Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Студентите от Павел баня получават стипендиите си
Павел баня
Студентите от Павел баня получават стипендиите си 
18.3.2015
31 студенти от Павел баня ще получат  по 400 лв. стипендия
31 студенти от Павел баня ще получат по 400 лв. стипендия
Започва изплащането на стипендии на студенти от община Павел баня, съобщиха от администрацията. Общо 31 студенти ще получат по 400 лв., стипендия за първия семестър на учебната 2014/2015 г.

Заповедта на кмета на общината Станимир Радевски е на основание Решение на Общинския съвет от 29.01.2015 г. Според него всички, одобрени от специална комисия студенти от община Павел баня, ще получават по 100 лв. месечно за учебната година.

Стипендиите се изплащата на основание Правилника за финансово подпомагане на студенти от община Павел баня и политиката за осигуряване на подкрепа на младите хора в Общината и задоволяване потребностите от изпълнителски и ръководни кадри. Право на парична помощ имат студенти, които живеят в населено място от общината, приети са за обучение във висше учебно и са заявили желание за стипендия в срок. Те трябва да са приключили успешно поне първата година от своето обучение, да имат успех не по-нисък от много добър 5.00 и да са представили разработка на тема, определяна ежегодно от кмета на Общината.

Студент, който самоволно прекъсне образованието си или е изключен от висшето училище за проявена груба небрежност към учебната работа, е длъжен да върне на общината сумата, която е изразходвана за него като стипендиант, заедно със законно установените лихви.

Информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 819 )

Нови предизвикателства за учениците от Професионалната гимназия 
17.3.2015
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”Учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, отново са победители в Регионалното състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”.

Състезанието се организира ежегодно от МОН и възпитаниците на Професионална гимназия за поредна година се класират за участие в Националния кръг.

Регионалното състезание по професиите Готвач и Сервитьор за 2015 година се проведе на 13 и 14 март в град Сливен . Участваха ученици в 14 отбора от различни области .

Отборът на ПГ по ресторантьорство и хотелиерство: Василка Ненова Данова - готвач и Мелек Емин Емин - сервитьор, се представи отлично под вещото ръководство на своите учители- Райка Кутинова, Стефка Господинова, Цветана Пискюлева и Севда Чолпанова и зае призови места.

Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Василка Данова се класира за участие в Националното състезание - професия Готвач, където ще мери сили и умения с най- добрите млади кулинари в цялата страна. „Национална купа България – Млад готвач” ще се проведе в гр.Пловдив на 24- 25 април 2015г.

Всички млади участници, класирани за Националното състезание, получиха предложение да се обучават в Университета по хранителни технологии гр. Пловдив без приемен изпит. Така ПГ по РХ вече има приета студентка в Университета по хранителни технологии.


ПГРХ - Павел баня


view entry ( прегледа: 820 )

СОУ „Христо Ботев” участва в състезанието Spelling Bee 2015 
17.3.2015
Ученици от СОУ 'Христо Ботев' - Павел баня участва в състезанието Spelling Bee 2015
Ученици от СОУ 'Христо Ботев' - Павел баня участва в състезанието Spelling Bee 2015
Гликерий Диманов Михайлов от VII б клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 05.03.2015г. в СОУ „Христо Ботев”, град Павел баня. Гликерий Михайлов спелува правилно думата „ocean” и победи Антон Руменов Станчев от VII б клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в град Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София”, гр. София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите в Интернет и социалните мрежи.

По информация на СОУ Христо Ботев Павел баня
view entry ( прегледа: 886 )

Над 1000 участници в маскарада "Старци в Турия - 2015" 
15.3.2015
По-малко от седмица остава до традиционния Фестивал на маскарадните игри "Старци в Турия - 2015", организиран от Община Павел баня, със съдействието на кметството на село Турия. "В събитието се очаква да се включат 25 кукерски групи с над 1000 участници от цялата страна", съобщиха от Общинска администрация за Pavelbanya.eu.

Маскарадният спектакъл в родното място на именития хуморист Чудомир започва в неделя - 22.03. - и ще продължи през целия ден на площада в селото. Организаторите допълват, че по традиция наградният фонд на фестивала ще достигне четирицифрена сума.

"Старци в Турия" се провежда всяка година в началото на пролетта и е своеобразен завършек на сезона на маскарадните игри в цялата страна. Освен това фестивалът е част от серията празнични прояви в рамките на "Чудомирови дни - 2015".


