Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Радевски: След 20 години най-накрая резултат
Павел баня
Радевски: След 20 години най-накрая резултат 
27.04.2010

В Община Пвел баня приветстват идеята на Министерството на околната среда държавата да отдава на общините находищата на минерална вода за ползване за 25 години.

Според кмета на града Станимир Радевски освен икономически, това ще има и социален ефект. В Павел баня в момента няма свободен ресурс за ползване на минерална вода.Това е така,защото преди години са издадени голям брой разрешителни на частни стопани.

Ако термалните води се предоставят за стопанисване на Общините,то според кмета Станимир Радевски раздаването на разрешителни за управлението им ще става целесъобразно и в полза на гражданите.Той приветства идята на еко министерството тъй като в момента функциите по стопанисването на минералната вода са разпръснати.

Радевски е категоричен ,че това решение е изключително разумно и значително би облекчило както ,общините,така и хората ползващи минералните води.
/БГНЕС

view entry ( прегледа: 927 ) https://video.v2.bgnes.com/view/7660свързан линк

22 април - ден на земята 
20.04.2010
За седма поредна година Денят на земята 22 април ще се отбележи в община Павел баня с голяма кампания за почистване на населените места и околностите.

Служителите от Общинска администрация по традиция ще почистят крайпътните участъци на главен път I-6, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство ще направят по-приятен за пътуване участък от път II-56 между Павел баня и Турия. Малките ученици от СОУ „Хр. Ботев” ще почистят района на училището, а по-големите ще се справят с отпадъците в района между базите на ПРО-ЕАД и комплекс „Милениум”. В мащабната кампания ще се включат и всички училища и кметства на територията на общината.

Кметът на общината е обявил конкурс „Моята цветна градинка” с награден фонд от 100лв. Заявки за участие можете да направите от 12 до 16 април на тел. 21-44 или в стая No6 в сградата на общинска администрация.

На 21 април в инициативата „Да посрещнем заедно пролетта” ще бъдат хигиенизирани дворове в детски заведения на територията на община Павел баня съвместно с представители на НП „Централен Балкан”
Община Павел баня
view entry ( прегледа: 962 )

16 мъже са участвалаи в масово сбиване между два рода 
17.04.2010
16 мъже са участвалаи в масово сбиване между два рода в с. Горно Сахране, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Около 23.20 часа на 15.04. в Районно управление на МВР Казанлък е било получено съобщение за възникнал скандал между два рода в с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, прераснал в масово сбиване.

Констатирано е, че участници в сбиването са 16 мъже, сред които 31-годишния К.А., брат му – А.А., 21 годишен, 23-годишния З.З., брат му – Ю.З., 17-годишен и баща им З.З., 52-годишен, 16-годишния М.М., 36-годишния М.З., 23-годишния Ф.А., братята му – А.А. 28-годишен и А.А., 33-годишен, 16-годишния М.З., 36-годишния А.А., 29 -годишния А.З., 19-годишния С.А., 31-годишния А.А. и 51-годишния С.З., всички от с. Горно Сахране.

При спречкването са използвани твърди и остри предмети, вследствие на което са пострадали 52-годишния З.З. с разкъсно-контузна рана над лявото ухо, 51-годишния С.З. с разкъсно-контузна рана в областта на главата и 31-годишния К.А. с порезна рана в областта на лявото рамо. И тримата са без опасност за живота.

А.А., 21-годишен и А.А., 33-годишен, са получили фрактура на черепа и кръвонасядания с притискане на мозъка. Откарани са в МБАЛ "Професор Стоян Киркович" - Стара Загора и оставени под наблюдение в "Неврохирургия" с опасност за живота. Констатирано е, че извършители на побоя над 21-годишния А.А. са другият тежко пострадал А.А., 33-годишен, 23-годишния З.З. и 29-годишния А.З., а побоят над 33 годишния А.А. е нанесен от 36-годишния А.А.

Причините за инцидента са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
view entry ( прегледа: 958 ) https://www.focus-news.net/?id=n1381659свързан линк

Младеж с Мерцедес блъсна пешеходка 
12.04.2010
Младеж е блъснал с Мерцедес - Е 290 ТД и потрошил 78-годишна пешеходка от Павел баня. Инцидентът е станал на централния площад в вчера около 18,40 ч., съобщиха от полицията.

