Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Хванаха пиян шофьор в Габарево
Павел баня
Хванаха пиян шофьор в Габарево 
16.2.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Ha 13 фeвpyapи в PУ – Kaзaнлъĸ e oбpaзyвaнo бъpзo пoлицeйcĸo пpoизвoдcтвo cpeщy нeпpaвocпocoбния З. И. нa 27 гoдини oт ceлo Cĸoбeлeвo, oбщинa Πaвeл бaня, зaтoвa чe oĸoлo 21:35 чaca нa cъщaтa дaтa, пo yл. ”Гeнepaл Гaбapeв” в ceлo Гaбapeвo, yпpaвлявa лeĸ aвтoмoбил ”Xюндaй Acĸeнт”, пoд въздeйcтвиeтo нa aлĸoxoл – 1,36 пpoмилa, ycтaнoвeнo c тexничecĸo cpeдcтвo. Ha вoдaчa e издaдeн тaлoн зa мeдицинcĸo изcлeдвaнe, нo cъщия e oтĸaзaл дa дaдe ĸpъв зa aнaлиз.

ОД на МВР

view entry ( прегледа: 843 )

Откриха паметник на Алеко Константинов в Скобелево 
15.2.2016
Откриха паметник на Алеко Константинов в Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Откриха паметник на Алеко Константинов в Скобелево 
Бронзова статуя на българския писател Алеко Константинов вече посреща туристите в Етнографски комплекс „Дамасцена“ край Павел баня. „Бащата“ на Бай Ганьо – Алеко, известен още и като пионер на туристическото движение в България е изваян от скулптора Тамер Халил, в цял ръст и с лула в ръка. Миг преди да всмукне от тютюна, Алеко с изненада вижда собствения си герой с прототип нашенеца Ганьо Сомов, който е приседнал на пейката отсреща пред розоварната „Дамасцена“ с дисаги през пояс – така шеговито обясни авторът Халил, присъствието на новия паметник в комплекса. Скулпторът е отлял и фигурата на самия Бай Ганьо с дисагите, който бе поставен преди две години тук и оттогава хиляди туристи не спират да се снимат за спомен до него на дървената пейка.

Идеята за присъствието на Щастливеца тук е на точно 365 дни, обясни авторът на двете бронзови скулптури. Идвайки тук със съпругата си в Деня на влюбените през миналата година, художникът приел идеята на домакините, срещу композицията с Бай Ганьо, насмешливо да намигва неговият автор Алеко Константинов. Истинската среща между писател и прототип, изследователите свързват с Чикагското изложение, но стопаните на комплекс „Дамасцена“ са решили да ги срещнат и тук.

Етнографският комплекс с името на маслодайна роза, е изграден от собственика на розоварната в комплекса – Стоян Христов, внук на опълченец от село Скобелево, край което се вдига „Дамасцена“. За малко повече от 20 години, известният като отявлен патриот Стоян, успява да изгради сериозен бизнес в розопроизводството. Етнографският комплекс покрай розоварната се разраства постоянно с нови и нови атракции и вече е едно от най-посещаваните места от туристи в Долината на розите.

Откриха паметник на Алеко Константинов в Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Откриха паметник на Алеко Константинов в Скобелево 
За събитието край Скобелево дойдоха и гости от родния град на писателя - Свищов. Кметът на крайдунавския град - Генчо Генчев и председател на Международната Фондация "Алеко Константинов", е изпратил поздравителен адрес, който бе прочетен от директора на къщата-музей на писателя - Ивалина Иванова.

Отливката тежи 250 кг, съобщи пред публиката Тамер Халил, преди младият домакин Христо Стоянов, да открие паметника. Събитието уважи депутатът от ГЕРБ от 27-и избирателен район, Маноил Манев, който поздрави домакините за идеята. Кметът на Павел баня, Станимир Радевски благодари на собствениците на „Дамасцена“ за това, че хубавите неща тук „никнат като гъби“ и общината в Павел баня има удоволствието, да води в комплекса многото си гости, които да запознава с местния поминък – розопроизводството.

