Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 22 април - ден на земята
Павел баня
22 април - ден на земята 
20.04.2010
За седма поредна година Денят на земята 22 април ще се отбележи в община Павел баня с голяма кампания за почистване на населените места и околностите.

Служителите от Общинска администрация по традиция ще почистят крайпътните участъци на главен път I-6, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство ще направят по-приятен за пътуване участък от път II-56 между Павел баня и Турия. Малките ученици от СОУ „Хр. Ботев” ще почистят района на училището, а по-големите ще се справят с отпадъците в района между базите на ПРО-ЕАД и комплекс „Милениум”. В мащабната кампания ще се включат и всички училища и кметства на територията на общината.

Кметът на общината е обявил конкурс „Моята цветна градинка” с награден фонд от 100лв. Заявки за участие можете да направите от 12 до 16 април на тел. 21-44 или в стая No6 в сградата на общинска администрация.

На 21 април в инициативата „Да посрещнем заедно пролетта” ще бъдат хигиенизирани дворове в детски заведения на територията на община Павел баня съвместно с представители на НП „Централен Балкан”
Община Павел баня
view entry ( прегледа: 851 )

16 мъже са участвалаи в масово сбиване между два рода 
17.04.2010
16 мъже са участвалаи в масово сбиване между два рода в с. Горно Сахране, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Около 23.20 часа на 15.04. в Районно управление на МВР Казанлък е било получено съобщение за възникнал скандал между два рода в с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, прераснал в масово сбиване.

Констатирано е, че участници в сбиването са 16 мъже, сред които 31-годишния К.А., брат му – А.А., 21 годишен, 23-годишния З.З., брат му – Ю.З., 17-годишен и баща им З.З., 52-годишен, 16-годишния М.М., 36-годишния М.З., 23-годишния Ф.А., братята му – А.А. 28-годишен и А.А., 33-годишен, 16-годишния М.З., 36-годишния А.А., 29 -годишния А.З., 19-годишния С.А., 31-годишния А.А. и 51-годишния С.З., всички от с. Горно Сахране.

При спречкването са използвани твърди и остри предмети, вследствие на което са пострадали 52-годишния З.З. с разкъсно-контузна рана над лявото ухо, 51-годишния С.З. с разкъсно-контузна рана в областта на главата и 31-годишния К.А. с порезна рана в областта на лявото рамо. И тримата са без опасност за живота.

А.А., 21-годишен и А.А., 33-годишен, са получили фрактура на черепа и кръвонасядания с притискане на мозъка. Откарани са в МБАЛ "Професор Стоян Киркович" - Стара Загора и оставени под наблюдение в "Неврохирургия" с опасност за живота. Констатирано е, че извършители на побоя над 21-годишния А.А. са другият тежко пострадал А.А., 33-годишен, 23-годишния З.З. и 29-годишния А.З., а побоят над 33 годишния А.А. е нанесен от 36-годишния А.А.

Причините за инцидента са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
view entry ( прегледа: 846 ) https://www.focus-news.net/?id=n1381659свързан линк

Младеж с Мерцедес блъсна пешеходка 
12.04.2010
Младеж е блъснал с Мерцедес - Е 290 ТД и потрошил 78-годишна пешеходка от Павел баня. Инцидентът е станал на централния площад в вчера около 18,40 ч., съобщиха от полицията.

При движение на заден ход 24-годишният С.М. от Казанлък не забелязал възрастната жена и я блъснал. Тя е настанена в казанлъшката болница с няколко фрактура на шийката на тазобедрената става и на лакътната става на лявата ръка.

Водачът е откарал пострадалата в болницата, но след това е направил опит да се укрие и бил задържан същата вечер, докато шофирал по улиците на Казанлък.

