Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Катастрофа се размина без тежко пострадали
Павел баня
Катастрофа се размина без тежко пострадали 
5.2.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 04 февруари, около 08:15 ч., по ПП-І-6 от с. Манолово, общ. Павел баня за с. Дунавци, общ. Казанлък се е движил л.а. "Тойота Рънър", фирмена собственост, управляван от Д.Г. на 57 години от с. Манолово.

На км. 292+300, на разклона за с. Долно Съхране, общ. Павел баня, е застигнал и блъснал движещият се пред него, извършващ маневра "завой наляво" л.а. "Фиат Браво", собственост и управляван от 21 - годишна жена от гр. Бургас. В следствие на удара водачката на л.а. “Фиат” е получила разкъсно-контузна рана на главата. Откарана е във ФСМП - Казанлък, където е обслужена амбулаторно и е освободена, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техн. средство "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0.00 промила на водачката на л.а. “Фиат” и 1.42 промила на Д.Г.

Образувано е бързо производство.

view entry ( прегледа: 542 )

ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В СТАРОЗАГОРСКА ОБЛАСТ 
4.2.2016
От РЗИ-Стара Загора днес уведомиха областния управител инж. Георги Ранов, че РЗИ обявява от 5 февруари 2016 г. грипна епидемия на територята на Старозагорска област.

Решението на здравната инспекция е вземо въз основа на продължаващата тенденция за увеличаване на острите респираторни заболявания и достигането им до максимални епидемични стойности, както и установяване на циркулацията на грипни щамове и усложнения след заболяване от грип.

Със своя заповед от 4 февруари директорката на РЗИ д-р Златина Нанева въвежда допълнителни противоепидемични мерки. Първата от тях е разкриване на противогрипен кабинет в приемния сектор на лечебните заведения за болнична помощ в Старозагорска област. Второ – прекратяване на свижданията в болниците. На трето място – ограничаване на обществените масови прояви.

На четвърто – наблюдение на отсъствието на учениците поради заболяване от остри респираторни заболявания или грип със съдействието на РИО-Стара Загора и предложение за прекратяване на учебните занятия при отсъствие на повече от 30% от учениците.

От началото на сезона РЗИ-Стара Загора е изпратила 41 проби от пациенти, суспектни за грип, за потвърждаване в Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ в София. Общият брой на положителните проби, получени до 1 февруари, е 8, от които 3 са положителни на грипен вирус тип А (H1N1) Калифорния и 5 – на грипен вирус тип В Виктория.

Прави впечатление, че повече от 50 % са пробите положителни за грипен вирус тип В. Този грипен щам не е включен в противогрипната ваксина за 2015/2016. Характерно за грипния щам е, че засяга приемуществено деца и възрастни лица над 65-годишна възраст поради липса на имунитет.

novinata.bg

view entry ( прегледа: 527 )

Окрадоха възрастна жена в Скобелево 
4.2.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 03 февруари, в 09:10 ч. в РУ-Казанлък, е получено съобщение от 76 – годишна жена от с.Скобелево, общ.Павел баня, за извършена кражба от къщата ѝ.

На място е установено, че за времето от 21:00 ч. на 02 февруари до 08:00 ч. на 03 февруари неизвестен извършител, след като е взломил стъклото на прозорец на къщата, е проникнал вътре и извършил кражба на домашен текстил, посуда и инструменти.

Образувано е досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 517 )

Два златни и три сребърни медала за кукерите от община Павел баня на фестивала "Сурва" 
1.2.2016
Кукерите от община Павел баня на фестивала 'Сурва' 2016 Публикувано в Pavelbanya.eu
Кукерите от община Павел баня на фестивала 'Сурва' 2016
Кукерите и плашилките от населените места на община Павел баня и тази година се завърнаха със златни и сребърни медали от Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" - 2016 в град Перник.

Журито на 25-то издание на фестивала е присъдило златен медал за най-атрактивна игра на групата "Старческа булка" от село Тъжа, община Павел баня. Ето и останалите отличия в различните категории.

