Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Община Павел баня обяви прием на документи за студентските стипендии
Павел баня
Община Павел баня обяви прием на документи за студентските стипендии 
22.2.2017
Със Заповед № РД 10-55/22.02.2017г. на Кмета на община Павел баня Станимир Радевски е обявен прием на документи за годишни стипендии за студенти редовно обучение (полагащи се за съответната учебна година на студенти приключили успешно най-малко първата година от своето обучение, в т.ч и за студенти първи курс на образователна степен Магистър), информират от общината.
Тема, по която да се представи разработка:

„ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ​ - ​МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ”;

Срок за представяне на документите:
31 март 2017г. в деловодството на община Павел баня;


Стипендии се отпускат на студенти, които отговарят едновременно на следните общи условия:
Имат постоянен адрес в някое от населените места на територията на общината;
Приети за обучение във висше учебно заведение, акредитирано от Националната агенция за оценяване и акредитация;
Заявили желание за отпускане на стипендия в определеният срок.

Годишни стипендии за студенти-полагаеми се за съответната учебна година се отпускат на:
Студенти, приключили успешно поне първата година от своето обучение, в т.ч студенти първи курс на образователна степен Магистър във висши училища, акредитирани от Националната агенция за оценяване и акредитеция;
Постигнали успех от предходната година, не по-нисък от много добър 5.00;
Успешно представили разработка на тема, определяна ежегодно от Кмета на Община Павел баня със заповед.

Кандидатите за стипендия подават до кмета на общината ЗАЯВЛЕНИЕ по утвърден образец - Приложение 1 към Правилника, придружено със следните документи:
Копие от студентската книжка;
Уверение от отдел “Учебен” на висшето училище, от което е видно, че студентът се е записал в поредния семестър и специалност, по която продължава образованието си или заверено копие от студентска книжка;
Разработка по определяната ежегодно тема.

Годишни Стипендии се изплащат за времето, когато студентът е зает с учебна работа – 9 месеца от учебната година;
Изплащането на годишната стипендията се преустановява, когато студентът:
1. Повтаря семестъра;

2. Прекъсне образованието си;

3. Промени постоянния си адрес.


Студент, който самоволно прекъсне образованието си или е изключен от висшето училище за проявена груба небрежност към учебната работа, е длъжен да върне на общината сумата, която е изразходвана за него като стипендиант, заедно със законно установените лихви. Когато студентът откаже доброволно да върне сумата заедно с лихвите, сумата се събира принудително по реда на ГПК.

view entry ( прегледа: 634 )

България плаче за Дякона. Трогателни думи за Левски на Тотка Динева 
18.2.2017
Все по-често си мисля за мечтите. За какво мечтаем днес, за какво мечтаят децата ни, имаме ли изобщо мечти?

Разбираме ли ние, днес след 144 години думите, изречени за една мечта: “Мечтая да видя България свободна. Затуй посвещавам живота си на тази мечта. За нея мисля - за свободата българска!“

Да, 144 години ни делят от оня студен 19 февруари - мрачен и зловещ...

Затварям очи и чувам, че България плаче. Към нея, святата, са отправили взор най-чистите сини очи - горди и тъжни - към майка България.

Дали е събуден духът български? После чувам тишината. И усещам, че духът му е тук - след 144 години Левски е жив! Все още!

Отварям очи и се питам колко често ние, потомците, обръщаме поглед към него? Съхранен ли е духът му? И дали ние сме били неговата мечта?

Та за тях, за мечтите, си мисля днес и за бъдещето, в което не нас, а него виждам – горд и величествен, разговаря с децата ни.

И дано в мечтите им я има и нея – България! Тя, мъченицата, която днес плаче!

Затворете очи и чуйте – България плаче, за Дякона!

