Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Колоездачният сезон - открит
Павел баня
Колоездачният сезон - открит 
4.4.2014
Вчера бе открит Сезонът на българското колоездене с традиционната колоездачна обиколка, която се проведе на площада в Павел баня.

Основната цел на организаторите на състезанията от този клас - Община Казанлък, Община Павел баня, Българският колоездачен съюз и Колоездачен клуб „Лястовица - 1905”, Казанлък, е да популяризират колоезденето като атрактивен и модерен тип спорт сред подрастващите.

Събитието се отбелязва всяка година и дава начало на редица състезания, които са част от спортния календар на Българския колоездачен съюз.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 956 )

За книгите и децата 
"Няма по-хубави приказки от тези, които животът създава!"
Ханс Кристиян Андерсен


За шеста поредна година в Павел баня се отбелязва Международният ден на детската книга.

Малчуганите от подготвителната група на детска градина "Синчец" и учениците от начален курс при СОУ "Христо Ботев" взеха участие в празничната програма, подготвена от училищното настоятелство и читалище "Напред - 1903".

На лятната сцена в курорта прозвучаха стихове за деца от български автори. Освен това се проведе и състезание по скороговорки.

Специален гост на празника бе поетесата Лили Вълчева, а в края на тържеството младите таланти получиха книжки и лакомства като подарък от училищното настоятелство.

Много ученици, учители и родители уважиха събитието, което всъщност отбелязва и рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен.

Честит празник и от екипа на www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 947 )

"Старци в Турия" е събитие на месеца 
1.4.2014
Не на шега дойде време да съобщим и победителя в традиционната класация, "Събитие на месец март". Провелият се фестивал на маскарадните игри, "Старци в Турия", повежда с 32% от гласовете. Две втори места (с по 22%) са за постановката "Априлско въстание" на Сирни Заговезни и отличията за възпитаниците на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

Бронзът с 10% от анкетираните остава за Община Павел баня, която раздаде стипендии на своите студенти.

Следващата класация очаквайте в края на април.
view entry ( прегледа: 934 )

Стартира програмата на Националния Осигурителен Институт за 2014г. 
1.4.2014
НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г.

Националният осигурителен институт информира, че от 31 март /понеделник/ започна изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г.

Средствата, предвидени за нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2014 г., са в размер на 15 362 329 лв. Сумата е същата като през миналата година. Предвижда се през тази година около 39 200 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация.

Програмата е с продължителност от 10 дни като НОИ поема цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 5 лв. за всеки ден от престоя. Всяко лице за сметка на бюджета на ДОО има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за период от шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Освен това заболяването им трябва да е диагностично уточнено, за което към съответния момент лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация.

Право да ползват програмата имат и лицата, получаващи лична пенсия за инвалидност.

Условието за тях е да не са навършили възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, да не са осигурени и срокът на инвалидността в експертното решение да не е изтекъл.

За Павел баня по орграмата на НОИ за 2014г. ще работи "Климато балнео лечебен хотел Павел баня" - част от ПРО ЕАД и СБР-НК клон Павел баня


Повече информация за процедурите, документите и цените можете да намерите във виртуалният информационен център - www.Pavelbanya.info

По информация на НОИ
view entry ( прегледа: 937 )

Банята в Павел баня ще работи денонощно 
1.4.2014
Градската баня в Павел баня и в седем други курорта в страната ще работи с ново работно време. Това съобщиха от Министерство на околната среда и минералните води.

Промяната се налага за да може да се посрещнат всички желаещи да ползват лечебните свойства на минераланта вода. Денонощният режим на работа на Павелбанската баня е само част от мерките, залегнали в стратегията за работа с клиенти.

Предвижда се още монтиране на нови душове, подмяна на сегашните вани с нови - хидрогалванични и в по-далечен хоризонт - изграждане на инсталация за рециклиране на отпадните минерални води.

Новото работно време важи от днес - 1-ви април.

Честит празник!

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 987 )

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В СОУ "ХРИСТО БОТЕВ" 
28.3.2014
Празник на буквите се проведе в СОУ "Христо Ботев" преди ден. Учениците от 1. "А" клас с класен ръководител Румяна Петрова и възпитаниците на Лалка Господинова от 1. "Б" представиха чрез интересни учебни задачи-игри наученото през годината пред своите родители и гости на тържеството.

Ръководството на училището подари на малчуганите театрална постановка, а родителите ги почерпиха със специално изработена за събитието торта.

По информация на СОУ "Христо Ботев" Павел баня
view entry ( прегледа: 1054 )

СЪБИТИЕ НА МЕСЕЦ МАРТ Е..? 
27.3.2014
С края на март идва и нашата традиционна анкета, изследваща общественото мнение :)

Имате възможност да гласувате за някое от предложенията за "Събитие на месеца". Резултатите като на шега ще оповестим на 1-ви април.
customer survey


view entry ( прегледа: 921 )

Откраднаха автобусната спирка в Скобелево 
26.3.2014
На 25 март около 10, 30 ч в УП – Павел Баня е получен сигнал за кражба от автобусна спирка в с. Скобелево на метален фургон, използван за подслон от чакащите пътници. От извършените незабавни оперативни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са 33-годишен мъж от Горно Сахране и мъж на 23 години от Казанлък. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 950 )

Павелбанец шофира в Казанлък с 1,43 промила 
26.3.2014
На 25 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 29- годишен от Павел Баня за това, че около 14:56 часа управлява по ул. „Ген. Столетов” в града л.а. „Опел” след употребата на алкохол – 1,43 промила.

ОД МВР- Стара Загора
view entry ( прегледа: 960 )

Павелбански "Орфеев извор" 
24.3.2014
Десетокласничката Анелия Иванова от Павел баня спечели бронзова лира на XIV-то издание на Националния музикално-фолклорен конкурс, "Орфеево изворче", който се проведе в Стара Загора.

Анелия е възпитаник на СОУ "Екзарх Антим I", гр. Казанлък, и от доста време насам се занимава с народно пеене.

Конкурсът се организира от Националния музикално-фолклорен съюз, "Орфеево изворче" и се проведе в дните 21., 22. и 23. март, като вчера приключи с гала-концерт на лауреатите.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 953 )


<< <Предишна | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | Следваща> >>