Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Розоберът започва с куп страхове
Павел баня
Розоберът започва с куп страхове 
14.05.2010
Розоберът в Розовата долина вече започна. Първите розоберачки влязоха вчера (петък) в градините на община Павел баня, която има вече около 7000 декара рози.

Изкупната цена на килограм цвят от рози тази година ще е по-ниска в сравнение с миналата. Това прогнозира Григор Йорданов, технолог на етнографския комплекс "Дамасцена" в с.Скобелево, който притежава 100 декара собствени розови насаждения и собствена розоварна. В Скобелевo смятат, че за килограм розов цвят тази пролет ще се плаща не повече от 1.10-1.20 лева при изкупна цена за миналата година 1.40-1.60 лв. Този срив щял автоматично да се пренесе надолу по веригата. Собствениците на рози няма да плащат повече от 50 стотинки на розоберачите за килограм розов цвят.

Иначе тази година розовите градини били отрупани с пъпки като никога. За съжаление обаче очакваният дъжд така и не идва. Сега трябва да вали буквално всеки ден, казват розопроизводителите. Иначе повечето от пъпките щели да опадат от сушата.

Производителите на розова масло очакват тази година по-евтино да се търгува и скъпоценният български елексир, който миналата година е бил търгуван на международния пазар между 3500-4000 долара за килограм. Причините са две - от миналата година е останало неизкупено почти половината произведено розово масло което е около 600-700 килограма. Другата причина е свързана с ниския производствен рандеман, който очакват производителите. През миналата година килограм розово масло се е извличал от 4.5-5 тона розов цвят, което според специалистите е абсолютно икономически неизгодни. Имаме опасения, че това ще е се повтори и през тази кампания, казват те.

standartnews.com Матей Бонев
view entry ( прегледа: 932 )

Доплер сонография в Павел баня 
11.05.2010
През месец Май в медицински център "Авицена Маркони" стартира провеждане на изследване - Доплер Сонография.

Диагностиката се провежда от доктор Минев - специалист нервни болести.

Новият за Павел баня уред позволява установяване състоянието на периферните, екстра и интракраниалните кръвоносни съдове.

Технологията е от последно поколение и с редица възможности и вариации на изследването.
view entry ( прегледа: 939 )

„Детелини” в Македония 
11.05.2010
На 10.05.10г., след 3-дневно пребиваване в Република Македония, се завърнаха ФТА „Детелини”.

В Скопие те взеха участие във фестивала „Децата на Балканите”, организиран от академическото културно дружество „Мирче Ацев”. Танцьорите ни имаха възможност да се срещнат със своите стари приятели, да разгледат забележителностите на македонската столица, но преди всичко, за пореден път да представят богатството и пъстротата на българския фолклор.

Децата споделиха, че са останали впечатлени от отношението на своите домакини, които са се грижили за тях по най-добрия начин. Танцьорите ни ще запазят спомените за едно незабравимо изживяване, изпълнено с положителни емоции в Р. Македония, защото „пътят продължава”…

След близо месец, ансамбъл „Детелини” ще вземе участие в „Празника на розата и минералната вода- Павел баня 2010” и „Международния фолклорен фестивал”, организиран от община Павел баня. Част от танцьорите подготвят и грандиозния спектакъл „Избор на Царица Роза- Павел баня 2010”.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 904 )

Покана за 9 Май 
07.05.2010
Община Павел баня Ви кани на 9 Май - Тържествено честване на 65години от победата над хитлерофшизма,края на вторатасветовна война и денят на Европа.

11:00 - Зала Младост на читалище Напред - Празничен концерт

12:00 - Пред паметника-чешма на загиналите във войните - поднасяне на венци и цветя на признателност.
view entry ( прегледа: 944 )

24 Mай в Павел баня 
30.04.2010
Специални предложения за 24 Mай в Павел баня!

Къщата с клюкарника
view entry ( прегледа: 946 )

Радевски: След 20 години най-накрая резултат 
27.04.2010

В Община Пвел баня приветстват идеята на Министерството на околната среда държавата да отдава на общините находищата на минерална вода за ползване за 25 години.

Според кмета на града Станимир Радевски освен икономически, това ще има и социален ефект. В Павел баня в момента няма свободен ресурс за ползване на минерална вода.Това е така,защото преди години са издадени голям брой разрешителни на частни стопани.

