Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Обезопасяват щъркелови гнезда
Павел баня
Обезопасяват щъркелови гнезда 
02.04.2012
В последните три години EVN България следва целенасочена политика за монтиране на платформи върху стълбове от електроразпределителната мрежа с цел обезопасяване на щъркелови гнезда. В резултат на тази политика копванията е монтирала над 600 такива платформи в последните три години като процесът продължава и тази година.

Стълбове от електроразпределителната мрежа са предпочитано място от щъркели за разполгане на техните гнезда като често тези гнезда са в непосредствена близост до проводниците. В много случаи това е предпоставка за аварии и инциденти, които от една страна се отразяват фатално на птиците, а от друга причиняват щети и прекъсвания по мрежата. Чрез поставянето на предпазни платформи гнездата се повдигат на разстояние около 1 метър от проводниците. По този начин не само се предпазва животът на птиците, тъй като тези платформи не пропадат между проводниците на електрическата мрежа, но и се намалява потенцилната опастност от подпалване на гнездата.

За района на Павел баня тази година такива платформи е планирано да се монтират в района на селата Габарево, Асен, Долно Сахране и др.

Инициативата на EVN България за монтиране на платформите е съгласувана със съответните регионални инспекции по околна среда и води (РИОСВ).

По информация на www.Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 801 )

Откраднаха телевизор 
31.03.2012
На 30.03.т.г. около 17.32 ч. в Районно управление «Полиция» -
Казанлък е получено съобщение от 56 годишен мъж от с. Габарево, общ. Павел баня, за това че след като се прибрал в дома си установил, че му е откраднат телевизора.

В дома е проникнато, чрез взломяване на входната врата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.31,03,2012
view entry ( прегледа: 800 )

Разкрито престъпление 
29.03.2012
На 28.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили претърсване в частен дом в с. Александрово, общ. Павел Баня, обитаван от 35 годишния Ш.М. – открита и иззета е незаконно притежавана ловна пушка, 12-ти калибар.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 799 )

Кражби 
27.03.2012
На 25/26.03.т.г., чрез взломяване на входните врати е проникнато в частна къща в с. Александрово, общ. Павел баня, собственост на 57 годишен мъж, откъдето е извършена кражба на електрожен, прахосмукачка и микровълнова печка.

За времето от 23.03.т.г. до 26.03.т.г., чрез изкопаване от земята от различни улици в Павел баня е извършена кражба на близо 800 м. телефонен кабел, собственост на «Алкател Лусент България» ЕООД - София, на стойност около 4 000 лв.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 803 )

Сменяме времето 
24.03.2012
На 25 март в 3:00 часа ще стане 4:00. Или по-точно преминаваме към лятното часово време, съобщават от Българския институт по метрология.

Промяната на националната скала за време ще е с един час напред.
view entry ( прегледа: 780 )

Рекорден брой пожари в Старозагорско 
23.03.2012
В момента е пикът на пролетните пожари, предизвикани от изгаряне на сухи треви и човешка небрежност. Само за последните две денонощия в Старозагорска област бяха изгасени 41 пожара - 18 на 21 март т.г. и 23 на 20 март (б.р. - тъжен "рекорд" в цялата страна!), съобщи началникът на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора Антон Колев.

От началото на седмицата екипи от огнеборци са участвали в гасенето на над 60 пожара на територията на областта, като тенденцията е възходяща.
Колев призова гражданите да внимават при почистването на сухи треви и храсти чрез запалване, тъй като вятърът много бързо разпространява огъня. Абсолютно се забранява паленето на сухи треви и храсти между блоковете и близо до складове с горими течности...

Въпреки предупрежденията на пожарникарите, в цялата страна продължава безконтролното палене на отпадъци и стърнища. В тази връзка от МВР създават патрули от пожарникари и полицаи, които следят за нарушители. "Преди ден вече е издаден и акт на гражданин, който е горил отпадъци!", заключи Антон Колев.

Росица РАДНЕВА в-к “Старозагорски новини”
view entry ( прегледа: 764 )

Кражбa 
18.03.2012
За времето от 08.03.т.г. до 17.03.т.г., чрез взломяване стъклото на прозорец е проникнато в частен дом в с. Тъжа, общ. Павел баня, собственост на 61 годишна жена, откъдето е извършена кражба на 6 медни тави и домакинска посуда.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 802 )

Специално издание на "Комиците" популяризира Чудомир 
17.03.2012
Специално издание на предаването „Комиците" ще популяризира Казанлък и писателя-хуморист Чудомир. С поканата към екипа на „Комиците" организаторите на празниците от фондация „Чудомир" имат за цел за Казанлък и града, в който е творил именият хуморист, да получат и национално признание и популяризация.

Предаването ще бъде записано на 26-ти март, ден след откриването на 19-те поред празници на Чудомир. Сред публиката ще присъстват наследници на именития туриец, както и известни казанлъчани. „Комиците" не идват на турне в Казанлък, а на запис на предаване, което означава, че в реализацията му участва целият екип от 55 души, каза за Дарик Теменужка Папазова от УС на фондация „Чудомир". По тази причини в залата на ДК „Арсенал", където ще бъде направен записът, ще има ограничен брой публика.

В понеделник в билетния център в Казанлък, на ул. „Искра"4 в продажба ще бъдат пуснати само 80 билета, съобщиха организаторите. Сред поканите гости от „Комиците" са най-бързата бяла жена в света за 2000 г. лекоатлетката Петя Пендарева, кардиохирургът проф. Генчо Начев, поп певицата Елвира Георгиева, група „Грамофон" и други.

