Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - "Старци в Турия" е събитие на месеца
Павел баня
"Старци в Турия" е събитие на месеца 
1.4.2014
Не на шега дойде време да съобщим и победителя в традиционната класация, "Събитие на месец март". Провелият се фестивал на маскарадните игри, "Старци в Турия", повежда с 32% от гласовете. Две втори места (с по 22%) са за постановката "Априлско въстание" на Сирни Заговезни и отличията за възпитаниците на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

Бронзът с 10% от анкетираните остава за Община Павел баня, която раздаде стипендии на своите студенти.

Следващата класация очаквайте в края на април.
view entry ( прегледа: 727 )

Стартира програмата на Националния Осигурителен Институт за 2014г. 
1.4.2014
НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г.

Националният осигурителен институт информира, че от 31 март /понеделник/ започна изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г.

Средствата, предвидени за нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2014 г., са в размер на 15 362 329 лв. Сумата е същата като през миналата година. Предвижда се през тази година около 39 200 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация.

Програмата е с продължителност от 10 дни като НОИ поема цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 5 лв. за всеки ден от престоя. Всяко лице за сметка на бюджета на ДОО има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за период от шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Освен това заболяването им трябва да е диагностично уточнено, за което към съответния момент лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация.

Право да ползват програмата имат и лицата, получаващи лична пенсия за инвалидност.

Условието за тях е да не са навършили възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, да не са осигурени и срокът на инвалидността в експертното решение да не е изтекъл.

За Павел баня по орграмата на НОИ за 2014г. ще работи "Климато балнео лечебен хотел Павел баня" - част от ПРО ЕАД и СБР-НК клон Павел баня


Повече информация за процедурите, документите и цените можете да намерите във виртуалният информационен център - www.Pavelbanya.info

По информация на НОИ
view entry ( прегледа: 724 )

Банята в Павел баня ще работи денонощно 
1.4.2014
Градската баня в Павел баня и в седем други курорта в страната ще работи с ново работно време. Това съобщиха от Министерство на околната среда и минералните води.

Промяната се налага за да може да се посрещнат всички желаещи да ползват лечебните свойства на минераланта вода. Денонощният режим на работа на Павелбанската баня е само част от мерките, залегнали в стратегията за работа с клиенти.

Предвижда се още монтиране на нови душове, подмяна на сегашните вани с нови - хидрогалванични и в по-далечен хоризонт - изграждане на инсталация за рециклиране на отпадните минерални води.

Новото работно време важи от днес - 1-ви април.

Честит празник!

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 772 )

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В СОУ "ХРИСТО БОТЕВ" 
28.3.2014
Празник на буквите се проведе в СОУ "Христо Ботев" преди ден. Учениците от 1. "А" клас с класен ръководител Румяна Петрова и възпитаниците на Лалка Господинова от 1. "Б" представиха чрез интересни учебни задачи-игри наученото през годината пред своите родители и гости на тържеството.

Ръководството на училището подари на малчуганите театрална постановка, а родителите ги почерпиха със специално изработена за събитието торта.

По информация на СОУ "Христо Ботев" Павел баня
view entry ( прегледа: 824 )

СЪБИТИЕ НА МЕСЕЦ МАРТ Е..? 
27.3.2014
С края на март идва и нашата традиционна анкета, изследваща общественото мнение :)

Имате възможност да гласувате за някое от предложенията за "Събитие на месеца". Резултатите като на шега ще оповестим на 1-ви април.
customer survey


view entry ( прегледа: 713 )

Откраднаха автобусната спирка в Скобелево 
26.3.2014
На 25 март около 10, 30 ч в УП – Павел Баня е получен сигнал за кражба от автобусна спирка в с. Скобелево на метален фургон, използван за подслон от чакащите пътници. От извършените незабавни оперативни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са 33-годишен мъж от Горно Сахране и мъж на 23 години от Казанлък. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 748 )

Павелбанец шофира в Казанлък с 1,43 промила 
26.3.2014
На 25 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 29- годишен от Павел Баня за това, че около 14:56 часа управлява по ул. „Ген. Столетов” в града л.а. „Опел” след употребата на алкохол – 1,43 промила.

ОД МВР- Стара Загора
view entry ( прегледа: 743 )

Павелбански "Орфеев извор" 
24.3.2014
Десетокласничката Анелия Иванова от Павел баня спечели бронзова лира на XIV-то издание на Националния музикално-фолклорен конкурс, "Орфеево изворче", който се проведе в Стара Загора.

Анелия е възпитаник на СОУ "Екзарх Антим I", гр. Казанлък, и от доста време насам се занимава с народно пеене.

Конкурсът се организира от Националния музикално-фолклорен съюз, "Орфеево изворче" и се проведе в дните 21., 22. и 23. март, като вчера приключи с гала-концерт на лауреатите.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 759 )

Маскарад и кукери в село Турия 
23.3.2014
Приключи фестивалът на маскарадните игри, "Старци в Турия"- 2014-та. 22 кукерски групи с над 850 участници дефилираха през целия неделен ден в родното селище на Чудомир - Турия, община Павел баня.

Кукерският празник имаше състезателен характер, а организаторите бяха предвидили награден фонд в размер на 1200 лева. Четиричленно жури с почетен председател академик Крум Георгиев отличи най-добрите маскарадни състави от цялата страна.

Интересното в случая е, че само гостуващите групи участват в състезателната надпревара, а представителите от населените места на общината получават грамоти за съхраняване на традицията на кукерството.

Сред участниците особено се отличиха съставите от с. Калипетрово, с.Домлян, с.Соколица и с. Дъбене. Домакините в лицето на с. Турия и Павел баня бяха приготвили отново изненадващ спектакъл за гостите на фестивала.

"Старци в Турия" е своеобразен завършек на сезона на маскарадните игри в цялата страна и се провежда всяка година в рамките на традиционните "Чудомирови дни", посветени на именития хуморист.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 762 )

ГОСПОДИН "МЛАД МЕНИДЖЪР" 
22.3.2014
17-годишният Цветан Мирчев от Павел баня се класира за Националното състезание по икономика, "Виртуално предприятие", на организацията "Джуниър Ачийвмънт България".

Той, заедно със своите двама съотборници от 11. "Б" клас на СОУ "Екзарх Антим I", Казанлък, пребори конкуренцията сред 65-те отбора от цялата страна на днешните полуфинали. Осем отборни групи ще мерят сили за челните места на 12. и 13. април в София.

Състезанието се състои в това даден отбор да основе своя учебна фирма, която да разработва, чрез различни икономически стратегии за развитие и усъвършенстване на производството, маркетинга, продажбите и др. Всички отбори се противопоставят помежду си в онлайн битка за решаване на сложни икономически казуси и завземане на нови пазари. Днес стана ясно, че организацията на Цветан и неговия екип, "Чобан АД", които получават подкрепа от своя преподавател по икономика, г-жа Стефка Добрева, продължава в националния кръг на надпреварата.

Единайсетокласникът сподели, че се чувства много щастлив и удовлетворен от постигнатото. Освен че играе футбол във футболен клуб "Розова долина", Цецо обича географията и икономиката като предмети в училище и смята занапред да се развива в тази сфера.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 738 )


<< <Предишна | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | Следваща> >>