Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Нови предизвикателства за учениците от Професионалната гимназия
Павел баня
Нови предизвикателства за учениците от Професионалната гимназия 
17.3.2015
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”Учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня, отново са победители в Регионалното състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”.

Състезанието се организира ежегодно от МОН и възпитаниците на Професионална гимназия за поредна година се класират за участие в Националния кръг.

Регионалното състезание по професиите Готвач и Сервитьор за 2015 година се проведе на 13 и 14 март в град Сливен . Участваха ученици в 14 отбора от различни области .

Отборът на ПГ по ресторантьорство и хотелиерство: Василка Ненова Данова - готвач и Мелек Емин Емин - сервитьор, се представи отлично под вещото ръководство на своите учители- Райка Кутинова, Стефка Господинова, Цветана Пискюлева и Севда Чолпанова и зае призови места.

Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Учениците от ПГРХ Павел баня отново са победители в състезание по професии „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”
Василка Данова се класира за участие в Националното състезание - професия Готвач, където ще мери сили и умения с най- добрите млади кулинари в цялата страна. „Национална купа България – Млад готвач” ще се проведе в гр.Пловдив на 24- 25 април 2015г.

Всички млади участници, класирани за Националното състезание, получиха предложение да се обучават в Университета по хранителни технологии гр. Пловдив без приемен изпит. Така ПГ по РХ вече има приета студентка в Университета по хранителни технологии.


ПГРХ - Павел баня


view entry ( прегледа: 794 )

СОУ „Христо Ботев” участва в състезанието Spelling Bee 2015 
17.3.2015
Ученици от СОУ 'Христо Ботев' - Павел баня участва в състезанието Spelling Bee 2015
Ученици от СОУ 'Христо Ботев' - Павел баня участва в състезанието Spelling Bee 2015
Гликерий Диманов Михайлов от VII б клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 05.03.2015г. в СОУ „Христо Ботев”, град Павел баня. Гликерий Михайлов спелува правилно думата „ocean” и победи Антон Руменов Станчев от VII б клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в град Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София”, гр. София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите в Интернет и социалните мрежи.

По информация на СОУ Христо Ботев Павел баня
view entry ( прегледа: 862 )

Над 1000 участници в маскарада "Старци в Турия - 2015" 
15.3.2015
По-малко от седмица остава до традиционния Фестивал на маскарадните игри "Старци в Турия - 2015", организиран от Община Павел баня, със съдействието на кметството на село Турия. "В събитието се очаква да се включат 25 кукерски групи с над 1000 участници от цялата страна", съобщиха от Общинска администрация за Pavelbanya.eu.

Маскарадният спектакъл в родното място на именития хуморист Чудомир започва в неделя - 22.03. - и ще продължи през целия ден на площада в селото. Организаторите допълват, че по традиция наградният фонд на фестивала ще достигне четирицифрена сума.

"Старци в Турия" се провежда всяка година в началото на пролетта и е своеобразен завършек на сезона на маскарадните игри в цялата страна. Освен това фестивалът е част от серията празнични прояви в рамките на "Чудомирови дни - 2015".


ПРОГРАМА "ЧУДОМИРОВИ ДНИ - ГРАД ПАВЕЛ БАНЯ - СЕЛО ТУРИЯ"

view entry ( прегледа: 771 )

Ученици от Павел баня ще се състезават за най- добър готвач, сервитьор и барман 
15.3.2015
Учебна практика на ученици от ПГРХ-Павел баня
Учебна практика на ученици от ПГРХ-Павел баня
В рамките на два дни ПГ по хотелиерство и туризъм “Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен е домакин на втория кръг на състезанието по професии в категории „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад барман“ и „Най-добър млад хлебар – сладкар“, който е регионален за страната.

Тази година своето майсторство в него демонстрират ученици от 14 професионални гимназии в страната от градовете Сливен, Котел, Пловдив, Бургас, Несебър, Поморие, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Павел баня, Хисаря, Сопот, Асеновград, Ямбол.

По регламент учениците имат зададени параметри за това какво могат и какво не могат да използват в състезанието, който е утвърден от министъра на образованието в началото на годината. В хлебарството например, състезателите нямат право да използват готови украси – те сами трябва да ги направят, а за готвачите тази година има пълна свобода на продуктите като акцентът пада върху подправките- те трябва да бъдат от региона, в който се провежда състезанието.

