Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Сбиване завърши с болница и арест
Павел баня
Сбиване завърши с болница и арест 
17.04.2011
Мъж от Павел баня е получил порезна рана с остър предмет на бедрото на левия крак след сбиване. Той е оставен за наблюдение в МБАЛ-Казанлък, без опасност за живота.

Инцидентът станал в село Манолово, трима мъже на 27, 55 и 54 години се скарали. Спречкването прерастнало в сбиване и побой. 55-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 756 )

Населението на община Павел баня е 14 022 човека 
11.04.2011
Населението на община Павел баня към 1.02.2011 е 14 022 * човека. От тях 2 746 живеят в общинския център - град Павел баня, а 11 276 в селата на общината.

Жените в общината са 7 230, а мъжете 6 792.

Населението на Павел баня във възрастовия интервал 0-17 навършени години е 2 692 души. Жителите на възраст от 18 до 64 години са 8 267 човека, а жителите в пенсионна възраст (над 65 години) са 3 063.

Населението на община Павел баня формира 4,28% от населението на област Стара Загора.

За сравнение с предходното преброяване към 01.03.2001 г. жителите на община Павел баня са по-малко с 1869 човека - от 15 891 до текущите 14 022 човека.


Недялко Несторов
Интернет Вестник Павел баня
* По предварителни данни от "Преброяване на населението и жилищния фонд в република България - 2011" - Национален статистически институт

view entry ( прегледа: 784 )

Спечелиха „Павел баня”… 
10.04.2011
Във ветровития 10-ти април Павел баня бе домакин на колоездачно състезание. Община Павел баня и Българският колоездачен съюз бяха организатори на спортното мероприятие, а голямата награда тази година бе купа „Павел баня”.

Точно в 10:30 часа на площад „Освобождение” в града бе даден стартът на надпреварата, която протече по строго фиксирани критерии за участниците - момчета, юноши младша възраст и юноши старша възраст.

„Маршрутът е доста техничен и само най-способните състезатели ще съумеят да го овладеят” - сподели с публиката коментаторът Васил Дянков. Стартът и финалът на трасето бяха пред сградата на общинска администрация, а неговото продължение преминаваше през целия идеален център и част от парковата зона, като се редуваха участъци с асфалтирана и плочна настилка, заедно с по-специфичните условия, които предлагаше паркът, поради влажното и мокро време.

По-рано преди състезанието спортно-техническите ръководители, съдии и треньори на участващите отбори се споразумяха групите с голям брой колоездачи да бъдат разделени в отделни етапи за всяка, с оглед предотвратяване на инцидентни произшествия.

„Със днешното състезание за купа „Павел баня” се открива официалният сезон по колоездене” - допълни още Дянков и посочи качествата, които е необходимо да притежава всеки един млад състезател, а именно отговорност, дисциплинираност, старание, нюх за работа в екип и спортсменски дух.

Мероприятието протече с много добро настроение на зрителите, които не спираха да подкрепят своите фаворити, а те дадоха от своя страна всичко от себе си. След близо 3 часа емоции, дойде и време за официалната церемония по награждаването.

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски, който е бивш национален състезател и треньор на националния отбор по колоездене, връчи много от наградите, сред които безспорно най-желана бе купата на „Павел баня”.

Румен Скрински
Интернет Вестник - Павел баня

view entry ( прегледа: 763 )

Пожар 
9.04.2011
Три стаи от втория етаж на къща са изгорели при пожар в Павел баня. Вероятната причина за инцидента е късо съединение в ел. бойлер.

Точната стойност на нанесените от пожара щети са в процес на установяване от служители на Районно управление „Полиция" - Казанлък.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 779 )

Мними гледачки свиха 3500 лева от пенсионер 
7.04.2011
Мними гледачки откраднаха 3500 лв. от 75-годишен мъж от Павелбанското село - Турия, съобщиха от полицията в Стара Загора.

На 5 април около 13,00 ч. в Полицейски участък - Павел Баня е получено съобщение от 75-годишен мъж от с. Турия, за това че около 11,30 ч. е посетен в дома си от две жени, представили се за гледачки.

В крайна сметка жените чрез измама, че ще му развалят магия, му взели сумата от 3500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Казанлък.

Dnes.bg
view entry ( прегледа: 760 )

Населението в Старозагорска област намалява 
5.04.2011
Броят на населението в Старозагорска област намалява, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

През 2010 година в Старозагорско са родени 2 903 деца. Най-висока е раждаемостта в общините Николаево, Гурково, Мъглиж и Павел баня, а най-ниска - в Опан и Братя Даскалови.

Починали са 5 147 жители на областта - 2 411 жени и 2 736 мъже. С най-висока смъртност са общините Опан, Братя Даскалови и Гълъбово.

Основна причина за смъртността са болестите на органите на кръвообръщението и раковите образувания.

През 2010 година са починали 43 деца до 1-годишна възраст. Естественият прираст в Старозагорско е с отрицателна стойност - минус 6.4 на хиляда човека.
view entry ( прегледа: 788 )

Кражба в с.Скобелево 
04.04.2011
На 02.04.2011 г. в 9.45 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба в с.Скобелево, общ. Павел баня.

