Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Честит Национален Празник!
Павел баня
Честит Национален Празник! 
3.03.2011
03.03.2011г. – четвъртък - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

10:00ч. - пл.”Освобождение” - Вдигане на националния флаг и поднасяне на цветя пред паметници. След церемонията ще бъде осигурен автобус за желаещите да посетят тържествата на вр. Шипка

18:00ч. - Читалище ”Напред” - Тържествен концерт с участието на самодейни състави и Ансамбъл „Детелини”.


По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 683 )

Ограбиха училището в село Александрово 
2.03.2011
В 08.30 часа вчера в участък „Полиция” - Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от училище „Христо Ботев” в с. Александрово, общ. Павел баня.

При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата към столовата, проникнало в сградата и чрез снемане на мазилката извършило кражба на 20 м проводници от ел.инсталацията, както и музикални инструменти: 25 фанфари, една туба, два субтромбона и три чинели. Образувано е досъдебно производство.

Работата по случая продължава РУ „Полиция” – Казанлък.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 747 )

Специализирана полицейска операция в Павел баня  
26.02.2011
През изминалото денонощие на територията на община Павел Баня са проверени 31 МПС, 42 лица, два хотела и места за подслон и 3 питейни заведения.

Установени са 15 нарушения. Съответно са съставени общо 15 акта.

по информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 754 )

ОбС в Павел Баня излезе с декларация срещу вандалското обругаване на нациналния флаг 
25.02.2011
Общинският съвет на община Павел Баня заседава извънредно на 22-ри февруари. Причината бе вандалският инцидент на 19-ти февруари в основното училище в с. Габарево, оскверняващ националния и европейски флагове, както и погром над собственост на училището.

Поругаването бе обект на остри реакции на партийни структури и обществени организации в Павелбанско. В специална декларация 17-те общински съветници на Павел Баня категорично осъждат вандалския акт, свързан с поругаването на нацоналния флаг на Република България и знамето на Европейския съюз в с. Габарево в навечерието на 138-та годишнина от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Общинските съветници настояват пред компетентните органи за незабавното откриване на извършителите и търсене на отговорност за деянията им, пише още в декларацията.

Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 728 )

Осъждат вандалския акт 
Всички основни политически сили в региона осъдиха вандалското поругаване на националния трибагреник и европейския флаг в старозагорското с. Габарево, община Павел баня.

Официални декларации разпространиха ГЕРБ, БСП и ДПС. Според управляващите това е явна провокация в навечерието на 138-годишнината от обесването на Васил Левски. За БСП това е антибългарски акт, като социалистите и земеделците от курортното градче напомнят, че това било втори подобен случай за последните 5 г. От ДПС пък смятат, че актът бил насочен срещу толерантните отношения между етносите в общината. Всички политически сили настояват за бързо разкриване на извършителите и подбудителите на дръзкото поругателството.

Извършителите все още се издирват, казаха днес от полицията.

Стандарт нюз
view entry ( прегледа: 721 )

Разследват вандалски акт срещу българското знаме в село Габарево 
20.02.2011
От два дни жителите на село Габарево, община Павел баня, търсят изчезналите две знамена от пилоните пред местното кметство- националният флаг и знамето на ЕС. Липсата им била открита в събота сутринта, в деня за честване на 138-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Габарево ревниво пази паметта на Апостола, тъй като през 1869 г. в селото, в къщата на будния българин Васил Джананов, е основан таен революционен комитет.

Вчера следобед в Габарево е имало полицейски служители. Според някои информации и двете знамена са запалени в двора на училището, а според други - знамето на ЕС е осквернено с машинно масло.

Oбщински съветници настояват за спешно заседание, в което да се приема декларация, осъждаща този вандалски акт.

Подобен вандализъм е имало през 2007 г. в съседното на Габарево село Александрово, когато изчезнало българското знаме.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 760 )

138 години от обесването на Левски 
17.02.2011
На 19 февруари се навършват 138 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, една от най-светлите, най-силните и най-безспорните личности в Българската история. Именно на тази дата ние най-добре осъзнаваме, че революционерът, патриотът, човекът Васил Левски не принадлежи само на историята. Tой може да бъде наше мерило за отговорност, за човечност, за любов към отечеството.

На 18 февруари – петък от 12:30 часа в зала „Младост” на читалище Напред ще се изпълнят възпоминателни рецитали.

Литературна програма е организирана от община Павел баня и в 11 часа на 19 февруари Джанановата къща в с. Габарево. По традиция кметът на общината ще поднесе цветя пред барелефа на Апостола в къщата – мястото, където Левски е организирал революционни комитети по нашия край.