Кукерите от община Павел баня на фестивала 'Сурва' 2016 Публикувано в Pavelbanya.eu
Кукерите от община Павел баня на фестивала 'Сурва' 2016
Награда за поддържане и предаване на местната традиция, Кукери

сребърен медал – Осетеново, общ. Павел баня, обл. Стара Загора


Награда за обучение в традицията, кукери
златен медал - Търничене, общ. Павел баня, обл. Ст. Загора
сребърен медал – Габарево, общ. Павел баня, обл. Ст. Загора

Награда за атрактивна игра, кукери
златен медал – Тъжа, общ. Павел баня, обл. Стара Загора

Кукерите от община Павел баня на фестивала 'Сурва' 2016 Публикувано в Pavelbanya.eu
Кукерите от община Павел баня на фестивала 'Сурва' 2016
Награда за детски маски
сребърен медал – Турия, общ. Павел баня

Тазгодишното издание на маскарада в Перник премина под знака на поставянето на фестивала в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

Информацията за победителите е от сайта: Zapernik.com
view entry ( прегледа: 536 )

Съветниците отложиха приемането на бюджета на общината 
28.1.2016
С гласовете на общинските съветници от ДПС и БСП точката в днешния дневен ред на сесията - Приемане бюджет на община Павел баня за 2016 г. беше отложена за 05.02.2016 г. /петък/ от 9.00 часа, въпреки настояването на Кмета на общината за приемане на бюджета на днешното заседание.

На присъстващите в залата не стана ясно истинската причина за това тяхно решение, съобщиха още източници на Pavelbanya.eu.
view entry ( прегледа: 545 )

Близо 500 подписа са събрани за референдума на "Шоуто на Слави" в Павел баня 
27.1.2016
Този петък е крайният срок, в който може да се подпишете за инициирането на националния референдум от "Шоуто на Слави".

Подписката за Павел баня и региона се намира на рецепцията на Балнеохотел "Маркони" Павел баня, чието ръководство подкрепи каузата на Слави Трифонов.

Инициативата за събиране на подписи в Павел баня се осъществява с подкрепата на Гражданско движение ДНЕС, сайта www.Pavelbanya.eu и Балнеохотел "Маркони".

Инициативният комитет на "Шоуто на Слави" изказва благодарности за организационната подкрепа на:

Събин Събчев
Милена Паунова
Нина Караваневска
Стефка Чолакова
Христина Делимаркова
Кольо Кавръков
Лальо Кисьов
Румен Скрински
Недялко Несторов

До петък можете да се подпишете в подписката на рецепцията на хотела, а също така и да я свалите от сайта на "Шоуто на Слави".

view entry ( прегледа: 559 )

Област Стара Загора е пред обявяване на грипна епидемия 
26.1.2016
Сериозно увеличение на заболелите от остри респираторни заболявания и грип отбелязват епидемолозите от РЗИ – Стара Загора.

През последната седмица от 18-ти до 24-ти януари заболеваемостта в Старозагорска област от грип е била 306,40 на 10 хиляди, а в предходната седмица тя е била 235,97 на 10 хиляди.

Сериозното увеличение говори за предепидемична обстановка, това съобщи за kazanlak.com д-р Светлана Петрова - Началникът на отдел „Противоепидемичен контрол“ в Регионалната здравна инспекция – Стара Загора.

Продължаваме да следим ежедневно данните и в следващите дни ще вземем решение дали да обявим грипна епидемия, допълни още Петрова. За да бъде обявена епидемия заболеваемостта трябва да бъде 333 души на 10 000, като данните към момента се доближават до тези стойности.

От РЗИ потвърдиха, че в областта има регистрирани и случаи на свински грип. При 4 от случаите става дума за вирус тип Б - Виктория, а в един случай за вирус от тип А, или така известния H1 N1 /свински грип/. За случаи от Казанлък д-р Петрова не потвърди. Няма регистрирани и смъртни случаи в следствие на свинския грип, в документацията на областната здравна инспекция.
Въпросите на kazanlak.com за конкретизиране са свързани с два нашумели в общественото пространство от края на миналата седмица случаи в Казанлък.

Става дума за известни личности в града - мъж и жена на около 45 годишна възраст. Жената, директор на банка в града почина внезапно в края на миналата седмица, като според нейни близки и познати, причина са усложнения вследствие на свински грип, довели до сърдечно увреждане. С тежко белодробно увреждане от две седмици лекари в Габрово се борят за живота на 45 годишен мъж от Казанлък. Случаят също се коментира като причинен от опасния вирус на свинския грип.

Изолирането на грипните вируси, може да бъде направено при нарочно изследване. Обществено известна практика е, че в най-честия случай личните лекари направо предписват лечение, без да препоръчват изследване. Обикновено това се прави след като пациентите вече стигнат до болница. За нашия град една от причните да отсъстваме в статистиката е, че Казанлъшката болница няма белодробно отделение, където да се регистрират грипни случаи при евентуални усложнения от тях.

