Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - "Филип Кутев" в Павел баня
Павел баня
"Филип Кутев" в Павел баня 
15.3.2014
Представители на Националния ансамбъл за народни песни и танци, "Филип Кутев", гостуват на нашите "Детелини" през тези дни.

Павелбанските танцьори ще подготвят нова постановка - "Шопска сюита" на Маргарита Дикова - като лично главният хореограф на държавния ансамбъл, Ивайло Иванов, ще води репетициите и ще показва движенията. Целият съботен ден е посветен на новия танц, който "Детелини" ще разучават със своите гости.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 916 )

Община Павел баня обяви своите стипендианти 
14.3.2014
Община Павел баня обяви стипендиантите, които ще бъдат подркрепени от общинския бюджет през текущата учебна година.

1. Селин Осман Кумджу
2. Мирослава Васкова Манова
3. Иван Тошков Керанов
4. Любомира Иванова Йотова
5. Яница Валентинова Василева
6. Дарина Стойчева Тодорова
7. Румен Илков Скрински
8. Милена Димитрова Стефанова
9. Мария Вескова Рахманлиева
10. Селиме Асан Бекташ *Мазлумова
11. Георги Здравков Стоянов
12. Светлана Костадинова Костадинова
13. Вяра Николова Стефанова
14. Красимира Тодорова Тодорова
15. Миглена Лалева Лалева
16. Дженал Ниази Топалова
17. Ния Тодорова Бошнакова
18. Десислава Николаева Иванова

Студентите ще получат по 100лв. месечно за период от октомври до януари. Стипендиите ще се изплащат от 18.03 до 28.03.2014г. от касата на община Павел баня.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 934 )

Кукерите от Горно и Долно Сахране взеха награда от фестивала „Кукерландия 2014” 
12.3.2014
Кукерската група от Горно и Долно Сахране взе участие във фестивала „Кукерландия 2014”, който се проведе от 7 –ми до 9-ти март в град Ямбол.

Публиката и компетентното жури оцениха подобаващо представянето на старците, които получиха и отличие. То им бе присъдено за най-атрактивни карнавални костюми.

По информация на
ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 950 )

Група „Старчовци” от село Габарево спечели специалната награда на Областния управител Живка Аладжова на Фестивала на маскарадните игри 
11.3.2014
„Имам честта и удоволствието да Ви поздравя по случай Фестивала на маскарадните игри, който се провежда в Стара Загора за ХVІ-ти пореден път в Стара Загора.

Отново с цялата пъстрота от костюми и хлопки, 900 кукери ще оживеят по улиците на родния ни град и ще станат притегателна атракция за жители и гости. С магически танци и страшни маски ще прогонят злите духове, лошите сили и студа от нашите земи и ще донесат здраве, плодородие и богата реколта през настоящата година. Вярвам, че звънкия глас на чановете ще успее да предаде ентусиазъм и огромно настроение на публиката, която ще пренесе съхранена частицата на българската обредност и традиция.

Убедена съм, че 24-те маскарадни групи от всички етнографски области на страната ще предизвикат удивление сред старозагорци и гостите на фестивала! Възхищавам се на ентусиазма Ви да бъдете последователи на този многовековен обичай, на усилията да го опазите през годините и да го предадете на децата ни днес!
Пожелавам на всички успешно представяне! Нека да изгоним злото от душите и сърцата си, за да бъдат делата ни чисти и благородни! На добър час!", се казва в приветствието на областния управител Живка Аладжова към организаторите и участниците във Фестивала на маскарадните игри, който се проведе в град Стара Загора.

Според решението на журито с председател Крум Георгиев, група „Старчовци" от село Габарево, община Павел баня спечели специалната награда на Областния управител Живка Аладжова за изключителни постижения в народното творчество.

Над 900 души в 24 маскарадни групи от всички географски области на страната взеха участие във Фестивала, който започна с пъстро и шумно дефиле на участниците по бул. „Цар Симеон Велики". Стартът на конкурсната програма бе даден с оглушителни изстрели от черешово топче. Всяка от групите имаше по 10 минути за представяне.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 914 )

Вятърът обърна микробус и камион в старозагорско 
10.3.2014
Бурният вятър в Старозагорско създаде проблеми по пътищата, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Най-сложа е ситуацията между Казанлък и Шипка, където духа бурен вятър и видимостта е почти нулева. Заради влошените метеорологични условия, станаха два пътни инцидента. Около 10 часа пътнически микробус с пътници излезе от пътя, за щастие без последствия за хората и превозното средство.

Малко преди 12 часа, също избутан от вятъра, се преобърна и камион с пловдивска регистрация.

Зимата се завърна в старозагорско. Сняг превалява почти над цялата област, но без да създава значителна снежна покривка. Движението през прохода "Шипка" се извършва при зимни условия.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 909 )

Безплатни прегледи в Световната седмица на глаукомата 
10.3.2014
Безплатни очни прегледи започват в цялата страна по повод на Световната седмица на глаукомата, която се провежда от 9 до 15 март т.г..

