Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Спипаха крадци на дърва
Павел баня
Спипаха крадци на дърва 
3.4.2015
На 01 април в РУ-Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 38-годишния Г.В. и 44-годишната Р.М., и двамата от гр.Казанлък, и 18-годишния Д.Т. от с.Търничени, общ.Павел баня, затова че на същата дата в землището на с.Габарево превозват общо около 3куб.м. дърва (габър) без надлежно разрешително.

Kazanlak.Com
view entry ( прегледа: 849 )

Учениците отбелязаха Международния ден на детската книга 
02.04.2015
Ханс Кристиан Андерсен
Ханс Кристиан Андерсен
За седма поредна година възпитаници на Средно общообразователно училище "Христо Ботев", гр. Павел баня, отбелязаха годишнина от рождението на Ханс Кристиан Андерсен и Международния ден на детската книга.

Учениците бяха подговили миниспектакъл, в който изиграха пиесата "Красивата гъба", написана от журналиста Йорданка Трополова. Освет това малчуганите се надпреварваха да познават откъси от приказки на Андерсен и поздравиха публиката с народни песни и стихотворения на български автори по повод предстоящите Великденски празници.

Събитието бе организирано от Училищното настоятелство към СОУ "Христо Ботев", със съдействието на читалище "Напред - 1903".

Гости на празника бяха ученици, учители, родители, както и четвърта група от Целодневна детска градина "Синчец" - бъдещите първокласници.

Организаторите бяха предвидили почерпка и импровизирана книжарница, от която учениците имаха възможност да си закупят книжки на символични цени.

***
Международният ден на детската книга се отбелязва от 1967 година насам.
Днес се навършват и 210 години от рождението на датския писател Ханс Кристиан Андерсен (1805 - 1875), който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена. Роден през 1805 г. в малкото градче Одезе, Ханс живее в скромно семейство на обущар и перачка. Заедно с баща си майстори малки фигурки от дърво, рисува, чете и декламира. От малък е надарен с богато въображение и артистични заложби, има развита фантазия и винаги е замечтан. "Няма по-хубави приказки от тия, които създава самият живот", казва Андерсен, с което посочва колко правдиви и истински са неговите истории.


Информацията е на Училищното настоятелство към СОУ "Христо Ботев"

Румен Скрински
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 826 )

Стартира програмата на НОИ за 2015г. 
2.4.2015
ПРО ЕАД клон Павел баня  - Балнео хотел Павел баня - работещ по програмата на НОИ
ПРО ЕАД клон Павел баня - Балнео хотел Павел баня - работещ по програмата на НОИ
Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че от 31 март (вторник) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 г.

Средствата, предвидени за нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г., са в размер на 17 683 185 лв. Предвижда се през тази година около 44 000 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация.

Програмата е с продължителност от 10 дни като НОИ поема цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 5 лв. за всеки ден от престоя. Всяко лице за сметка на бюджета на ДОО има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно. Вече са подписани договорите с 12 юридически лица за общо 41 заведения, изпълнители на програмата.

В Павел баня по програмата на НОИ ще работи ПРО ЕАД клон Павел баня - "Балнео хотел Павел баня".

Подробности за условията за ползване на програмата, изпълнителите на дейността, необходимите документи и заболяванията, за които се провежда профилактика и рехабилитация, можете да намерите във Виртуален информационен център Павел баня

По информация на НОИ
view entry ( прегледа: 1026 )

Първокласниците вече познават буквите 
1.4.2015
Празник на буквите в СОУ Христо Ботев Павел баня.  Публикувано в Pavelbanya.eu Празник на буквите в СОУ Христо Ботев Павел баня.  Публикувано в Pavelbanya.eu Празник на буквите в СОУ Христо Ботев Павел баня.  Публикувано в Pavelbanya.eu Празник на буквите в СОУ Христо Ботев Павел баня.  Публикувано в Pavelbanya.eu
Празник на буквите в СОУ "Христо Ботев" - Павел баня. Снимките са предоставени на www.Pavelbanya.eu от Марияна Кънчева
Вчера в Актовата зала на Средно общообразователно училище "Христо Ботев", град Павел баня, се проведе традиционният Празник на буквите, посветен на завършването на Буквара, по който се обучават първокласниците.

