Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 25 години на сцената
Павел баня
25 години на сцената 
29.4.2014
Ръководството на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" фиксира дата и час за своя 25-годишен юбилеен концерт спектакъл.

Събитието е предвидено за 14 юни от 20:00ч. в Павел баня в рамките на традиционния Празник на розата и минералната вода.

Организаторите обещават множество изненади за своята публика: нови хореографии, постановки шедьоври и атрактивни участия на ветерани танцьори.

От днес в центъра на курорта може да бъде видян и специално изработеният за юбилея на павелбанския състав билборд, за чиято реализация имат заслуги хора като Христо Христов, Кольо Кавръков, Борислав Марков, Недялко Несторов, Лальо Райчев, Георги Пондев.

Репетициите на "Детелини" продължават и в дните около майските празници, а повече информация за галаконцерта може да откриете на създаденото събитие във фейсбук - https://www.facebook.com/events/756782814362262/?ref_dashboard_filter=upcoming

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1097 )

Две кражби в Павелбанско 
28.04.2014
На 25 април в УП – Павел Баня е получен сигнал от 45-годишен жител на с. Скобелево, който заявил, че неизвестно лице е отворило плъзгащ се прозорец на паркирания от него автобус в центъра на с. Скобелево и е отнело от там 80 лв.

От незабавно проведените оперативни мероприятия е установено, че сумата е отнета от две момчета на 12 и 13 години от с. Скобелево.

На 25 април в УП – Павел Баня е получен сигнал за кражба от незаключено сервизно помещение, намиращо се в двора на потърпевшия на ул. „Христо Ботев”.

Установено е, че неизвестно лице незаконно е проникнало в сервизното помещение и е отнело от там моторна резачка „Щил”, ударна бормашина”Райдър”, бормашина „Елтос”, ъглошлайф ”Елтос” и 25 м трифазен удължител.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1113 )

С Томина неделя завършва Светлата седмица 
27.4.2014
През първата неделя след Възкресение Христово християните почитат паметта на апостол Тома - един от Христовите ученици.

В историята Тома е известен с прозвището си Неверни. След като Христос възкръсва и се явява на учениците си, Тома не е сред тях. Когато по-късно те му казват „Видяхме Господа", той им отвръща: „Ако не видя на ръцете му раните от гвоздеите и не сложа ръка на ребрата му, няма да повярвам." Христос се обръща към него и му казва: "Дай си пръста тук и виж ръцете ми, дай ръката си и я сложи на ребрата ми. И не бъди невярващ, а вярващ. Понеже ме видя, повярва ли? Блажени са тези, които, без да видят, са повярвали".

Названието Томина неделя идва от името на неделния ден, на който според християнския календар възкръсналият Христос се явява на учениците и последователите си.

Седмицата след Великден се нарича още Светла или Празна, поради забраната да се работи каквото и да е. Томината неделя слага завършека на великденския празничен цикъл.

По информация на btvnews.bg


view entry ( прегледа: 1125 )

Разкриха дърварите - апаши 
15.4.2014
Във връзка с проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконен добив на дървесина, при която в землището на Павел Баня бяха открити три каруци, натоварени с 4,5 куб. м незаконно придобити дърва за огрев, органите на реда от РУП – Казанлък установиха извършителите.

Това са А.С. на 22 години, Т.И. на 20 години и Т.М. на 24 години – и тримата от Павел Баня. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1095 )

Стаи за гости "При Германеца" отвориха врати 
23.4.2014
От днес собствениците на самостоятелни стаи "При Германеца" Павел баня очакват своите гости. Всяка стая е оборудвана със собствен санитарен възел, климатик, интернет и телевизор.

Гостите могат да отпочинат на широката веранда с южно изложение. Изградена е и специална беседка - барбекю с кухненски кът за пълно удобство на почиващите.

Собствениците споделят: "Опитваме се да вземем участие в подобряването и разширяването на туристическите услуги, които се предлагат в Павел баня. Разчитаме клиентите ни да останат доволни от престоя си и да ни гостуват отново".

"При Германеца" Ви очакват целогодишно в центъра на Павел баня, на цени от 25лв. за стая на вечер.

Повече информация...


view entry ( прегледа: 1131 )

Стартира ремонт на пътя Шипка - Павел баня 
22.4.2014
Утре – 23 април, в Павел баня инж. Илиана Захариева, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще стартира превантивния ремонт на участък от второкласния път ІІ-56 Шипка - Павел баня.

В церемонията ще участва и областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, съобщават от пресцентъра на агенцията.
За стартирането на ремонтните дейности са осигурени 500 хил. лева от бюджета на АПИ. Средствата са от спестените за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа.