Според медицински специалисти от Казанлък, с които kazanlak.com разговаря по темата, възможна причина да не се повдига остро въпроса за свинския грип тази година и да оставаме с впечатление, че се крият данни за опасност от населението, е и че няма осигурени безплатни противогрипни препарати. По време на епидемията от свински грип през 2009 година бяха организирани специални противогрипни кабинети, в които безплатно се предоставяха срещу направления противогрипни препарати. Даваха се и в болниците.
А както е известно вече и на широката публика - грипът се лекува само с противогрипни препарати, но не по-късно от ден-два след появата на симптомите.

Противогрипни препарати сега би трябвало да има налични в аптечната мрежа - ни отговориха на въпроса от РЗИ - Стара Загора.
Според главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран в БНТ, напълно е възможно през тази и следващата седмица в някои райони на страната случаите на грип да достигнат и епидемични стойности. Според него свинският грип атакува най-вече хората в трудоспособна възраст.

"Едното обяснение, е че е имало щамове, доста близки по генетичен състав с него, минавали в миналото, към които по-възрастните хора имат някакъв по-запазен имунитет. Имат такава имунна памет и при тях малко по-трудно се предизвикват заболявания и по-леко минават. Докато при по-млади хора, които не са се срещали, явно има склонност да протича сравнително тежко и с по-голям процент усложнения" – казва пред БНТ д-р Кунчев.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 531 )

Язовир Копринка е пълен на 65% изпускат по 10 куб. м в секунда 
16.1.2016
В момента в язовир „Копринка” има 91.983 млн. куб.м вода.

Техническият обем на язовира е 142 млн. куб.м. Притокът в язовира е 7.930 куб.м в секунда.

Изпускат се 10.4 куб.м в секунда по канала за Стара Загора. Спокойна е ситуацията и на останалите големи водни обекти в областта.
view entry ( прегледа: 534 )

С нови проекти започва 2016 година в община Павел баня 
22.1.2016
Община Павел баня започна 2016 г. с проект по ОП „РЧР“ „Независим живот“ за близо 488 000 лв. Наименование на проекта е „Съпричастност“ и по него ще се предоставя комплекс от социални услуги в домашна среда на лица с тежки здравословни проблеми и лица с увреждания.

Продължителността му е 22 месеца и включва дейности, подкрепящи устойчивото развитие в социален аспект- намаляване на бедността, създаване на равностойни стандарти за качество на живот, задоволяване на основни потребности на лица изпаднали в риск , поради различни причини. Проектът дава възможност на безработни лица в трудоспособна възраст да полагат грижи за своите болни близки.

Още 3 проекта, по Оперативна програма „Развитие на селските райони“ чакат за одобрение в началото на годината- за ремонти на пътната инфраструктура в Павел баня и за подмяна на водопреносната мрежа в цялата община за 3 млн. евро. Администрацията работи и по още 2 проекта – за спортен комплекс и за екопътеки в Турия и Габарево.
view entry ( прегледа: 545 )

Стар водопровод може да събори къща в Манолово 
20.1.2016
От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. БГНЕС Публикувано в Pavelbanya.eu
От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. БГНЕС
Стар водопровод в Манолово създава проблеми на жителите на павелбанското село, предава кореспондентът на БГНЕС за региона. Почти всеки ден изтичащата вода от водопровода навлиза в къщата на Нериман Юсеин и подкопава основите на сградата.

Потърпевшите, които вече година търсят решение, настояват за спешни мерки. От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. Жената се опасява, че ако това продължи домът й може да рухне. Влагата е навсякъде, а в пристройката към къщата се забелязват пукнатини. Всичко започнало през юли миналата година, когато заради ниско налягане на водата в единия край на селото, водопроводчикът го увеличил от тръбата на близкия водопровод.

„Вечерта като се прибрахме, започна да се напуква навсякъде кухнята. Седнахме с моя мъж и започна да се напуква. Викам какво става тука - нещо става… и след това той се сети, че този дето отговаря за водата, пуснал водата до края и се разбра, че част от водата течала цяла седмица под темела”, разказа Нериман. Тя е търсила и съдействие от ВиК Стара Загора, но от там не й дали смислен отговор:

„От ВИК Стара Загора получаваме отговор, че не е от тях, нито комисия е дошла да ми види кухнята дали е от тях, или не”, възмущава се жената. Водопроводът в селото не е подменян близо 50 години. Заради остарялото съоръжение в Манолово има аварии почти всеки месец, разказват жители.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 525 )


<< <Предишна | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | Следваща> >>