Ако термалните води се предоставят за стопанисване на Общините,то според кмета Станимир Радевски раздаването на разрешителни за управлението им ще става целесъобразно и в полза на гражданите.Той приветства идята на еко министерството тъй като в момента функциите по стопанисването на минералната вода са разпръснати.

Радевски е категоричен ,че това решение е изключително разумно и значително би облекчило както ,общините,така и хората ползващи минералните води.
/БГНЕС

view entry ( прегледа: 927 ) https://video.v2.bgnes.com/view/7660свързан линк

22 април - ден на земята 
20.04.2010
За седма поредна година Денят на земята 22 април ще се отбележи в община Павел баня с голяма кампания за почистване на населените места и околностите.

Служителите от Общинска администрация по традиция ще почистят крайпътните участъци на главен път I-6, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство ще направят по-приятен за пътуване участък от път II-56 между Павел баня и Турия. Малките ученици от СОУ „Хр. Ботев” ще почистят района на училището, а по-големите ще се справят с отпадъците в района между базите на ПРО-ЕАД и комплекс „Милениум”. В мащабната кампания ще се включат и всички училища и кметства на територията на общината.

Кметът на общината е обявил конкурс „Моята цветна градинка” с награден фонд от 100лв. Заявки за участие можете да направите от 12 до 16 април на тел. 21-44 или в стая No6 в сградата на общинска администрация.

На 21 април в инициативата „Да посрещнем заедно пролетта” ще бъдат хигиенизирани дворове в детски заведения на територията на община Павел баня съвместно с представители на НП „Централен Балкан”
Община Павел баня
view entry ( прегледа: 962 )

16 мъже са участвалаи в масово сбиване между два рода 
17.04.2010
16 мъже са участвалаи в масово сбиване между два рода в с. Горно Сахране, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Около 23.20 часа на 15.04. в Районно управление на МВР Казанлък е било получено съобщение за възникнал скандал между два рода в с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, прераснал в масово сбиване.

Констатирано е, че участници в сбиването са 16 мъже, сред които 31-годишния К.А., брат му – А.А., 21 годишен, 23-годишния З.З., брат му – Ю.З., 17-годишен и баща им З.З., 52-годишен, 16-годишния М.М., 36-годишния М.З., 23-годишния Ф.А., братята му – А.А. 28-годишен и А.А., 33-годишен, 16-годишния М.З., 36-годишния А.А., 29 -годишния А.З., 19-годишния С.А., 31-годишния А.А. и 51-годишния С.З., всички от с. Горно Сахране.

При спречкването са използвани твърди и остри предмети, вследствие на което са пострадали 52-годишния З.З. с разкъсно-контузна рана над лявото ухо, 51-годишния С.З. с разкъсно-контузна рана в областта на главата и 31-годишния К.А. с порезна рана в областта на лявото рамо. И тримата са без опасност за живота.

А.А., 21-годишен и А.А., 33-годишен, са получили фрактура на черепа и кръвонасядания с притискане на мозъка. Откарани са в МБАЛ "Професор Стоян Киркович" - Стара Загора и оставени под наблюдение в "Неврохирургия" с опасност за живота. Констатирано е, че извършители на побоя над 21-годишния А.А. са другият тежко пострадал А.А., 33-годишен, 23-годишния З.З. и 29-годишния А.З., а побоят над 33 годишния А.А. е нанесен от 36-годишния А.А.

Причините за инцидента са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
view entry ( прегледа: 958 ) https://www.focus-news.net/?id=n1381659свързан линк

Младеж с Мерцедес блъсна пешеходка 
12.04.2010
Младеж е блъснал с Мерцедес - Е 290 ТД и потрошил 78-годишна пешеходка от Павел баня. Инцидентът е станал на централния площад в вчера около 18,40 ч., съобщиха от полицията.

При движение на заден ход 24-годишният С.М. от Казанлък не забелязал възрастната жена и я блъснал. Тя е настанена в казанлъшката болница с няколко фрактура на шийката на тазобедрената става и на лакътната става на лявата ръка.

Водачът е откарал пострадалата в болницата, но след това е направил опит да се укрие и бил задържан същата вечер, докато шофирал по улиците на Казанлък.

Матей Бонев Изображението на автомобила е примерно.
view entry ( прегледа: 939 ) https://www.standartnews.com/news/details/id/64637/Младеж-с-Мерцедес-потроши-пешеходкасвързан линк

ГЕРГЬОВДЕН в ПАВЕЛ БАНЯ 
view entry ( прегледа: 946 )


<< <Предишна | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | Следваща> >>