По информация на www.zakazanlak.bg
view entry ( прегледа: 870 )

Нов фризьорски салон отваря врати в DianaMar на 14-ти февруари 
Фризьорски салон в DianaMar Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Фризьорски салон в DianaMar Павел баня
Фризьорски салон в DianaMar Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Фризьорски салон в DianaMar Павел баняНа 14-ти февруари в балнеохотел DianaMar Павел баня ще отвори врати модерен фризьорски салон.

Във фризьорският салон ще можете да се насладите на професионална грижа за вашата коса, както и маникюр, педикюр, ноктопластика и масажи.

На по-късен етап салонът ще предлага и козметични услуги. Всички гости и жители на Павел баня са добре дошли!
view entry ( прегледа: 896 )

В село Габарево събират средства за възстановяването на часовника 
12.2.2016
Инициатива за възстановяване на часовника в Габарево Публикувано в Pavelbanya.eu
Инициатива за възстановяване на часовника в Габарево
Обществеността в село Габарево започна инициатива по набиране на средства за възстановяване на часовниковата кула в центъра на селото.

Открита е и банкова сметка. Всеки, който желае, може да се включи в благотворителната акция.

Габарци са срещнали подкрепа от страна на общинските власти и местния бизнес.

Днес представители на инициативната група от село Габарево се срещнаха с кмета на община Павел баня, Станимир Радевски, който е изразил готовност за съдействие по въпроса с ремонта на часовника.
Инициатива за възстановяване на часовника в Габарево Публикувано в Pavelbanya.eu
Инициатива за възстановяване на часовника в Габарево

Снимка: Алиосман Мурат

view entry ( прегледа: 872 )

Пожар горя в къща в Павел баня 
11.2.2016
Пожар горя в къща в Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
Пожар горя в къща в Павел баня 
Читатели ни съобщиха, че пожар е горял в къща в Павел баня. По тяхна информация огънят е започнал към 04.00 часа сутринта.

Неофициално става дума за ромско семейство, което е съхранявало дрехи за продан. Предполага се, че именно те са се запалили.

Причините за огъня са в процес на изясняване.


Пожар горя в къща в Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
Пожар горя в къща в Павел баня 

Снимки: Донна Кисьова
view entry ( прегледа: 928 )

Община Павел баня подготвя Музей на кукерите 
10.2.2016
Кукери от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Кукери от Павел баня
"Вчера 09.02.2016г. с читалищните секретари разгледахме новата общинска сграда в с. Турия. Започваме да работим за МУЗЕЙ НА КУКЕРИТЕ В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ", това съобщи заместник-кметът на общината Йордана Енева.

"Надяваме се на подкрепа на всички читалища и кукерски състави в общината. Сигурно е трудно да се започне и доведе до крей това дело, но с общи усилия ще го направим и община Павел баня ще има първият музей на кукерите / "старците" /", допълни още Енева.

view entry ( прегледа: 934 )

Грипна ваканция за учениците в Павел баня 
8.2.2016
Официално: грипна ваканция от 09.02. до 12.02.16 г. вкл. Учениците продължават на 15.02.16 г.

Избягвайте масови събирания и контакти с болни от грип.

Засега детските градини няма да се затварят. Сред децата от детските градини и детските ясли към днешния ден 08.02. не се наблюдава растеж на заболелите / с малки изключения в с. Горно Сахране и с. Габарево /.

Продължава сутрешния "филтър" и при симптоми за заболяване детето няма да посещава детска градина.

view entry ( прегледа: 827 )

Павел баня подкрепи Карлово и Сопот против промените в учебниците 
5.2.2016
Днес общинските съветници в Павел баня приеха протестна декларация в подкрепа на декларациите на общините Карлово и Сопот, свързани с проектите за промени в учебното съдържание по литература, които по-рано миналата седмицата представи Министерството на образованието и науката.

Декларацията, предложена на старейшините в Павел баня, бе внесена от общинския съветник Недка Кавръкова и подкрепена от гражданството на курортния град.

