Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Издирва се Никола Минчев от с.Осетеново, общ.Павел баня
Павел баня
Издирва се Никола Минчев от с.Осетеново, общ.Павел баня 
5.4.2016
МВР издирва Никола Иванов Минчев, на 65 години от с.Осетеново, общ.Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
МВР издирва Никола Иванов Минчев, на 65 години от с.Осетеново, общ.Павел баня
ОДМВР - Стара Загора издирва Никола Иванов Минчев, на 65 години от с.Осетеново, общ.Павел баня

Мъжът е на видима възраст около 65 години, ръст - около 176 см, с къса прошарена коса, с теменна плешивост. Очи пъстри. Нормално телосложение. Облечен е с тъмно син анцуг, шарена риза с дълъг ръкав с преобладаващ кафяв цвят и сини чехли.
За последно е видян на 31.03.2016г. и до настоящия момент е в неизвестност.
При установяване на лицето, да се сигнализира на тел.112 или най - близкото Районно управление на МВР.

view entry ( прегледа: 812 )

Младежи от Павел баня пишат писмо до Премиера 
1.4.2016
До редакцията ни пристигна писмо до Бойко Борисов. Публикуваме го без редакция:

"ДО
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ПРИЗИВ


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

Не се търпи вече!

Щом Вие,
можете да спирате поръчки,
да разрешавате палатки
и да радвате чистачки,
сигурно можете и да накарате Павел баня да работи!

Отправяме Призив към Вас, като към последна инстанция в Държавата!

Молим Ви накарайте
общината да работи,
учениците да се возят,
а курортистите да се къпят!

Честит Първи Април!


1.4.2016, Павел баня
Подпис:......................."

view entry ( прегледа: 858 )

Граждани поискаха оставката на общинските съветници в Павел баня  
31.3.2016
Поискаха оставката на общинските съветници в Павел баня
Скандирания „Оставка“ от жители на община Павел баня огласяха поредното заседание на общинския съвет в курортния град, информира ПРЕС ТВ - Казанлък.

Само на 200 метра от залата за заседания полицаи бяха в готовност да предотвратят изявено желание за блокиране на пътища от страна на жители на Павел баня, които са несъгласни с водената от местния парламент политика.

По време на поредното заседание на общинския съвет не бе разгледано искането за приемане на бюджет. Мотивите, че той е даден от областния управител в съда за мнение. По закон, общината има възможност да разходва средства в размера на миналогодишния бюджет за държавни плащания, но се срещат редица трудности, коментираха от общината.

От общинският съвет, настояват, че има действащ, приет бюджет, който обаче се оспорва от администрацията. На заседанието друга инфарктна точка бе решението за възлагане на обществена поръчка за транспорта в общината, което да е за срок от 2 години.

До него се стигна след няколко прекъсвания и гласувания. Защо се възмущават хората, разказва Мария Паскалева от павелбанското село Търничене.

ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 832 )

Радевски и Бесоолу с мнения по проблемите на общината (Видео) 
Радевски: Всичко което ми се случва е заради Бесоолу
Бесоолу: В България няма такъв кмет!


view entry ( прегледа: 885 )

СЪВЕТНИЦИТЕ ПАК ОТКАЗАХА БЮДЖЕТА, ПАЗИ ГИ ОХРАНА 
31.3.2016
 Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня
Вероятно барети охраняват сесията на павелбанските старейшини, съобщава екип на телевизия ПРЕС ТВ - Казанлък.

Общинският съвет на Павел баня отказа да разгледа точката за бюджета, съобщи екип на ПРЕС ТВ, който е на заседанието на местния парламент, започнало в 10:00 часа днес. Аргументът за отказа е, че тече процедура на обжалване.

Припомняме, че спорният бюджет на павелбанска община областният управител прати в съда.

На сесията присъства множество от граждани от всички населени места. Залата е почти недостъпна за журналистите, заради огромния интерес от страна на хората, дошли да присъстват. Част от тях са пред вратата на помещението. От ПРЕС ТВ информират, че в района на залата се забелязват барети, които макар и дискретно, очевидно охраняват заседанието от непредвиден развой.

Загубилият кметските избори и настоящ съветник от ДПС Иса Бесоолу напусна заседанието предсрочно, уточнява екипът на телевизията.

След кратко прекъсване съветниците се върнаха отново към дебатите.

Очаквайте още!

Информация на ПРЕС ТВ - Казанлък

view entry ( прегледа: 822 )

Трима в болница след тежка катастрофа до село Търничени 
31.3.2016
Трима в болница след тежка катастрофа до село Търничени - репортаж на ПРЕСС ТВ
Инцидентът стана преди минути до павелбанското село Търничене, на пътя София-Бургас.

Трима души откараха линейки на Спешния център, те са пътували в „Опел“ в посока Казанлък, когато се удрят в бус, завиващ към селото.

Ранените са пловдивчани, невредим остана шофьорът на микробуса.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 874 )

Откраднаха 2 телевизора от къща в с.Горно Сахране 
31.3.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 30 март в 11,35ч. в Участък – Павел баня е получено съобщение, че неизвестен извършител, след като взломил брава на входната врата на къща, намираща се на ул.”Опълченска” в с. Горно Сахране, протикнал в нея и извършил кражба на два телевизора.

Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 850 )

Кметът моли Михаил Миков да обучи общинските съветници от БСП 
30.3.2016
Кметът на Павел баня с писмо до Михаил Миков Публикувано в Pavelbanya.eu
Кметът на Павел баня с писмо до Михаил Миков
В отворено писмо, разпространено до медиите, кметът на Павел баня - Станимир Радевски моли председателя на БСП да предостави обучение на общинските съветници на БСП - Павел баня.

