Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Лек спад на безработицата в региона
Павел баня
Лек спад на безработицата в региона  
25.03.2011
Лек спад на безработицата през февруари регистрират в региона на петте общини, обслужван от Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък . С 22 по-малко са безработните лица в сравнение с предходния месец. Общо 4 878 е броят на регистрираните безработни на трудовата борса. Равнището на безработица през разглеждания период е 8,55% при 8,59% през предходния месец. Само в община Казанлък равнището на безработица е по-ниско от средното за страната.Най-високо то е в община Николаево - 24,19 %, следвано от общините Мъглиж- 13,22 %, Гурково-12,02 %, Павел баня – 10,49 %. Общо 150 са устроените на работа през месеца.

Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 795 )

Благовещение в Павел баня 
25.03.2011
Павел баня отбеляза големият християнски богоявление с рецитал.

Туристически информационен център и Училищно настоятелство
при СОУ „Христо Ботев” организираха на 24-ти март в зала Младост празничен рецитал под надслов „Божествен дар е да си майка”. С участието на малки и пораснали деца и техните родители.

Интернет вестник Павел баня
view entry ( прегледа: 753 )

Засилват сигурността в община Павел баня 
23.03.2011
ОДМВР - Стара Загора и Община Павел баня обсъдиха съвместни мерки за повишаване сигурността в курортния град и малките населени места. Основните теми, обсъдени на проведената вчера работна среща в Община Павел баня бяха - взаимодействието на полицията и местната власт за противодействие на битовата престъпност, опазване на реколтата и подобряване организацията и безопасността на движението, бяха сред.

Пред ръководствата на Областната дирекция и РУ "Полиция" - Казанлък, кметът на Павел баня Станимир Радевски и кметовете на 13-те населени места от общината поставиха редица проблеми. Те са свързани със зачестилите кражби от необитавани къщи в селата, снижаването на възрастовата граница на извършителите, контролът върху търговията с цветни и черни метали, преминаването на тежкотоварни автомобили през населените места и др.

Кметовете заявиха, че полицейските и младши полицейските инспектори са натоварени с дежурства и преписки, обслужват по няколко населени места и това ги затруднява при реализиране на превантивната им функция. Те аргументираха необходимостта от повече полицейско присъствие в селата и осигуряване на служителите със средства за комуникция, транспорт и горива. Нужно е и повишаване активността на населението за своевременно сигнализиране и оказване съдействие на полицията. "За да гарантираме реда и сигурността в района са ни нужни от една страна да имаме активна полиция, от друга - активно гражданско общество" - подчерта Директорът на ОДМВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 781 )

Серия от кражби в района 
20.03.2011
На 19.03.2011 г. в 09.10 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че за времето от 10.00 ч на 18.03. до 07.00 ч на 19.03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в пункт за изкупуване на мляко в с. Горно Сахране, общ. Павел баня и извършило кражба на радиатор, медни тръби и ел. табло и кабел. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от две 15-годишни момчета от селото.

На 19.03.2011 г. в 09.00 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице е взломило врата на бивша дискотека в с. Горно Сахране и извършило кражба на бойлер, вентилатор и две ел. табла. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 19.03.2011 г. в 16.05 ч. в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че за времето от 16.30 ч на 18.03. до 15.30 ч на 19.03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване катинар на врата, проникнало в избено помещение на къща в с. Габарево,общ. Павел баня и извършило кражба на меден казан за изваряване на ракия с вместимост 140 л, меден казан и голяма медна тава.

ОДП на МВР
view entry ( прегледа: 844 )

Предлагат забрана на найлоновите торбички в Павел баня 
15.03.2011
Найлоновите торбички да бъдат заменени с книжни е предложението на кмета на община Павел баня Станимир Радевски. То ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния общински съвет на 21 март, съобщи за Дарик заместник-кметът Йордана Енева.

Общинската администрация в курортния град събира проектни предложения за конкурс на тема "Граждани за чист курортен град". Целта е да бъдат финансирани идеи, свързани с поддържане и създаване на нови зелени системи, намаляване на количеството на отпадъците, разделно сметосъбиране, кътове за отдих. Изисква се още проектите да бъдат подкрепени поне от десет души и хората да поемат ангажимент да се грижат за екоинициативите си в продължение на пет години.

Общината е заделила 10 хиляди лева за финансирането на проектите от такса битови отпадъци. Предложенията се събират до края на март.

По информаця на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 769 )

Откраднаха 2500 евро от частен дом 
14/03.2011
2500 евро са откраднати от къща в село Търничене, община Павел баня. Кражбата е извършена чрез взломяване на входната врата.

Работата по случая продължава РУ "Полиция" - Казанлък.

По информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 767 )

Няма опасност от втори Чернобил след ядрената злополука в Япония 
12.03.2011
Япония не бива да очаква ядрена катастрофа като тази в Чернобил след ядрената злополука в АЕЦ Фукушима 1, предизвикана от мощното земетресение, заявиха експерти, цитирани от Ройтерс. Ядрената злополука тази сутрин в АЕЦ „Фукушима 1”, в североизточна Япония, е оценена на четвърта степен по седемстепенната Международната скала на ядрените събития. Това предаде АФП, като цитира Японската агенция за ядрена и индустриална сигурност.

Първи реактор на централата, която се намира северно от столицата Токио, започна да отделя радиация, след като земетресението с магнитуд 8,9 предизвика цунами и това породи страхове, че реакторът може да избухне.

Експерти обаче подчертаха, че снимки на централата сочат, че е изтекло съвсем малко количество радиация като част от мерките за осигуряване на стабилността на реактора и че това няма нищо общо с радиоактивните облаци, отделени при експлозията на ядрената централа в Чернобил през 1986 г. „Днешната експлозия при първи реактор на АЕЦ „Фукушима” в Япония няма да е повторение на Чернобилската ядрена катастрофа”, увери Валерий Хлихало, заместник-директор на центъра за ядрена безопасност в Чернобил.

Той заяви пред агенция Интерфакс, че японските реактори са по-добре защитени от тези в Чернобил, където над 30 пожарникари бяха убити при експлозията. В Чернобил стана най-тежката цивилна ядрена катастрофа в света. На нея се приписват и хиляди смъртни случаи от болести, свързани с радиационно облъчване, пише БТА.

„Освен това, реакторите са проектирани да работят в зона с висока сеизмична активност, макар и случилото се да е отвъд равнищата, които (японските) ядрени централи са проектирани да издържат. Следователно последствията не би трябвало да са толкова сериозни, колкото тези от Чернобилската ядрена катастрофа”, заяви Хлихало.

„Ако системата за поддържане на налягане, която всъщност удържа ядреното гориво, избухне - което фактически се случи в Чернобил - би се получило огромно отделяне на радиоактивни материали. От телевизионните кадри обаче не изглежда да е засегната самата система”, отбеляза професор Пади Реган, ядрен физик от британския университет в Съри.

Робърт Граймс, преподавател по физика на материалите в лондонския Имперски колеж заяви по-рано, че изглежда резервните генератори са се повредили, което е довело до повишаване на налягането и експлозията вероятно е била резултат от рязкото отпускане на това налягане. „Ако случаят е такъв, положението не е толкова лошо. Въпреки повредите на външната обвивка, докато стоманеният вътрешен корпус остане невредим, огромната част от радиацията ще бъде удържана”, каза Граймс пред Би Би Си.


„Не трябва да забравяме, че в Япония има 55 ядрени реактори, а това бе мощно земетресение. Ако го приемем като изпитание на издръжливостта на якостта на ядрените централи изглежда, че те са удържали на въздействието съвсем добре”, изтъкна Реган.

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) обяви, че е била уведомена от японската ядрена агенция за експлозията в АЕЦ „Фукушима 1”, предаде АФП. МААЕ е предложила техническа помощ на Япония, стига японското правителство да поиска такава. Агенцията е в контакт с японските власти и следи отблизо ситуацията, се казва в изявление на МААЕ.

Материали - Дарик нюз
view entry ( прегледа: 772 )

Градските разговори вече се избират с код за населеното място 
10.03.2011
От днес влиза в сила изискването избирането на фиксираните телефонни номера в рамките на едно населено място да става с код за населеното място и с префикс 0. Така ще се уеднакви избирането на градските и на междуградските телефонни номера, което ще бъде в полза както за потребителите, така и за конкуренцията на пазара.

Днес до полунощ всички предприятия, които предоставят обществена гласова услуга, трябва да въведат избирането с код и префикс 0 на фиксираните разговори в рамките на едно населено място. Досега номерата в същото населено място се избираха без префикс 0 и съответния код на града или селото. От днес потребителите в Павел баня например ще трябва да наберат 04361 преди номера на търсения от тях абонат в същия град.

Променя се и начинът на избиране на кратки номера за регионални услуги. Те вече ще бъдат избирани с префикс и съответния географски код на областен център в България. Например "Точно време" за област Стара Загора ще се избира с 042 180. Не се променя избирането на номерата за спешни повиквания - 150, 160, 166 и 112, на номерата за предоставяне на хармонизирани услуги със социална значимост от обхват 116 и на номерата за достъп до справочни услуги от обхват 118.