При извършената проверка на място е установено, че за времето от 27.03. до 9.30 ч на 02.04.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване стъклото и металната решетка на прозореца, проникнало в къща в селото и извършило кражба на метална стойка на крачна шевна машина, метални ленти, лист ламарина и металния капак на водомера.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

ОДП на МВР
view entry ( прегледа: 768 )

33 издадени присъди за незаконна сеч през 2010 година 
30.3.2011
С повече от 10 хиляди декара се е увеличил горският фонд в област Стара Загора, съобщи директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Петър Заяков. По думите му това се дължи на отразяването на горския фонд на горите в Плачковци, които от няколко години се стопанисват от Горското стопанство в Мъглиж.

„През последните 11 години имаме увеличаване на широколистните гори спрямо иглолистните с 4 процента", информира инж. Заяков и обясни,че една от причините за това увеличение е залесяването с широколистни дървета на изгорелите площи.

Държавният горски фонд в Старозагорска област е 88 процента, общинските гори са 4 процента, а частните 8.

През 2010 година са били слети две поделения - Държавно горско стопанство в Павел Баня и Държавно ловно стопанство - Мазалат с цел оптимизиране структурите на тероиторията на област Стара Загора в горския сектор.

„7 пожара на територията на областта, 658 акта, от които 24 по Закона за лова и 33 издадени присъди предимно за незаконна сеч е част от равносметката за 2010 година", допълни още инж. Заяков.

В областта имаме 88 вълци, 5 хиляди чакали, 4 хиляди лисици и 54 мечки, увеличение имаме единствено при дребния дивеч.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 744 )

Пролетта дойде, празниците и те… 
27.03.2011

В самия край на пролетния март община Павел баня бе подготвила отново богата културна програма, която съвпадна с традиционните за региона Чудомирови празници, посветени на всеизвестния хуморист.

Още във вторник, 22.03, театралното ателие, СИП- музика и ученици от пети клас при СОУ „Христо Ботев”, гр. Павел баня, изнесоха открит учебен час в памет на Димитър Христов Чорбаджийски- Чудомир, както и на неговите анекдоти и хуморески, а по повод християнския празник Благовещение, туристическият информационен център и училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев” в четвъртък, 24.03 съвместно проведоха празничен рецитал под надслов „Божествен дар е да си майка”, с участието на малки и пораснали деца, както и техните родители.

На 25.03, петък се състоя тържественото откриване на „Чудомирови дни 2011” в гр. Павел баня, посветени тази година на 121 години от рождението на писателя. Театрална студия „Дядовата ръкавичка” представи на ученици, учители и гости „Кой както я нареди”- хумористичен спектакъл. По- късно същия ден родното село на Чудомир, Турия бе домакин на театрална вечер с богати развлекателно- забавни постановки на самодейни формации от общината.

Съботният ден накара турийци да изпаднат в трескава подготовка, защото на свечеряване на площада най- активните творчески личности на селцето представиха „Нашенци”, по Чудомировия едноименен разказ, както и широко познатата за кукерските игри на региона вечерна традиционност - прескачане на огньове, въртене на „олалии” и други обредности, свързани със Сирни Заговезни. Символичните ритуални действия бяха своеобразно подгряващо начало преди изключителното събитие, което предстоеше в неделя- Международният фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия” 2011-та. Той е и своеобразен завършек на сезона на кукерските празници в цялата страна. Фестивалът „Старци в Турия”- 2011- та има конкурсен характер. Кукерските групи бяха оценявани от жури, определено със заповед на кмета на общината. Председател на журито бе доц. Крум Георгиев- оглавяващ Общество за фолклор гр. Стара Загора. Членове на комисията бяха г-жа Иглика Мишкова от Етнографски институт при Българската академия на науките, гр. София и архитект Петя Георгиева- главен архитект на община Павел баня.

На събитието бяха присъдени награди за цялостно представяне, за автентични маски, костюми и персонажи, а всички групи получиха грамоти за участие.

Тази година фестивалът бе уважен от общо 18 кукерски състави и сдружения: с. Габарево, с. Търничени, с. Тъжа, с. Дунавци, с. Горна Василица, с. Веселиново, , с. Манолово, с. Осетеново, с. Александрово, с. Долно Сахране, с. Горно Сахране, с. Турия, с. Дъбене, с. Соколица, гр. Павел баня, гр. Баня, гр. Калофер, гр. Карлово, гр. Раковски, както и от представители на гр. Орестиада, съседна Гърция и други.

През целия ден отиващата си Баба Марта бе облачна и сърдита, но това не помрачи настроението на хилядите жители и гости на Турия, които дойдоха, за да се позабавляват, водени от жаждата да се докоснат до най- голямото богатство- запленяващата картинна и звукова феерия на багри и цветове, пъстри народни носии, медни хлопки и автентични облекла, събиращи значенията си в едно заслужено признание- да бъдат част от магията на родния фолклор.

*По информация на община Павел баня
Румен Скрински

view entry ( прегледа: 768 )

Лек спад на безработицата в региона  
25.03.2011
Лек спад на безработицата през февруари регистрират в региона на петте общини, обслужван от Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък . С 22 по-малко са безработните лица в сравнение с предходния месец. Общо 4 878 е броят на регистрираните безработни на трудовата борса. Равнището на безработица през разглеждания период е 8,55% при 8,59% през предходния месец. Само в община Казанлък равнището на безработица е по-ниско от средното за страната.Най-високо то е в община Николаево - 24,19 %, следвано от общините Мъглиж- 13,22 %, Гурково-12,02 %, Павел баня – 10,49 %. Общо 150 са устроените на работа през месеца.

Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 767 )


<< <Предишна | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | Следваща> >>