"С най-добри намерения се обръщам към Вас с препоръка и молба да осигурите обучение на общинските съветници на БСП от Павел баня (...) Приетите решения на последното заседание бяха окачествени като незаконосъобразни и отново обжалвани в съда от Областния управител на област Стара Загора."

Проблемът с намиране на квалифицирани кадри в малките общини се посчва като основен мотив за апела към председателя на БСП.

"Оставам с надеждата, че ще обърнете сериозно внимание на въпроса с обучението на кадрите в малките населени места, чийто дефицит на управленчески потенциал се чувства особено осезаемо при нас в Павел баня" пише още в писмото.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 866 )

Да си спомним за Чудомир 
28.3.2016
Под това мото премина в Павел баня срещата, посветена на 126-та годишнина от рождението на Димитър Чорбаджийски-Чудомир. Тя бе организирана на 25 март от Читалище „Напред – 1903“ - Павел баня и събра около импровизирана „кръгла маса“ педагози, представители на художествено-творческата интелигенция и общественици от града.

Присъства и зам. кметът на общината Йордана Енева. Откривайки срещата, председателят на читалищното настоятелство Донка Иванова направи символична връзка между рождената дата на турийския смехотворец и Светия празник Благовещение и поздрави всички с двойния празник. Две ученички от местната Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство повдигнаха настроението, превъплъщавайки се взнаковите героини от хумористичните разкази на Чудомир – кумата Берта и как’ Сийка.

Любопитни факти от семейните хроники на фамилията Чорбаджийски и от младостта на Чудомир сподели неговата племенничка Гергана Гечева. Тя прочете прочувствено поздравление, което дядо й Георги Чорбаджийски е произнесъл на 70 годишния тържествен юбилей на своя по-малък брат Чудомир и подари на читалището две луксозно рамкирани снимки на писателя в компанията на педагози и първенци от Павел баня.

Последваха вълнуващи спомени на присъстващите за именития им и любим земляк Чудомир и неговата спътница в живота – художничката Мара Нонова-Чорбаджийска. Всеки споменбеобагрен от индивидуалната емоция на разказвача, отмерен с аршина на собствените му критерии и ценности. И всеки разказ добавяше нови, неизвестни щрихи към уж познатия и известен образ на именития творец.

Педагозите споделиха с радост, че техните ученици – особено децата от родното му село Турия – четат с интерес и познават разказите на Чудомир. Те изразиха мнение, че всъщност Чудомир заслужава да бъде причислен към класиците на българската литература, а неговото творчество – включено в задължителната учебна програма. Още повече, че много от сюжетите му звучат невероятно свежо и актуално, сякаш са писани сега. Например „Урок по история“.

Помислих си, че всъщност личността на Чудомир е като един монумент – твърде величествен, за да бъде обозрян от близо. И колкото повече се отдалечаваме от него в пространството и времето, толкова по-ясно ще осъзнаваме както неговата невероятна енциклопедичност като интелект, писател, художник, запален читалищен деец и ревностен изследовател на историческото минало и фолклора на селищата в Долината на розите и тракийските царе, така и значимостта му катонеоспорим авторитет и стожер на културата в гр. Казанлък, пък и в родното село Турия и в Павел баня.

Защото Чудомир бе човек с аристократичен дух, ноедновременно с това земен, близък до своите „нашенци“, болеещ за неизтребимите им проблеми и болежки, които се опитваше да реши от позициите си на всепризнат „консул на Голо бърдо“ и особено като народен представител.На финала на срещата си казах, че разговорът неусетно промени нейното мото. И неговата спонтанна редакция би трябвало да гласи: „За Чудомир – с любов!“

От мястото на срещата: ЙорданкаТрополова

view entry ( прегледа: 865 )

Над 800 участници от цялата страна на маскарада "Старци в Турия"  
27.3.2016
22 кукерски групи и над 800 участници. Това е равносметката от тазгодишното издание на Фестивала на маскарадните игри "Старци в Турия" в последната неделя на месец март.

Събитието се проведе в село Турия, община Павел баня. Това е и родното място на именития хуморист Димитър Чорбаджийски - Чудомир.

Празникът започна в 10.00 часа тази сутрин и през целия ден от фестивала кукерски групи представяха по регламент богатството на българските народни традиции.

Фестивалът се организира от община Павел баня и кметството на село Турия.

22 групи от кукери, старци и плашила дойдоха от населените места на общините Карлово, Тунджа, Казанлък и Павел баня.

Всички състави имаха по 15 минути за презентация на обредните действия, свързани с обичаите на Месни и Сирни Заговезни, началото на новата селскостопанска година за българина и пробуждането на природата след зимните месеци.

Компетентно жури с почетен председател акад. Крум Георгиев от "Общество за фолклор" оценяваше представянията на групите и разпредели наградния фонд на фестивала между гостуващите участници.

Фестивалът бе посетен от много жители и гости на селото, дошли от различни краища на страната, за да наблюдават това маскарадно зрелище.

По традиция домакините от Павел баня и село Турия закриха със своите маскарадни изпълнения фестивалната програма, а веднага след това се състоя и церемонията по награждаването.

"Старци в Турия" е част от културния календар на общината в рамките на "Чудомировите дни", които всяка година отбелязват рождението на хумориста Чудомир.

Още от снощи вечерта (26.03.2016 г.) спектакълът "Нашенци" и представянето на вечерната обредност, характерна а Сирни Заговезни, дадоха начало на празничните прояви в село Турия.

Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016 Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
Маскарадни игри - 'Старци в Турия' -2016
снимки: www.PavelBanya.eu

view entry ( прегледа: 852 )


<< <Предишна | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | Следваща> >>