По информация на
Община Павел баня

view entry ( прегледа: 752 )

Общинската администация очаква по-добър туристически сезон 
16.02.2011
Павел баня ще бъде сред участниците в Международната туристическа борса "Ваканция и СПА – експо", която ще се проведе в столицата от 17 до 19 февруари, съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът на общината Йордана Енева.

Тя прогнозира, че туристическият сезон 2011 ще бъде по-добър. Основание за това очакване дава откриването на два нови балнеокомплекса, както и предстоящото откриване на още два хотела.

През март община Павел баня ще бъде домакин и на регионална туристическа борса в рамките на туристическата асоциация "Стара планина".

Радио Стара Загора
view entry ( прегледа: 748 )

Упоритост, желание и… награди  
13.02.2011
В Павел баня винаги културата, традициите, обичаите и любовта към фолклора са вървели ръка за ръка с модерното съвремие, а това се дължи не просто на талантливото младо поколение, но и на устрема и себеотрицанието, с които възрастните работят с децата, в посока тяхното усъвършенстване и дообогатяване. Доказателства много, причини- още повече. Кукерските ни групи се завръщат, обрали наградите по фестивали на маскарадните игри в страната; коледарските ни състави са известни със своята изключителна магнетичност, която носят със себе си, но едно особено значение отреждаме на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”.

Статистиката вероятно не помни стотиците участия в България и извън нея, които родният ансамбъл реализира всяка година, а за павелбанци той е символ на все още съществуващата българщина, която сякаш всеки път се ражда за нов живот, щом младите таланти покорят сцената.

Казват, че с упоритост всичко се постига, но ако разчупим клишето, ще разберем, че към упоритостта се прибавя и още нещо- желанието. Безспорно тези два фактора, съчетани в перфектна симбиоза, създават чудеса, а те не остават незабелязани.

Международният съвет на организаторите на фолклорни фестивали и фолклорни изкуства –CIOFF, преди известно време отличи национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF- България. В него общо 119 ансамбли, танцови групи и школи по фолклорни изкуства бяха удостоени с различни по степен звания. Изкуството, талантът, упоритостта и желанието на танцьорите от „Детелини” също намериха своето място сред победителите и родният ни ансамбъл стана носител на престижното звание „Представителен Ансамбъл”.

Целите на CIOFF, като едно голямо фолклорно- етническо семейство, са свързани с това да съхранява духовното и културното наследство чрез музика, танци, игри, обичаи, ритуали и други изкуства; да служи на целите на ЮНЕСКО; да подкрепя дейностите на своите членове и тези на неправителствените организации, работещи в сферата на фолклора и културното наследство; да служи на каузата на мира, чрез осъществяване на горните поставени задачи.

2011-та обещава да бъде успешна за танцьорите от „Детелини”, защото и започна така, а през нея предстоят много нови участия, изяви и най- вече срещи на културен обмен с връстниците от страна и света, „защото традицията на танцовото изкуство в Павел баня е положена здраво и стабилно, изворът никога няма да пресъхне, защото пътят продължава…”, чрез упоритостта и желанието, раждащи чудеса…!

Румен Скрински
Интернет вестниик Павел баня


view entry ( прегледа: 795 )

2 259 души от Павел баня са се преброили по интернет  
10.02.2011
В 24:00 часа снощи приключи възможността за самоанкетиране по интернет. НСИ отчита, че интересът към преброяването по интернет превишава очакванията. Общо чрез електронните карти са се преброили над 3 000 000 души от цялата страна.

2 259 човека от община Павел баня са се преброили по интернет, съобщават от подпмагащия център на НСИ. От тях 1 068 мъже и 1 191 жени. Те са разпределени в 847 домакинства и обитават общо 785 жилища.

За цялата Старозагорска област е отчетен около 35% интерес към електронното преброяване.

От Националния статистически институт съобшават, че преброителите ще посетят домовете и на хората които са се преброили по интернет. Анкетьорите трабва да получат специалният десетцифрен уникален код, който е предоставен от сайта на преброяването.

За останалите хора преброяването стартира днес.

По препоръка на ООН и Евростат (Европейската служба по статистика), преброяване на населението и жилищният фонд трябва да се прави във всяка страна поне веднъж на 10 години. Предпочита се изследването да се провежда в годините които завършват на 1. Предното преброяване в страната ни бе през 2001г. а следващото се очертава за 2021.

България е първата страна от Европейския съюз, която започна тази-годишният цикъл на преброяването и една от седемте страни-членки, които въведоха и електронното преброяване.

Информацията е по данни на НСИ

Недялко Несторов,
Интернет вестник Павел баня


view entry ( прегледа: 808 )


<< <Предишна | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | Следваща> >>