Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ​Община Павел баня предприе действия за решаване на въпроса с бездомните кучета​
Павел баня
​Община Павел баня предприе действия за решаване на въпроса с бездомните кучета​ 
17.2.2017
По повод проблемът с бездомните кучета в Павел баня, от Общината са предприели съответните действия по справянето със ситуацията. За това съобщи заместник-кметът на община Павел баня Йордана Енева в профила си във Facebook.

Енева пише:
"​​По повод бездомните кучета в центъра на Павел баня:
- На 14 февруари община Павел баня възложи на фирма да прибере, обезпаразити, кастрира и върне в Павел баня бездомните кучета;

- Аз лично уведомих защитниците на животните, че ще има такива действия;

- Две дами преследваха микробуса на фирмата и ВЪЗПРЕПЯТСТВАХА ПРИБИРАНЕТО НА КУЧЕТАТА. В резултат на това в Стара Загора бяха откарани само две кучета;

- И за двете кучета ми е представен протокол и писма за техните заболявания;

- На 16 февруари беше върнато едното куче, а другото остана в клиниката. За съжаление​,​ то почина. Разполагам с препис извлечение от аутопсионен протокол от Ветиринаромедицински факултет на Тракийски​я​ университет със заключение за причината за смъртта, която е заболяване;

- Така отговарям на защитниците на животните, които обсадиха община Павел баня с телефонни обаждания и въпроси. В общината има подадено заявление за достъп до обществена информация от тях, на което ще отговоря и ще предоставя информацията;

- Ще подам жалба срещу гражданките​,​ възпрепятствали прибирането, за да се обезпаразитят и кастрират бездомните кучета;

- Община Павел баня ще продължи действията си по Закона за защита на животните...и хората", завършва Йордана Енева.
view entry ( прегледа: 1804 )

Карнавалът в Павел баня ще е на 26 февруари 
7.2.2017
След като спечелиха Наградата на Федерацията на европейските карнавални градове – награда на Хенрих Ван дер Кроон на павелбанските кукери предстои да покажат на съгражданите си и многобройните гости на града великолепния спектакъл, който всички ние наричаме „Карнавалът“.

Маскарадните игри в гр. Павел баня, които са традиционен празник и всички участници в тях се включват съвсем спонтанно, тази година ще се проведат на 26.02.2017г. – неделя. Очаква се силно присъствие на млади хора в редиците на павелбанските „Старци“.

С грижа за младото поколение карнавалджийската група на кукерския състав при читалище „Напред – 1903г.“ гр. Павел баня направи дарение за децата от целодневна детска градина „Синчец“. С парите събрани от миналогодишния „Карнавал“ бяха закупени и предоставени на детската градина 4 бр. чисто нови телевизора и топки за всяка от групите. Това благородно дело ще продължи и занапред.

Свилен Белчев
view entry ( прегледа: 1856 )

Общинските стипендии за студенти ще се изплащат по банков път 
06.02.2017
След приемане на Бюджет 2017​ ​г. са изготвени заповедите за изплащане на стипендиите на студентите, които през 2016​ ​г. са кандидатствали по програмата "Стипендии за студентите на община Павел баня".

Това съобщи в своя Facebook профил заместник​-​кметът на община Павел баня, Йордана Енева.

Стипендиите ще се изплащат по банков път, допълва тя.
Необходимо е всеки от финансираните студенти да се снабди с удостоверение за банкова сметка, което да представи на гл. счетоводител на общината г-жа Мима Бобева. Независимо от трудностите, които срещаме относно финансирането на тази програма,​ ​такава ще има и през 2017​ ​г.​​, отбелязва още Енева.
view entry ( прегледа: 1803 )

МВР: Водачът на Сеат-а се е движил с несъобразена скорост 
5.2.2017
На 04.02.2017 г., около 06.25 ч., по първокласен път І-6, в посока запад, в участъка между с. Долно Сахране и гр. Павел баня, се е движил л.а. "Сеат Кордоба", управляван от 25 годишен мъж от гр. Павел баня.

При движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка), водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещия се в покока изток л.а. "Митсубиши Каризма", управляван от 26 годишен мъж от с. Търничени, общ. Павел баня и пътници в автомобила, други двама мъже на 53 г. и жена на 52 г. Водачите и пътниците са откарани във ФСМП - Казанлък, където е установено, че водачът на л.а.“Сеат“ е получил контузии на гърдите, корема и в областта на гръбначния стълб.

Оставен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът на л.а „Митсубиши“ е получил контузия на гръден кош и разкъсан черен дроб. Настанен е за лечение в хирургично отделение на МБАЛ - Казанлък, с опасност за живота. Пътниците в л.а. „Митсубиши“ са получили различни контузии. Обслужени са амбулаторно и са освободени, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Информация: МВР, снимка: ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1849 )

Ивайло Илиев от Павел баня подрежда дебютна фотоизложба 
3.2.2017
Своя дебютна фотографска изложба ще подреди навършващият след малко повече от седмица 16 години Ивайло Илиев от Павел баня. Ученикът от ППМГ "Никола Обрешков" в Казанлък озаглавява поертретната изложбата "Моменти" с мисълта да покаже щастливите епизоди в сивото ежедневие на хората. Експозицията ще направи обиколка из Казанлък, като началото ще бъде дадено в "Ню Йорк Пъб" на 10.02.2017г., информира KazanlakLive.

Всичко за Ивайло започва като хоби. Интересът му е забелязан и той получава бленувания подарък за 15-годишния си рожден ден – фотоапарат. Афинитетът му към визуалното изкуство го тласка към програмата ABLE Mentor, за която разбира в гимназията. Деветокласникът се записва, а там сформира екип с ментора Станислав Петканов.