Промяната в набирането няма да повлияе върху таксуването на разговорите, категорични са от държавната комисия за регулиране на съобщенията. Някои от телекомите вече възразиха срещу новото изискване. Отговорът на регулиращия орган е, че компаниите са имали повече от една година, за да въведат техническите изменения в мрежите и да информират абонатите си.
view entry ( прегледа: 771 )

Рекорден брой зрители на Кукерски Карнавал'2011 
9.03.2011
Рекорден борий зрители на кукерските игри, отчитао от Община Павел баня.

Традиционните кукерски игри в Павел баня отново събраха хиляди хора по улиците на града и на централния площад.

След успешното представяне на павелбанските “Старци” на всички фестивали в които взеха участие през тази година, с повдигнато самочувствие те излязоха в неделя пред жителите и гостите на града.

Обобщават от общинската администрация.

Снимкиview entry ( прегледа: 801 )

133 години ОСВОБОЖДЕНИЕ… 
3.03.2011
В цялата страна денят на Освобождението бе отбелязан с тържествени празнични програми, а връх Шипка традиционно посрещна най- родолюбивите българи, които устояха на лошите метерологични условия, и станаха част от възрожденската атмосфера на чутовното възвишение.

Един малък градец с богата духовност и патриотизъм, какъвто е Павел баня, също почете националния празник с официални церемонии и концертни мероприятия.

В навечерието на 3-март ученици от СОУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, гр. Павел баня взеха участие в традиционния лекоатлетически крос, който стартира от Централен площад „Освобождение”. По късно през деня от 17.30 часа, павелбанци присъстваха и на концертна програма под надслов „Вечните песни- Български”.

В самия ден на празника- 03.03.2011г. от 10.00 часа, граждани и гости се стекоха пред паметниците на Цанко Минков- Комитата, паметника Майка и паметника на загиналите финландски войни в борбите за национално освобождение в центъра и парковата част на града, където бе тържествено вдигнато националното знаме, под звуците на „Мила Родино” и бяха поднесени цветя от общинското ръководство, общински съвет, жители и гости на гр. Павел баня. Специален превоз бе организиран за желаещите да посетят тържествата на връх Шипка. Група ентусиазирани павелбанци, вдъхновени от празничната атмосфера, се отправиха към гробищен парк Павел баня, където поднесоха цветя на гроба и бе почетена с едноминутно мълчание паметта на най- младия Ботев четник и наш съгражданин- Цанко Минков- Комитата.

Официалният празничен концерт започна в 18.00 часа в Зрителната зала на читалище „Напред 1903”. Културният корпус на града бе подготвил интригуваща и богата програма, която засили празничното настроение на присъстващите, и достави удоволствие и естетическа наслада на ценителите на българското. Лирическо встъпление с одата „Левски” от цикъла „Епопея на забравените” на Иван Вазов, направи актьорът на Младежкия театър, гр. София и наш съгражданин Иван Несторов, който представи монолог пред лика на Апостола.

Кметът на община Павел баня- Станимир Радевски отправи топли думи в своето слово към съгражданите си по повод националния празник, а хорът за школувано пеене „Тодор Мазаров” изпълни познати и обичани възрожденски песни, с които поздрави присъстващите в залата.

След творческа почивка, група „Златна есен” при пенсионерски клуб „Напредък”, гр. Павел баня, отново бе на сцената, с ново амплоа и репертоар по повод събитието.

Специално място бе отредено на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, който представи три нови танца пред родната публика, но безспорно кулминацията в спектакъла бе шедьовърът „Илинден”, създаден и поставен за пръв път в чест на 100 годишнината от Илинденско- Преображенското въстание от танцьорите и художествените ръководители. Всички възпитаници на „Детелини” играха отново с много хъс, желание и настроение за своите гости, което личеше от грейналите им лица…

На излизане от залата, зрители споделиха чувствата, които са изпитали, когато са чули песни като „Тих бял Дунав”, „Хубава си моя горо”, „България”. Несъмнено българското живее в сърцата на много от нас, но са нужни красиви и пълни с патриотизъм поводи като 3-ти март, то да намери своето проявление, защото думите на дядо Вазов още отекват в душите на съвременните патриоти, защото
"пиянството на един народ" ражда паметната дата 03.03.1878 година!
Неговите герой живеят запечатани в страниците на хилядолетната летопис; неговите герои туптят в сърцата на родолюбивите личности; неговите герой възкръсват винаги, щом българин изрече заветните думи: "Българийо, за тебе те умряха! Една бе ти достойна зарад тях!!!"...

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ОНЕЗИ, КОИТО СЕ ПРЕКЛАНЯТ ПРЕД СВЯТОТО ДЕЛО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ, ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ОНЕЗИ, ЧУВСТВАЩИ СЕ БЪЛГАРИ!!!

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 798 )


<< <Предишна | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | Следваща> >>