Гости на тържеството бяха представители от ръководството на училището, училищното настоятелство, учители на малчуганите от детската градина, преподаватели от СОУ "Христо Ботев", както и много родители.

Целта на открития урок е първолаците не само да покажат, че познават буквите, четат и пишат, но и че могат да се забавляват, като демонстрират наученото в различни интерактивни учебни игри.

Директорът на училището, г-жа Ганка Гогова, подари на децата образователни книжки от поредица на "Nacional Geographic". Освен това първолаците получиха лакомства и торта от своите родители.

Малчуганите от 1.А и 1.Б клас представиха своя открит урок с помощта на учителите си - Ана Станчева и Марияна Скринска, както и на възпитателите - Юлия Иванова и Радостина Арабаджиева.

По информация на СОУ Павел баня

view entry ( прегледа: 985 )

Европейският комисар по транспорта спука гума до Павел баня 
1.4.2015
Европейският комисар по транспорта спука гума до Павел баня 
Европейският комисар по транспорта спука гума до Павел баня 
Европейският комисар по транспорта Себастиан Фетел спука една от гумите на служебната си кола по пътя към Павел баня.

Комисарят бил на неофициална визита в страната ни и проучвал възможностите за нови европейски транспортни коридори.

По план маршрутът на комисаря минавал през Павел баня. Едва изминал километър след завоя от разклон "Гердеме" към града, служебният автомобил попаднал в серия от ями, в резултат на което една от гумите му се оказала спукана и с изкривена джанта. За късмет комисарят се разминал само с уплаха и без други сериозни щети по автомобила.

В комюнике на Европейската комисия се посочва, че комисарят останал удивен от състоянието на едва няколко километровия участък от пътя.

Комисар Фетел се ангажира, че ако българската държава няма средства за ремонт на пътя, той ще отдели необходимите за това от своята заплата.

Честит Първи Април от www.Pavelbanya.eu!
view entry ( прегледа: 806 )

Откраднаха ловно оръжие 
30.3.2015
На 28 март в РУ-Казанлък е получено съобщение от 26-годишен мъж от с.Осетеново, общ.Павел баня, за разбита каса и кражба на ловно оръжие от къща в същото село.

Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 26 до 28 март неизвестен извършител, след като е проникнал през прозорец без дограма на втория етаж на къща, слязъл на първия етаж, разбил дървена врата и проникнал в стая, където с подбран или подправен ключ отключил метална каса и отнел законно притежавано ловно оръжие – ловна гладкоцевна пушка 12кал., марка „Иж”.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 843 )

"ДЕТЕЛИНИ" СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ МАДРИД 
29.3.2015
Представителен  фолклорен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл
Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл
Представителен танцов ансамбъл Детелини-Павел баня на участие в Мадрид. Публикувано в Pavelbanya.eu Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл
Представителен танцов ансамбъл "Детелини" - Павел баня на участие в Мадрид. Снимките са предоставени на www.Pavelbanya.eu

Днес в ранния следобяд танцьори от Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" кацнаха на летище "София" с полет от испанската столица.

Нашите танцьори прекараха пет дни в Мадрид по покана на Асоциацията на българите зад граница - "Требол". Павелбанци изнесоха два концерта пред сънародниците ни и имаха възможност да разгледат някои от големите забележителности на европейската култура.

"Детелини" посетиха родния дом на писателя Мигел де Сервантес Сааведра, разходиха се покрай двореца на настоящия крал Фелипе VI, и се отбиха в топ желаната дестинация - футболния стадион "Естадио Сантяго Бернабеу", собственост на световния гранд "Реал Мадрид".

