Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - "Детелини" изпращат поздрави от Мадрид (ОБНОВЕНА)
Павел баня
"Детелини" изпращат поздрави от Мадрид (ОБНОВЕНА) 
25.3.2015
Нашите танцьори от Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" са кацнали успешно в испанската столица Мадрид. Това съобщават самите те във социалните мрежи.

Предстоят им участия и свободно време, за да разгледат града на легендарния стадион " Естадио Сантяго Бернабеу".

Преди броени минути разговаряхме с част от танцьорите в Мадрид. Те споделиха задоволството си от организацията по тяхното посрещане и добрите условия в хотела, в който са настанени. Сега им предстои да опитат от специалитетите на испанската кухня, а в утрешния ден е и първият концерт на павелбанци пред българската общност зад граница.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 804 )

ГРАО напомня за местните избори 
25.3.2015
Във връзка с предстоящите местни избори, община Павел баня, обявява на гражданите, които са живели или работили в чужбина и имат настоящ адрес там, но в момента живеят на територията на Община Павел баня, следва да подадат Адресна карта за промяна на настоящ адрес до края на месец април 2015г., за да бъдат включени в избирателните списъци.


Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс“ Право да избират общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, ... и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място“.

Разяснения по този въпрос, може да получите от служителите в отдел „АО, ГРАО и ТО“ при община Павел баня и в кметствата на територията на общината, всеки работен ден от 08.00 ч. до 17.00 ч.

По информация на Община Павел баня

view entry ( прегледа: 846 )

"Детелини" пътуват до Мадрид 
23.3.2015
 Представителен фолклорен танцов ансамбъл ''Детелини'' Павел баня
 Представителен фолклорен танцов ансамбъл ''Детелини'' Павел баня
В сряда Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини", Павел баня, отлита на петдневно посещение в Испания. Нашите танцьори ще изиграят два концерта пред българската общност в столицата Мадрид.

Това участие става възможно благодарение на поканата от Асоциацията на българите в Мадрид, чието име в превод от испански език означава "Детелина". Именно чрез това съвпадение на имената българите в испанската столица са открили преди година нашия ансамбъл в интернет и са изявили желание павелбанци да гостуват в града на легендарния стадион "Естадио Сантяго Бернабеу".

"Подготвили сме програма от около час и двайсет минути за всеки от концертите", споделя Кольо Кавръков, организатор на "Детелини", и допълва, че танцьорите ще представят емблематични танци като "Гергьовден", "Ергенаши", "Шопска сюита" и други.

Концертите са последователно в дните 26 и 27 март, а в столицата павелбанци ще имат свободно време за посещение на големите забележителности на европейската култура.

Сред ансамбъла се говори, че задължителна дестинация във времето за отдих е футболният стадион на световния гранд "Реал Мадрид".

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 824 )

"Човек е до време, традицията е вечна" 
22.3.2015
"Старци в Турия 2015 - Галерия"
27 кукерски групи с над 1100 участници - това е равносметката от тазгодишния традиционен фестивал на маскарадните игри "Старци в Турия - 2015".

Спектакълът бе организиран от Община Павел баня със съдействието на кметството на село Турия и се проведе на площада в родното място на именития ни хуморист - Чудомир.

Празникът бе открит от кмета на Община Павел баня, Станимир Радевски, който пожела успех на всички участници във фестивалната програма.

Всяка кукерска група имаше не повече от 15 минути по регламент, за да се представи пред журито и многобройната публика.

Буквално участници от цяла България се включиха в тазгодишния пролетен празник, който е своебразен завършек на сезона на маскарадните игри в страната.

Специално жури, определено със заповед на кмета на общината, разпредели грамоти и парични поощрения в различните категории. Журито бе в състав: Почетен председател – академик Крум Георгиев, носител на световен "Оскар" за фолклор, председател - зам.-кметът на община Павел баня, Йордана Енева, и член на журито - Румен Скрински, студент по културология и медии в СУ.

