Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Започва изпускане на вода от язовир Копринка
Павел баня
Започва изпускане на вода от язовир Копринка 
19.4.2014
Обилните валежи през последните дни на територията на община Казанлък и община Павел баня доведоха до препълване на язовир Копринка.

Водата е на 5 сантиметра от приливниците и започва спешно изпускане на вода, това съобщи за kazanlak.com кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Призовават се за внимание хората, които се намират близо до река Тунджа. Призовават се пастирите да не пускат животни близо до река Тунджа в участъка след язовир Копринка. Стоянова допълни, че се следи ситуацията на всички реки и язовири на територията на общината.

В четвъртък е имало проблем с река Лешница, която е излязла от коритото си и е наводнила къщи в село Голямо Дряново. Проблемът там е овладян с помощта на Община Казанлък и техника на частната фирма „Пи Ес Ай“ и техника на бизнесмените Неждет Яшар и Кънчо Кутев.

От метеорологичната станция на НИМХ съобщиха, че в града на розите от 16-ти до момента се е изсипало количество от над 68 литра дъжд на квадратен метър, което е над два пъти от средно месечната норма.

Кazanlak.com
view entry ( прегледа: 1064 )

ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН ОТ СТРАСТНАТА СЕДМИЦА 
19.4.2014

На Велика събота православната църква възпоменава телесното погребение на Исус Христос и слизането на Богочовека в Ада.
Църковното богослужение продължава през целия ден, като се слива с вечерните песнопения, посветени на Възкресението.

Днешният ден се прославя като "най-благословения седми ден", в който Словото Божие лежи в гроба като мъртъв човек, но идва времето и за спасението на света. Положен вече в гроба, Духът на Исус е в ада, за да разкъса оковите му и да отвори отново райските двери. Това ще се случи на другия ден - в Неделята, наречена с най-краткото име - Великден.

Жените посещават гробищата, преливат и прекадяват, раздават боядисани яйца и хляб за душите на мъртвите. Обикновено в събота се месят и пекат обредните великденски хлябове. Велика събота е и последният ден, в който могат да се боядисат яйцата за Възкресение.

Денят е свързан с оплакването и погребението на Исус Христос от майка Му, Света Богородица, и от жени, носещи миро. Гробът Му е запечатан и пред него е поставена стража.

Тази вечер миряните в тържествена процесия обикалят православните храмове, след което в полунощ се поздравяват с "Христос Воскресе", на което се отговаря "Воистина Воскресе". Свещеникът изнася запалена свещ, от която всички присъстващи християни палят своите и ги отнасят в домовете си.

По информация на БГНЕС
view entry ( прегледа: 1094 )

ПЪТЯТ КЪМ ГОЛГОТА 
18.4.2014

Разпети петък е най-тъжният и най-тежкият ден за Божия Син Исус Христос. След Тайната вечеря, молитвата в Гетсиманската градина и предателството на Иуда, Христос е бил разпитван, вменили Му вина, а римският наместник, Пилат Понтийски, подстрекаван от тълпата, която крещяла "Разпни Го", издал тежка присъда.

За Исус пътят към Голгота бил изпълнен с неимоверни страдания, поругавания и мъки. В часа на Разпятието Му земята се разтресла, а небето се изпълнило с черни облаци.

На Велики петък Месията бил погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която властите оставили стража и огромен камък на входа. Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг: Църквата повелява тогава да не се яде, нито да се пие (дори вода). А народът казва, че днес и пиле не пее, и гнездо не вие. Всяко дихание е съпричастно на Богочовека. В петък никой не подхваща каквато и да е работа.

През деня не се служи Света литургия, защото сам Господ е принесъл Себе Си в жертва. В църквата се припомнят и съпреживяват Христовите страдания, смъртта и погребението Му. Преди началото на службата на специално издигнато място в средата на храма, се издига символичен гроб, украсен с цветя, а на престола се поставя Плащеницата - платът, с който е било завито мъртвото тяло на Христос след свалянето Му от кръста.

След като се изнесе Плащеницата на вечерното богослужение, с нея се обикаля около църквата и символично се извършва погребението на Исус.

Христовото Опело започва по традиция в православните храмове след 19:30 часа.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1116 )

ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ И ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК 
17.4.2014
Днешният ден се определя като най-важният от Страстната седмица.

Исус Христос се среща с апостолите на Тайна вечеря, която е последната преди Разпятието Му. На нея е установено тайнственото причастие. Христос взел хляб, благословил го, разчупил го, раздал на учениците си и казал: "Вземете, яжте, това е моето тяло!". После вдигнал чашата и казал: "Пийте от нея всички. Това е моята кръв на Новия завет, която за вас и на мнозина се пролива за прощение на греховете". След причастието Христос признал пред своите ученици, че ще бъде предаден.

