Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Община Павел баня се готви Да изчисти България за един ден
Павел баня
Община Павел баня се готви Да изчисти България за един ден  
10.4.2014
Община Павел баня започна организацията на националната кампания „Да изчистим България за един ден". Най-активно на територията на общината тя ще се проведе в периода от 22 до 26 април.

На 22 април традиционно ще бъдат почистени всички училищни дворове. В тази инициатива активно ще се включат представители на училищата по населените места, както и общинската администрация.
Всички желаещи доброволци, които искат да се включат в националната кампания на 26 април, могат да го направят, като предварително заявят своето желание на сайта на Община Павел баня или на тел. 21-44.

В деня на почистването всички доброволци трябва да се явят пред сградата на общинска администрация град Павел баня или пред кметствата по населени места в 9 часа, където ще получат своите помощни материали - ръкавици и чували, предоставени от организаторите на кампанията.

Гражданите могат да изпращат снимки и сигнали за най-замърсените територии от Община Павел баня на сайта на общината не по-късно от 17 април, за да може предварително да се определи територията, която ще бъде почистена в деня на националната кампания – 26 април.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1061 )

Иззеха цигари без бандерол 
10.4.2014
Цигари без бандерол са иззети от полицейски служители в Павел Баня и Казанлък, съобщиха от пресцентъра на полицията.

5400 къса цигари са открити при претърсване на лек автомобил от служители на полицейското управление в Павел Баня. Автомобилът е управляван от 47-годишен мъж от село Гъбарево. Цигарите са от марките „Феймъс" и „Валвет". По случая е образувано бързо производство.

По информация на ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 1062 )

Обществено полезен труд за незаконните дървосекачи 
9.4.2014
Хванатите за незаконна сеч да бъдат осъждани на пробация чрез обществено полезен труд, е една от мерките за справяне с безобразното изсичане на горите. Важният за старозагорци въпрос събра на среща при областния управител Живка Аладжова представители на институции и кметовете на общини, пряко засегнати от проблема. Данните сочат, че през изминалата година осъдените са били 24, а от януари до март 14 са в пробация.

Предстои да бъде изготвен график за съвместни проверки между полиция, Дирекция Горско стопанство и Регионалната дирекция по горите, ще се проведе среща с представители на НАП и горското стопанство, на която ще се обсъди проблема с ниската събираемост на наложените санкции, беше решено още на срещата при Аладжова. До края на тази седмицата ще стане ясно в какъв срок да бъде въведен ограничителен режим за каруци, коне и камиони на определени места в района на Карасиврия. През 2013 година освен конфискуваните 14 автомобила, са прибрани 94 каруци, 30 коня и 56 резачки.

Трудно е да се изчислят щетите, нанесени от незаконната сеч, коментира шефът на Регионалната дирекция по горите Петър Заяков. За изминалата година данните сочат, че са били иззети 900 кубика дървесина за огрев и още 37 кубика друга дървесина. Междувременно стана ясно, че от октомври 2013 до сега са издадени 1500 заявления с разрешителен режим за добиване на дърва за огрев в местността Карасиврия. Това е т.нар. техническа сеч, чрез която се дава възможност гората да се възстанови. Документите са за изсичане само на високите пънчета, увери шефът на Държавно горско стопанство Севдалина Иванова.

На срещата при областния управител присъства и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи" Валери Иванов, според когото наетата охранителна фирма се справя качествено със задълженията си. Дали договорът й с общината ще бъде продължен зависи от решението на кмета Живко Тодоров. Началникът на ОД МВР Иван Чолаков потвърди, че в най-скоро време съдът ще се произнесе по случая с дисциплинарно уволнения миналата година полицай. Униформеният вземал пари, за да може натоварените с незаконна дървесина каруци да преминават необезпокоявани.

Съвместните действия между институциите и изпълнението на набелязаните мерки ще бъдат предмет на втора среща, обеща областният управител Живка Аладжова.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 998 )

Депутатът Атанас Пъдев от Павел баня си купи акции на ЦСКА 
8.4.2014
Пореден депутат помогна на ЦСКА, съобщава официалният сайт на армейците. Народният представител от Коалиция за България Атанас Пъдев си купи акции от червения клуб.

