Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Ивайло Илиев от Павел баня подрежда дебютна фотоизложба
Павел баня
Ивайло Илиев от Павел баня подрежда дебютна фотоизложба 
3.2.2017
Своя дебютна фотографска изложба ще подреди навършващият след малко повече от седмица 16 години Ивайло Илиев от Павел баня. Ученикът от ППМГ "Никола Обрешков" в Казанлък озаглавява поертретната изложбата "Моменти" с мисълта да покаже щастливите епизоди в сивото ежедневие на хората. Експозицията ще направи обиколка из Казанлък, като началото ще бъде дадено в "Ню Йорк Пъб" на 10.02.2017г., информира KazanlakLive.

Всичко за Ивайло започва като хоби. Интересът му е забелязан и той получава бленувания подарък за 15-годишния си рожден ден – фотоапарат. Афинитетът му към визуалното изкуство го тласка към програмата ABLE Mentor, за която разбира в гимназията. Деветокласникът се записва, а там сформира екип с ментора Станислав Петканов.

В тримесечния период на програмата двамата минават през доста идеи, за да се стигне до окончателния вариант – изложба, която да илюстрира различните емоции от човешкото ежедневие. Ивайло намира свои модели за портретните снимки – около 20 човека откликват на идеята му сред съучениците и приятелите му.

Възпитаникът на Математическата гимназия в Казанлък не крие вълнението си от предстоящия му дебют. "Моменти"–те ще могат да бъдат видени до 19.02. в казанлъшкото заведение.

За Ивайло това е първа крачка към мечтата. А той я следва целенасочен и планомерно, което е гаранция за успех.
view entry ( прегледа: 705 )

Арестуваха пиян шофьор 
2.2.2017
На 31.01.2017 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б от НК, срещу Т. Т., на 40 г. от гр .Павел баня, затова че на 31.01.2017 г. по ул. Стара Планина в гр.Павел Баня, е управлявал Ауди след употреба на алкохол с концентрация 1,66 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство.

Т.Т. е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 659 )

Обществена трапезария в Павел баня и през цялата 2017 г. 
31.1.2017
Община Павел баня ще предоставя социалната услуга Обществена трапезария през цялата 2017 г.

Договорът за изпълнение на проекта за предоставяне на социалната услуга е сключен на 27 декември 2016 г. от Изпълнителния директор на Фонд „Социална закрила” гр. София и кмета на Община Павел баня.

Стойността му е 19 964 лв. и включва предоставяне на обяд – супа, основно ястие и хляб на 35 бенефициенти за 248 дни. Потребители на услугата са лица в неравностойно социално положение.

На трудноподвижните и лежащо- болни потребители и тези живеещи извън гр. Павел баня, храната се доставя по домовете.

PRESS TV Казанлък

view entry ( прегледа: 703 )

Кукерите от общината обраха медалите от "Сурва" - Перник 
30.1.2017
Кукерите от общината взеха награди в почти всички категории на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017“.

Награда на Федерацията на европейските карнавални градове – награда на Хенрих Ван дер Кроон спечелиха павелбанските кукери.

Кукерската група от село Турия спечели специалната награда на кмета на Община Перник.

С бронзов медал за атрактивност се отличиха и кукерите на с. Тъжа.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 689 )

За 2017 г. Община - Павел баня вече има приет бюджет 
28.1.2017
На 26 януари на свое заседание Общинският съвет на Павел баня единодушно прие предложения от кмета Станимир Радевски бюджет за 2017 г. Постижението е безспорно, след като през 2016 г. това се случи буквално в последните месеци на годината. Общинската администрация буквално беше изправена "на кътни зъби", а Административният съд в Стара Загора беше задръстен от десетки дела по казуса. Разковничето вероятно се дължи на факта, че един от водещите старейшини от ДПС - партията, която има безспорно влияние в региона, премина към друга политическа сила, а най-голямата контра от БСП е "заровил томахавката".

"Бюджетът се прие на първо четене единодушно. Всички политически партии гласуваха. Това е преломен момент за Павел баня, тъй като през последните две години имахме огромни разногласия и съдебни дела между администрацията и Общинския съвет, което затрудняваше изключително дейността ни.", коментира за медията ни Радевски.

Общата рамка на бюджет 2017 на община Павел баня е 9 049 375 лева, от които приходи от държавни дейности 5 537 004 лева и приходи от местни дейности - 3 512 371 лева.

Оказва се, че не напразно на Станимир Радевски е прикачена титлата "най-социалният кмет". В областта на социалните дейности по новия бюджет се възстановява правото за пътуване на пенсионери и ученици с 50% намаление. На студентите от общината от първи курс ще бъде отпусната еднократна помощ, а студентите от втори и следващи курсове при доказано добър и нагоре успех на изпитните сесии в продължение на 9 месеца ще получават по 80 лв. С общински пари ще бъдат дофинансирани всички детски градини и читалищата. Финансово осигурен е културният календар, художествената самодейност и др.

Според кмета Радевски, инвестиционната политика през 2017 г. ще се реализира в рамките на 10 млн. лв. Има одобрени проекти за основен ремонт на детските градини в Павел баня и село Осетеново. За 6 млн лв. ще се направи цялостна подмяна на водопреносната мрежа на селата Горно Сахране и Долно Сахране. 1 620 млн лв. по ПУДОС са отделени за изграждане на канализационна и водопроводна мрежа в Павел баня. Ще се ремонтира четвъртокласната пътна мрежа между селата Асен и Скобелево. Със средства от местния бюджет ще се реализира строителна програма във всички населени места.