Постиженията на учениците ще се оценяват от представители на Асоциациите на професионалните готвачи, сервитьори, бармани и хлебар-сладкари. Наградата за победителите заели първите три места в състезанието е прием без приемен изпит в университет по хранителни технологии. Състезанията от регионалния кръг се очаква да приключат днес в 17.45 часа, а тържественото връчване на наградите ще бъде в 19.30.

Националният кръг на състезанието за най-добър готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар ще се проведе от 23 до 25 април 2015 г. в Пловдив като всяко училище ще се представи от ученик и ръководител.

Организатор на състезанието е Министерство на образованието и науката в партньорство с Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, Българска асоциация на професионалните готвачи и Евро-Ток Интернационал.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 842 )

Тестват сиренната система в цялата област 
13.3.2015
От 16 март до 22 май ще се извърши техническа проверка и профилактика на сиренната система във всички кметства на територията на Старозагорска област, съгласувана по план-график.

При проверка на техническата изправност сирените ще звучат еднократно за не повече от 10-15 секунди.

Областният управител инж. Георги Ранов издаде заповед, с която задължи офиса на БТК в Стара Загора, неговите подразделения и Регионалната дирекция ПБЗН-Стара Загора, да създадат необходимата организация за провеждане на пълна профилактика на сиренната система, като обърнат особено внимание на техническата изправност на апаратурата.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 789 )

Реализира се проект "Уча се, докато играя" 
6.3.2015
"Уча се, докато играя" е наименованието на проекта, който ОУ „Васил Левски”, с.Горно Сахране спечели единствено през тази година от община Павел баня по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ”, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап” към МОН,на стойност 10 000 лв.

Със средствата по проекта e оборудвана стая за занимания по интереси, съобразена с изискванията на съвременното модерно европейско училище. Осигурени са материали, консумативи, книги и игри, като по този начин се развива пълноценно потенциала на учениците от начален етап чрез осигуряване на допълнителни условия за умствено, физическо и творческо развитие и успешна социална адаптация.

Така се допринася за формиране и подобряване на знанията и уменията на учениците чрез умело съчетаване на игра и учебен процес.

Създават се условия за осигуряване безопасността и контрола на децата за времето, в което не са с родителите си и са защитени от опасностите на заобикалящата ги среда.

По информация на Община Павел баня

view entry ( прегледа: 796 )

Из архивите 
6.3.2015
Банята в Павел баня от края на 50-те години
Банята в Павел баня от края на 50-те години
Днес в рубриката ни "Из архивите" Ви показваме една снимка на "банята" в Павел баня. Фотографията е от края на 50-те години на миналия век.

Изображението е собственост на www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 764 )

137 години свобода, оставена в наша отговорност 
3.3.2015
137 години ни делят от онзи трети март, когато в градчето Сан Стефано е решена съдбата на българския народ. Повече от 137 години пазим спомена за великото дело на смелите българи и хилядите незнайни руски, украински, румънски и финландски войни, дали живота си, за да я има днес България. 137 години свобода, оставена вече в наша отговорност!

Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня
Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня
Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня Тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници в Павел баня
Снимки от тържествената церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя пред паметници тази сутрин на площада в Павел баня

Честит национален празник, скъпи съграждани!

Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

Снимки: Елин Руменов

view entry ( прегледа: 816 )

Трио "Гранди тенори" и "Детелини" поздравиха Павел баня за Националния празник 
2.3.2015
Атмосфера от събитието в снимки:
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник Трио Гранди тенори и Детелини поздравиха Павел баня за Националния празник
Трио "Гранди тенори" и "Детелини" поздравиха Павел баня за Националния празник

Утре в 9:30 часа тържествено ще бъде издигнат националният трибагреник на площада в Павел баня и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметници.

Снимки:
Румен Скрински
Милен Скрински

view entry ( прегледа: 802 )

Трио "Гранди тенори" и ансамбъл "Детелини" с поздрав за Националния празник 
1.3.2015
Утре - 02.03. - от 18.30 часа в зрителната зала на читалище "Напред - 1903", град Павел баня, ще се състои тържествен концерт по случай Националния празник.

В него ще вземат участие тримата тенори от трио "Гранди тенори" от Старозагорската опера. Представителният фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" ще поздрави публиката с танци шедьоври в българската хореография.

Концертът се организира от Община Павел баня със съдействието на читалище "Напред - 1903".

Заповядайте!
view entry ( прегледа: 784 )


<< <Предишна | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | Следваща> >>