Припомняме Ви, че по-рано през седмицата павелбанци се включиха в протеста в Карлово, който каза "Не!" на подмяната на българската история и литература.

ДЕКЛАРАЦИЯ
В последно време ставаме свидетели на процес, насочен към притъпяване на българския дух, чрез подмяна на утвърдени в народното съзнание понятия с наукообразни термини и словесни конструкции.
Под прикритието на благородни намерения за постигане на обществен интегритет, методично се изопачават исторически факти и се посяга на българското литературно наследство. Тези процеси в нашето общество са не само наблюдавани безучастно от държавната власт, но са и толерирани от нея
Процесът на подмяна и фалшифициране на българската история и българската литература са само един от механизмите за обезбългаряване. Това са единствените учебни предмети в българското училище, от които зависи националната сигурност на страната и които се изучават във всички български училища извън България. Цели се заличаване на националната памет и нейната подмяна с псевдохуманни ценности и унищожаване на българщината.
Крайно време е да се сложи край на експериментите в образователната система. Младото поколение трябва да бъде възпитавано в дух на родолюбие и традиционните български ценности.
Призоваваме отговорните държавни институции в лицето на Президент, Народно събрание и Министерски съвет , да предприемат адекватни мерки за спиране на този порочен процес!
Ние гражданите на Община Павел баня, активно се включихме в откритата подписка и изразихме становището се срещу опорочаване на националната памет.

view entry ( прегледа: 838 )

Общинските съветници втори път не гласуваха бюджет на община Павел баня 
5.2.2016
До 10 февруари кметът на община Павел баня и администрацията трябва да представят преработен или нов бюджет пред общинския съвет, съобщиха за Pavelbanya.eu източници от администрацията. Това решиха след днешното си заседание старейшините. Те отново не приеха бюджета за 2016 година, след като миналата седмица заседанието приключи с решение на днешния ден да се гласува бюджета.

Като предложение от общинския съветник Недка Кавръкова бе внесена и декларация в подкрепа на протестните декларации на общинските съвети в Карлово и Сопот по отношение на новите проекти на МОН за учебни програми по литература, които предвиждат преструктуриране на учебното съдържание. Декларацията бе приета и от старейшините на Павел баня.
Припомняме Ви, че миналата седмица след отлагането на бюджета Общинският съвет прие за представител в Областния съвет за развитие председателя на съвета Шендоан Халит.

Приети бяха: Програма за развитие на туризма в община Павел баня за 2016г., План-сметка за приходите и разходите от такса битови отпадъци, отчет за състоянието на общинската собственост за 2015г., Стратегия за управление на общинската собственост за мандата, Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2016г. Бяха взети и решения за отдаване под наем на общинска собственост и др.

За финал на заседанието беше обсъдено и прието предложение от кмета на общината за разпределение на остатъчна сума от около 30 хил.лв. от капиталовата субсидия, която не е била приета в актуализация на бюджета в края на 2015г. и Министерството на финансите изисква да им бъде върната. С едно решение на Общинския съвет ще се направи опит сумата да бъде изразходвана за преходни обекти.
view entry ( прегледа: 847 )

Катастрофа се размина без тежко пострадали 
5.2.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 04 февруари, около 08:15 ч., по ПП-І-6 от с. Манолово, общ. Павел баня за с. Дунавци, общ. Казанлък се е движил л.а. "Тойота Рънър", фирмена собственост, управляван от Д.Г. на 57 години от с. Манолово.

На км. 292+300, на разклона за с. Долно Съхране, общ. Павел баня, е застигнал и блъснал движещият се пред него, извършващ маневра "завой наляво" л.а. "Фиат Браво", собственост и управляван от 21 - годишна жена от гр. Бургас. В следствие на удара водачката на л.а. “Фиат” е получила разкъсно-контузна рана на главата. Откарана е във ФСМП - Казанлък, където е обслужена амбулаторно и е освободена, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техн. средство "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0.00 промила на водачката на л.а. “Фиат” и 1.42 промила на Д.Г.

Образувано е бързо производство.

view entry ( прегледа: 827 )


<< <Предишна | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | Следваща> >>