Глаукомата засяга 67 милиона души по света и предизвиква необратима загуба на зрението, ако не се лекува. Редовните профилактични прегледи са от съществено значение: Пациентите могат да загубят до 40% от зрението си преди да разберат, че страдат от глаукома.Затова, за да се повиши информираността за това опасно заболяване, Националната глаукомна асоциация и Сдружение „Пациентска организация глаукома” провеждат Седмица на профилактични прегледи, по време на която всеки желаещ може да разбере дали страда от глаукома.

Те ще се проведат в София, Русе, Пловдив, Стара Загора и Пещера. Повече от 20 клиники и специализирани кабинети се включват тази година в кампанията.Не се изисква направление за офталмолог, необходимо е само предварително записване по телефона. Желателно е пациентите да носят медицинската документация, касаеща очното заболяване.

По време на безплатните профилактични прегледи пациентите получават информация за всички известни начини, по които то може да се контролира. Най-често се предписват капки, които да се поставят в окото всеки ден. Други методи са хирургична операция и специален имплант, който се поставя в окото и спира развитието на глаукомата. Имплантът се препоръчва в случаите, когато третирането с лекарства е безрезултатно и/или пациентът вече е претърпял неуспешна операция.

Нова тенденция у нас е глаукомата да се появява в по-ранна възраст – над 30 години. Преди да започне да ослепява, пациентът няма симптоми и затова профилактичните прегледи са от особена важност за запазване на зрението. Сред рисковите фактори за развитие на глаукома са: повишено вътреочно налягане; възраст над 60 години; наследствена предразположеност; диабет; високо кръвно налягане; сърдечни заболявания; физически увреждания на очите.

В България от глаукома страдат близо 80 000 души. За Стара Загора в иницативата от 10 до 14 март се включва Очна клиника „Трошев", като прегледите ще стават с предварително записване на тел. 042 630 053

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 903 )

Филм за участието на павелбанските кукери в Хърватска 
Представяме Ви кратък филм, който подготви читалище "Напред - 1903", посветен на участието на павелбанската кукерска група на фестивала, "Гробнични дондолаши", в република Хърватска.

view entry ( прегледа: 891 )

Честит 8 Март! 

view entry ( прегледа: 930 )

Навършиха се 9 години от гибелта на Гърди Гърдев 
7.3.2014
На 5 март 2014 година бе почетена паметта на загиналия в Ирак офицерски кандидат Гърди Гърдев. Салонът на пенсионерския клуб в село Долно Сахране, родното село на героя, се оказа тесен, за да побере всички негови приятели, учители, колеги, дошли да почетат годишнината от гибелта му.

Преди девет години на четвърти март 2005 година при отблъскването на терористична атака в района на Дивания - Ирак, от засада срещу българския патрул в Ирак Гърди Гърдев отдава живота си в изпълнение на войнския дълг, като загива от „приятелски огън”.

На срещата, организирана по повод годишнината от смъртта му, присъства и Стефан Стефанов – бивш военен, а сега автор на книги за войни, загинали в изпълнение на различни военни мисии в чужбина. Пред присъстващите в залата той изрази своята почит и преклонение пред всички, готови и жертвали се в името на своя дълг и родина.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 889 )

Почина писателят Веселин Стоянов 
5.3.2014
На 5 март почина, един от най-известните казанлъшки писатели и журналист Веселин Стоянов. Заради изключителното му перо, той бе определен, като един от най-добрите съвременни писатели, неговите приятели и колеги го наричаха Гения.
Веселин Стоянов е автор на хиляди статии в местния и национален печат. Той, бе сред основоположниците на редица медии в Казанлък.

Веселин Стоянов е роден на 13 април 1957 г. в гр. Казанлък.
Завършил е Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Български език и литература". Автор е на сборниците с разкази: "Шлагери" , "Вечеря с Ангели" , "Сантиментална като пума" и сборниците с есета "Белите полета на спомена", "Забравената уговорка с Бога" . Пиесата му "Любов, Сънища, Думи и... други изображения на Смъртта" печели Втора награда на конкурса "Нова българска драматургия" (Шумен, 2001), а пиесата "Моделът и неговият Художник" - поощрение (Шумен, 2003). "Истинската история на Мона Лиза" е най-новата му пиеса.
Член на Съюза на българските писатели.

През 2011г. той става носител на литературната награда "Стефан Фурнаджиев" за романа си "Моделът и неговият художник". Често е бил и член на журито на общинския конкурс.

Почивай в Мир Веско. Поклон. Сега си там, където Ангелите са истински, така както ги видя в твоите книги.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 924 )


<< <Предишна | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | Следваща> >>