ПРОГРАМА "ЧУДОМИРОВИ ДНИ - ГРАД ПАВЕЛ БАНЯ - СЕЛО ТУРИЯ"

view entry ( прегледа: 801 )

Ученици от Павел баня ще се състезават за най- добър готвач, сервитьор и барман 
15.3.2015
Учебна практика на ученици от ПГРХ-Павел баня
Учебна практика на ученици от ПГРХ-Павел баня
В рамките на два дни ПГ по хотелиерство и туризъм “Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен е домакин на втория кръг на състезанието по професии в категории „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад барман“ и „Най-добър млад хлебар – сладкар“, който е регионален за страната.

Тази година своето майсторство в него демонстрират ученици от 14 професионални гимназии в страната от градовете Сливен, Котел, Пловдив, Бургас, Несебър, Поморие, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Павел баня, Хисаря, Сопот, Асеновград, Ямбол.

По регламент учениците имат зададени параметри за това какво могат и какво не могат да използват в състезанието, който е утвърден от министъра на образованието в началото на годината. В хлебарството например, състезателите нямат право да използват готови украси – те сами трябва да ги направят, а за готвачите тази година има пълна свобода на продуктите като акцентът пада върху подправките- те трябва да бъдат от региона, в който се провежда състезанието.

Постиженията на учениците ще се оценяват от представители на Асоциациите на професионалните готвачи, сервитьори, бармани и хлебар-сладкари. Наградата за победителите заели първите три места в състезанието е прием без приемен изпит в университет по хранителни технологии. Състезанията от регионалния кръг се очаква да приключат днес в 17.45 часа, а тържественото връчване на наградите ще бъде в 19.30.

Националният кръг на състезанието за най-добър готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар ще се проведе от 23 до 25 април 2015 г. в Пловдив като всяко училище ще се представи от ученик и ръководител.

Организатор на състезанието е Министерство на образованието и науката в партньорство с Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, Българска асоциация на професионалните готвачи и Евро-Ток Интернационал.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 870 )

Тестват сиренната система в цялата област 
13.3.2015
От 16 март до 22 май ще се извърши техническа проверка и профилактика на сиренната система във всички кметства на територията на Старозагорска област, съгласувана по план-график.

При проверка на техническата изправност сирените ще звучат еднократно за не повече от 10-15 секунди.

Областният управител инж. Георги Ранов издаде заповед, с която задължи офиса на БТК в Стара Загора, неговите подразделения и Регионалната дирекция ПБЗН-Стара Загора, да създадат необходимата организация за провеждане на пълна профилактика на сиренната система, като обърнат особено внимание на техническата изправност на апаратурата.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 816 )

Реализира се проект "Уча се, докато играя" 
6.3.2015
"Уча се, докато играя" е наименованието на проекта, който ОУ „Васил Левски”, с.Горно Сахране спечели единствено през тази година от община Павел баня по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ”, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап” към МОН,на стойност 10 000 лв.

Със средствата по проекта e оборудвана стая за занимания по интереси, съобразена с изискванията на съвременното модерно европейско училище. Осигурени са материали, консумативи, книги и игри, като по този начин се развива пълноценно потенциала на учениците от начален етап чрез осигуряване на допълнителни условия за умствено, физическо и творческо развитие и успешна социална адаптация.

Така се допринася за формиране и подобряване на знанията и уменията на учениците чрез умело съчетаване на игра и учебен процес.

Създават се условия за осигуряване безопасността и контрола на децата за времето, в което не са с родителите си и са защитени от опасностите на заобикалящата ги среда.

По информация на Община Павел баня

view entry ( прегледа: 825 )

Из архивите 
6.3.2015
Банята в Павел баня от края на 50-те години
Банята в Павел баня от края на 50-те години
Днес в рубриката ни "Из архивите" Ви показваме една снимка на "банята" в Павел баня. Фотографията е от края на 50-те години на миналия век.

Изображението е собственост на www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 797 )

137 години свобода, оставена в наша отговорност 
3.3.2015
137 години ни делят от онзи трети март, когато в градчето Сан Стефано е решена съдбата на българския народ. Повече от 137 години пазим спомена за великото дело на смелите българи и хилядите незнайни руски, украински, румънски и финландски войни, дали живота си, за да я има днес България. 137 години свобода, оставена вече в наша отговорност!

Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня
Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня
Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня
Снимки от тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници тази сутрин на площада в Павел баня

Честит национален празник, скъпи съграждани!

Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

Снимки: Елин Руменов

view entry ( прегледа: 847 )

Трио "Гранди тенори" и "Детелини" поздравиха Павел баня за Националния празник 
2.3.2015
Атмосфера от събитието в снимки:
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио "Гранди тенори" и "Детелини" поздравиха Павел баня за Националния празник

Утре в 9:30 часа тържествено ще бъде издигнат националният трибагреник на площада в Павел баня и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметници.

Снимки:
Румен Скрински
Милен Скрински

view entry ( прегледа: 831 )


<< <Предишна | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | Следваща> >>