Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Позиция на председателя на Общински съвет Павел баня във връзка с транспорта
Павел баня
Позиция на председателя на Общински съвет Павел баня във връзка с транспорта  
12.3.2016
Шендоан Халит - председател на Общински съвет Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Шендоан Халит - председател на Общински съвет Павел баня
Позиция на председателя на Общински съвет Павел баня във връзка със цените на транспорта в Павел баня:

"С решение № 99 от 05.02.2016г. на Общински съвет Павел баня прието по предложение на Общинските съветници Атанас Пъдев и Димитър Калинков е определено.

Всички ученици и пенсионери, живущи на територията на Община Павел баня да пътуват с 50% намаление от цените на абонаментни карти и билети с превозвача, обслужващ общинската транспортна схема, като това да не бъде за сметка на общинския бюджет и да важи за бюджетната 2016 г.

Кметът на общината договаря с една единствена фирма по негов избор, без да покани и потърси други изпълнители и сключва договор,считано от 14.03.2016г., който е в противоречие с решението на общинския съвет.

От средата на месец септември 2014г. превозвачът в община Павел баня фирма „Детелина Дрита” вози пътуващите на нечовешки високи цени, договорени от Кмета на общината.

Избора на превозвач е направен при липса на конкурентна процедура.

Цените на горивата в национален мащаб са паднали с около 40 % , а цените на билетите и картите са на нивата от години в които цената на литър гориво струваше 2,68 лв. /При днешна цена 1,64 лв. /

Пътуващите работници , с организиран от работодателя транспорт заплащат месечни карти по 90,00 лв. до град Казанлък , а пътуващите с обществен превоз служители в администрацията на общината и учители заплащат месечни карти в размер на от 140 до 180 лв. за същия маршрут.

На заседанието на 29.02.2016г. е приет бюджета на общината. Не е внасяно и не е обсъждано предложение за компенсации на превозвача. Напомняме на всички пенсионери и ученици, че съгласно законодателството на Република България цената на билетите и картите им за пътуване с обществен превоз са в размер на 80 %.

На 14.03.2016г. от 14.00 часа постоянната комисия по транспорт в Общински съвет Павел баня ще проведе заседание , на което ще бъдат поканени Директорите на общинските училища на територията на общината, с цел решаване на проблемите с пътуването на учениците."

Председател на Общински съвет Павел баня
Шендоан Халит

view entry ( прегледа: 943 )

От понеделник ученици и пенсионери ще пътуват с цял билет 
12.3.2016
Автобус на
Автобус на "Детелина-Дрита" в Павел баня
С решение на превозвача "Детелина дрита", която обслужва транспортната схема на община Павел баня, от понеделник отпада 50-процентното намаление на цената на билетите за пътуване в междуселищната система на общината.

Заместник-кметът на община Павел баня Йордана Енева обяви, че са изпратили писмо до превозвача, като са го уведомили, че общината няма да приема повече фактури, тъй като е незаконосъобразно, при условие че няма финансов ресурс, с който да се разплащат намаленията на цените на билетите.

До тази ситуация се стигна след поредица решения на Общински съвет - Павел баня.


От фирмата превозвач, която обслужва транспортната пътна мрежа на община Павел баня, разпространиха съобщение до пътниците, в което се казва следното:

"Уважаеми пътници,
На сесия на Общинския съвет на Павел баня, проведена на 29.02.2016 г., е приет бюджетът на общината за 2016 година. В същия са отпаднали по предложение на групата на ДПС средствата за допълнително намаляване на цените на билети и абонаментни карти за пенсионери и ученици, извън регламентираните в ПМС №66 от 1991 г.
Предвид горното, жителите на община Павел баня няма да могат да се ползват от посочената социална придобивка, считано от 14.03.2016 г., като ще трябва да заплащат цената на билета или на новоиздадените абонаментни карти, покривана до този момент от Община Павел баня.

От ръководството на "Детелина-Дрита" ЕООД"


view entry ( прегледа: 893 )

Нови учебни кабинети отвориха врати в с. Габарево 
11.3.2016
Нови учебни кабинети отвориха врати в с. Габарево Публикувано в Pavelbanya.eu
Нови учебни кабинети отвориха врати в с. Габарево
Два нови учебни кабинета по „Информационни технологии” и „Биология” бяха открити в Основно училище „Никола Вапцаров” в павелбанското село Габарево.

Кабинетите са по проект, финансиран от Национална програма „Информационни и комуникационни технологии”, дарителски средства и пари от бюджета на училището.

На откриването Община Павел баня беше представлявана от Милена Паунова – зам.-кмет и Таня Иванова – Ръководител дейност „Образование”.