Бяха връчени награди за цялостно представяне, а ето ги и победителите:

3 първи места за кукерските групи от:
- село Челник, Тунджа
- село Долна Секирня, Брезник
- село Маломир, Тунджа

4 втори места за кукерските групи от:
- село Зимница, Мъглиж
- град Раковски
- село Сушища, Карлово
- град Стралджа

3 трети места за кукерските групи от:
- село Веселиново, Ямбол
- село Голямо Дряново, Казанлък
- село Дъбене, Карлово


Като че ли целият празник мина под мотото на една от кукерските групи от село Александрово "Човек е до време, традицията е вечна". 27 маскарадни състава представиха богатството на националния фолклор, чиято непреходност е отговорност на поколенията.
Румен Скрински
view entry ( прегледа: 857 ) свързан линк

Стартират Чудомировите празници 
21.3.2015
Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня
Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня
Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня
Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня Чудомирови дни в село Турия, община Павел баня
Чудомирови дни 2015 в село Турия, община Павел баня

Тази вечер с богата културна програма, подготвена от самодейците към читалищата на община Павел баня, стартираха Чудомировите дни.

Те са посветени на именития ни хуморист, който е родом от село Турия. В миниспектакъла под открито небе бяха представени и характерните обредни ритуали около Сирни Заговезни.

Те са една своеобразна прелюдия към утрешния Фестивал на маскарадните игри, "Старци в Турия", който се очаква да събере на едно място над 1000 участници от всички краища на страната.

Предлагаме Ви атмосфера в снимки от откриването. Повече информация за подробната празнична програма в специално създадената секция в нашия сайт.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 831 )

Слънчево затъмнение посреща пролетта 
20.3.2015
Слънчево затъмнение 20.3.2015
Слънчево затъмнение 20.3.2015
снимка: Недялко Несторов
Посрещаме пролетта със слънчево затъмнение. Снимка - Недялко Несторов.

view entry ( прегледа: 810 )

Клуб „Добри сърца” в с. Виден духна 10 свещички 
20.3.2015
Част от участничките в срещата на клуб 'Добри сърца' в с. Виден
Част от участничките в срещата на клуб 'Добри сърца' в с. Виден
Миналата седмица културният клуб на пенсионерите „Добри сърца” в с. Виден отпразнува 10 годишния си юбилей. Освен двайсетината пенсионерки, живеещи в селото, на празника им гостуваха жени от Павел баня, Казанлък, София, чиито корени са от Виден.

Домакините подредиха щедра трапеза – всяка жена бе донесла нещо от своите специалитети. Председателката на клуба Николина Тодорова ги поздрави сърдечно с юбилея и на патерица с отминалия международен ден на жената Осми март, пожела им здраве и дълголетие и им раздаде подаръци.

Новопостроената църква ''Св. Атанасий'' село Виден
Новопостроената църква ''Св. Атанасий'' село Виден
„Въпреки, че заради построяването на язовир „Копринка” голяма част от жителите бяха изселени през 1960 г., останалите тук хора не изгубиха надежда, че селото един ден трябва и заслужава да бъде възродено, – каза г-жа Тодорова и изтъкна, че през последните 10 години клубът с активната си дейност, със създаването и обогатяването на етнографско-краеведческата си сбирка „Да съхраним родовата памет”, подхранва тази надежда. Тя благодари на ръководството на Община Павел баня и на кмета на селото за моралната и финансовата подкрепа, с помощта на която вече десет години възрастните жители намират в клуба топъл прием, място, където да споделят своите радостни празници или тъжни ритуали. Разказа с гордост, че през последните години са събрали от спестени субсидии и лични дарения над 3 хиляди лева, които са вложени в строителството на новия храм „Свети Атанасий”. Амбицията им е да съберат поне още толкова за обзавеждането му преди неговото освещаване.

