Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Без преписване на матурите
Павел баня
Без преписване на матурите 
179 са недопуснатите зрелостници до първата задължителна матура в Старозагорско. 49 не са се явили на държавния зрелостен изпит - 23 в Стара Загора, в Казанлък-12, четирима в Павел баня, двама в Мъглиж и по един в Чирпан и Гълъбово. Според данни от Инспектората няма заловени ученици да преписват. Вариант 1 на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература беше изтеглен в Министерството на образованието и науката. Над 78 200 абитуриенти от цялата страна писаха аргументиран текст по фейлетона "Разни хора, разни идеали" от Алеко Константинов и отговаряха на тест с 41 задачи. Изпитният вариант с верните отговори е публикуван на официалната страница на МОН и на сайта www.zamaturite.bg.
view entry ( прегледа: 1107 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=357078свързан линк

Детелини се върнаха от Грузия 
Малките танцьори от общински фолклорен ансамбъл „Детелини” се завърнаха наскоро от гостуване в гр. Батуми –Грузия,където взеха участие в осмия международен фестивал с участието на 34 колектива от 6 държави.

Освен,че успешно представиха ритмите и багрите на българския фолклор, те осъществиха много контакти и нови запознанства със свои връстници от Армения,Естония,Турция и др.,докоснаха се до невероятните красоти на грузинската природа и усетиха сърдечното гостоприемство на местните жители.

Кмета на Батуми и министъра на просветата и културата на автономна република Аджария на специален прием оказаха подобаващо внимание на ръководството и децата от ансамбъл „Детелини” ,приеха с благодарност поканата от кмета на гр. Павел баня Станимир Радевски да гостуват с грузински танцьори на празника на Розата в гр. Павел баня през м. юни т.г.,когато ще се чества и 20 годишнината от създаването на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”.
view entry ( прегледа: 1082 )

Новини от Община Павел баня 
И тази година на 9 май в община Павел баня Кметът на общината Станимир Радевски покани всички живи участници във Втората световна война на традиционната среща, която тази година се състоя в с.Манолово. Ученици от основното училище в селото поднесоха цветя на ветераните и изнесоха литератуна програма, посветена на Деня на победта.

За трета поредна година Денят на Европа беше отбелязан и като Ден на ученическото самоуправление в СОУ „Христо Ботев гр. Павел баня. В този ден учениците поеха ръководството на училището. На този ден се проведе и заседание на Младежкия общински съвет, а ръководството на Общинска администрация беше представено от ученици.

17 май- Ден на спорта в цялата страна ще бъде отбелязан и в община Павел баня с редица спортни прояви. На 16 май /петък/ от 8:30 часа ще се проведе туристически поход „Еко пътека Бяла река” – Калофер. Празникът ще бъде официално открит от 11:30 часа на спортната площадка на СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня, след което ще стартират волейболните срещи за момичета между ОУ „Христо Ботев” с. Александрово и СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня и баскетболните мачове за юноши между отборите на СОУ „Христо Ботев” и ПГ по РХ - юноши 9-12 клас между СОУ „Христо Ботев” и ОУ „Никола Вапцаров” с. Габарево – момчета 5-8 клас.
Приятелска футболна среща между привърженици на Левски и ЦСКА ще се проведе на 17.05 /неделя/ от 15:30ч. на стадиона на ПРО ЕАД, а от 18:30 кметът на общината Станимир Радевски ще се срещне с ветерани и деятели на спорта.
От 12.05 до 22.05. тази година на стадиона на ПРО ЕАД гр.Павел баня ще се проведат срещите от общинския турнир по футбол за ученици5-8 кл. за купа „Ирита 2009”. Полуфиналните и финалните срещи на турнира ще се проведат на 20.05.2009г. от 15.00ч.

view entry ( прегледа: 1102 ) https://pavelbanya.bgсвързан линк

Пътната обстановка днес- 11.05 
Пътищата от републиканската пътна мрежа са сухи, видимостта е добра, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) за Агенция „Фокус” . Преминаването на ГКПП е нормално. Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефилета и по пътя София – Самоков, Мездра – Ботевград, Асеновград – Смолян, Кричим – Девин и в района на Мечи дол и Козница. Поради активизирало се свлачище е затворен пътят Пловдив – Павел баня между селата Розовец и Зелениково. Организирани са обходни маршрути. Продължава да са затворени проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Проходът на Републиката. Ремонтни работи се извършват по пътя Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Пловдив – Смолян, Монтана – Лом, Ябланица – Коритна, Луковит – Коритна, Горна Оряховица – Козаревец и на Софийски околовръстен път при разклона за Панчарево. До 31 юли е забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10 т. през прохода „Шипка”.

view entry ( прегледа: 1102 ) https://www.moreto.net/novini.php?n=44672свързан линк

Честит Гергьовден! 
Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който е сред най-почитаните у нас светци още от покръстването на българите преди 11 века. Св. Георги е от малкото светци, почитан и славен както от християни, така и от мюсюлмани. Празникът се чества и като Ден на храбростта - празник на Българската армия.