В тримесечния период на програмата двамата минават през доста идеи, за да се стигне до окончателния вариант – изложба, която да илюстрира различните емоции от човешкото ежедневие. Ивайло намира свои модели за портретните снимки – около 20 човека откликват на идеята му сред съучениците и приятелите му.

Възпитаникът на Математическата гимназия в Казанлък не крие вълнението си от предстоящия му дебют. "Моменти"–те ще могат да бъдат видени до 19.02. в казанлъшкото заведение.

За Ивайло това е първа крачка към мечтата. А той я следва целенасочен и планомерно, което е гаранция за успех.
view entry ( прегледа: 1771 )

Арестуваха пиян шофьор 
2.2.2017
На 31.01.2017 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б от НК, срещу Т. Т., на 40 г. от гр .Павел баня, затова че на 31.01.2017 г. по ул. Стара Планина в гр.Павел Баня, е управлявал Ауди след употреба на алкохол с концентрация 1,66 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство.

Т.Т. е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1760 )

Обществена трапезария в Павел баня и през цялата 2017 г. 
31.1.2017
Община Павел баня ще предоставя социалната услуга Обществена трапезария през цялата 2017 г.

Договорът за изпълнение на проекта за предоставяне на социалната услуга е сключен на 27 декември 2016 г. от Изпълнителния директор на Фонд „Социална закрила” гр. София и кмета на Община Павел баня.

Стойността му е 19 964 лв. и включва предоставяне на обяд – супа, основно ястие и хляб на 35 бенефициенти за 248 дни. Потребители на услугата са лица в неравностойно социално положение.

На трудноподвижните и лежащо- болни потребители и тези живеещи извън гр. Павел баня, храната се доставя по домовете.

PRESS TV Казанлък

view entry ( прегледа: 1791 )

Кукерите от общината обраха медалите от "Сурва" - Перник 
30.1.2017
Кукерите от общината взеха награди в почти всички категории на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017“.

Награда на Федерацията на европейските карнавални градове – награда на Хенрих Ван дер Кроон спечелиха павелбанските кукери.

Кукерската група от село Турия спечели специалната награда на кмета на Община Перник.

С бронзов медал за атрактивност се отличиха и кукерите на с. Тъжа.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1790 )

За 2017 г. Община - Павел баня вече има приет бюджет 
28.1.2017
На 26 януари на свое заседание Общинският съвет на Павел баня единодушно прие предложения от кмета Станимир Радевски бюджет за 2017 г. Постижението е безспорно, след като през 2016 г. това се случи буквално в последните месеци на годината. Общинската администрация буквално беше изправена "на кътни зъби", а Административният съд в Стара Загора беше задръстен от десетки дела по казуса. Разковничето вероятно се дължи на факта, че един от водещите старейшини от ДПС - партията, която има безспорно влияние в региона, премина към друга политическа сила, а най-голямата контра от БСП е "заровил томахавката".

"Бюджетът се прие на първо четене единодушно. Всички политически партии гласуваха. Това е преломен момент за Павел баня, тъй като през последните две години имахме огромни разногласия и съдебни дела между администрацията и Общинския съвет, което затрудняваше изключително дейността ни.", коментира за медията ни Радевски.

Общата рамка на бюджет 2017 на община Павел баня е 9 049 375 лева, от които приходи от държавни дейности 5 537 004 лева и приходи от местни дейности - 3 512 371 лева.

Оказва се, че не напразно на Станимир Радевски е прикачена титлата "най-социалният кмет". В областта на социалните дейности по новия бюджет се възстановява правото за пътуване на пенсионери и ученици с 50% намаление. На студентите от общината от първи курс ще бъде отпусната еднократна помощ, а студентите от втори и следващи курсове при доказано добър и нагоре успех на изпитните сесии в продължение на 9 месеца ще получават по 80 лв. С общински пари ще бъдат дофинансирани всички детски градини и читалищата. Финансово осигурен е културният календар, художествената самодейност и др.

Според кмета Радевски, инвестиционната политика през 2017 г. ще се реализира в рамките на 10 млн. лв. Има одобрени проекти за основен ремонт на детските градини в Павел баня и село Осетеново. За 6 млн лв. ще се направи цялостна подмяна на водопреносната мрежа на селата Горно Сахране и Долно Сахране. 1 620 млн лв. по ПУДОС са отделени за изграждане на канализационна и водопроводна мрежа в Павел баня. Ще се ремонтира четвъртокласната пътна мрежа между селата Асен и Скобелево. Със средства от местния бюджет ще се реализира строителна програма във всички населени места.

"С развързани ръце съм! Възстановени са ми кметските пълномощия за прехвърляне на средства от параграф в параграф. Учебният процес във всички училища продължава спокойно, пътищата ни са почистени до асфалт, всичко работи - мир, любов и разбирателство цари в община Павел баня", похвали се кметът.

Росица АЛЕКСАНДРОВА starozagorskinovini.com

view entry ( прегледа: 1740 )

Общински съвет - Павел баня ще гласува бюджета утре 
25.1.2017
В размер на 5 168 591 лева е проектът за бюджет на Община Павел баня за тази година.

Според предложението на кмета Станимир Радевски се очакват данъчни приходи от 615 000 лв., а от неданъчни 1 372 950 лв. Предвижда се през 2017 г. хазната там да разполага с почти 300 00 лв. повече от миналата година.

В четвъртак /26 януари/ е насрочено заседание на общинския съвет на Павел баня, в чийто дневен ред освен гласуването на бюджета е включен и отчег за дейността на кмета за продходната година.

PRЕSS TV казанлък

view entry ( прегледа: 1754 )


<< <Предишна | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Следваща> >>