Път ІІ-56 започва от гр. Шипка, минава през населените места Горно Сахране, Павел Баня, Турия и продължава в област Пловдив.
Строителните дейности на обекта ще бъдат изпълнени от Обединение „Стара Загора 2010”, гр.Стара Загора, по договора за текущо, превантивно и зимно поддържане на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Стара Загора.

www.Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1132 )

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА 
22.4.2014
Ученици и учители на СОУ "Христо Ботев" излязоха на традиционното пролетно почистване тази сутрин. Оборка на училищния двор, засаждане на растителност и освежаване на района около сградата - това са част от дейностите на ентусиастите в днешния Международен ден на Земята. Останалите училища в населените места на общината също участваха в почистването.

От Община Павел баня напомнят на всички желаещи доброволци, които искат да се включат в националната кампания, "Да изчистим България за един ден", на 26 април, че могат да го направят, като предварително заявят своето желание на телефон 04361/ 21-44. В деня на почистването доброволците трябва да се явят пред сградата на общинска администрация в град Павел баня или пред кметствата по населени места в 9:00 часа, където ще получат своите помощни материали, предоставени от организаторите на кампанията.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1133 )

По-ранен розобер тази година 
21.4.2014
Розоберът тази година ще започне по-рано. Прогнозата е, че заради топлата зима събирането на розовия цвят ще започне с около 10 дни по-рано. За първи път от години обаче в Казанлък и региона има останало неизкупено розово масло.

От розова градина, голяма около 75 декара, ще се произведат около 30 тона розов цвят. От тях ще излязат едва 9-10 кг розово масло.

Въпреки трудоемкия добив, производителите имат близо 200 килограма непродадено от миналата година розово масло.

„Причината според мен е високите изкупни цени на розовия цвят миналата година. Оттам и високите цени на самия продукт. Френските компании, които го купуват, отказват на тези високи цени”, обяснява Стефан Иванов – розопроизводител.

Килограм розово масло миналата година се е продавало до 7 400 евро, казват от бранша. Тази година цената ще е с около 20-30 % по-ниска. Очакванията са за силна реколта. Най-лошото, което може да се случи по време на розобера, е силен сух вятър.
„Концентрацията на розовото масло е във венчелистчетата и при сухо време и силен вятър става загуба на етерични масла”, казва Васил Базитов - институт по розата и етеричните масла, Казанлък.

Тази година вместо в началото на май розоберът ще започне още в края на април.

www.btvnews.bg

view entry ( прегледа: 1148 )

Празнична Светла седмица 
21.4.2014
Цялата седмица след Великден се нарича Томина неделя, Светлата неделя, позната още като „Празна”, защото през нея работа не се похваща, а само ”се празнува”. Според традицията през тези дни жените не насаждат кокошки, защото няма да се излюпят пиленца, а мъжете не подрязват млади фиданки, защото няма да родят никога плод. Народните обичаи, които се изпълняват през тази седмица, финализират празничния великденски цикъл.

Вторият ден на Великден е „Разтурни, Разметен понеделник”, по името на старинния народен обичай „размятване на яйца”, който според поверието ще предпази от градушка и ще донесе плодородие. Момите и ергените отиват на една поляна и разделени в две групи една срещу друга търкалят червени яйца помежду си.

На Светла сряда се извършват интересни народни обреди. В Западна България на селското хорище моми и ергени играят „Ладино хоро” – девойките се залавят в кръг, а две от тях държат кърпа над веригата. На три пъти те разсичат хорото и всяка мома се провира през арката от кърпи. Другите пеят песен за последната мома в редицата и в нея предричат за какъв момък ще се омъжи тя – за коняр, овчар или говедар.

На този ден в Странджа от стари времена момите изпълняват обичая „Мара лишанка”.

Четвъртъкът в някои селища е известен като Конски Великден. Рано сутрин жените ходят на нивите, обикалят ги три пъти и заравят в някой мравуняк червено яйце и парче от великденските погачи, за да прогонят облаците и градушките и да се роди много жито.
В петък от Светлата неделя в Тракия се почита Лятна света Петка. В Странджа тя се нарича св. Петка Балъклия, т.е. Рибна. Вярва се, че курбанът в чест на Лятна св. Петка пази землището от наводнения, градушки или суша.

Великденските празници завършват с Томина неделя, в която се почита паметта на Свети Тома, наречен „Неверни”, защото според евангелските писания, когато мълвата за изчезналото тяло Господне се разнесла, единствен апостол Тома не повярвал и се убедил в чудото едва когато докоснал раните от гвоздеите, с които Исус бил прикован на кръста.

На Томина неделя по стара традиция жените повторно боядисват яйца, които наричат за душите на умрелите като вярвали, че спазвайки тази традиция, ще ги предпазят от превръщането им във вампири. През Томина неделя именници са всички с имената Тома, Томислав, Томислава.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1112 )

"Аз съм Пътят и Истината, и Животът..." ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! 
20.4.2014

Честито Възкресение Христово!
Нека То ни донесе повече вяра духовност и разбиране!
Нека То бъде повод за вглеждане в християнските добродетели!
Нека То ни направи по-жертвоготовни и обичащи ближния си!

Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 1136 )


<< <Предишна | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | Следваща> >>