Евангелията разказват още за молитвата на Исус в Гетсиманската Градина под Елеонския хълм, както и за предателската целувка на Иуда Искариотски.

Традицията повелява рано сутринта на този ден да се боядисват великденските яйца, замесва се тестото за великденския обреден хляб, приготвят се козунаците.
В българската народна памет широко разпространено е поверието, че в полунощ на Велики четвъртък небето се отваря и душите на мъртвите слизат на земята.
На Велики четвъртък след Света литургия в православните храмове се отслужва Велик маслосвет.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1092 )

Отстъпката при плащане на общинските данъци важи до края на Април 
16.4.2014
На 30-ти април изтича срокът, в който гражданите от община Павел баня могат да заплатят данъчните си задължения и такси с 5% отстъпка. Плащането се извършва на гишето на дирекция „Местни данъци и такси”, което се намира в сградата на община Павел баня. Работното време на касата е от 8:00 до 17:00 всеки работен ден.

Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски приканва всички граждани да се възползват от отстъпката, която е в сила до края на месец април.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1107 )

Определиха избирателните комисии 
15.4.2014
Седемнадесет са утвърдените с решение на РИК - Стара Загора избирателни секции в Община Павел баня за предстоящите евроизбори, които ще се проведат на 25 май 2014 година.

До момента не са образувани двете специални секции, които се помещават в сградите на центровете за рехабилитация в града, но крайният срок, в който може да бъде направено това изтича на 22 май 2014 година.

Представители на общинската администрация град Павел баня ще участват в предстоящите консултации с РИК на 16 април, на които ще бъде определен съставът на СИК.

Актуалните избирателни списъци вече са разлепени по места. От общинската администрация припомнят, че до 10 май 2014 година в кметствата по населените места ще се приемат заявления за гласуване по настоящ адрес. От тази услуга ще могат да се възползват всички избиратели, които имат различен постоянен и настоящ адрес.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1093 )

Изграждат нови спортни площадки в павелбанско 
15.4.2014

Започва изграждането на многофункционални спортни площадки в община Павел баня. Новината потвърди народния представител Атанас Пъдев.

От Община Павел баня уточниха, че в следващите дни се очаква и отговор за финансирането на проекта за площадка за уличен фитнес в град Павел баня.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1077 )

Бързо полицейско производство 
14.4.2014
На 12 април в 04:00 ч в посока изток-запад по ул. „Македония” се е движил л.а. „БМВ” управляван от И.Х. на 25 години от с. Асен.

Поради движение с несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) скорост водачът губи контрол над управлението на колата, излиза вдясно по посока на движението, качва се на тротоар и се блъска в дърво.

Тестът с дрегер на водача е отчел 1,51 промила.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 1049 )

Великден в Павел баня! 
view entry ( прегледа: 1105 )

Експерти на EVN проведоха срещи в Казанлък и Павел баня 
11.4.2014
В рамките на кампанията „EVN при Вас“ представители на електроразпределителното дружество се срещнаха с клиенти в Казанлък и Павел баня.

Сред обсъжданите теми бяха конкретни потребителски въпроси, теми от сферата на клиентското обслужване, въпроси свързани с поддръжка на мрежата в района, работата на аварийните екипи. Важен акцент бяха и услугите, които дружеството предлага на клиентите си за информация по SMS и имейл. Срещата в Казанлък беше организирана съвместно с обществения посредник Гинка Щерева. В присъствието на клиенти и кметове на малки населени места бяха обсъдени важни за клиентите теми, свързани с обслужването по райони.

Инициативата „EVN при Вас“ за директен контакт с клиенти стартира през есента на 2013 г. Тя включва посещение на място от експерти на дружеството по общини и кметства, включително и в малки населени места, които са отдалечени от местния EVN-офис. Посещенията са предварително обявени с цел провеждане на отворена за всички дискусия по теми от интерес за клиентите.

Срещите се провеждат в присъствието на клиенти, представители на общински администрации. Прекият диалог и контакт позволява получаването на директна обратна връзка от страна на клиентите в тези общини, което прави инициативата все по-популярна.

За период от 7 месеца бяха посетени населени места в 28 общини от всички девет административни области, обслужвани от EVN България. Това дава основание на компанията да продължи активно своята инициатива „EVN при Вас“.

www.novinata.bg
view entry ( прегледа: 1096 )


<< <Предишна | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Следваща> >>