Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ПЪТЯТ КЪМ ГОЛГОТА
Павел баня
ПЪТЯТ КЪМ ГОЛГОТА 
18.4.2014

Разпети петък е най-тъжният и най-тежкият ден за Божия Син Исус Христос. След Тайната вечеря, молитвата в Гетсиманската градина и предателството на Иуда, Христос е бил разпитван, вменили Му вина, а римският наместник, Пилат Понтийски, подстрекаван от тълпата, която крещяла "Разпни Го", издал тежка присъда.

За Исус пътят към Голгота бил изпълнен с неимоверни страдания, поругавания и мъки. В часа на Разпятието Му земята се разтресла, а небето се изпълнило с черни облаци.

На Велики петък Месията бил погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която властите оставили стража и огромен камък на входа. Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг: Църквата повелява тогава да не се яде, нито да се пие (дори вода). А народът казва, че днес и пиле не пее, и гнездо не вие. Всяко дихание е съпричастно на Богочовека. В петък никой не подхваща каквато и да е работа.

През деня не се служи Света литургия, защото сам Господ е принесъл Себе Си в жертва. В църквата се припомнят и съпреживяват Христовите страдания, смъртта и погребението Му. Преди началото на службата на специално издигнато място в средата на храма, се издига символичен гроб, украсен с цветя, а на престола се поставя Плащеницата - платът, с който е било завито мъртвото тяло на Христос след свалянето Му от кръста.

След като се изнесе Плащеницата на вечерното богослужение, с нея се обикаля около църквата и символично се извършва погребението на Исус.

Христовото Опело започва по традиция в православните храмове след 19:30 часа.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 780 )

ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ И ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК 
17.4.2014
Днешният ден се определя като най-важният от Страстната седмица.

Исус Христос се среща с апостолите на Тайна вечеря, която е последната преди Разпятието Му. На нея е установено тайнственото причастие. Христос взел хляб, благословил го, разчупил го, раздал на учениците си и казал: "Вземете, яжте, това е моето тяло!". После вдигнал чашата и казал: "Пийте от нея всички. Това е моята кръв на Новия завет, която за вас и на мнозина се пролива за прощение на греховете". След причастието Христос признал пред своите ученици, че ще бъде предаден.

Евангелията разказват още за молитвата на Исус в Гетсиманската Градина под Елеонския хълм, както и за предателската целувка на Иуда Искариотски.

Традицията повелява рано сутринта на този ден да се боядисват великденските яйца, замесва се тестото за великденския обреден хляб, приготвят се козунаците.
В българската народна памет широко разпространено е поверието, че в полунощ на Велики четвъртък небето се отваря и душите на мъртвите слизат на земята.
На Велики четвъртък след Света литургия в православните храмове се отслужва Велик маслосвет.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 748 )

Отстъпката при плащане на общинските данъци важи до края на Април 
16.4.2014
На 30-ти април изтича срокът, в който гражданите от община Павел баня могат да заплатят данъчните си задължения и такси с 5% отстъпка. Плащането се извършва на гишето на дирекция „Местни данъци и такси”, което се намира в сградата на община Павел баня. Работното време на касата е от 8:00 до 17:00 всеки работен ден.

Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски приканва всички граждани да се възползват от отстъпката, която е в сила до края на месец април.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 769 )

Определиха избирателните комисии 
15.4.2014
Седемнадесет са утвърдените с решение на РИК - Стара Загора избирателни секции в Община Павел баня за предстоящите евроизбори, които ще се проведат на 25 май 2014 година.

До момента не са образувани двете специални секции, които се помещават в сградите на центровете за рехабилитация в града, но крайният срок, в който може да бъде направено това изтича на 22 май 2014 година.

Представители на общинската администрация град Павел баня ще участват в предстоящите консултации с РИК на 16 април, на които ще бъде определен съставът на СИК.

