Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет пред пресата в Стара Загора
Павел баня
Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет пред пресата в Стара Загора 
6.4.2016
Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет
На пресконференция в Стара Загора кметът на община Павел баня Станимир Радевски заяви, че е подложен на абсолютен натиск от страна на общинския съветник от ДПС Иса Бесоолу.

„След изборите в общинския съвет на Павел баня се състоя тайна коалиция между БСП и ДПС, именно тази коалиция в местния парламент ни създава проблеми и ние не можем да изпълняваме задълженията си като общинско ръководство. Нашите функции са иззети от ОбС, като представителите му вземат противозаконни и противоконституционни решения. Общинските съветници са си вменили отговорности на законодател" - каза на пресконференцията Радевски. Той уточни, че общината все още няма бюджет, с който да се работи през настоящата 2016 година.

„Месеци наред работим без бюджет, защото общинският съвет взе решение да бъде второстепенен разпоредител на бюджета, с това той изземва функциите на общинска администрация. Имаме насрочено дело срещу приемането на тази точка, което ще се гледа на 10 май " - допълни още кметът на курортния град.
Областният управител Георги Ранов е върнал 16 от взетите на сесия решения на ОбС Павел баня, а Административен съд- Стара Загора е обединил всички подадени жалби на кмета в едно дело, за което още няма насрочена дата. Радевски определи ситуацията като „колективна безотговорност”.

Заедно с Радевски в Стара Загора бяха още: зам.кметовете Йордана Енева, Милена Паунова и шефката на Дирекция общинска собственост Цанка Христова, които посочиха, че за случващото се в общината са изпратени писма до Сметната палата, Министерството на финансите и Сдружението на общините. Зам. кметът Енева изрази притеснение дали общинските съветници ще подкрепят и изработените проекти за над 8 млн. евро по програма за развитие на селските райони. "Имаме разписани 5 проекта за водопровод и канализация, за асфалтиране на улиците в общинския център и за ремонт на 4-то класната пътна мрежа, имаме проект и за саниране на две детски градини, но се притесняваме дали ще бъдат одобрени при гласуване" - обясни Енева. Тя припомни, че през изминалата година общината е спестила 27 хил.лв. по проект на министерство на околната среда и водите, който средства са можели да бъдат използвани за други ремонти дейности, но поради негласуване на актуализация на бюджета сега те трябва да бъдат върнати в държавния бюджет.

С решения от 30-и, 31- и март и 1 април, Административният съд в Стара Загора прекрати 13 от общо 16 административни дела, опонира на изнесените на пресконференцията твърдения от Радевски председателят на Общинския съвет на Павел баня Шендоан Халит. В коментар за kazanlak.com той заяви, че напротив - именно оспорването на бюджета от страна на кмета и администарцията е блокирал Павел баня.

"Оспорването на рамката на бюджета на община Павел баня от областния управител спираше изпълнението на бюджета и блокираше дейността на общината, инвестициите в публичния сектор, изплащането на трудовите възнаграждения на работещите в общинската администрация и звена," заяви Шендоан Халит. Той допълни, че именно по негово искане, с цел защита на обществения интерес на павелбанските граждани, с определение на Административния съд Стара Загора от вчера, 05.04.2016 г. е допуснато предварително изпълнение на бюджета на общината, допълни той.

Кazanlak.com
view entry ( прегледа: 862 )

Издирва се Никола Минчев от с.Осетеново, общ.Павел баня 
5.4.2016
МВР издирва Никола Иванов Минчев, на 65 години от с.Осетеново, общ.Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
МВР издирва Никола Иванов Минчев, на 65 години от с.Осетеново, общ.Павел баня
ОДМВР - Стара Загора издирва Никола Иванов Минчев, на 65 години от с.Осетеново, общ.Павел баня

Мъжът е на видима възраст около 65 години, ръст - около 176 см, с къса прошарена коса, с теменна плешивост. Очи пъстри. Нормално телосложение. Облечен е с тъмно син анцуг, шарена риза с дълъг ръкав с преобладаващ кафяв цвят и сини чехли.
За последно е видян на 31.03.2016г. и до настоящия момент е в неизвестност.
При установяване на лицето, да се сигнализира на тел.112 или най - близкото Районно управление на МВР.

view entry ( прегледа: 842 )

Младежи от Павел баня пишат писмо до Премиера 
1.4.2016
До редакцията ни пристигна писмо до Бойко Борисов. Публикуваме го без редакция:

"ДО
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ПРИЗИВ


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

Не се търпи вече!