Християнският Великомъченик Св. Георги Победоносец е живял в малоазийската провинция Кападокия по времето на римския император Диоклетиан (284-305 г.).

Бъдещият светец постъпва съвсем млад във войската и проявява завидни военни способности. На 20-годишна възраст получава чин на военен трибун. Страстен привърженик и защитник на Христовата вяра, Георги е хвърлен в тъмница, подложен е на жестоки изтезания и е обезглавен през 288 година.

Според житието недалеч от гроба му се появявал змей, който опустошавал околността. Светецът успял да порази с копието си чудовището. Оттогава се ползва със славата на един от най-изявените змееборци (драконоборци) и конници в християнството, поради което е избран за светец покровител на войната и войската. В християнската иконография Св. Великомъченик Георги се изобразява възседнал бял кон, а дългото му копие е забито в устата на страшен змей.

Народът почита паметта на Св. Георги с различни ритуали, сред които най-известни са освещаването на гергьовското агне и обредните хлябове. В село Габарево, (общ. Павел баня), вечерта преди Гергьовден мъжете ходят в гората за букови клонки и ги закачат на вратите пред къщите на момите.

За българите Гергьовден е един от най-големите и тържествени народни празници, който поставя началото на лятото и новата стопанска година. На този ден се прави курбан в чест на Св. Георги, пече се агне и цялото семейство се събира на празничната трапеза.

Имен ден празнуват Георги, Гергана, Гинка, Галя, Ганка, Ганчо.
view entry ( прегледа: 1142 )

Покана за Гергьовден 
Учлилищното настоятелство при СОУ "Христо Ботев"
и читалищното настоятелство на читалище "Напред",
Павел баня, призовават да се възроди традицията
да се празнува Гергьовден.

Канят се всички павелбанци и гости на града на
Гергьовска люлка и росен венец !

6 Май 10:00, зад Читалището.

view entry ( прегледа: 1064 )

26-годишен е спипан да шофира с над 3.39 промила алкохол в кръвта 
На 03.05.2009 г. в Павел баня полицейски екип е заловил 26-годишния А.Ф. от Павел баня да управлява лек автомобил “Мерцедес” след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 3.39 промила. От полицията съобщават, че по случая е образувано бързо производство.
view entry ( прегледа: 1107 ) https://blitz.bg/news/article/47005свързан линк

Лечение и рехабилитация по НОИ 
Хотелските бази по програмата на Националния осигурителен институт се пукат по шевовете през следващия месец. Над 500 бургазлии вече са направили своията резервация в местния офис на “Профилактика, рехабилитация и отдих”. Най-предпочитаното място за възстановяване на трудещите се са Бургаските минерални бани. Дневното доплащане там е от 12 до 15 лева. Има и специални пенсионерски програми за 34.15 лева дневно. Над 240 души са резервирали стаи там. За следващия месец все още свободни места има в Люляците, Габрово, базите в Стрелча и Тетевен.
Престоят в хотелите по НОИ е между 10 и 15 дни. Не е позволено човек да почива по тази програма повече от веднъж годишно.
“За да се кандидатства по програмата, е необходимо лицето да е осигурено за последните шест месеца без прекъсване. Това е много важно условие”, обясниха от “Профилактика, рехабилитация и отдих” . Агенцията работи основно с 20 балнеохотела и санаториума, повечето от които са с три и четири звезди. Те се намират в Банкя, Боровец, Поморие, Костенец, Хисар, Бургаските минерални бани, Вършец, Павел баня, Велинград и Тетевен.

view entry ( прегледа: 1109 ) https://www.factor-bs.com/news-8577.htmlсвързан линк

Земетресение във Вранча, усетено и у нас 
Земетресение с магнитуд 5 по скалата на Рихтер и с епицентър в района на планината Вранча в Румъния бе усетено в района на Северна и Североизточна България. Земетресението е регистрирано в 20:18 часа.

Дълбочината на епицентъра е 114 км, съобщава Европейският сизмологичен център. Земетресението е усетено в района на Добрич, Плевен, Белене, Варна, Свищов и в други населени места в Северна и Североизточна България.

В Павел баня труса не е усетен.

Повече информация...
view entry ( прегледа: 1115 ) https://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=125607свързан линк

Световен ден на Земята 
22 април отбелязваме Световния ден на Земята. За пръв път той е обявен през 1970 г. в САЩ и Канада.
20 години по-късно започва да се чества като международен, а България се включва в инициативата по отбелязването му през 1993 г. Във връзка със Световния ден на Земята Община Павел баня предвижда организиране на почистване съвместно с представители на Община Казанлък на пътните артерии, свързващи населените места в двете общини и на крайпътните чешми. Екопроявата е запланувана за първите дни на месец май. В нея ще се включат и общински служители.

view entry ( прегледа: 1108 ) https://www.vvitalis.com/index.php?p=view&page=1490свързан линк


<< <Предишна | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | Следваща> >>