Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - С общи усилия Габарци отремонтираха часовника на площада в селото
Павел баня
С общи усилия Габарци отремонтираха часовника на площада в селото 
26.2.2016
През последните дни жителите на село Габарево ентусиазирано работиха по подетата от самите тях инициатива да възродят часовниковата кула на площада в селото.

С общи усилия, събиране на средства, открита банкова сметка, в която постъпваха пари от дарители, и съдействие от страна на общинските власти, часовникът в селото вече заработи.

Във Фейсбук групата на село Габарево потребители изразяват благодарност и постват снимки на радостното събитие за цялото село.
view entry ( прегледа: 554 )

126 години празнува ОУ "Генерал Скобелев" село Скобелево 
24.2.2016
126 години Основно училище "Ген. Скобелев", с. Скобелево
Празничната седмица, посветена на патронния празник на училището, стартира със забавни състезателни игри, в които учениците показаха умения да печелят, но и да губят с достойнство.

Повече вижте във видеоматериала на Press TV.view entry ( прегледа: 552 )

Третият опит да гласуват бюджета на Павел баня е насрочен за 29 февруари 
23.2.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
Председателят на Общинския съвет на Павел баня Шендоан Халит свика заседание на 29 февруари, на което се очаква най-сетне да бъде приет бюджетът.

След два неуспешни опита да бъде гласуван размерът на хазната, идният понеделник павелбанските старейшини ще се съберат, за да дебатират отново.

Поканата е публикувана на сайта на Община Павел баня.

PRESS TV Казанлък
view entry ( прегледа: 583 )

БНР: Задава ли се местна война между кмета и общински съветници от Павел баня? 
22.2.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
Ще бъде ли съпътстван от местни конфликти и този мандат на дългогодишния градоначалник на Павел баня Станимир Радевски, след като общинските съветници от ДПС и Атанас Пъдев от БСП в Павел баня обявиха, че ще поискат от главния прокурор Сотир Цацаров да разпореди проверка на седем досъдебни производства срещу кмета. Самият кмет Радевски прогнозира "война" с Иса Бесоолу, който изгуби кметската надпревара от Радевски на последния местен вот.

Общинските съветници от ДПС отказват да гласуват и бюджета на общината с мотива, че проектът имал грешки и им е представен без подпис. Станимир Радевски пък огласи претенции на ДПС в Павел баня към десет от най-важните управленски места в общината за кадри на партията. Съветниците в Павел баня настояват да бъдат проверени и четирите кметски мандата на Радевски. Шендоан Халид, председател на местния Общински съвет каза в предаването "Преди всички", че не може да бъдеш кмет четири мандата и виновен за всичко да бъде Общинският съвет.

Чуйте интервютата със Станимир Радевски и Шендоан Халид – в звуковия файл.

Българско Национално Радио
view entry ( прегледа: 548 )

Отменят грипната епидемия в Стара Загора 
19.2.2016
От днес грипната емидемия в областта се отменя, съобщават от РЗИ-Стара Загора.

Въз основа на наблюдавания спад на заболяемостта от остри респираторни заболявания и Грип през последните дни, инспекцията информира всички лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, както и населението, че се отменят всички предприети противоепидемични мерки в условия на грипна епидемия в Старозагорски регион.

Actualno.com
view entry ( прегледа: 558 )

В Габарево отбелязват 143 години от гибелта на Васил Левски 
18.2.2016
В Габарево отбелязват 143 години от гибелта на Васил Левски Публикувано в Pavelbanya.eu
В Габарево отбелязват 143 години от гибелта на Васил Левски
Община Павел баня, НЧ “Обнова –1869 г.” село Габарево и ОУ ”Никола Вапцаров“
организират на 19.02.2016 г. / петък / от 11.00 часа
в Джанановата къща възпоменателно честване на 143 годишнина
от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Нека заедно почетем паметта на този велик българин!
view entry ( прегледа: 535 )

Общинският съвет поиска пълна прокурорска проверка на община Павел баня за последните три мандата (ВИДЕО) 
17.2.2016
Общинският съвет на Павел баня ще поиска от главния прокурор Сотир Цацаров пълна проверка на всички 7 спрени досъдебни производства срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски, обяви на пресконференция днес Атанас Пъдев – съветник от БСП и председател на бюджетната комисия, информират колегите от Kazanlak.com.

Пресконференцията бе свикана от Председателя на Общинския съвет Шендоан Халит във връзка с неприетия още бюджет на Община Павел баня.

Преди броени дни съветниците научили за ново решение на Върховния административен съд (ВАС), в което ясно се заявява, че сделката за плажния комплекс на Павел баня от 2008 година е нищожна, тъй като четири от имотите са публична общинска собственост и каквото и да е разпореждане с тях е незаконно, а петият – частна общинска собственост, но е предоставен чрез „заобикаляне“ на Закона за общинската собственост - без търг и конкурс.

За извършено престъпление по служба при подписването на този договор с покойния вече наемател на плажа Теньо Паунов, кметът Станимир Радевски и Паунов бяха арестувани през 2012 г., после освободени, дни след което Паунов почина от сърдечен удар. От тогава в Окръжен съд - Стара Загора на три пъти влизат обвинителни актове на Окръжната прокуратура, които съдът връща за корекция на неточности, а последното решение е от юни миналата година.

Новото сега е решението на ВАС във връзка с друго дело (то е за ДДС – отнасящо се за част от скандалната сделка за плажа). За първи път български съд казва черно на бяло, че сделката е нищожна, тъй като четирите имота са публична общинска собственост.

