"ООД .

БГНЕС
view entry ( прегледа: 821 )


<< <Предишна | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | Следваща> >>