Матей Бонев Изображението на автомобила е примерно.
view entry ( прегледа: 830 ) https://www.standartnews.com/news/details/id/64637/Младеж-с-Мерцедес-потроши-пешеходкасвързан линк

ГЕРГЬОВДЕН в ПАВЕЛ БАНЯ 
view entry ( прегледа: 834 )

Двама маскирани и въоръжени заплашиха 54-годишен мъж 
09.04.2010
Двама маскирани и въоръжени заплашиха 54-годишен мъж в павелбанското село Манолово. Съобщават от Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Вчера около 02.15 часа в Полицейски участък-Павел Баня е получено съобщение от 54-годишен мъж от с. Манолово, общ. Павел Баня, за незаконно проникване в дома му, чрез счупване стъкло на входната врата.

Установено е, че две маскирани лица, въоръжени с пистолети, които по описание приличали на газови, след като отправили заплахи спрямо него, избягали в неизвестна посока. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители са установени извършителите на деянието – това са : 28-год. К.Н. и 27.год. Й.И., и двамата от с. Манолово. Иззети са газов пистолет „Zoraki”, кал. - 8 мм. и газов револвер „Аркус”, кал. 9 мм.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР-Казанлък.

Иа Фокус
view entry ( прегледа: 811 )

Христос Воскресе! 
04.04.2010

view entry ( прегледа: 828 )

ВЕЛИКДЕН в Павел баня 
27.03.2010
Хотелиери от Павел баня, Ви отправят предложение да отпразнувате ВЕЛИКДЕН в уюта на курорта Павел баня.


Оферти за Великден в Павел баня - Комплекс Милениум

Оферти за Великден в Павел баня - Балнеохотел Маркони


view entry ( прегледа: 801 )

Сменяме Времето 
27.03.2010
На 28.03.2010г. в 03:00 часа през нощта, ще бъде 04:00 часа.

По този начин страната ни преминава към лятното часово време, припомнят от Националния център по метрология.

За първи път лятно часово време въвежда Великобритания, през 1908г., за да се използва по-пълноценно дневната светлина през лятото.

view entry ( прегледа: 802 )

Разследващи установиха нарушения за стотици хиляди левове в общините Павел баня и Гурково 
21.03.2010
Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувала досъдебни производства за злоупотреба със средства отпуснати от предишното правителство за подпомагане при бедствия и аварии. Разследващите до момента са констатирали нарушения за десетки хиляди левове за четири обекта в общините Павел баня и Гурково.

Бившето министерство по бедствия и аварии на Емел Етем се оказа една от хранилките по времето на правителството на Сергей Станишев. Проверки на експерти показват, че малки населени места печелят проекти с облекчена процедура и им се отпускат хиляди левове, които реално не отговарят на свършената работа. На такива случаи попадат разследващите органи в Стара Загора.

Установено е, че за изграждане на подпорна стена на коритото на реката в село Турия, община Павел баня, злоупотребата е около 80 000 лв. 112 000 лв. е злоупотребата по САПАРД за пътя с. Габарево - Павел баня, а за баража в село Манолово - 40 000 лв.

При всички тези случаи колосалните суми не отговарят на реалната цена на дейностите по обектите, а при някои и на качеството. Така е при изградената подпорна стена в с.Манолово. Местни жители в края на миналата година са изпратили жалба до президента и Народното събрание за установените нередности.

Освен това стената е видимо зле изкърпена, но по данни на Ненко Иванова, проектът струвал около 110 000 лв. И тъй като е запушен основният канал, хората се опасяват отново от наводнения. Жалбата съдържа и сигнали срещу кмета на Манолово - Мурад Моллаахмед, който е раздавал на свои хора помощи заради наводненията преди 3-4 години, без да са пострадали от тях. За нарушения областния управител на Стара Загора е подал сигнал до прокуратурата и за община Николаево.

Източник www.ekipnews.com
view entry ( прегледа: 894 )

Синдикатът на българските учители награди зам. кмета Йордана Енева 
18.03.2010
На 15-ти Март се навършват 20 години от синдикатът на българските. На тържествената церемония в залата на Народния театър присъства и заместник кметът на община Павел баня Йордана Енева. Тя бе поканена като учител и ръководител на направляние образование в общината. Тя получи грамота за постигнати високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители и личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство.

view entry ( прегледа: 796 ) www.pavelbanya.bgсвързан линк


<< <Предишна | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | Следваща> >>