Щом Вие,
можете да спирате поръчки,
да разрешавате палатки
и да радвате чистачки,
сигурно можете и да накарате Павел баня да работи!

Отправяме Призив към Вас, като към последна инстанция в Държавата!

Молим Ви накарайте
общината да работи,
учениците да се возят,
а курортистите да се къпят!

Честит Първи Април!


1.4.2016, Павел баня
Подпис:......................."

view entry ( прегледа: 884 )

Граждани поискаха оставката на общинските съветници в Павел баня  
31.3.2016
Поискаха оставката на общинските съветници в Павел баня
Скандирания „Оставка“ от жители на община Павел баня огласяха поредното заседание на общинския съвет в курортния град, информира ПРЕС ТВ - Казанлък.

Само на 200 метра от залата за заседания полицаи бяха в готовност да предотвратят изявено желание за блокиране на пътища от страна на жители на Павел баня, които са несъгласни с водената от местния парламент политика.

По време на поредното заседание на общинския съвет не бе разгледано искането за приемане на бюджет. Мотивите, че той е даден от областния управител в съда за мнение. По закон, общината има възможност да разходва средства в размера на миналогодишния бюджет за държавни плащания, но се срещат редица трудности, коментираха от общината.

От общинският съвет, настояват, че има действащ, приет бюджет, който обаче се оспорва от администрацията. На заседанието друга инфарктна точка бе решението за възлагане на обществена поръчка за транспорта в общината, което да е за срок от 2 години.

До него се стигна след няколко прекъсвания и гласувания. Защо се възмущават хората, разказва Мария Паскалева от павелбанското село Търничене.

ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 857 )

Радевски и Бесоолу с мнения по проблемите на общината (Видео) 
Радевски: Всичко което ми се случва е заради Бесоолу
Бесоолу: В България няма такъв кмет!


view entry ( прегледа: 918 )

СЪВЕТНИЦИТЕ ПАК ОТКАЗАХА БЮДЖЕТА, ПАЗИ ГИ ОХРАНА 
31.3.2016
 Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня
Вероятно барети охраняват сесията на павелбанските старейшини, съобщава екип на телевизия ПРЕС ТВ - Казанлък.

Общинският съвет на Павел баня отказа да разгледа точката за бюджета, съобщи екип на ПРЕС ТВ, който е на заседанието на местния парламент, започнало в 10:00 часа днес. Аргументът за отказа е, че тече процедура на обжалване.

Припомняме, че спорният бюджет на павелбанска община областният управител прати в съда.

На сесията присъства множество от граждани от всички населени места. Залата е почти недостъпна за журналистите, заради огромния интерес от страна на хората, дошли да присъстват. Част от тях са пред вратата на помещението. От ПРЕС ТВ информират, че в района на залата се забелязват барети, които макар и дискретно, очевидно охраняват заседанието от непредвиден развой.

Загубилият кметските избори и настоящ съветник от ДПС Иса Бесоолу напусна заседанието предсрочно, уточнява екипът на телевизията.

След кратко прекъсване съветниците се върнаха отново към дебатите.

Очаквайте още!

Информация на ПРЕС ТВ - Казанлък

view entry ( прегледа: 853 )

Трима в болница след тежка катастрофа до село Търничени 
31.3.2016
Трима в болница след тежка катастрофа до село Търничени - репортаж на ПРЕСС ТВ
Инцидентът стана преди минути до павелбанското село Търничене, на пътя София-Бургас.

Трима души откараха линейки на Спешния център, те са пътували в „Опел“ в посока Казанлък, когато се удрят в бус, завиващ към селото.

Ранените са пловдивчани, невредим остана шофьорът на микробуса.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 903 )

Откраднаха 2 телевизора от къща в с.Горно Сахране 
31.3.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 30 март в 11,35ч. в Участък – Павел баня е получено съобщение, че неизвестен извършител, след като взломил брава на входната врата на къща, намираща се на ул.”Опълченска” в с. Горно Сахране, протикнал в нея и извършил кражба на два телевизора.

Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 877 )

Кметът моли Михаил Миков да обучи общинските съветници от БСП 
30.3.2016
Кметът на Павел баня с писмо до Михаил Миков Публикувано в Pavelbanya.eu
Кметът на Павел баня с писмо до Михаил Миков
В отворено писмо, разпространено до медиите, кметът на Павел баня - Станимир Радевски моли председателя на БСП да предостави обучение на общинските съветници на БСП - Павел баня.

"С най-добри намерения се обръщам към Вас с препоръка и молба да осигурите обучение на общинските съветници на БСП от Павел баня (...) Приетите решения на последното заседание бяха окачествени като незаконосъобразни и отново обжалвани в съда от Областния управител на област Стара Загора."

Проблемът с намиране на квалифицирани кадри в малките общини се посчва като основен мотив за апела към председателя на БСП.

"Оставам с надеждата, че ще обърнете сериозно внимание на въпроса с обучението на кадрите в малките населени места, чийто дефицит на управленчески потенциал се чувства особено осезаемо при нас в Павел баня" пише още в писмото.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 897 )

Да си спомним за Чудомир 
28.3.2016
Под това мото премина в Павел баня срещата, посветена на 126-та годишнина от рождението на Димитър Чорбаджийски-Чудомир. Тя бе организирана на 25 март от Читалище „Напред – 1903“ - Павел баня и събра около импровизирана „кръгла маса“ педагози, представители на художествено-творческата интелигенция и общественици от града.

Присъства и зам. кметът на общината Йордана Енева. Откривайки срещата, председателят на читалищното настоятелство Донка Иванова направи символична връзка между рождената дата на турийския смехотворец и Светия празник Благовещение и поздрави всички с двойния празник. Две ученички от местната Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство повдигнаха настроението, превъплъщавайки се взнаковите героини от хумористичните разкази на Чудомир – кумата Берта и как’ Сийка.

Любопитни факти от семейните хроники на фамилията Чорбаджийски и от младостта на Чудомир сподели неговата племенничка Гергана Гечева. Тя прочете прочувствено поздравление, което дядо й Георги Чорбаджийски е произнесъл на 70 годишния тържествен юбилей на своя по-малък брат Чудомир и подари на читалището две луксозно рамкирани снимки на писателя в компанията на педагози и първенци от Павел баня.

Последваха вълнуващи спомени на присъстващите за именития им и любим земляк Чудомир и неговата спътница в живота – художничката Мара Нонова-Чорбаджийска. Всеки споменбеобагрен от индивидуалната емоция на разказвача, отмерен с аршина на собствените му критерии и ценности. И всеки разказ добавяше нови, неизвестни щрихи към уж познатия и известен образ на именития творец.

Педагозите споделиха с радост, че техните ученици – особено децата от родното му село Турия – четат с интерес и познават разказите на Чудомир. Те изразиха мнение, че всъщност Чудомир заслужава да бъде причислен към класиците на българската литература, а неговото творчество – включено в задължителната учебна програма. Още повече, че много от сюжетите му звучат невероятно свежо и актуално, сякаш са писани сега. Например „Урок по история“.

Помислих си, че всъщност личността на Чудомир е като един монумент – твърде величествен, за да бъде обозрян от близо. И колкото повече се отдалечаваме от него в пространството и времето, толкова по-ясно ще осъзнаваме както неговата невероятна енциклопедичност като интелект, писател, художник, запален читалищен деец и ревностен изследовател на историческото минало и фолклора на селищата в Долината на розите и тракийските царе, така и значимостта му катонеоспорим авторитет и стожер на културата в гр. Казанлък, пък и в родното село Турия и в Павел баня.

Защото Чудомир бе човек с аристократичен дух, ноедновременно с това земен, близък до своите „нашенци“, болеещ за неизтребимите им проблеми и болежки, които се опитваше да реши от позициите си на всепризнат „консул на Голо бърдо“ и особено като народен представител.На финала на срещата си казах, че разговорът неусетно промени нейното мото. И неговата спонтанна редакция би трябвало да гласи: „За Чудомир – с любов!“

От мястото на срещата: ЙорданкаТрополова

view entry ( прегледа: 895 )


<< <Предишна | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | Следваща> >>