От Регионалният инспекторат по образованието в Стара Загора присъстваха Татяна Димитрова – Началник и експертите по информатика и биология.

Гостите бяха впечатлени от постигнатото след реновирането, ремонта и обзавеждането, и изразиха задоволството си че училището в Габарево под ръководството на неговия директор Пенка Валерова, е образцово европейско училище.
view entry ( прегледа: 877 )

Възрастна жена загина при нелеп инцидент 
8.3.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 07 март, около 17,30ч., по ул.”Липа” в с.Търничени, се е движил т.а.”ГАЗ”, управляван от 51-годишния Н.С. от Казанлък.

На кръстовището с ул.”Детелина”, при маневра „завой на дясно”, ударил внезапно залитналата назад при качване на бордюр 79-годишна пешеходка.

Пострадалата е откарана в МБАЛ – Казанлък с фрактура на дясна предмишница и фрактура на тазобедрената става. По-късно възрастната жена е транспортирана до УМБАЛ – Стара Загора, където е починала.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 881 )

Хванаха млад шофьор да кара пиян 
7.3.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 04 март в РУ – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 23-годишния М.А. от с.Габарево, затова че около 22,00ч. на същата дата, на кръстовището на път ІІ-56 и път І-6, управлява л.а.”Фолксваген Голф” след употреба на алкохол – 1,70 промила, установено с техническо средство.

На водача е съставен акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 931 )

Има ли смисъл да правите сео оптимизация сами  
Най-точният отговор е – зависи какъв е сайтът, за какви цели е направен и очаквате ли от него сериозни приходи или помощ в развитието на бизнеса си.

Кога можете да пробвате сео оптимизация сами
Когато сайтът или блогът, за който става дума, няма сериозно финансово значение за вас и не очаквате от него продажби, печалби, развитие на пазара за продукцията ви и генерираният от него трафик не е определящ за успеха ви. Тогава можете спокойно да експериментирате.

В мрежата се предлагат достатъчно като вид и разнообразие безплатни инструменти за SEO. Ще ви отнеме време да ги разучите, да свикнете да ги прилагате, да подберете най-подходящите. Но в никакъв случай не е невъзможно да го направите. Още повече, ако ви забавлява този тип работа.

Когато свикнете с приложението им, ще установите, че те са непълни и недостатъчни за професионална сео оптимизация, но могат да ви насърчат да се развивате в тази сфера. Повече информация по темата ще откриете на TheSeo.bg.

Кога да не правите сео оптимизация сами
Когато става дума за фирмен сайт, който представя бизнеса ви, създава образа ви сред обществеността, разширява достъпа ви до потребителите, играе важна търговска и/или маркетингова роля. Всяка грешка в оптимизирането му може с лекота да го отпрати доста назад в листата на търсачките, така че той на практика да стане невидим. Парите, които бихте спестили от наемането на професионалисти, ще се окажат нищожна сума, в сравнение с потенциалните загуби и пропуснатите ползи.

Сео оптимизацията не е еднократен акт. Дори да излизате на първо място в резултатите на Гугъл или друга търсачка, това ще е така, докато конкурентите ви не започнат да се справят по-добре, отколкото до сега. Затова се посветете на нещата, в които сте наистина добри и развивайте бизнеса си, а надбягването с конкурентите и непрекъснато променящите се правила на търсещите машини оставете на специалистите.

view entry ( прегледа: 876 )

Чествахме 138 години свободна България 
3.3.2016
3 март в Павел баня 3 март в Павел баня 3 март в Павел баня
3 март в Павел баня 3 март в Павел баня 3 март в Павел баня
3 март в Павел баня 3 март в Павел баня 3 март в Павел баня
3 март в Павел баня 3 март в Павел баня 3 март в Павел баня
3 март в Павел баня 3 март в Павел баня 3 март в Павел баня
3 март в Павел баня 3 март в Павел баня
3 март в Павел баня
снимки: www.PavelBanya.eu
Празничните прояви за Националния празник на Република България започнаха още от вчера в Павел баня с масов лекоатлетически крос в парковата част на града.

В него взеха участие учениците от населените места на общината.

В празничната сутрин на трети март тържествено бе вдигнат националният трибагреник и бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Цанко Минков - Комитата, паметника "Майка" и паметника, издигнат в чест на загиналите руски, финландски и румънски войни в борбите за национално освобождение.

Група ентусиасти от Павел баня посетиха и тържествата на историческия връх Шипка.

Вечерта продължи с празничен концерт на хора за школувано пеене "Тодор Мазаров" и Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини".