При движение на заден ход 24-годишният С.М. от Казанлък не забелязал възрастната жена и я блъснал. Тя е настанена в казанлъшката болница с няколко фрактура на шийката на тазобедрената става и на лакътната става на лявата ръка.

Водачът е откарал пострадалата в болницата, но след това е направил опит да се укрие и бил задържан същата вечер, докато шофирал по улиците на Казанлък.

Матей Бонев Изображението на автомобила е примерно.
view entry ( прегледа: 939 ) https://www.standartnews.com/news/details/id/64637/Младеж-с-Мерцедес-потроши-пешеходкасвързан линк

ГЕРГЬОВДЕН в ПАВЕЛ БАНЯ 
view entry ( прегледа: 946 )

Двама маскирани и въоръжени заплашиха 54-годишен мъж 
09.04.2010
Двама маскирани и въоръжени заплашиха 54-годишен мъж в павелбанското село Манолово. Съобщават от Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Вчера около 02.15 часа в Полицейски участък-Павел Баня е получено съобщение от 54-годишен мъж от с. Манолово, общ. Павел Баня, за незаконно проникване в дома му, чрез счупване стъкло на входната врата.

Установено е, че две маскирани лица, въоръжени с пистолети, които по описание приличали на газови, след като отправили заплахи спрямо него, избягали в неизвестна посока. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители са установени извършителите на деянието – това са : 28-год. К.Н. и 27.год. Й.И., и двамата от с. Манолово. Иззети са газов пистолет „Zoraki”, кал. - 8 мм. и газов револвер „Аркус”, кал. 9 мм.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР-Казанлък.

Иа Фокус
view entry ( прегледа: 923 )

Христос Воскресе! 
04.04.2010

view entry ( прегледа: 936 )

ВЕЛИКДЕН в Павел баня 
27.03.2010
Хотелиери от Павел баня, Ви отправят предложение да отпразнувате ВЕЛИКДЕН в уюта на курорта Павел баня.


Оферти за Великден в Павел баня - Комплекс Милениум

Оферти за Великден в Павел баня - Балнеохотел Маркони


view entry ( прегледа: 902 )

Сменяме Времето 
27.03.2010
На 28.03.2010г. в 03:00 часа през нощта, ще бъде 04:00 часа.

По този начин страната ни преминава към лятното часово време, припомнят от Националния център по метрология.

За първи път лятно часово време въвежда Великобритания, през 1908г., за да се използва по-пълноценно дневната светлина през лятото.

view entry ( прегледа: 905 )

Разследващи установиха нарушения за стотици хиляди левове в общините Павел баня и Гурково 
21.03.2010
Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувала досъдебни производства за злоупотреба със средства отпуснати от предишното правителство за подпомагане при бедствия и аварии. Разследващите до момента са констатирали нарушения за десетки хиляди левове за четири обекта в общините Павел баня и Гурково.

Бившето министерство по бедствия и аварии на Емел Етем се оказа една от хранилките по времето на правителството на Сергей Станишев. Проверки на експерти показват, че малки населени места печелят проекти с облекчена процедура и им се отпускат хиляди левове, които реално не отговарят на свършената работа. На такива случаи попадат разследващите органи в Стара Загора.

Установено е, че за изграждане на подпорна стена на коритото на реката в село Турия, община Павел баня, злоупотребата е около 80 000 лв. 112 000 лв. е злоупотребата по САПАРД за пътя с. Габарево - Павел баня, а за баража в село Манолово - 40 000 лв.

При всички тези случаи колосалните суми не отговарят на реалната цена на дейностите по обектите, а при някои и на качеството. Така е при изградената подпорна стена в с.Манолово. Местни жители в края на миналата година са изпратили жалба до президента и Народното събрание за установените нередности.

Освен това стената е видимо зле изкърпена, но по данни на Ненко Иванова, проектът струвал около 110 000 лв. И тъй като е запушен основният канал, хората се опасяват отново от наводнения. Жалбата съдържа и сигнали срещу кмета на Манолово - Мурад Моллаахмед, който е раздавал на свои хора помощи заради наводненията преди 3-4 години, без да са пострадали от тях. За нарушения областния управител на Стара Загора е подал сигнал до прокуратурата и за община Николаево.

Източник www.ekipnews.com
view entry ( прегледа: 1003 )


<< <Предишна | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | Следваща> >>