Тотка Динева е начален учител в Средно училище „Христо Ботев“, град Павел баня
view entry ( прегледа: 660 )

​Община Павел баня предприе действия за решаване на въпроса с бездомните кучета​ 
17.2.2017
По повод проблемът с бездомните кучета в Павел баня, от Общината са предприели съответните действия по справянето със ситуацията. За това съобщи заместник-кметът на община Павел баня Йордана Енева в профила си във Facebook.

Енева пише:
"​​По повод бездомните кучета в центъра на Павел баня:
- На 14 февруари община Павел баня възложи на фирма да прибере, обезпаразити, кастрира и върне в Павел баня бездомните кучета;

- Аз лично уведомих защитниците на животните, че ще има такива действия;

- Две дами преследваха микробуса на фирмата и ВЪЗПРЕПЯТСТВАХА ПРИБИРАНЕТО НА КУЧЕТАТА. В резултат на това в Стара Загора бяха откарани само две кучета;

- И за двете кучета ми е представен протокол и писма за техните заболявания;

- На 16 февруари беше върнато едното куче, а другото остана в клиниката. За съжаление​,​ то почина. Разполагам с препис извлечение от аутопсионен протокол от Ветиринаромедицински факултет на Тракийски​я​ университет със заключение за причината за смъртта, която е заболяване;

- Така отговарям на защитниците на животните, които обсадиха община Павел баня с телефонни обаждания и въпроси. В общината има подадено заявление за достъп до обществена информация от тях, на което ще отговоря и ще предоставя информацията;

- Ще подам жалба срещу гражданките​,​ възпрепятствали прибирането, за да се обезпаразитят и кастрират бездомните кучета;

- Община Павел баня ще продължи действията си по Закона за защита на животните...и хората", завършва Йордана Енева.
view entry ( прегледа: 649 )

Карнавалът в Павел баня ще е на 26 февруари 
7.2.2017
След като спечелиха Наградата на Федерацията на европейските карнавални градове – награда на Хенрих Ван дер Кроон на павелбанските кукери предстои да покажат на съгражданите си и многобройните гости на града великолепния спектакъл, който всички ние наричаме „Карнавалът“.

Маскарадните игри в гр. Павел баня, които са традиционен празник и всички участници в тях се включват съвсем спонтанно, тази година ще се проведат на 26.02.2017г. – неделя. Очаква се силно присъствие на млади хора в редиците на павелбанските „Старци“.

С грижа за младото поколение карнавалджийската група на кукерския състав при читалище „Напред – 1903г.“ гр. Павел баня направи дарение за децата от целодневна детска градина „Синчец“. С парите събрани от миналогодишния „Карнавал“ бяха закупени и предоставени на детската градина 4 бр. чисто нови телевизора и топки за всяка от групите. Това благородно дело ще продължи и занапред.

Свилен Белчев
view entry ( прегледа: 695 )

Общинските стипендии за студенти ще се изплащат по банков път 
06.02.2017
След приемане на Бюджет 2017​ ​г. са изготвени заповедите за изплащане на стипендиите на студентите, които през 2016​ ​г. са кандидатствали по програмата "Стипендии за студентите на община Павел баня".

Това съобщи в своя Facebook профил заместник​-​кметът на община Павел баня, Йордана Енева.

Стипендиите ще се изплащат по банков път, допълва тя.
Необходимо е всеки от финансираните студенти да се снабди с удостоверение за банкова сметка, което да представи на гл. счетоводител на общината г-жа Мима Бобева. Независимо от трудностите, които срещаме относно финансирането на тази програма,​ ​такава ще има и през 2017​ ​г.​​, отбелязва още Енева.
view entry ( прегледа: 675 )

МВР: Водачът на Сеат-а се е движил с несъобразена скорост 
5.2.2017
На 04.02.2017 г., около 06.25 ч., по първокласен път І-6, в посока запад, в участъка между с. Долно Сахране и гр. Павел баня, се е движил л.а. "Сеат Кордоба", управляван от 25 годишен мъж от гр. Павел баня.

При движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка), водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещия се в покока изток л.а. "Митсубиши Каризма", управляван от 26 годишен мъж от с. Търничени, общ. Павел баня и пътници в автомобила, други двама мъже на 53 г. и жена на 52 г. Водачите и пътниците са откарани във ФСМП - Казанлък, където е установено, че водачът на л.а.“Сеат“ е получил контузии на гърдите, корема и в областта на гръбначния стълб.

Оставен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът на л.а „Митсубиши“ е получил контузия на гръден кош и разкъсан черен дроб. Настанен е за лечение в хирургично отделение на МБАЛ - Казанлък, с опасност за живота. Пътниците в л.а. „Митсубиши“ са получили различни контузии. Обслужени са амбулаторно и са освободени, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Информация: МВР, снимка: ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 679 )

Ивайло Илиев от Павел баня подрежда дебютна фотоизложба 
3.2.2017
Своя дебютна фотографска изложба ще подреди навършващият след малко повече от седмица 16 години Ивайло Илиев от Павел баня. Ученикът от ППМГ "Никола Обрешков" в Казанлък озаглавява поертретната изложбата "Моменти" с мисълта да покаже щастливите епизоди в сивото ежедневие на хората. Експозицията ще направи обиколка из Казанлък, като началото ще бъде дадено в "Ню Йорк Пъб" на 10.02.2017г., информира KazanlakLive.

Всичко за Ивайло започва като хоби. Интересът му е забелязан и той получава бленувания подарък за 15-годишния си рожден ден – фотоапарат. Афинитетът му към визуалното изкуство го тласка към програмата ABLE Mentor, за която разбира в гимназията. Деветокласникът се записва, а там сформира екип с ментора Станислав Петканов.

В тримесечния период на програмата двамата минават през доста идеи, за да се стигне до окончателния вариант – изложба, която да илюстрира различните емоции от човешкото ежедневие. Ивайло намира свои модели за портретните снимки – около 20 човека откликват на идеята му сред съучениците и приятелите му.

Възпитаникът на Математическата гимназия в Казанлък не крие вълнението си от предстоящия му дебют. "Моменти"–те ще могат да бъдат видени до 19.02. в казанлъшкото заведение.

За Ивайло това е първа крачка към мечтата. А той я следва целенасочен и планомерно, което е гаранция за успех.
view entry ( прегледа: 679 )

Арестуваха пиян шофьор 
2.2.2017
На 31.01.2017 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б от НК, срещу Т. Т., на 40 г. от гр .Павел баня, затова че на 31.01.2017 г. по ул. Стара Планина в гр.Павел Баня, е управлявал Ауди след употреба на алкохол с концентрация 1,66 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство.

Т.Т. е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 628 )

Обществена трапезария в Павел баня и през цялата 2017 г. 
31.1.2017
Община Павел баня ще предоставя социалната услуга Обществена трапезария през цялата 2017 г.

Договорът за изпълнение на проекта за предоставяне на социалната услуга е сключен на 27 декември 2016 г. от Изпълнителния директор на Фонд „Социална закрила” гр. София и кмета на Община Павел баня.

Стойността му е 19 964 лв. и включва предоставяне на обяд – супа, основно ястие и хляб на 35 бенефициенти за 248 дни. Потребители на услугата са лица в неравностойно социално положение.

На трудноподвижните и лежащо- болни потребители и тези живеещи извън гр. Павел баня, храната се доставя по домовете.

PRESS TV Казанлък

view entry ( прегледа: 674 )

Кукерите от общината обраха медалите от "Сурва" - Перник 
30.1.2017
Кукерите от общината взеха награди в почти всички категории на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017“.

Награда на Федерацията на европейските карнавални градове – награда на Хенрих Ван дер Кроон спечелиха павелбанските кукери.

Кукерската група от село Турия спечели специалната награда на кмета на Община Перник.

С бронзов медал за атрактивност се отличиха и кукерите на с. Тъжа.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 660 )


<< <Предишна | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Следваща> >>