Павелбанци споделиха, че са останали впечатлени от топлото посрещане и цялостната организация по време на техния престой в испанската столица.

Община Павел баня бе осигурила транспорт на ансамбъла при отиване и връщане от летище "София".

Най-вероятно това лято ще се осъществи и друго голямо задгранично пътуване за танцьори от "Детелини" - този път до Република Франция.

Румен Скрински
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 854 )

МЕСТИМ СТРЕЛКИТЕ С ЧАС НАПРЕД 
28.03.2015г.
На 29 март в 3.00 часа се въвежда лятното часово време. Тогава часовниците се преместват с един час напред, съобщиха от ГД "Национален център по метрология" към Българския институт по метрология.

Лятното часово време е система, въведена за спестяване на разходи за осветление чрез увеличаване на използването на дневна светлина. При нея официалното време се измества обикновено с един час по-напред от астрономическото време, като остава така за пролетните и летните месеци. Целта е подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище.

За пръв път сериозно то е предложено от Уилям Уилет през 1907 г. Той обаче не успява да убеди британския парламент да го приеме въпреки наличието на значително лоби. Идеята за лятно часово време за пръв път се въвежда на практика от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г. Скоро след това Великобритания последват примера, като в началото въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. В България лятното часово време е въведено на 1 април 1979 година.

Връщането към астрономическото часово време ще бъде в 4.00 часа на 25 октомври, когато часовниците ще се върнат с един час назад.

www.btvnovinite.bg
view entry ( прегледа: 848 )

Читатели сигнализират: Измамници се представят за калайджии с цел кражба 
27.3.2015
Измамници извършват калайджийски и тенекеджийски услуги в района на Павел баня
Измамници извършват калайджийски и тенекеджийски услуги в района на Павел баня
Получихме сигнали от граждани за група от измамници, извършващи калайджийски и тенекеджийски услуги. Те заблуждават, изнудват и ограбват гражданите по хитро отработена престъпна схема:

Влизат в контакт с предварително набелязани семейства, като им предлагат на атрактивни цени за:

– Поставяне улуци, водосточни тръби, улами и пр.

– Почистване на улуците от ситния промит пясък, събран в тях, който им бил нужен при извършване на калайджийските услуги;

След като получат съгласие на собствениците, наглеците извършват услугата или част от нея и връчват на стопаните сметки за суми, надвишаващи с пъти предварително уговорените. Ако шокираните хора откажат да ги платят, измамниците се обаждат по мобилен телефон и на адреса светкавично пристигат с коли още 15-20 души, които чрез изнудване и заплахи ги принуждават да се издължат, включително си позволяват да „конфискуват” предмети от тяхното имущество, след което изчезват.

Бъдете бдителни!

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 860 )

"Детелини" в близка среща с Дон Кихот 
26.3.2015
Представителен  фолклорен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл
Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл
Представителен танцов ансамбъл Детелини-Павел баня на участие в Мадрид Представителен танцов ансамбъл Представителен танцов ансамбъл
Представителен танцов ансамбъл "Детелини" -Павел баня на участие в Мадрид. Снимките са предоставени на Pavelbanya.eu

В днешния свободен ден за разглеждане на забележителностите на испанската столица, нашите танцьори от ансамбъл "Детелини" посетиха дома на Мигел де Сервантес Сааведра - автор на световния шедьовър, "Дон Кихот".

Тази вечер по програма предстои първият спектакъл пред българската общност в Мадрид. Нашите сънародници ще се насладят на танци като "Гергьовден", "Шопска сюита" и "Ергенаши" в рамките на час и половина концертна програма, подготвена от "Детелини".

Предлагаме Ви атмосфера от Мадрид в снимки от днешния ден, посветен на културен туризъм.
Част фотосите ни изпрати Христо Костадинов, а останалите са взети назаем от фейсбук профилите на танцьорите.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 903 )


<< <Предишна | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | Следваща> >>