Въпреки интереса на депутати към ценните книжа на червените, търсенето остава доста под очакванията. Вчера бяха продадени малко под 5000 акции, а днес до обяд - около 2500.

Ето и съобщението, публикувано на сайта на ЦСКА:


Армейци,

След като групата от народни представители от фен клуба на ЦСКА в парламента си закупи акции вчера, това направи и депутатът от Коалиция за България Атанас Пъдев.

donbalon.bg
view entry ( прегледа: 1029 )

Стипендии и за първокурсниците от Павел баня 
8.4.2014
На 4 април 2014 година изтече срокът, в който студенти първи курс редовно обучение можеха да подават своите заявления за отпускане на еднократни стипендии. Средствата за целта се предоставят от Община Павел баня, а едно от основните изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите е да имат адресна регистрация на територията на Общината.

Постъпилите в деловодството набор от документи са над 20, които ще бъдат разгледани от предварително сформирана комисия, която ще обяви списък с одобрените стипендианти за 2014 година. Всеки един от тях ще получи сумата от 300 лева.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1048 )

АКЦИИ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ В ОБЛАСТТА 
8.4.2014
В рамките на пролетната Национална кръводарителска кампания по безвъзмездно кръводаряване " Запалете свещичка, подарете любов", по повод Цветница, Областният съвет на БЧК и Районния център по трансфузионна хематология - Стара Загора организират акции по безвъзмездно кръводаряване.

Първата ще бъде на 10 април в село Горно Черковище. Следващите дати са 13 април в Кръвния център в Стара Загора и 14 април в Дневния център за възрастни хора в село Братя Даскалови.
view entry ( прегледа: 1066 )

Поздравителен адрес! 
7.4.2014

view entry ( прегледа: 1042 )

Поздравителен адрес! 
7.4.2014

view entry ( прегледа: 1057 )

Мъж е в болницата след тежка катастрофа с автобус 
5.4.2014
Автобус с около 20 пътници катастрофира на подбалканския път София – Бургас, близо до разклона за Павел баня, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Тази сутрин около 7 часа лек автомобил - "Фиат Браво" с бургаска регистрация, буквално се врязва странично в автобус, който е превозвал работници на частна фирма. От удара се скъсват маркучите за спирачките на автобуса, педалите се повреждат, а лявата предна гума се забива в купето и това прави автобуса почти неуправляем.

Само професионализма на шофьора спасява пътниците. Близо 350 метра той е държал автобуса с неимоверни усилия, въпреки трудностите не е допуснал да се стигне до по-сериозен инцидент с пътниците. Водачът на Фиата е откаран в спешното отделение в Казанлък със сериозни травми. Колата е с изцяло отнесена лява страна, а части от автомобила се търкаляха по пътното платно в радиус от 200-300 метра.


Движението е ограничено и се осъществява в едната лента. Пътна полиция изяснява причините за инцидента. По предварителна информация най-вероятно виновник за катастрофата е шофьорът на Фиата, който е заспал.

На същото това място преди време стана тежка катастрофа между кола и микробус, при която загинаха трима души.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 1042 )

Позиция на Pavelbanya.eu по случая с журналиста Генка Шикерова 
4.4.2014
Pavelbanya.eu заявява категоричната си подкрепа към журналиста Генка Шикерова и други представители на журналистическата гилдия, които са били жертва на репресии, в резултат на изпълнение на служебните си ангажименти.

Грубото посегателство срещу свободата на словото е недопустимо в една демократична държава, каквато е България. Считаме, че правото на свободно мнение и изразяване е фундаментална ценност, която трябва да бъде защитавана с всички средства и механизми на законодателството. Протестът на българските журналисти е знак за разстроеност на усещането за демократичност и правота.

Необходима е адекватна реакция от страна на компетентните органи, които да се заемат, с разкриването на зачестилите напоследък покушения срещу работещите в сферата на масовата информация.
Нужна е също така силна подкрепа от страна на обществото, което трябва да реагира с остра нетърпимост към подобни актове, застрашаващи човешки живот и уронващи престижа и авторитета на България пред световната общност.

Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 1064 )


<< <Предишна | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | Следваща> >>