В своето тържествено слово кметът на Община Павел баня Станимир Радевски отбеляза славното дело на националните герои и посочи, че днес повече отвсякога е нужно да помним и да се ръководим от заветите на предците ни.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 852 )

15 метров трибагреник се развява над Павел баня 
1.3.2016
15 метров трибагреник се развява над Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
15 метров трибагреник се развява над Павел баня
15 метров трибагреник се развява от днес на връх "Поглед" над Павел баня.

В навечерието на националния празник 3 март група ентусиасти от Павел баня ушиха и разпънаха 15 метров трибагреник. Той е поставен на наблюдателната кула на връх "Поглед". Кулата се вижда в радиус от 20 километра.

Ентусиастите са заплатили материалите по изработката на знамето със собствени средства. Инициаторите търсят символиката на националния празник и се надяват при подходящо време трибагреникът да срещне погледите и на гостите на Павел баня по време на предстоящия традиционен кукерски карнавал.

view entry ( прегледа: 870 )

Отбелязаха Деня на самодееца с народни танци 
1.3.2016
Днес с празничен фолклорен спектакъл в село Бузовград отбелязаха Деня на самодееца.

В празничната програма се включиха танцов клуб "Павелбанци" от Павел баня и Клубът за народни хора "Сахранци" с ръководител на клубовете Злати Златев.

В програмата взеха участие още и Детският танцов състав при Народно читалище "Любен Каравелов - 1921", както и Клубът за народни танци "Мегалита".

Концертът беше под наслов "Народните танци на България" и бе посветен на днешния двоен празник - Деня на самодееца и Баба Марта!

Честит празник!
view entry ( прегледа: 888 )

Общинският съвет ще бъде освен законодателен, а и изпълнителен орган 
1.3.2016
Общинският съвет в Павел баня освен законодателен орган, ще бъде и изпълнителен, като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити, информира заместник-кметът на общината Йордана Енева.

Това решение е взето вчера от преобладаващото мнозинство съветници от ДПС и БСП на заседание на местния парламент, на което беше приет бюджета за 2016 г. след две отлагания.

Според гласуваното решение, председателят ще се разпорежда с бюджета на Общинския съвет, ще подписва договори, заповеди и всички разплащателни документи.

"Това безпрецедентно предложение беше направено от групата съветници от ДПС. По тяхно предложение беше изменена и структурата на Общинската администрация, като броя на заместник-кметовете от двама се редуцира на един. Бяха орязани обектите от строителната програма на кметствата, където кметовете не са на ДПС, а средствата бяха прехвърлени на "техните" кметове", информират още от общинската администрация.

Справката в законодателната уредба на страната показва, че взетото решение противоречи на Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и на Закона за публичните финанси, които изрично регламентират, че под разплащателни документи се подписват кметовете, но не и председателите на Общинските съвети.

На вчерашната сесия в Павел баня е решено още месечните субсидии за клубовете на пенсионера да бъдат 150 лева, а не 360, каквото е предложението на кмета на общината. Парите за облекчени пътувания на ученици и пенсионери в размер на 106 хил. лв. пък се прехвърлят в бюджета на Общинския съвет в параграф "резерв", като бюджета на дейност "Общински съвет" става 324 419 лева, посочва още изданието "Старозагорски новини".

Обект на продължително обсъждане е било финансирането местния фолклорен ансамбъл "Детелини", което до сега е ставало чрез договор с фирма за извършване на услуга, а сега минава към Общината в дейност "Оркестри и ансамбли" с 3 щатни бройки. Завишени са били субсидиите на читалищата и на футболен клуб "Габровница" (б.р. собственост на турски бизнесмени). Като цяло бюджетът за 2016 г. възлиза на 8 310 221 лева.

Кметът на общината Станимир Радевски заяви, че предложенията, направени от общинските съветници, са незаконосъобразни и така приетия бюджет ще бъде обжалван.

Припомняме Ви, че в средата на февруари общинските съветници от Павел баня свикаха извънредна пресконференция поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да направи пълна проверка на всички 7 спрени досъдебни производства срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски.

Общинският съвет връщаше неколкократно бюджета на община Павел баня в администрацията за преразглеждане, корекции и допълвания. Така на практика община Павел баня работи близо 2 месеца от началото на годината без бюджет.

В края на 2015 общинските съветници не приеха и актуализацията на миналогодишния бюджет, а това доведе до сериозни затруднения в разплащанията от страна на администрацията.

Вестник "Старозагорски новини"
view entry ( прегледа: 862 )


<< <Предишна | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | Следваща> >>