Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 3-ти МАРТ
Павел баня
3-ти МАРТ 
Днес е националният празник на България- Трети март, една от най- светлите дати в нашата история- Деня на Освобождението на България. И нека днес сведем глави в знак на признателност към хилядите руски войни, към българските опълченци, към българското население, които проливат кръвта си по трудния път до Свободна България.
Честит празник!
view entry ( прегледа: 946 )

Кукери гонят злото в Павел баня 
На Сирни заговезни по стародавна традиция звънът на кукерските хлопки се разнесе над град Павел баня. Кукерските игри- ритуал, дошъл до нас от древните траки, възроден и осмислен от българския фолклор, сe е запазил и до днес сред местното население. Чрез кукерските игри човекът в миналото се е стремил по магически начин да въздейства тна природата, вярвайки че колкото по- високо скачат кукерите, толкова по- високо ще израсте житото; колкото по- далече се чува звънът на хлопките, толкова по- далече ще бъдат прогонени злите духове. Кукерите, заедно с групата на циганите още от петък започват да обикалят града, като влизат във всяка къща. Така те обикалят три дни града и в края на последния, на Сирни заговезни, всички се събират в центъра на Павел баня, където се разиграва своебразния ритуал на вземане на прошка, ритуала на циганското семейство и кукерите играят своя танц, който започва с лека стъпка, подобна на галоп, със странично догонване на краката. Хлопките дрънкат спокойно и плавно. След миг стъпките на кукерите зачестяват, а звънът на хлопките вече е заплашителен, прогонващ злото надалеч.
view entry ( прегледа: 943 )

БИТОВ СКАНДАЛ 
На 25.02 в 05.15ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП – Казанлък е постъпил мъж с травма на главата. При извършената проверка на място е установено, че около 3.00 ч. на същата дата в с. Александрово, общ. Павел баня при битов скандал И. С. (60) от с. Александрово е ударил 25-годишния си син с твърд предмет в областта на главата. На потърпевшия е оказана амбулаторна медицинска помощ. По случая работи РУ на МВР –Казанлък.
view entry ( прегледа: 945 ) https://blitz.bg/news/article/37263свързан линк

Сирни заговезни или Карнавалът в Павел баня 
Във връзка с традиционните кукерски игри на 1 март в град Павел баня, Общинското ръководство, Училищното настоятелство на СОУ ”Христо Ботев” и Читалищното настоятелство на читалище „Напред” гр. Павел баня, обявяват конкурс за изработване на карнавални маски и мартеници от деца и ученици. Желаещите да участват трябва да предоставят своите експонати най-късно до 27.02.2009г. /петък/ в СОУ ”Христо Ботев”. Изложбата ще бъде подредена в специална изложбена къщичка на централния площад в деня на Карнавала - 1 март. Експонатите ще се продават, а събраните средства ще се използват за подпомагане дейността на училището. От 14 часа на същия ден ще бъде организиран и конкурс за най- оригинален карнавален костюм. Децата, желаещи да участват трябва да се явят непосредствено преди това на лятната сцена. Очаква се карнавалното шествие да пристигне в центъра на града около 15:30 часа. За осигуряване доброто настроение на гражданите и гостите на града Кметът на общината Станимир Радевски е поканил народен оркестър от гр. Пловдив, който ще свири на лятната сцена още от обедните часове на деня.
view entry ( прегледа: 929 ) https://pavelbanya.bg/свързан линк

Нивото на безработица расте 
Безработните лица на трудовата в борса в региона са повече с 84 за януари в сравнение с декември 2008 г., съобщиха от ДБТ Казанлък .
В началото на годината се отчита увеличение на регистрираните безработни в общини Павел баня, Казанлък и Мъглиж.
Нивото на безработицата е 6,17% при 6,02% през декември 2008 г.
В края на м.януари 2009 г. регистрираните безработни в общините на територията на ДБТ Казанлък са 3 518 души.
7,79 % е равнището на безработицата за Павел баня.
В ДБТ с днешна дата са обявени 98 свободни позиции. По-масово е търсенето на кадри за текстилната промишленост, в заведенията за обществено хранене, на медицински специалисти и технически кадри -шлосери, стругари, фрезисти и др.
26.02.09
view entry ( прегледа: 942 ) https://www.vvitalis.com/index.php?p=view&page=1395свързан линк