Записът на предаването от Казанлък ще бъде излъчен на 6-ти април от 21.00 ч. по БТВ.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 820 )

Отварят санаториумите ни и за чужденци 
10.03.2012
"Специализираните болници за рехабилитация - Национален комплекс" (СБР-НК) излизат на международния пазар на медицински туризъм, съобщи изпълнителният директор на дружеството д-р Александър Семков, цитиран от БТА.
Очакванията са през следващите три години между 25 и 30 000 чужденци да преминат през филиалите на дружеството.

Първите пазари, към които се насочва СБР-НК, са Русия, Турция и страните от Балканския полуостров, с чиито туроператори вече се водят преговори. Вече са проведени разговори с фондовете, аналогични на нашите НОИ и НЗОК, в тези страни, които да поемат частично разходите по престоя у нас на своите граждани.

В момента има изключителен интерес от Русия и Турция, каза д-р Александър Семков. Освен медицински процедури, на чуждестранните туристите ще се предлагат и възможности за културен и други видове туризъм у нас.

СБР-НК ще работи в партньорство с 4 и 5-звездни български хотели. Хотелите ще осигуряват туристическите и уелнес-условията, отговарящи на съответната категория, а санаториумите - медицинските услуги. Очаква се на ден на чужденците нощувката, рехабилитацията и храната да струва не по-малко от 100 лева.

На този етап преговорите с фондовете в държавите от ЕС вървят трудно, заради тромавите процедури, обясни изпълнителният директор на дружеството. Семков каза, че е сключен договор с кувейтска туроператорска фирма за лечение на кувейтски граждани във филиалите на "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс", като вече е започнало лечение на такива пациенти във филиал Момин проход. Засега по-масовите посещения се осуетяват по различни причини, сред които например по-специалните изисквания на кувейтчаните при организирането на почивката им. Обикновено нуждаещият се от рехабилитация пътува със своя придружаващ персонал, съставен от хора с различни националности. Това затруднява издаването им на български визи.

Филиалите на "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" са 13 - в Наречен, Павел баня, Сандански, Момин проход, Поморие, Велинград, Хисар, Кюстендил, Баня - Карловско, Баните - Смолянско, Вършец, Овча могила, Банкя. Дружеството разполага общо с 2 000 легла. Изпълнителният му директор обясни, че при всички случаи ще бъде запазена квотата за българи - 1 000 легла. Останалата част от легловата база, която ще е за чужденци, се очаква да бъде увеличена няколко пъти чрез сътрудничеството с българските хотели.

От 1 март в базите на "СБР - НК" ЕАД започна програма за "Профилактика и рехабилитация" на НОИ за 10-дневен престой, като при преференциални финансови условия се предлага лечение и рехабилитация на социално осигурените хора. "СБР-НК" ЕАД има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса за прием по клинични пътеки за физикална терапия и рехабилитация. От тази услуга могат да се възползват хора с непрекъснати здравни осигуровки през последните 36 месеца. За периода на хоспитализация по клинична пътека на пациента се издава болничен лист от съответната специализирана болница по рехабилитация. Във филиалите на дружеството се приемат български граждани от всички възрастови групи, които се нуждаят от лечение и рехабилитация. В зависимост от заболяването и вида на приема - необходимата медицинска документация е различна.

За прием по клинична пътека се изисква направление за хоспитализация и придружаваща медицинска документация /образно изследване, епикризи и др./, в зависимост от заболяването. За всички останали видове прием се изисква медицинско направление. В 13-те филиала се приемат ветерани, военноинвалиди и военнопострадали за отдих, профилактика и рехабилитация. Престоят на ветераните е безплатен - в рамките на 570 лв. Според Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, държавният бюджет осигурява 75 на сто от стойността на престоя им, а 25 на сто са за лична сметка. Престоят на тези пациенти може да бъде на обща стойност не повече от 760 лв.

Във филиалите на "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" ЕАД се приемат хора с увреждания. По закон хората с трайни увреждания имат право на добавка за социална интеграция за балнеолечение и рехабилитационни услуги. Добавката се изплаща след представяне на документ за извършеното балнеолечение или рехабилитационни услуги в едномесечен срок от крайната дата на ползването им, припомнят от "СБР-НК". Добавката се равнява на трикратния размер на гарантирания минимален доход, който в момента е 195 лв., но не повече от действително направения разход, съгласно представените документи. Хората, имащи право на придружител ползват същото основание за добавка. Добавката се ползва, когато не се получава на друго основание.

Във филиалите на "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс" ЕАД може да се постъпи платено - на свободен прием - срещу заплащане на комплексна здравна услуга, която включва - нощувка, лечебно хранене - закуска, обяд и вечеря, медицинско обслужване по предписание на лекар от рехабилитационния екип, в зависимост от заболяването и застраховка. Цените за един ден престой на свободен прием в базите на дружеството варират - от 23,56 лв. до 58,56 лв. "СБР-НК" ЕАД предлага три и петдневни интензивни, краткосрочни пакети за бързо възстановяване на работещи под силен стрес (Поморие, Баня, Карловско и др.). Децата могат да се лекуват в базите на "СБР-НК" ЕАД, както по клинични пътеки на преференциални цени, така и на свободен прием, а при наличие на експертно решение от лекарска комисия се ползват с правата, според Закона за интеграция на хората с увреждания. През 2011 г. във филиалите на Дружеството са преминали лечение приблизително 66 000 души. Базите на "СБР-НК" ЕАД работят целогодишно.

dnes.dir.bg
view entry ( прегледа: 798 )

Кражба 
09.03.2012
На 07.03.т.г., чрез взломяване на прозореца е проникнато в дърводелска работилница към частна къща, разположена в с. Търничени, общ. Павел Баня, собственост на 72 годишен мъж от селото, откъдето е извършена кражба на : моторна резачка и две ел. резачка, всичко на обща стойност около 3 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 801 )


<< <Предишна | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | Следваща> >>