"С развързани ръце съм! Възстановени са ми кметските пълномощия за прехвърляне на средства от параграф в параграф. Учебният процес във всички училища продължава спокойно, пътищата ни са почистени до асфалт, всичко работи - мир, любов и разбирателство цари в община Павел баня", похвали се кметът.

Росица АЛЕКСАНДРОВА starozagorskinovini.com

view entry ( прегледа: 700 )

Общински съвет - Павел баня ще гласува бюджета утре 
25.1.2017
В размер на 5 168 591 лева е проектът за бюджет на Община Павел баня за тази година.

Според предложението на кмета Станимир Радевски се очакват данъчни приходи от 615 000 лв., а от неданъчни 1 372 950 лв. Предвижда се през 2017 г. хазната там да разполага с почти 300 00 лв. повече от миналата година.

В четвъртак /26 януари/ е насрочено заседание на общинския съвет на Павел баня, в чийто дневен ред освен гласуването на бюджета е включен и отчег за дейността на кмета за продходната година.

PRЕSS TV казанлък

view entry ( прегледа: 700 )

Внасят подписката за детската градина до кмета и общинския съвет 
24.1.2017
Днес подписката, събирана от родители на деца в детската градина, във връзка със исканията за ремонсти на заведението, ще бъде внесена до кмета на община Павел баня Станимир Радевски и общинския съвет.

За това съобщи Милена Кавръкова в писмо, изпратено до Pavelbanya.eu. По думите на Кавръкова са събрани общо 63 подписа. Целта е подписката да бъде обсъдена и разгледана на ​сесията на общинските съветници в четвъртък, отбелязва още тя.
view entry ( прегледа: 718 )

Позиция на Йордана Енева по казуса с детската градина в Павел баня ​ 
20.1.2017
Във връзка със събираната подписка в детската градина на Павел баня, във Facebook на нашата страница получихме и позицията на земестник-кмет​а​ на община Павел баня, Йордана Енева. В нея пише следното:

"По повод злостното писане на Г-ца Милена Кавръкова за това, че има безхаберие от страна на общинската власт за условията в детската градина в Павел баня ОТГОВАРЯМ:

1. Извършено през 2016г. - Изготвяне на инвестиционен проект, енергийно обследване и формуляр за І етап за кандидатстване за финансиране в НДЕФ на обект „Повишаване енергийна ефективност на ДГ в община Павел баня
Позиция 1 – ДГ „Синчец“, град Павел баня
Позиция 2 – ДГ „Радост“, с. Осетеново „ на стойност 439 547,41лева без ДДС;

2. Предстоящо през 2017г. - В Бюджет 2017г. има заложени средства за 15% съфинансиране за изпълнение на горепосочените обекти от Националния доверителен екофон​д", завършва коментарът на Йордана Енева.

view entry ( прегледа: 731 )

Събират се подписи за ремонти в детската градина в Павел баня 
20.1.2017
Подписка за подобряване на условията в детска градина "Синчец" - Павел баня събират родители.

Искането за ремонт от родителите е за подобряване на парното, тъй като към момента, по думите им, то не осигурява необходимата температура и се налага доотопляване. В подписката се посочва и искане за подобрявяне на средата за малките деца чрез ремонт на санитарните възли и подмяна на настилките в помещенията за игра.

Подписите се събират в самата градина. Желанието на инициаторите е писмото да бъде отправено до общината, за да могат да се заложат необходимите средства в бюджета още за тази година.

Текст на подписката.
view entry ( прегледа: 745 )

​Обстановката в Старозагорско е спокойна предвид снеговалежите​ 
19.1.2017
Обстановката в Старозагорска област е спокойна. Всички пътища са проходими при зимни условия, съобщи областният управител инж. Георги Ранов, който е председател на Областния кризисен щаб.

Вече са отворени за движение пътищата Мъглиж-Гурково и Гурково-Конаре. Тежка е обстановката на пътя Оризово-Черна гора заради големи снегонавявания, но той е отворен.

Двата прохода – Шипка и Хаинбоаз са проходими при зимни условия. На Шипка е забранено преминаването на камиони над 12 т.

Магистралите „Тракия” и „Марица”, в участъците в Старозагорска област, са почистени до черно.

Жена от с. Димитриево, община Чирпан, е извикала спешна помощ заради здравословен проблем. Тъй като пътят от Чирпан за селото на много места е покрит с преспи и трудно проходим, за жената е изпратена линейка от Димитровград и тя е откарана до болницата там.

Почти навсякъде в областта продължава да вали сняг. Най-дебела е снежната покривка в община Гълъбово – около 30-35 см. Около 20 см е тя в община Братя Даскалови. Най-слабо вали в общините Николаево, Гурково и Мъглиж.

Инж. Ранов отново призова шофьорите да бъдат внимателни на пътя и ако могат, да избягват пътуванията в тежките участъци.

​БГНЕС​​
view entry ( прегледа: 686 )


<< <Предишна | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Следваща> >>