Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Областният управител оспори 14 и върна 2 решения на общинския съвет Павел баня
Павел баня
Областният управител оспори 14 и върна 2 решения на общинския съвет Павел баня 
25.3.2016
Облсатният управител инж. Георги Ранов коментира напрежението в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Облсатният управител инж. Георги Ранов коментира напрежението в Павел баня
В съобщение на облатния управител на Стара Загора - Георги Ранов се посочва, че се оспорват 14 решения на общински съвет Павел баня като незаконосъобразни. Те са свързани с гласувания в края на миналия месец бюджет.

Посочват се мотиви за нарушена бюджетна процедура. Прави се уточнението, че не би трябвало да се главува бюджет различен от този, който е обсъден с гражданите през месец ноември.

Други две решения, свързани с даването на "кметски" правомощия на общинския съвет не отговарят на разпоредбите на закона и са върнати за ново обсъждане.
view entry ( прегледа: 835 )

Граждани излязоха на протест заради решенията на Общинския съвет 
23.3.2016
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет
Жители на Павел баня и селата в общината излязоха на граждански протест в центъра на курорта с искания за отговорни политики от страна на Общинския съвет. Недоволството им е продиктувано и от орязването на социалната придобивка за пътуване на ученици и пенсионери.На протеста присъстваха много млади хора, учители, пенсионери, родители, загрижени за бъдещето на Община Павел баня.

Освен на централния площад, гражданите излязоха и на главния път, като блокираха за кратко движението.

Протестиращите изразиха несъгласие и със промените във финансирането на местния фолклорен ансамбъл "Детелини". По техните думи Общинският съвет се опитва да саботира работата на танцьорите. Протестът продължи със скандирания, изказвания на граждани и призиви за изглаждане на неразбирателствата сред ръководните органи на общината. Веднага след протеста, във Фейсбук, организаторите разпространиха декларация, която ще бъде изпратена до председателя на Общинския съвет Шендоан Халит и до областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.


Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет

Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня на протест заради решенията на Общинския съвет

view entry ( прегледа: 834 )

В Турия се проведе конференция, посветена на кукерските традиции 
23.3.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
На 22 март 2016г. в с.Турия, община Павел баня в новооткрития обект „Работилница за кукерски маски”, реализиран по проект от Оперативна програма за развитие на селските райони, се проведе Конференция на тема „Кукерите на община Павел баня и идея за създаване на музей”.
Конференцията се провежда във връзка с провеждането на карнавалните игри “Старци в Турия. Беше открита изложба от снимков материал “Кукерите на община Павел баня” от Йордана Енева - заместник-кмет на община Павел баня, а гост-лектори бяха Иглика Мишкова - етнолог, акад. Крум Георгиев - Председател на Обществото за фолклор.

На конференцията присъстваха представители на кукерските състави от общината и секретарите на читалища.

Академик Крум Георгиев говори за богатството на костюмите на старците в нашия регион и за игрите, изразяващи прочистване от злото и раждане на новото и доброто. Той изказа становище, че не бива да се копират персонажи от други региони и старците да се наричат кукери, защото това е уникалното и идентичното на местните игри. Куклата, която е на върха на маската също е осъвременена, като булото е бяло и от изкуствени материали, а навремето е било червено от естествена материя. Цялостната визия на игрите се изразява в старците, които са духовете, гонещи злото; хорото, което е народната веселба, след нея зачеването и създаването на нов живот; циганите, които са символ на плодовитостта.

Етнологът Иглика Мишкова изказа задоволството си от идеята за създаване на Музей на кукерите, защото такъв в България няма създаден до момента, а кукерите и карнавалните игри са емблематични за нас. Тя сподели наблюденията си от подобни музеи по света. Впечатляващ е факта, че кукерски маски от Павел баня, изработени от покойния Димитър Растев, са изложени в музей в Сеатъл. По мнение на г-жа Мишкова работилницата за кукерски маски е има голям ефект и ще се запомни от посещаващите музея туристи.

Пенчо Чолпанов – дългогодишен кукер от с.Турия сподели, че през 30-те години на миналия век на върха на маските не е имало кукли, а кръстове, които по времето на комунизма са били забранени, и не само те, а и самите игри са били забранени и след десетина години прекъсване са подновени, но вече с кукла на маската.

Предстои събиране на кукерски маски и експонати от всички населени места в община Павел баня, които да бъдат изложени в музея в с.Турия.

Ръководството на община Павел баня и кметство Турия се надяват, че една туристическа дестинация до малкото населено място, включваща Музея на кукерите, родната къща-музей на Чудомир, Кичестия габър, Римския мост, ще представлява интерес за туристите и гражданите, посещаващи курорта Павел баня.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 898 )

Хванаха кола с незаконни номера в Павел баня 
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 22 март, на ул.”Генерал Столетов” в гр.Павел баня, екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а.”Мерцедес”, управляван от 57-годишния Е.Т., живущ в с.Александрово.