Според общинските съветници в бюджет 2016 г. на общината ще излезе непредвидено връщане на предполагаема сума, внесена в общината за покупката на плажа. Те твърдят, че не знаят дали и от кого е внасяна сума, тъй като на многократните им питания по въпроса, кметът Радевски не отговарял. На журналистите обаче Радевски днес каза, че в касата на общината има внесени близо 400 000 лв. по тази сделка.

А дали бизнесменът Събин Марков, който ги е внесъл (изкупувайки задължението на Теньо Паунов), ще предяви иск към Община Павел баня за връщането им – още не се знае, поясни зам.-кметът Йордана Енева. Според Радевски, той самият е бил наясно при подписване на договора, че два от имотите в него са публична общинска собственост, а за другите, по думите му - е имало търг или конкурс за продажбата им.

Кметът и общинският съвет на Павел баня са на едно мнение, че искат Общината да си вземе плажния комплекс.

Според Радевски, плажът сега може да се продаде за много повече пари (през 2008 е продаден за около 880 хил. лв., от които половината са компенсация на предишни вземания на Теньо Паунов). Според Радевски плажът сега може да донесе на общината поне милион и половина лева. Според Атанас Пъдев, плажът още през 2008 г. е струвал 2,5 млн. лв. и от тогава насам общината е пропуснала ползи минимум по 400 хил. лв. на година.

Според Пъдев евентуалният иск за връщане на пари от общинската хазна на стопанисващия сега плажа, може да не е за 370-400 хил. лв., а да надхвърли 700 хил. лв. Толкова пък е размерът на инвестиционната програма на Общината за 2016 година. "Това означава, че или ще трябва да се лишим от ремонти и строителство тази година или да теглим кредит за да погасим бъдещото задължение", поясни председателят на Общинския съвет Шендоан Халит.

Що се отнася до неприемането на бюджета от Общинския съвет – тезите на двете страни са следните: Председателят на бюджетната комисия Атанас Пъдев и председателят на Общинския съвет Шендоан Халит са категорични, че щом в съвета бъде внесен окончателен проект на бюджета, то ще се насрочи сесия за приемането му. Кметът Станимир Радевски и зам.-кметът Йордана Енева твърдят, че правят всичко възможно да отстранят поисканите от съветниците грешки в проектобюджета и също бързат и искат в срок да се приеме финансовата рамка на община Павел баня.

От пресконференцията днес стана ясно и че сигналът до главния прокурор Сотир Цацаров за пълно разследване на кмета Радевски ще бъде оформен до края на седмицата, каза председателят на бюджетната комисия Атанас Пъдев.

kazanlak.com
view entry ( прегледа: 561 )

Почина писателката Донка Петрунова 
16.2.2016
Донка Петрунова в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Донка Петрунова в Павел баня
Напусна ни един рицар на честта. И ни завеща: "Не убивайте любовта! Без нея сте живи тела с мъртви души!"

Ще го помним! Винаги е трудно, когато някой си отива, още повече ако е приятел и съмишленик! – написаха издателите й от "Атеа Букс"

„Донка Петрунова почина на 15 февруари, понеделник след кратко боледуване. Тя е автор на 23 книги и е сред най-четените съвременни български писатели. Едни я наричат "Българската Агата Кристи" заради интересните криминални сюжети, които развива в романите си, други – "Летописец на Прехода", заради задълбочените анализи на годините, в които живеем.

По времето на тоталитаризма тя прави първото сериозно журналистическо разследване на женската престъпност, а в началото на демокрацията се отпечатва първият ѝ роман за българската мафия. Пише за клошари и олигарси, за държавници и дребни мошеници. Безпощадна е към продажните и некомпетентни политици, благоговее пред честните и достойни хора” – пишат още издателите.

Припомняме, че писателката неведнъж е била гост на културната общественост на Павел баня и винаги е изразявала възхищението си от интелигентната и ерудирана аудитория с която се е срещала.

Нейните приятели и почитатели от нашия град искрено скърбят за смъртта й и изразяват съболезнованията си на близки, колеги и на Съюза на Българските писатели за голямата загуба! Почивай в мир, скъпа приятелко!

От настоятелството на читалище „Напред – 1903”

view entry ( прегледа: 553 )

Маскирани откраднаха пистолет, пушка и скъп часовник в Габарево 
16.2.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
На 15 февруари в 01,47ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение от 52-годишен мъж от гр.Казанлък, който заявил, че около 01,30ч. на същата дата три маскирани лица проникнали в двора на фирма, намираща се в с.Габарево и след като взломили алуминиева входна врата, проникнали в офис сграда, където мъжът спял.

След като го заплашили с нож, маскираните лица взломили метален шкаф и отнели пистолет „Хеклер и Кох” и ловно нарезна карабина „Бенели”, а от шкаф извършили кражба на часовник „Ролекс”.

Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 545 )

Откраднаха 14 500лв. от каса на фирма в Долно Сахране 
16.2.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
На 15 февруари в 08,50ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от фирма, намираща се в землището на с.Долно Сахране, общ.Павел баня.

При извършен оглед е установено, че за времето от 21,00ч. на 14 февруари до 08,30ч. на 15 февруари неизвестен извършител, след като взломил прозорец, проникнал в офиса на фирмата и извършил кражба на метална каса с намиращата се в нея сума от 14500. Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 577 )


<< <Предишна | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | Следваща> >>