Николина Тодорова показва подарения албум от Йорданка Трополова
Николина Тодорова показва подарения албум от Йорданка Трополова
Журналистката Йорданка Трополова, чийто баща е родом от Виден, подари на етнографската сбирка албум с фотокопия от негови пейзажи на местности в землището на селото и етюди от бита на някогашните му жители. Албумът съдържа и извадки от изследвания на Чудомир, от черковната летописна книга и други източници за историята на селото, на разрушената му стара църква „Свети Атанасий” и училището.

Г-жа Трополова изрази своето възхищение от трогателните дарителски инициативи на клуба в тези времена на всеобщо обедняване и каза, че той очевидно е на хора не само с добри, но и с много щедри сърца. Тя благодари за любовта и постоянството, с които жените тук са превърнали клуба в огнище на духовност и българщина и пожела на председателката все така сърцато и всеотдайно да създава в него уютна среда за човешка раздумка и спасение от самотната старост.

Вестник „Долина” бр. 12 от 19.03.2015 г.

view entry ( прегледа: 861 )

Трима от ПГРХ-Павел баня на професионално обучение в Боровец 
19.3.2015
Василка Данова, Нено Мартинов и Фелиз Шериф от ПГРХ - Павел баня
Василка Данова, Нено Мартинов и Фелиз Шериф от ПГРХ - Павел баня
Трима ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Павел баня са на безплатно обучение като готвачи и сервитьори в туристически комплекс Боровец с оферта за работни места.

Възпитаниците на ПГ по ресторантьорство и хотелиерство са ценени като професионалисти и получават предложения, на които трудно може да се устои.

Две фирми предложиха безплатно обучение на 30 ученици от Професионални гимназии от цялата страна, членове на Асоциацията на училища по ресторантьорство и хотелиерство в България, в хотел в курорта Боровец от 16 до 22 март - за готвачи, сервитьори и бармани. Фирмите поемат нощувките, храната и обучението. Целта е да обучат кадри за своите хотели на Боровец и на морето и да ги назначат на работа.

От Професионалната гимназия в Павел баня желание за участие заявиха трима ученици: Василка Данова, Нено Мартинов и Фелиз Шериф - ученици от 12 клас, които бяха одобрени и вече повишават своите практически умения сред най-добрите в бранша.

След това обучение възможностите на тримата абитуриенти за избор на работно място се увеличават многократно.

По информация на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Павел баня

view entry ( прегледа: 793 )

Приемат се документи за стипендиите на първокурсниците 
19.3.2015
Община Павел баня обяви, че в срок до 3 април всички първокурсници, които желаят да получат стипендия, трябва да подадат необходимите за това документи.

Повече информация...
view entry ( прегледа: 792 )

Студентите от Павел баня получават стипендиите си 
18.3.2015
31 студенти от Павел баня ще получат  по 400 лв. стипендия
31 студенти от Павел баня ще получат по 400 лв. стипендия
Започва изплащането на стипендии на студенти от община Павел баня, съобщиха от администрацията. Общо 31 студенти ще получат по 400 лв., стипендия за първия семестър на учебната 2014/2015 г.

Заповедта на кмета на общината Станимир Радевски е на основание Решение на Общинския съвет от 29.01.2015 г. Според него всички, одобрени от специална комисия студенти от община Павел баня, ще получават по 100 лв. месечно за учебната година.

Стипендиите се изплащата на основание Правилника за финансово подпомагане на студенти от община Павел баня и политиката за осигуряване на подкрепа на младите хора в Общината и задоволяване потребностите от изпълнителски и ръководни кадри. Право на парична помощ имат студенти, които живеят в населено място от общината, приети са за обучение във висше учебно и са заявили желание за стипендия в срок. Те трябва да са приключили успешно поне първата година от своето обучение, да имат успех не по-нисък от много добър 5.00 и да са представили разработка на тема, определяна ежегодно от кмета на Общината.

Студент, който самоволно прекъсне образованието си или е изключен от висшето училище за проявена груба небрежност към учебната работа, е длъжен да върне на общината сумата, която е изразходвана за него като стипендиант, заедно със законно установените лихви.

Информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 789 )


<< <Предишна | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | Следваща> >>