В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС не са издадени от съответните органи.

Образувано е бързо полицейско производство.
view entry ( прегледа: 882 )

Общинските съветници от ГЕРБ с декларация до жителите на Павел баня 
22.3.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
Общинските съветници от ГЕРБ с декларация до жителите на Павел баня

view entry ( прегледа: 882 )

Граждани излизат на протест срещу транспортния хаос в общината 
21.3.2016
Протест в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Протест в Павел баня
На 23.03.2016 г. / сряда / от 17.00 часа ще се проведе граждански протест срещу решенията, взети от Общинския съвет на Павел баня, съобщават граждани организатори на акцията.

Протестът ще се проведе на площада в Павел баня с искания за 50-процентно намаление на цените на билетите за пътуване на ученици и пенсионери, законосъобразно приемане на бюджета на общината за 2016 година и веднага ръководните органи да започнат работа в полза хората.

Гражданите съобщават още, че протестът е законен и за него са уведомени община Павел баня и полицията и е получено разрешение за събирането.

Протестът е организиран от родители, пенсионери и в него ще се включат ученици, засегнати от транспортните неуредици в община Павел баня.
view entry ( прегледа: 856 )

Откраднаха 6 000 рози 
21.3.2016
Роза Дамасцена Публикувано в Pavelbanya.eu
Роза Дамасцена
На 19 март в 12,07ч. в РУ – Казанлък е получен сигнал, че за периода от 12 до 19 март от земеделски парцел, намиращ се в местността „Санър Дере” в землището на с.Виден, общ.Павел баня, неизвестно лице е извършило кражба на 6000бр. храсти, розови насаждения от сорта „Казанлъшка маслодайна роза”.

Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 851 )

Заповядайте на "Старци в Турия" 2016 г. 
20.3.2016
Заповядайте на 'Старци в Турия' 2016 г. Публикувано в Pavelbanya.eu
Заповядайте на 'Старци в Турия' 2016 г.
В последната неделя на месец март (27.03.2016 г.) в село Турия по традиция ще се проведе Фестивалът на маскарадните игри "Старци в Турия" 2016 г.

В него ще се включат кукерски и маскарадни групи от цялата страна, съобщават от община Павел баня.

Маскарадният празник започва в 10:00 часа на площада в селото и по регламент ще включва състезателно дефиле на всяка една от участващите групи.

За 15:00 часа по програма е обявена церемонията по награждаването, а веднага след това започва народното веселие с оркестър "Минерален извор", който ще свири и преди самото откриване на фестивала.

Очакваме Ви!
view entry ( прегледа: 863 )

Слави Трифонов видя своя двойник от карнавала в Павел баня 
18.3.2016
Слави Трифонов видя своя двойник от карнавала в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Слави Трифонов видя своя двойник от карнавала в Павел баня
Снощи в "Шоуто на Слави" в скеч, подготвен от сценаристите на предаването, показаха снимка от карнавала в Павел баня, в която се вижда как групата на "Бригада" разиграва персонажи от антоража на Трифонов и екип на Сирни Заговезни.

Снимката е направена от Недялко Несторов, главен редактор на Pavelbanya.eu.

Сценаристите на Шоуто са стигнали до информацията чрез колегите от сайта Kazanlak.com, които съдействаха чрез предоставянето на информацията.

Снощи от екипа на "Шоуто на Слави" се свързаха с Pavelbanya.eu за разрешение относно излъчването на снимката в предаването.

Вижте видеото със скеча в прикачения файл - от 2.25 мин. нататък. - Павел баня.

Недялко Несторов, Румен Скрински
www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 875 )

Община Павел баня отново е без бюджет 
17.3.2016
Йордана Енева - зам. кмет на община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Йордана Енева - зам. кмет на община Павел баня
Община Павел баня отново е без бюджет. Това каза в интервю за Радио Стара Загора заместник-кметът Йордана Енева. Този път причината е в обжалвано от ръководството на Община Павел баня решение на Общинския съвет за приемането на бюджет 2016г.

13 от общо 54 решения, взети от Общинския съвет на заседание на 29 февруари ще бъдат атакувани в Административен съд от ръководството на Община Павел баня. Сред тях е и най-спорното – възможността Общинския съвет да бъде второстепенен разпоредител със средства от бюджета. Жалбите ще бъдат внесени в понеделник, когато изтича и законно установения 14-дневен срок.

Този петък се очаква отговор от Областна администрация – Стара Загора.

Цялото интервю на Николета Петрова с Йордана Енева чуйте в прикачения звуков файл.БНР - Радио Стара Загора, Интервю на Николета Петрова с Йордана Енева


view entry ( прегледа: 820 )


<< <Предишна | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | Следваща> >>