Мартеници за депутатите от Евро парламента 
Децата от община Павел баня се включиха активно в организираната от център Европа-Директ Стара Загора инициатива за изработването и събирането на автентични мартеници от малките ученици, които ще бъдат изпратени на депутатите от Евро парламента. Център Европа-директ Стара Загора е приемна структура на Агенцията за регионално икономическо развитие, чийто партньор е и община Павел баня.
view entry ( прегледа: 919 ) https://pavelbanya.bg/свързан линк

Изтече срокът за неоформен първи учебен срок 
160 ученици от 27 училища на Старозагорска област вероятно ще отпаднат поради неприключен първи учебен срок, сочат предоставените данни от Регионален инспекторат по образованието.
Според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета: "За ученик, обучаван в дневна или вечерна форма, чиито отсъствия не позволяват оформяне на срочна или годишна оценка по един или няколко учебни предмета, директорът на училището, по предложение на педагогическия съвет, определя със заповед условията и реда за оценяване знанията и уменията за завършване на учебния срок". Към 16.02.2009г. изтече срокът по заповедите на директорите за неоформен първи срок, пише вестник Старозагорски новини. „Неоформените” ученици от СОУ "Христо Ботев"
гр. Павел баня са 5. Кметовете на общините следва да приложат закона и да санкционират родителите, които не осигуряват задължителното до 16 години образование на децата си.
view entry ( прегледа: 942 ) https://www.chambersz.com/index.php/content/view/80348/112/свързан линк

Конференция на тема "Училището - желана територия" 
В края на миналата седмица в „Актовата зала” на СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня се проведе Общинския етап от Националната конференция на тема “Училището – желана територия”, организирана от Министерството на образованието и науката. Доклади и презентации по темата представиха директори и преподаватели от всички училища в общината. Компетентното жури класира в Първи раздел презентацията на Диана Шамбурова от СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня „Училището – желана територия за мен, когато…”
Във Втори раздел – „Училището – желана територия, чрез успешно реализирани проекти” на Цветана Пискова, Донка Иванова и Веска Калчева от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. В Трети раздел се класира разработката на Сибел Али от IVклас на ОУ „Никола Вапцаров” с. Габарево с ръководител Ели Димована на тема „Училището – мой приятел”.
view entry ( прегледа: 974 ) https://pavelbanya.bg/modules/news/article.php?storyid=279свързан линк

Задържаха нарко група 
Престъпна група, която контролира наркопазара в Казанлъшко и била разкрита при спецоперация на старозагорската полиция.
Акцията е била проведена под ръководството на окръжна прокуратура вчера, съобщиха от областната дирекция на МВР.
Арестувани са били четирима души от наркобандата и заловена над 2,5 кг. дрога. В района на с.Търничане, община Павел баня първо са били заловени Е.О. (30 г.) от Казанлък и Я.И. (34 г.) от с.Крън. В багажа на мъжете е открит и иззет 1 килограм и 20 грама хероин.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал 2 от НК.

view entry ( прегледа: 930 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=331493свързан линк

Разформироваха взвода от Кандахар  
Кметовете на общините Павел баня и Казанлък поздравиха военнослужещите от състава на 61-ва Стрямска бригада, които в продължение на половин година охраняваха летището в Кандахар.
С тържествена церемония в района на казанлъшкото военно поделение вчера бе разформирован 4-ти охранителен взвод, част от Многонационалните сили за сигурност в Афганистан. Взводът беше на мисия от 10 август до началото на февруари.
16.02.2009
view entry ( прегледа: 902 ) https://www.chambersz.com/index.php/content/view/80297/112/свързан линк


<< <Предишна | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | Следваща> >>