Актуалните избирателни списъци вече са разлепени по места. От общинската администрация припомнят, че до 10 май 2014 година в кметствата по населените места ще се приемат заявления за гласуване по настоящ адрес. От тази услуга ще могат да се възползват всички избиратели, които имат различен постоянен и настоящ адрес.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 761 )

Изграждат нови спортни площадки в павелбанско 
15.4.2014

Започва изграждането на многофункционални спортни площадки в община Павел баня. Новината потвърди народния представител Атанас Пъдев.

От Община Павел баня уточниха, че в следващите дни се очаква и отговор за финансирането на проекта за площадка за уличен фитнес в град Павел баня.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 755 )

Бързо полицейско производство 
14.4.2014
На 12 април в 04:00 ч в посока изток-запад по ул. „Македония” се е движил л.а. „БМВ” управляван от И.Х. на 25 години от с. Асен.

Поради движение с несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) скорост водачът губи контрол над управлението на колата, излиза вдясно по посока на движението, качва се на тротоар и се блъска в дърво.

Тестът с дрегер на водача е отчел 1,51 промила.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 740 )

Великден в Павел баня! 
view entry ( прегледа: 781 )

Експерти на EVN проведоха срещи в Казанлък и Павел баня 
11.4.2014
В рамките на кампанията „EVN при Вас“ представители на електроразпределителното дружество се срещнаха с клиенти в Казанлък и Павел баня.

Сред обсъжданите теми бяха конкретни потребителски въпроси, теми от сферата на клиентското обслужване, въпроси свързани с поддръжка на мрежата в района, работата на аварийните екипи. Важен акцент бяха и услугите, които дружеството предлага на клиентите си за информация по SMS и имейл. Срещата в Казанлък беше организирана съвместно с обществения посредник Гинка Щерева. В присъствието на клиенти и кметове на малки населени места бяха обсъдени важни за клиентите теми, свързани с обслужването по райони.

Инициативата „EVN при Вас“ за директен контакт с клиенти стартира през есента на 2013 г. Тя включва посещение на място от експерти на дружеството по общини и кметства, включително и в малки населени места, които са отдалечени от местния EVN-офис. Посещенията са предварително обявени с цел провеждане на отворена за всички дискусия по теми от интерес за клиентите.

Срещите се провеждат в присъствието на клиенти, представители на общински администрации. Прекият диалог и контакт позволява получаването на директна обратна връзка от страна на клиентите в тези общини, което прави инициативата все по-популярна.

За период от 7 месеца бяха посетени населени места в 28 общини от всички девет административни области, обслужвани от EVN България. Това дава основание на компанията да продължи активно своята инициатива „EVN при Вас“.

www.novinata.bg
view entry ( прегледа: 764 )

Община Павел баня се готви Да изчисти България за един ден  
10.4.2014
Община Павел баня започна организацията на националната кампания „Да изчистим България за един ден". Най-активно на територията на общината тя ще се проведе в периода от 22 до 26 април.

На 22 април традиционно ще бъдат почистени всички училищни дворове. В тази инициатива активно ще се включат представители на училищата по населените места, както и общинската администрация.
Всички желаещи доброволци, които искат да се включат в националната кампания на 26 април, могат да го направят, като предварително заявят своето желание на сайта на Община Павел баня или на тел. 21-44.

В деня на почистването всички доброволци трябва да се явят пред сградата на общинска администрация град Павел баня или пред кметствата по населени места в 9 часа, където ще получат своите помощни материали - ръкавици и чували, предоставени от организаторите на кампанията.

Гражданите могат да изпращат снимки и сигнали за най-замърсените територии от Община Павел баня на сайта на общината не по-късно от 17 април, за да може предварително да се определи територията, която ще бъде почистена в деня на националната кампания – 26 април.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 779 )

Иззеха цигари без бандерол 
10.4.2014
Цигари без бандерол са иззети от полицейски служители в Павел Баня и Казанлък, съобщиха от пресцентъра на полицията.

5400 къса цигари са открити при претърсване на лек автомобил от служители на полицейското управление в Павел Баня. Автомобилът е управляван от 47-годишен мъж от село Гъбарево. Цигарите са от марките „Феймъс" и „Валвет". По случая е образувано бързо производство.

По информация на ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 785 )


<< <Предишна | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Следваща> >>